Starania po poronieniu 2022/2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kiedy poroniłam pierwsze dziecko moja koleżanka z ostatnich „nie dzieciatych” zaszła w ciąże … cieszyłam się bo bardzo kibicowałam , ale wiecie trudne chwile dla mnie , Zaraz w druga ciąże zaszla kolejna…. Teraz baby showery planują , a ja przeżywam ze moje dziecko właśnie przychodziło by na świat .
Później zaszłam znów , o gdy już myślałam ze będzie pięknie poroniłam , dzień wcześniej dowiedziałam sie ze bliscy znajomi tez spodziewają sie . No i oczywiście tylko u mnie nieszczęśliwie …
Ciężkie to jest , patrzeć na rosnące brzuchy i wyobrażanie sobie , jaki ja bym miała … jak bym sie czuła , co bym już kupowała …
Ludzie nie rozumieją , będziesz miała , Bog doświadcza , daje to co jesteś w stanie udźwignąć …
Tak mówią …
A serce pęka , i nikt kto przez chwile żył nadzieja ze nadchodzi spełnienie marzeń , a potem jedna wielka rana , i nagle prysły te marzenia - nie zrozumie tego .
Ja zaczynam tez oddalać się od koleżanek , przyjaciółek , one są szczęśliwymi mamami , a mnie ciężko zrozumieć . Bo może już powinnam się ogranac , minęły dwa miesiące , a od pierwszego poronienia 7 … powinnam się już uspokoić 🫤
Albo teksty myślałam ze już ci jest lepiej , a wiecie co mi się wydaje , ze dopiero mi będzie lepiej kiedy urodze szczęśliwie moje upragnione dziecko , tylko wtedy moze ten ból się zmniejszy . Bo jak można pogodzić się z tym ze po dwóch latach Starań , w 10 tyg i w 11 straciłam dwa razy radość z życia i największe marzenie … 😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2023, 09:51
Minevra Mg. lubi tę wiadomość
-
My ostatnio byliśmy u przyjaciół i ona stwierdziła że mam się przyznać że jestem w ciąży bo " spojrzeliśmy na sobie". Ja jej powiedziałam tylko że ma się nie wtrącać w to co dzieje się w mojej macicy. Później mąż do mnie że mogłam odpowiedzieć, że tak jestem w ciąży, a ja do niego, tak na pewno, a potem po 3 dniach musiałabym odkręcać bo serce już nie bije. Poczekam do prenatalnych wtedy powiem. Powiedziałam ostatnio mamie że jestem w ciąży a ona taka przerażona i powiedziała "znowu... Tylko nie dźwigaj" kuźwa. Nie dość że nie poroniłam dlatego że coś podniosłam plus poczułam się jakbym miała 5 dzieci, była totalną patologią i żyła z zasiłków. Fajnie. Przed pierwszą ciąża to słyszałam co chwilę że babcia pyta kiedy ja będę w ciąży, bo przecież już tyle po ślubie. Oczywiście nie mówiłam jej że mamy problemy. Ale wkurzało to przy każdej wizycie.
-
Mnie np.denerwuje, kiedy spotykamy się u rodziny męża na jakieś spotkania i oboje z mężem nie pijemy alkoholu i wielokrotnie prosiliśmy, żeby przestali przy nas palić. I mimo, ze mniej więcej wiedza, ze mamy problem z ciąża (poza tym nie wiedza o poronieniach ani o tym co tak naprawdę przechodzimy) za każdym razem są jakieś głupie komentarze, ze co to za czasy, ze nie pijemy itd. Nam już ręce opadają i nawet tego nie komentujemy
-
Ahh Ci radcy od siedmiu boleści.. Ja z kolei najczęściej słyszę o stresie. No nie ma nic gorszego niż stres i tylko on powoduje niepłodność, poronienia i inne problemy w ciąży, a może nawet spowodować wady płodu i choroby genetyczne.. Tak więc dziewczyny, proszę przestać się stresować. Od razu Wasze organizmy zaczną dobrze działać, jajniki zaczną pracować prawidłowo, znikną wszystkie mięśniaki, wodniaki, udrożnią sie samoistnie jajowody, podniesie się AMH i znikną wszystkie mutacje, premutacje i wady genetyczne2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Ahh Ci radcy od siedmiu boleści.. Ja z kolei najczęściej słyszę o stresie. No nie ma nic gorszego niż stres i tylko on powoduje niepłodność, poronienia i inne problemy w ciąży, a może nawet spowodować wady płodu i choroby genetyczne.. Tak więc dziewczyny, proszę przestać się stresować. Od razu Wasze organizmy zaczną dobrze działać, jajniki zaczną pracować prawidłowo, znikną wszystkie mięśniaki, wodniaki, udrożnią sie samoistnie jajowody, podniesie się AMH i znikną wszystkie mutacje, premutacje i wady genetyczne
Echo lubi tę wiadomość
-
Wiewioora wrote:My ostatnio byliśmy u przyjaciół i ona stwierdziła że mam się przyznać że jestem w ciąży bo " spojrzeliśmy na sobie". Ja jej powiedziałam tylko że ma się nie wtrącać w to co dzieje się w mojej macicy. Później mąż do mnie że mogłam odpowiedzieć, że tak jestem w ciąży, a ja do niego, tak na pewno, a potem po 3 dniach musiałabym odkręcać bo serce już nie bije. Poczekam do prenatalnych wtedy powiem. Powiedziałam ostatnio mamie że jestem w ciąży a ona taka przerażona i powiedziała "znowu... Tylko nie dźwigaj" kuźwa. Nie dość że nie poroniłam dlatego że coś podniosłam plus poczułam się jakbym miała 5 dzieci, była totalną patologią i żyła z zasiłków. Fajnie. Przed pierwszą ciąża to słyszałam co chwilę że babcia pyta kiedy ja będę w ciąży, bo przecież już tyle po ślubie. Oczywiście nie mówiłam jej że mamy problemy. Ale wkurzało to przy każdej wizycie.
Jakbym słyszała moja mamę jak jej powiedziałam, że jestem w ciąży. Nie dźwigaj, nie wyciągaj rąk w górę, nie chodz za szybko po schodach bo będziesz płakać. I tak potem płakałam, wiem że to nie przez to poroniłam ale po co tak gadać. 😪29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Echo wrote:Ahh Ci radcy od siedmiu boleści.. Ja z kolei najczęściej słyszę o stresie. No nie ma nic gorszego niż stres i tylko on powoduje niepłodność, poronienia i inne problemy w ciąży, a może nawet spowodować wady płodu i choroby genetyczne.. Tak więc dziewczyny, proszę przestać się stresować. Od razu Wasze organizmy zaczną dobrze działać, jajniki zaczną pracować prawidłowo, znikną wszystkie mięśniaki, wodniaki, udrożnią sie samoistnie jajowody, podniesie się AMH i znikną wszystkie mutacje, premutacje i wady genetyczne
Moim zdaniem jest jeszcze coś gorszego... Otóż nie wystarczy, ze zrobicie wszystkie dostępne badania, że przestaniecie jeść gluten, nic nawet nie da fakt, że ograniczycie dźwiganie torebki kopertówki. Pielgrzymki do miejsc świętych też są na nic, bo... twoja cioteczna babka jeszcze za cara spędziła płód za pomocą mikstury wioskowej babki, stryjeczna wujenka za Gierka miała skrobankę, a kuzyn pradziadka postraszył cygankę widłami, tak, że poroniła. Dopóki nie wykryjesz wszystkich takich przypadków do 5 pokolenia wstecz włącznie i nie zadośćuczynisz im, to pożegnaj się z myślą o dzieciach😳Totalna biologia 🤪 kto nie słyszał niech się cieszy
💔 poronienie/wrzesień 2022 -
Minevra Mg. wrote:Moim zdaniem jest jeszcze coś gorszego... Otóż nie wystarczy, ze zrobicie wszystkie dostępne badania, że przestaniecie jeść gluten, nic nawet nie da fakt, że ograniczycie dźwiganie torebki kopertówki. Pielgrzymki do miejsc świętych też są na nic, bo... twoja cioteczna babka jeszcze za cara spędziła płód za pomocą mikstury wioskowej babki, stryjeczna wujenka za Gierka miała skrobankę, a kuzyn pradziadka postraszył cygankę widłami, tak, że poroniła. Dopóki nie wykryjesz wszystkich takich przypadków do 5 pokolenia wstecz włącznie i nie zadośćuczynisz im, to pożegnaj się z myślą o dzieciach😳Totalna biologia 🤪 kto nie słyszał niech się cieszy
Haha umarłam 😂 przyznaje, że nie słyszałam ale oczywiście wezmę to pod uwagę! Jeszcze długa droga przede mną 😂2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
No, z tym alkoholem, to jesteśmy bardzo udani jako naród. Narodowy problem z alkoholizmem, ale jak powiesz ze nie pijesz to patrzą na Ciebie jak na czubka ja też już proszę, żeby nas nie pytali o alkohol, bo jak odmawiamy, to robimy sensacje i musimy się tłumaczyć. A jak powiesz, nie pije, bo biorę leki, to pada pytanie: "tak? A na co? Bo nie przy wszystkich łękach trzeba odstawiać alkohol" :o ludzie są bezczelni po prostu i w głowie im się nie mieści, że istnieje świat poza ich podwórkiem. I tak, oczywiście, że słyszałam, że nie mam dzieci bo za bardzo się stresuje i powinnam iść do psychologa. Serio, ja jestem magistrem psychologii i bardzo doceniam pomoc psychologiczna. Chodziłam kilka lat na terapię i na prawdę jeśli poczuje, że to jest czas wrócić, to wrócę i nie trzeba mnie namawiać...
Galina, Echo lubią tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:No, z tym alkoholem, to jesteśmy bardzo udani jako naród. Narodowy problem z alkoholizmem, ale jak powiesz ze nie pijesz to patrzą na Ciebie jak na czubka ja też już proszę, żeby nas nie pytali o alkohol, bo jak odmawiamy, to robimy sensacje i musimy się tłumaczyć. A jak powiesz, nie pije, bo biorę leki, to pada pytanie: "tak? A na co? Bo nie przy wszystkich łękach trzeba odstawiać alkohol" :o ludzie są bezczelni po prostu i w głowie im się nie mieści, że istnieje świat poza ich podwórkiem. I tak, oczywiście, że słyszałam, że nie mam dzieci bo za bardzo się stresuje i powinnam iść do psychologa. Serio, ja jestem magistrem psychologii i bardzo doceniam pomoc psychologiczna. Chodziłam kilka lat na terapię i na prawdę jeśli poczuje, że to jest czas wrócić, to wrócę i nie trzeba mnie namawiać...
Dokładnie. Pamiętam taki cudny przypadek gościa który na jakimś forum pytał czy można pić alko po resekcji żołądka. I ponoc to dość często się zdarza że po diagnozie jakiejś choroby pada pytanie "czy z tym można normalnie pić?" Jakby picie było domyślnym zdrowym stanem, a niepicie tragicznym, nienormalnym postem.
U mnie jakiś czas temu w pracy dosłownie nastała plaga alkoholizmu. Ale kierownictwo temu pobłaża, pomimo naprawdę srogich zaniedbań (np kilkudniowy cug, kiedy ktoś nie przychodzi do pracy). Ale picie to u nas rzecz święta. Kobiety "uciekaja" na urlopy i wszyscy mają o to foszka, ale jak się nie umiesz ogarnąć bo pijesz, to w sumie spoko, taki mamy klimat. -
BiochemiaKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Biochemia
Roxie_eS, tak mi bardzo bardzo przykro. Ściskam Cię mocno. 🫂❤Roxie_eS lubi tę wiadomość
29🙋♀️ 31🙋♂️
2023-2 💔
05.2024- powrót do starań
06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
13.07 ⏸️
22.07 pęcherzyk w macicy
31.07, 5+6 ❤️
07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
16.10 205 gram księżniczki 🩷
18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
18.11 544 g słodkiej 🍓
Zostań proszę 🙏🙏🙏
Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈
Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150
-
Roxie_eS lubi tę wiadomość
⚫️poronienie zatrzymane 6t/8t listopad 2022
18/03 ⏸️ 🙈 bHCG 39
20/03 bHCG 103, prog 10,7
27/03 bHCG 3859 (180%), prog 26,4
06/04 0,38mm👶 6w0d z usg (7w3d)
17/04 1,62cm 👶 8w0d z usg (9w1d)
27/04 2,57cm 👶 9w02d, (10w3d), 160❤️
08/05 4,25 cm👶 11w0d, 158❤️
16/05 5,62 cm👶 12w2d usg I trym 🚀
17/05 NIFTY pro🚀👶 baby girl ❤️
25/05 13w3d 80g 🥰
22/06 17w3d 190g🥰
10/07 20w0d połówkowe 🚀 373g!
20/07 21w3d 522g🥰
10/08 24w3d 766g🫠
07/09 28w3d 1263g🫶🏻 usg III trymestru
05/10 32w3d 2181g😍
20/11 39w0d baby on board🩷 -
Przykro mi Roxie... wiedząc jaka droga za Tobą I jak mocno stąpasz po ziemi, ciężko skleić coś co nie brzmi wyświechtanie. Mam nadzieję, że nie będziesz musiała już dlugo czekać i dosłownie za rogiem czają się rzeczy na które oczekujesz...Pinkflower, Roxie_eS lubią tę wiadomość
-
Roxie kochanie, tak bardzo chciałabym Cię teraz przytulić 😞🖤Roxie_eS lubi tę wiadomość
2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Roxie, tak mi przykro
Roxie_eS lubi tę wiadomość
-
Moje dziewczyny :* jesteście takie kochane.
Nie wiem, ja już nie wierzę, że to się kiedy uda. Oczywiście planuje wrócić do starań od najbliższego cyklu, muszę pomyslec czy coś badać i co, bo już nie mam pojęcia co mogłabym zrobic.
Nie wiem, wybudujemy może ten dom, to pomyślimy o adopcji. Nie wyobrażam sobie domu bez dzieci.
Na pocieszenie, mam teraz super kilka dni, zostałam z pracy oddelegowana do zajebistego projektu i się bawię jak dziecko w Disneylandzie takze mam kilka dni luzu, bez ciśnienia, głowa może odpocząć.Galina, Pinkflower, Butterfly23 lubią tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰