Poronienie 2021, a ponowne starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczesniej badałam ferrytyne, zelazo, wit D, kwas foliowy, TSH, glukoze, Toxoplasme IgG i IgM, morfologie, cholesterole - wszystko było ok...
-
Tony jak Ci nie szkoda kasy to może układ krzepnięcia?
APTT. INR. FIBRYNOGEN. D-DIMERYWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 19:26
Tony lubi tę wiadomość
-
Tony wrote:Wczesniej badałam ferrytyne, zelazo, wit D, kwas foliowy, TSH, glukoze, Toxoplasme IgG i IgM, morfologie, cholesterole - wszystko było ok...
-
Babulka wrote:Dziewczyny ja po lyzeczkowaniu krwawilam miesiac, potem dostalam okres, ktory trwa 5ty dzień i nie wiadomo ile jeszcze potrwa 😏 Także już prawie 1,5 miesiąca krwawień i plamień 🙄[/QUOT
Piona, czyli nie jestem sama. Robiłaś test czy już negatywny?.ja jestem mistrzem w wyszukiwaniu cieni, więc niestety u siebie widzę, że jeszcze beta jest pozytywna -
Nati94 wrote:
Piona, czyli nie jestem sama. Robiłaś test czy już negatywny?.ja jestem mistrzem w wyszukiwaniu cieni, więc niestety u siebie widzę, że jeszcze beta jest pozytywna
Nati a Ty też miałaś zabieg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2021, 19:58
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Nati94 wrote:Nelcia, ja krwawię ale jestem pod ciągłą kontrola. Na ostatnim USG zostały ,niewielkie resztki, które miały się oczyścić z miesiączka. Tylko krwawienie się teraz zwiększyło od 1.12 i miałam bóle typowo @, świeżą krew,a kontrolę mam za 6 dni, po 3 tygodniach wg zaleceń, wcześniej co tydzień..wszystko jest ok, teraz plamię, bardziej mnie martwi to, że test wciąż wychodzi pozytywny, tzn cień widać, a wydaje mi się, że jakby to była @ i doszło do oczyszczenia, to nie powinno się już wydzielać hcg w żadnej ilości ale może się mylę. W szpitalu lekarze też chcieli lyzeczkowac, zgłosiłam się na kontrolę do mojego gina i on powiedział, że z tymi resztkami można spokojnie czekać do @, beta ładnie spadała i mam nadzieję, że spada wciąż..nic niepokojącego się ze mną nie dzieje. Mój lekarz jest jednym z najlepszych ginekologów w mieście, pracuje w szpitalu wojewódzkim i myślę, że się nie myli, ale martwię się, po prostu. Przypuszczalną opcja jest też taka, że miesiączka jeszcze nie wystąpiła i się pojawi- co w świetle typowego pms, świeżej krwi i bóli miesiączkowych jest dziwne- w dodatku teraz spadłam z wagi 1 kg, nie jestem opuchnięta- jak zawsze na końcu miesiączki..🙆
Blondyna, jeśli ja będę miała czekać do kolejnej @, to chyba się poddam i zgłoszę na zabieg😔 mam szczerze dość czekania, długo walczę
No to fatycznie jezeli dalej bedzie to tyle trwalo to tez bym poszla na zabieg bo to duze obciazenie psychiczne i fizyczne na pewnoJeszcze mam nadzieję -
Nie, bez zabiegu, dostałam tylko 4 tabletki dopochwowo, wszystko w domu, kontrole u mojego dr..
Powiem Wam, że się poddam jak coś. Mam dość, nie chcę już czekać, nie mam aż tyle samozaparcia w sobie niestety. Jeśli to była @ i się nie oczyściło, to idę na zabieg. Chcę się już starać a nie Tupać w miejscu, to mnie dobija. Zrobiłam wszystko co mogłam, reszta do decyzji lekarzy bo to dłużej trwać nie może -
Tony wrote:Robiłam ok. rok temu i były prawidłowe, może warto powtórzyć...
https://hashimotoplan.com/kalkulator-optymalnego-poziomu-hormonow/Tony, czarneniebo lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:Czarneniebo ja miałam jasnobrązowe plamienie 4 dni przed okresem w cyklu w którym zaszłam. Wcześniej też miałam plamienia przed okresem od 2 lat, ale były ciemno brązowe, w tym cyklu jak się udało zdecydowanie jaśniejsze i po 4 dniach ustało.
Jc94 a Ty po poronieniu byłaś na jakiejkolwiek kontroli ? Bo jeśli powyżej 2 tyg nadal krwawisz i nie byłaś na kontroli to nie wiadomo co tam się dzieje tak na prawdę. Ja miałam kontrole po 2 tyg i mimo obfitych krwawień nadal było dużo tkanki, lekarka powiedziała, że nie jest wskazane dalsze czekanie ponieważ szyjka macicy jest otwarta i może dojść do infekcji, tabletki drugi raz nie zadziałały i dlatego konieczny był zabieg. Jeśli nie byłaś na takiej kontroli to koniecznie powinnas iść szybciej, według mnie.
Nie byłam. Wizytę mam dopiero 20.12.
Dzis mam 12 dzień krwawień/plamień. Dzis w sumie to wręcz nic nie było. Myślę czy nie podejść do zwykłego ginekologa i podejrzeć co i jak. Ale znowu kolejna kasa👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Chciałam Wam napisać że dziś byłam u psycholog sama, bez męża. Ale był stres. Czuję się dobrze po rozmowie.
Była to dobra decyzja
Robiłam dziś kolejne badania - test obciążenia glukoza - wszystko w normie
Najbardziej czekam na ANA1 i p/c p. Plemnikom
Jeśli chodzi o krew to u mnie jest problem z płytkami krwi - mam ich za duzo.👱♀️ 94
❌ AMH 51,19 pmol/l ❌PCOS ❌LH/FSH 1.9
🧔 92
❌ Teratozoospermia (2%) -> 1%
💛 Początek starań -> maj 2021
😔 Wrzesień 2021 - cykl bezowulacyjny, torbiel na jajniku
🥳 Październik 2021 - ⏸️
💔 Listopad - 18.11 - puste jajo - 27.11 - poronienie
😔 Styczeń 2022 - 14.01.22 - torbiel na prawym jajniku
💛Luty 2022 - wracamy do starań 💛
⏸️ 21.03.22 ⏸️
🍀02.04.22 - beta HCG 13096,46 🍀
-
Ale Was przeczołga to krwawienie.... Ja Wam nie za wiele pomogę, bo u mnie po zabiegu 2 tyg krwawien/plamień i potem okres po 31 dniach. Zaczął się inaczej niż przed ciąża, ale jednak to bul okres później w miarę "normalny".
Czarneniebo, jeśli chcesz badac progesteron, żeby zobaczyć czy była owulacja to 7 dni po spodziewanej owulacji. Więc jeśli zazwyczaj miałaś ok 14dc, to wtedy najlepiej badać ok 20-22 dc.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Nati94 wrote:Nie, bez zabiegu, dostałam tylko 4 tabletki dopochwowo, wszystko w domu, kontrole u mojego dr..
Powiem Wam, że się poddam jak coś. Mam dość, nie chcę już czekać, nie mam aż tyle samozaparcia w sobie niestety. Jeśli to była @ i się nie oczyściło, to idę na zabieg. Chcę się już starać a nie Tupać w miejscu, to mnie dobija. Zrobiłam wszystko co mogłam, reszta do decyzji lekarzy bo to dłużej trwać nie może
Słusznie, czekanie też ma swoje granice przecież.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jc94 wrote:Nie byłam. Wizytę mam dopiero 20.12.
Dzis mam 12 dzień krwawień/plamień. Dzis w sumie to wręcz nic nie było. Myślę czy nie podejść do zwykłego ginekologa i podejrzeć co i jak. Ale znowu kolejna kasa
Ja bym chyba poszła mimo wszystko, lepiej sprawdzić niż później nabawić się infekcji jakiejś. Poza tym jeśli coś zostało jeszcze to będziesz wiedzieć o tym szybciej i szybciej dojdziesz do siebie, niż jak masz czekać jeszcze 12 dni i nie wiadomo co będzie.
Jc94 lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
No i dupa. Dzisiaj znowu plama tym razem ciemna.
Dosyć, że @ mam zawsze długą to jeszcze jakieś plamienia przed mi się porobiły.😔😔😔
Zbadam ten progesteron, coś jeszcze warto? -
czarneniebo wrote:No i dupa. Dzisiaj znowu plama tym razem ciemna.
Dosyć, że @ mam zawsze długą to jeszcze jakieś plamienia przed mi się porobiły.😔😔😔
Zbadam ten progesteron, coś jeszcze warto?
Nie przejmuj się, może to i lepiej, na spokojnie ogarniesz wyniki badań i konsultacje lekarską, będziesz lepiej przygotowana do następnej ciąży i będziesz wiedziała, że zrobiłaś wszystko, by tym razem było inaczej 💛
Głowa do góry, nowy cykl to nowa szansa ☺️
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany -
czarneniebo wrote:Wiem wiem, tylko przykro mi, że nic już nie jest tak jak kiedyś 😢