Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Puste jajo płodowe - wątek dla "oszukanych"
Odpowiedz

Puste jajo płodowe - wątek dla "oszukanych"

Oceń ten wątek:
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2020, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumi ja też jeszcze czekam na samoistnie poronienie. Ale mam dwa przypadki w rodzinie gdzie dziewczyny przy pustym jaju same się oczyściły. Jedna w domu, bez wizyty w szpitalu, druga pojechała do szpitala, ale tylko podawali jej przeciwbolowe.

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Gosiaq1981 Nowa

Wysłany: 8 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przedwczoraj okazało się na USG że jest puste jajo ☹️ w dniu wizyty u lekarza był 7 tydzień i 5 dzień pęcherzyk ciążowy 22mm , dostałam skierowanie do szpitala ale sama bije się z myślami co robić. Czy czekać na samoistne poronienie ,czy jednak zgłosić się do szpitala. Przeraża mnie to wszystko i mam straszny mętlik w głowie. Najgorsze że objawy ciążowe dalej jakieś są. Ehh ☹️

• AsiulkaAsia Nowa

Wysłany: 17 września 2020, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa :)

Jestem 6 dni po poronieniu.. Ale od początku..

Mam prawie 30 lat i jednego 10telniego synusia
    .. Starania o rodzeństwo zaczęliśmy 7 lat temu... Raz mniej raz więcej...

Wkoncu 2 kreski na teście..
    Pierwsza wizyta u lekarza ok, na kolejnej informacja ze ciąża jest młodsza, następne badania USG, że coś się dzieje, badanie na Beta Hcg.. Po 48 h za niskie wyniki.. Lekarka mówi że wygląda na ciąże bliźniacza i jeden zarodek jest ciąża pozamaciczną.. 5 dni pozniej kontrola.. Kolejna diagnoza, że może to jednak ciąża pozamaciczna.. Kolejne badania krwi, beta delikat ie rośnie... " przykro mi, czekamy na poronienie" po tygodniu nic się nie dzieje ( w tym czasie 4 wizyty na USG plus Beta w klinice)
    Dostaje Citotec 6 razy po 2 tabletki co 8h..

Czytałam wszystkie posty i się dziwię ze dostałam leki do domu... Po 3 h dostałam krwawienie i straszne bóle.. Biegunkę, wymiotowałam, bóle głowy itd.. Ten stan utrzymywal się cały dzień i noc.. Twfon do lekarza w nocy czy napewno tak to ma wyglądać.. Lekarz mnie uspokoił ze jest ok.
    Drugi dzień czułam się lepiej, krwawienie jak podczas miesiączki i ból podobny.
    Trzeci dzień po Citotecbył jeszcze gorszy niż pierwszy.. Czułam, ze to się stało... Tak bardzo źle się czułam że zadzwoniłam do lekarza w nocy i pojechałam na badanie do kliniki.. Po zrobieniu USG stwierdził, że wszystko ładnie się oczyściło, pobrał krew i kazał jechać do domu się wyspać i rano zadzwońic po wyniki. Beta spadła.. Po 2 do ach kontrola już u mojej Pani ginekolog.. Robiąc USG potwierdziła że wszystko super i nie potrzebna wizyta kontrolna, mam tylko we wtorek jechać jeszcze zrobić badania z moczu.

Czuje się bardzo dobrze fizycznie.. Krwawienie minęło (w czwartek pierwsza dawka Citotec a we wtorek koniec krwawienia?) gorzej psychicznie.

Dodam że mieszkam w Niemczech i może dlatego trochę inaczej to wygląda.. Czy radziły byście zrobić dodatkowe badania?

Pozdrawiam Was wszystkie i tule ciepło

• Paulina3e Znajoma

Wysłany: 23 września 2020, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, rowniez jestem po poronieniu z pustym jajem plodowym. W 5 tc lekarz juz cos czul ze jest nie tak. Ale wiadomo mloda ciaza i czekalam. Dal mi czas do 12 tc, ze samo sie oczysci. Bylam na wizycie u innego lekarza zaczerpnac drugiej opinii, jednak potwierdzil puste jajo plodowe . Ostatecznie pojechalam ze skierowaniem do szpitala w 11tc na lyzeczkowanie. W sumie niecaly jeden dzien i w domu.
    Od tamtego czasu minal juz ponad rok bezsutecznych dzialan. Teraz sie udalo, jednak tez szybko skonczylo - ciaza biochemiczna.
    Nie trace nadziei, ze sie w koncu uda

‹‹ 12 13 14 15 16
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ