Puste jajo płodowe - wątek dla "oszukanych"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lumi ja też jeszcze czekam na samoistnie poronienie. Ale mam dwa przypadki w rodzinie gdzie dziewczyny przy pustym jaju same się oczyściły. Jedna w domu, bez wizyty w szpitalu, druga pojechała do szpitala, ale tylko podawali jej przeciwbolowe.2 lata starań o 👦
08.2016 synek ♥️
Starania o rodzeństwo od 05.2018
05.2020 9tc 💔 -
U mnie przedwczoraj okazało się na USG że jest puste jajo ☹️ w dniu wizyty u lekarza był 7 tydzień i 5 dzień pęcherzyk ciążowy 22mm , dostałam skierowanie do szpitala ale sama bije się z myślami co robić. Czy czekać na samoistne poronienie ,czy jednak zgłosić się do szpitala. Przeraża mnie to wszystko i mam straszny mętlik w głowie. Najgorsze że objawy ciążowe dalej jakieś są. Ehh ☹️
-
Cześć dziewczyny jestem tu nowa

Jestem 6 dni po poronieniu.. Ale od początku..
Mam prawie 30 lat i jednego 10telniego synusia
.. Starania o rodzeństwo zaczęliśmy 7 lat temu... Raz mniej raz więcej...
Wkoncu 2 kreski na teście..
Pierwsza wizyta u lekarza ok, na kolejnej informacja ze ciąża jest młodsza, następne badania USG, że coś się dzieje, badanie na Beta Hcg.. Po 48 h za niskie wyniki.. Lekarka mówi że wygląda na ciąże bliźniacza i jeden zarodek jest ciąża pozamaciczną.. 5 dni pozniej kontrola.. Kolejna diagnoza, że może to jednak ciąża pozamaciczna.. Kolejne badania krwi, beta delikat ie rośnie... " przykro mi, czekamy na poronienie" po tygodniu nic się nie dzieje ( w tym czasie 4 wizyty na USG plus Beta w klinice)
Dostaje Citotec 6 razy po 2 tabletki co 8h..
Czytałam wszystkie posty i się dziwię ze dostałam leki do domu... Po 3 h dostałam krwawienie i straszne bóle.. Biegunkę, wymiotowałam, bóle głowy itd.. Ten stan utrzymywal się cały dzień i noc.. Twfon do lekarza w nocy czy napewno tak to ma wyglądać.. Lekarz mnie uspokoił ze jest ok.
Drugi dzień czułam się lepiej, krwawienie jak podczas miesiączki i ból podobny.
Trzeci dzień po Citotecbył jeszcze gorszy niż pierwszy.. Czułam, ze to się stało... Tak bardzo źle się czułam że zadzwoniłam do lekarza w nocy i pojechałam na badanie do kliniki.. Po zrobieniu USG stwierdził, że wszystko ładnie się oczyściło, pobrał krew i kazał jechać do domu się wyspać i rano zadzwońic po wyniki. Beta spadła.. Po 2 do ach kontrola już u mojej Pani ginekolog.. Robiąc USG potwierdziła że wszystko super i nie potrzebna wizyta kontrolna, mam tylko we wtorek jechać jeszcze zrobić badania z moczu.
Czuje się bardzo dobrze fizycznie.. Krwawienie minęło (w czwartek pierwsza dawka Citotec a we wtorek koniec krwawienia?) gorzej psychicznie.
Dodam że mieszkam w Niemczech i może dlatego trochę inaczej to wygląda.. Czy radziły byście zrobić dodatkowe badania?
Pozdrawiam Was wszystkie i tule ciepło
-
Witam, rowniez jestem po poronieniu z pustym jajem plodowym. W 5 tc lekarz juz cos czul ze jest nie tak. Ale wiadomo mloda ciaza i czekalam. Dal mi czas do 12 tc, ze samo sie oczysci. Bylam na wizycie u innego lekarza zaczerpnac drugiej opinii, jednak potwierdzil puste jajo plodowe . Ostatecznie pojechalam ze skierowaniem do szpitala w 11tc na lyzeczkowanie. W sumie niecaly jeden dzien i w domu.
Od tamtego czasu minal juz ponad rok bezsutecznych dzialan. Teraz sie udalo, jednak tez szybko skonczylo - ciaza biochemiczna.
Nie trace nadziei, ze sie w koncu uda -
Ten wątek chyba już umarł, ale może jeszcze ktoś tu zajrzy?
Ciąża z ivf, podany bardzo dobry zarodek. Beta przyrasta książkowo a nawet lepiej, w przeciągu ostatnich 10 dni skok z 1200 na 29 000.
Wczoraj 6+1, poszłam do ginekologa na NFZ głównie po skierowania na wyniki krwi, bo za tydzień miałam mieć wizytę w swoich klinice. Położył mnie na kozetce i słyszę rozdzierające serce słowa "pęcherzyk jest, zarodka nie ma"...
Z miary zarodka wynika że ma 18 mm.
Dostałam zdjęcie z USG i rzeczywiście jest zupełnie czarne jajo. Byłam w takim szoku że nie spytałam czy jest pęcherzyk żółtkowy.
USG było bardzo krótkie, nie jest to wybitny lekarz (przegapił raka u mojej mamy), ale czy to możliwe żeby przegapić zarodek? Wydaje mi się że ma dobry sprzęt ale nie umiem tego ocenić swoim okiem.
Umówiłam się na następną wizytę za 3 dni prywatnie, do lepszej lekarz na lepszym sprzęcie, ale nie w klinice - nie wytrzymam tydzień.
Najgorsze jest to że miałam już puste jajo i miałam łyżeczkowanie i komplikacje po nim. Teraz w miejscu łyżeczkowania mam ognisko adenomiozy. Wizja następnego zabiegu mnie naprawdę przeraża...
Co myślicie?
33 l, starania od 8.2017
4-5.2019 clo, 7- 11.2019 lametta, mąż wyniki ok, HSG ok
11.2019 - 12.2019 puregon + ovitrelle
IVF Bocian Białystok, hiperka, mamy ❄️❄️❄️❄️
05.2020 FET blastka 2BB 💔
Kriobank - przenosimy pozostałe ❄️❄️❄️
06.2020 FET blastka 1BB 💔
Histeroskopia ok
08.2020 FET blastka 1BB nie rozmrozila 💔kolejna blastka 1BB 💔,
8.2020 - protokół długi czas start!
10.2020 PickUp! Transfer świeżaka 3AB, mamy 3BC❄️2DC❄️
8 dpt beta 71,2; 10 dpt beta 118,5, prog >40; 12 dpt 171,4; 15 dpt 518, 18 dpt 1455,8, 25 dpt 11 492,1
29dpt puste jajo 💔
złamane serce, załamanie nerwowe....
2022 r synek z 3BC
2026 zaczynamy starania o rodzeństwo.... -
Marta, przykro mi że przez to przechodzisz - nie wiem czy można przegapić zarodek, więc się nie wypowiem w tym temacie, ale jeśli okaże się, że się nie udało, to nie oznacza że musi się to skończyć łyżeczkowaniem. Rozumiem Twoje obawy, szczególnie że już raz miałaś zabieg - sama też miałam go proponowanego w szpitalu kilka dni temu. W stresie i łzach finalnie zdecydowałam się odmówić zabiegu, choć czułam się jak jakaś wariatka, która nie słucha zaleceń ordynatora. Myślę jednak, że to była na ten moment dobra decyzja, nawet jeśli finalnie nie obędzie się bez zabiegu. Pamiętaj też, że coraz częściej w szpitalach wykonują aspirację próżniową, która jest bezpieczniejsza - ale często się trzeba o nią upomnieć, bo czasem niestety w szpitalach nasze bezpieczeństwo nie jest na 1. miejscu. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.
Marta_43 lubi tę wiadomość
👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
👨 morfologia 0%
2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód
2026 - stymulacja letrozolem
2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
6+3 💔 puste jajo, farmakologia -
Zdecydowanie poszłabym do innego gin, z lepszym sprzętem. U mnie było tak, że w piątek na luxmed ginekolog nic nie widział, ba powiedział, że z tej ciąży nic nie będzie. Dzień później poszłam prywatnie, babeczka pokazała mi zarodek, serduszko! Zupełnie inne podejście. Niestety ciąża się zatrzymała..ale tamten lekarz nie miał prawa tak mówić, pęcherzyk miał 18mm, a w okolicy 25 można stwierdzić, że nic się nie rozwija.Marta_43 wrote:Ten wątek chyba już umarł, ale może jeszcze ktoś tu zajrzy?
Ciąża z ivf, podany bardzo dobry zarodek. Beta przyrasta książkowo a nawet lepiej, w przeciągu ostatnich 10 dni skok z 1200 na 29 000.
Wczoraj 6+1, poszłam do ginekologa na NFZ głównie po skierowania na wyniki krwi, bo za tydzień miałam mieć wizytę w swoich klinice. Położył mnie na kozetce i słyszę rozdzierające serce słowa "pęcherzyk jest, zarodka nie ma"...
Dostałam zdjęcie z USG i rzeczywiście jest zupełnie czarne jajo. Byłam w takim szoku że nie spytałam czy jest pęcherzyk żółtkowy.
USG było bardzo krótkie, nie jest to wybitny lekarz (przegapił raka u mojej mamy), ale czy to możliwe żeby przegapić zarodek? Wydaje mi się że ma dobry sprzęt ale nie umiem tego ocenić swoim okiem.
Umówiłam się na następną wizytę za 3 dni prywatnie, do lepszej lekarz na lepszym sprzęcie, ale nie w klinice - nie wytrzymam tydzień.
Najgorsze jest to że miałam już puste jajo i miałam łyżeczkowanie i komplikacje po nim. Teraz w miejscu łyżeczkowania mam ognisko adenomiozy. Wizja następnego zabiegu mnie naprawdę przeraża...
Co myślicie?
Nie chcę robić nadziei ale jednak dobry ginekolog to podstawa. Teraz już nie zrobię takiego błędu, jak zobaczę upragnione ⏸️👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia, 7/8w) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Marta_43 wrote:Ten wątek chyba już umarł, ale może jeszcze ktoś tu zajrzy?
Co myślicie?
Nie traktowałabym takiego lekarza poważnie, wybrałabym do kogoś "poważnego" z dobrym sprzętem. Nawet jeśli będzie pusto a będzie za mały pęcherzyk każą odczekać pewnie tydzień dla pewności
Ja trzymam kciuki żeby było okey 🤞Ona: 36l
Amh: 4,26
Tsh: 2,33 (0,270-4,200) 0.8 do zbicia (letrox 125, strumektomia 12.2018)
Fsh: 4,19
Lh:6,67
Prl: 15.85
Jajowody drozne (hsg maj 2022)
Monitoring owulacji okey
Miesiniak (w niczym nie przeszkadza)
On: 39l
Testosteron: 4,33
Fsh: 2,68
Lh: 3,74
Slabe parametry nasienia
Koncentracja 15,57 mln/ml > 16mln/ml
Numer plemnika 70 M/Proba > 70M/Proba
Ruch postepowy 18% > 32%
Ruchome 40.71% > 40%
Morfologia 4.95% > 4%
Żywotność 60,81% > 60
Kariotypy oboje ok
12.2022 gonal 150, menopur 75->100, orgalutran, gonapedryl+ovi.
11pobranych -> 7 do zaplodnienia
05.01 transfer 5 dniowy swiezaczek 3.2.1.🤞
Na feriach zostały ❄❄ 5.2.1 i 4.3.1. Z 6 doby
8dpt 60.8
11 dpt 126
13 dpt 330
18 dpt 1796
07.25 FET 5.2.1. ❌
02.2026 FET 4.3.1.
7dpt 29.7
9dpt 93.4
11dpt 185.8