Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Megi_85 wrote:Ja wracam od endokrynologa tsh sie znowu rozwaliło ponad 4 ale w sumie minęło nie cale 3 tygodnie od poronienia. Endokrynolog radziła żeby tym razem odczekać dłużej sugerowała co najmniej 3 miesiące jak nie dłużej eh No nic wykorzystam ten czas dla siebie. Wczoraj dzwonilqm do genetyka terminów na ten rok już nie ma zapisy na przyszły zaczynają się po świętach wiec tez bede musiala poczekać.
Wczoraj miałam kiepski dzień przyjaciółka która jest w ciąży zarzuciła mi ze się mało cieszę jej ciąża i jestem inna. Eh staram się jak mogę ale niestety powiedziala mi o ciąży jak byłam tydzień po poronieniu i chyba tylko cudem nie rozpłakałam sie jej w twarz. Przeryczalam wczoraj wieczór ale ja na razie na serio nie umiem słuchać o ciążach dziecku porodzie... nie znoszę słów będzie dobrze bo po 2 poronieniach ciężko mi wierzyć że tym razem magicznie będzie wszystko ok. Chyba się zamykam coraz bardziej w sobie nie chce i nie umiem tłumaczyć co znaczy gdy stracisz ciaze. Tym razem jest mi po prostu ciezej i pewnie każda z Was rozumie co teraz czuję...
Mi zawsze endokrynolog mówi że trzeba trochę poczekac na zmianę TSH, dlatego zawsze mam wizytę co 3 miesiące bo mówi że po tym czasie najpewniej dopiero będzie są tysfakcjonujacy wynik.. Może dlatego kaze czekać.
A koleżanka wie co przeszłaś i tak mówi? 😳15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
jo_ana wrote:Mutacje związane z celiakią oznaczają tendencję do niej, absolutnie nie świadczą jeszcze o toczącej się chorobie. Żeby potwierdzić lub wykluczyć celiakię trzeba zbadać przeciwciała anty-TgT IgA i IgG, przeciwciała przeciw endomysium oraz należało by wykonać gastroskopię z pobraniem wycinka ( właściwie tylko ona w 100% potwierdza lub wyklucza tą chorobę). Przed badaniami nie odstawia się glutenu bo to mogło by zakłamać wyniki badań.
Jeśli o mthfr chodzi to tak jak Blondyna napisała, sprawdź poziom homocysteiny, kwasu foliowego i b12, wtedy będzie wiadomo jakie witaminy będą dla Ciebie odpowiednie.
Ok, dzieki. Mam zrobic te badania dopiero w polowie stycznia, lekarz mi kazal odczekac po poronieniu. Jak zrobie te anty to bede wiedziala czy mam celiakie. A co u Ciebie?Jeszcze mam nadzieję -
czarneniebo wrote:Nelcia mi też wyszedł pozytywny gen celiaki.
Zrobiłam P/c p.endomysium IgA EmA. ( wyszło Ujemne) i P.ciała p. transglutaminazie tk.IgA ( w normie), nie czuje potrzeby żeby robić jeszcze gastro.
Też mam te mthfr co Ty. Homocysteine mam 7,79
Biorę folian 0,4.. Plus gin jeszcze dal mi Actifolin 0,8. (ale to już raczej, że względu na wadę cewy nerwowej u siostrzenicy). Genetyka mam 17 także dam znać co powie na te mutacje.
Ok, wlasnie sie zastanawiam czy mam ta celiakie czy nie.Jeszcze mam nadzieję -
Dziewczyny, wieści są takie ze jest ciąża 🥰 beta rośnie, na usg już widać pęcherzyk, następne usg ma za tydzień. Trzymam za was kciuku i liczę ze wam tez tak szybko uda się zajść w upragniona ciąże 🍀🍀🍀🍀
Jc94, Ivanka93, Megi_85 lubią tę wiadomość
Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Nadzieja28 wrote:Dziewczyny, wieści są takie ze jest ciąża 🥰 beta rośnie, na usg już widać pęcherzyk, następne usg ma za tydzień. Trzymam za was kciuku i liczę ze wam tez tak szybko uda się zajść w upragniona ciąże 🍀🍀🍀🍀
Ooooooooo jak fajnie 🥳🥳🥳🥳🥳🥳✊Nadzieja28 lubi tę wiadomość
-
Nelcia wrote:Ok, dzieki. Mam zrobic te badania dopiero w polowie stycznia, lekarz mi kazal odczekac po poronieniu. Jak zrobie te anty to bede wiedziala czy mam celiakie. A co u Ciebie?
To zależy od wyników tych badań, jeśli wyniki będą złe to istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak, ale tak jak napisałam, 100% pewności daje tylko gastroskopia z pobraniem wycinka. Jak zrobisz te badania to najlepiej skonsultować wynik z lekarzem i on Cię później pokieruje.
U mnie lepiej, dochodzę już do siebie, wróciły siły, więc zabrałam się za porządki przed świąteczne. W następnym tygodniu przyjeżdża do mnie siostra i brat, więc będzie wesoło w domu i już całkiem zleci mi ten czas do końca roku. Dzisiaj też doszły moje próbki do testdna, więc czekam na wyniki jestem ciekawa czy coś mi tam wyjdzie z tych mutacji.
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
Nadzieja, zazdroszczę koleżance, szczęściara😍 dużo zdrowia dla niej i maleństwa i dla Ciebie, miałam być czerwcówką a wyszło jak wyszło, może urodzę chociaż na jesieni 🙂
Ja zaszłam z wysoką prolaktyną w pierwszą.ciażę
Diet jako takich nie uznaję, chyba, że dieta konieczna przy schorzeniach, po prostu zmieniałam nawyki, wprowadziłam aktywność, jadłam regularnie i zdrowo i wyliczyłam sobie deficyt kcal i mniej więcej na początku liczyłam, później już pamiętałam ile co ma kcal i na oko. Trochę ostatnio gorzej że zdrowymi nawykami, ale zamierzam się ogarnąć.
Kończę krwawić, ale w moim przypadku to wróżenie z fusów, więc jak 3 dni nie będę już krwawić, to zacznę się cieszyć. Tydzień do wizyty. Czuję, że jest ok.Nadzieja28, Nelcia lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Nadzieja, zazdroszczę koleżance, szczęściara😍 dużo zdrowia dla niej i maleństwa i dla Ciebie, miałam być czerwcówką a wyszło jak wyszło, może urodzę chociaż na jesieni 🙂
Ja zaszłam z wysoką prolaktyną w pierwszą.ciażę
Diet jako takich nie uznaję, chyba, że dieta konieczna przy schorzeniach, po prostu zmieniałam nawyki, wprowadziłam aktywność, jadłam regularnie i zdrowo i wyliczyłam sobie deficyt kcal i mniej więcej na początku liczyłam, później już pamiętałam ile co ma kcal i na oko. Trochę ostatnio gorzej że zdrowymi nawykami, ale zamierzam się ogarnąć.
Kończę krwawić, ale w moim przypadku to wróżenie z fusów, więc jak 3 dni nie będę już krwawić, to zacznę się cieszyć. Tydzień do wizyty. Czuję, że jest ok.Nati94 lubi tę wiadomość
Start 2018
Laparoskopia 2019 ✅
Hashimoto ?, PCOS ?
💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…
🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
🔺KIR : Bx
❌NIEWYKRYTE :
2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var
MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)
Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺
3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌
STARANIA ZAWIESZONE
Od 04.2021
09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰 -
Powtórzyłam wczoraj test doz, bo on jest najbarsziej czuły i znowu wyszedł cień cienia, zaczęłam znowu krwawić. Słabo to widzę. Czy jest szansa, że mimo jakiejś bardzo niskiej bety(pewnie mam jeszcze z 5-10) mogłam już mieć miesiączkę? Dziś jest już 34 dc. Blondyna, jak było u Ciebie? Po @ robiłaś test ? Jestem delikatnie rzecz biorąc już zła, ciekawe, jak to się w końcu skończy
-
Nati94 wrote:Powtórzyłam wczoraj test doz, bo on jest najbarsziej czuły i znowu wyszedł cień cienia, zaczęłam znowu krwawić. Słabo to widzę. Czy jest szansa, że mimo jakiejś bardzo niskiej bety(pewnie mam jeszcze z 5-10) mogłam już mieć miesiączkę? Dziś jest już 34 dc. Blondyna, jak było u Ciebie? Po @ robiłaś test ? Jestem delikatnie rzecz biorąc już zła, ciekawe, jak to się w końcu skończy
-
Cześć dziewczyny!
Znowu krwawienie ustąpiło i plamię. Może też już będzie się to powoli kończyć.
Wizyta kontrolna dopiero 20 grudnia (u dr Laury).
Jak myślicie będzie ok czy iść tez wczesniej do zwykłego ginekologa?
👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Jc94 wrote:Cześć dziewczyny!
Znowu krwawienie ustąpiło i plamię. Może też już będzie się to powoli kończyć.
Wizyta kontrolna dopiero 20 grudnia (u dr Laury).
Jak myślicie będzie ok czy iść tez wcześniej do zwykłego ginekologa?Jc94 lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Dziewczyny a Wasi partnerzy stosowali jakieś suplementy?
Mój profertil - zaraz powtórzymy badania i dam znać czy się coś poprawiło
Bierze też kwas foliowy oraz kompleks witamin.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Ja zamówiłam dla swojego M FertilMan Plus. Wcześniej brał jakies inne witaminy. Coś dla sportowców, ale teraz chciał zmienić.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Hej dziewczyny, mam pytanie, czy i co stosowalyscie na choćby delikatne usmierzenie bólu w trakcie pronienia? Mam spadającą bete (jestem w 6tc) więc odstawiłam leki i czekam... a zapominam zapytac się lekarki czy i co mogę stosować. Jestem już po 1 pronieniu rok temu i bolało bardziej niż mój 1 poród (13 lat temu), bo silne bóle porodowe trwały niecałe 6 godzin, a silny ból przy poronieniu kilkanaście albo więcej (nie wspomnę o bólu psychicznym, że boli bez sensu, że nie przytule po wszystkim dziecka).
Jest to o tyle dla mnie istotne, bo partner jest w delegacji, a nie chce córki wystraszyć. Ostatnio powiedzialam tylko że mnie żołądek boli i muszę poleżeć ale partner zajmował się domem i odwracał uwagę córki ode mnie. A teraz jeśli nie zdąży wrócić to muszę jakoś udawać że to tylko żołądek i jakoś przy niej funkcjonować 😟 -
Kala19 wrote:Hej dziewczyny, mam pytanie, czy i co stosowalyscie na choćby delikatne usmierzenie bólu w trakcie pronienia? Mam spadającą bete (jestem w 6tc) więc odstawiłam leki i czekam... a zapominam zapytac się lekarki czy i co mogę stosować. Jestem już po 1 pronieniu rok temu i bolało bardziej niż mój 1 poród (13 lat temu), bo silne bóle porodowe trwały niecałe 6 godzin, a silny ból przy poronieniu kilkanaście albo więcej (nie wspomnę o bólu psychicznym, że boli bez sensu, że nie przytule po wszystkim dziecka).
Jest to o tyle dla mnie istotne, bo partner jest w delegacji, a nie chce córki wystraszyć. Ostatnio powiedzialam tylko że mnie żołądek boli i muszę poleżeć ale partner zajmował się domem i odwracał uwagę córki ode mnie. A teraz jeśli nie zdąży wrócić to muszę jakoś udawać że to tylko żołądek i jakoś przy niej funkcjonować 😟
I no-spy nie można, skurcze są wskazaneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 11:29
-
Ivanka93 wrote:Kala ja przy skurczach brałam paracetamol i tak jak Blondyna mówi nie bierz No spy i aspiryny.
Dziewczyny a tak z innej beczki po jakim czasie od poronienia miałyście owulacje?
2-3 cykle mogą być inne to i chyba owulacji też może nie być, za to też mówią że jak nie ma owulacji to znaczy że organizm nie jest gotowy na ciążę ale ile w tym wszystkim prawdy to nigdy nie wiadomo -
Kurcze.... I chyba nici z tego 💕 30stego co było . Ale to i moze lepiej, że nie zatrybiło..Bo się boję o ten antykoagulant toczniowy. Chociaż lekarz mi powie co i jak.
Przed chwilą plamka jasnobrązowa. 5 dni przed @ znowu jak przed tą pierwszą po łyżeczkowaniu . Tylko że wtedy czarne plamy a teraz jasna.. Nigdy tak nie miałam wcześniej (przed poronieniem)
Czy to jest normalne? 😔