Starania po poronieniu 2022/2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie najbardziej wk*ia (tak, lubię sobie po przeklinać) w tych wczesnych stratach to, że nawet nie wiadomo czemu tak jest. Zrobiłam milion badań, jestem zdrowa jak koń. A jednak gdzieś jakaś przyczyną była. I teraz nie wiem, czy ten czynnik jest wyeliminowany? Czy teraz będzie już dobrze?
Dziewczyny, powiecie mi jak u Was w ciążach bywało z piersiami? Mnie teraz dwa dni mocno bolały - jak dwa kamienie. Teraz są prawie miękkie, ale wyraźnie większe i bolą lekko przy scisnieciu, ale znacznie mniej niż bolały. Czy to jest normalne?Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Cześć dziewczyny. Dawno nie udzielałam się na forum, jakoś tak ciągle szukam swojego miejsca i sposobu na uporanie się ze stratą... Staramy się ale nic z tego nie wychodzi. Tymczasem postanowiłam pisać pamiętnik, a że najłatwiej w telefonie, żeby nie zginęło i żadna myśl nie uciekła, żeby pies nie zeżarł itd. więc założyłam sobie bloga 🙂 Jeśli macie ochotę to zapraszam:
https://synekwniebie.blogspot.com/Roxie_eS, Paula9017, Czekając na tęcze lubią tę wiadomość
niemi -
Roxie_eS wrote:Mnie najbardziej wk*ia (tak, lubię sobie po przeklinać) w tych wczesnych stratach to, że nawet nie wiadomo czemu tak jest. Zrobiłam milion badań, jestem zdrowa jak koń. A jednak gdzieś jakaś przyczyną była. I teraz nie wiem, czy ten czynnik jest wyeliminowany? Czy teraz będzie już dobrze?
Dziewczyny, powiecie mi jak u Was w ciążach bywało z piersiami? Mnie teraz dwa dni mocno bolały - jak dwa kamienie. Teraz są prawie miękkie, ale wyraźnie większe i bolą lekko przy scisnieciu, ale znacznie mniej niż bolały. Czy to jest normalne?
Nie wiem, czy to jest normalne, ale ja tez tak mam…
Powiedziałam o tym lekarzowi - mówił, ze tak jest i ze to zależy od hormonów i ich wahań. Mówił tez, ze normalne jest, ze w ciąży raz objawy się nasilają, raz słabną…
Niby wiem, a jednak ciagle jest stres :p
Roxie_eS lubi tę wiadomość
-
Paula 😍 chyba jesteśmy do siebie bardzo podobne :p i chyba w tym samym wieku albo podobnym? Przepraszam, może to przeoczyłam, ale to będzie Wasze pierwsze dziecko?Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Roxie_eS wrote:Paula 😍 chyba jesteśmy do siebie bardzo podobne :p i chyba w tym samym wieku albo podobnym? Przepraszam, może to przeoczyłam, ale to będzie Wasze pierwsze dziecko?
Haha, chyba tak
Tak - to nasze pierwsze dziecko Ja mam 32 lata, mój narzeczony 31, a wiec jesteśmy w podobnym wieku!
Szczerze to z tymi objawami zawsze wpadam w panikę… dzisiaj np mam mniej śluzu i tez już sobie coś wkręcam… w macanie cycków co 5 minut to standard
A u Ciebie który to tydzień?
-
Też mam rocznikowo 32, aale sobie odejmuje bo jestem z grudnia mąż niestety zaraz 37. Też nasze pierwsze dziecko. Ja dziś 4+4 dopiero 😖 aplikacja mi mówi że muszę przetrwać jeszcze 248 dni 😱😳
Paula9017 lubi tę wiadomość
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Paula9017 wrote:Nie wiem, czy to jest normalne, ale ja tez tak mam…
Powiedziałam o tym lekarzowi - mówił, ze tak jest i ze to zależy od hormonów i ich wahań. Mówił tez, ze normalne jest, ze w ciąży raz objawy się nasilają, raz słabną…
Niby wiem, a jednak ciagle jest stres :p
Normalne to jest ja wczoraj się martwiłam że jakoś mdlosci przeszly za to dzisiaj z rana już zaliczyłam wymioty więc jak widzicie są gorsze i lepsze dni co do piersi są bolesne czasem obrzmiale bardziej czasem mniej więc to też normalnePaula9017, Roxie_eS lubią tę wiadomość
10.10.2023 - 4010 g 57 cm jesteśmy w końcu razem 💜
21.09.2023 - 3480 g 38 tydzień
07.09.2023 - 2823 g 36 tydzień - jeszcze tylko miesiąc 💗
24.08.2023 - 2390 g 34 tydzień 💗
04.08.2023 - 1660 g 31 tygodni 💫
13.07.2023 - III badania prenatalne prawidłowe 1300 g rośniemy🌸
07.07.2023 - 1090 g 27 tygodni słoneczka:)
16.06.2023 - 630 g 24 tygodnie:)
27.05.2023 - badania połówkowe prawidłowe córcia rośnie 450 g🌸
19.05.2023 - 335 g:)
28.04.2023 - rośniemy 180 g prawdopodobnie córeczka 🌸
24.03.2023 - usg prenatalne pomiary prawidłowe 5,5 cm 😍
17.03.2023 - rośniemy 4.3 cm
10.02.2023 - mamy❤
04.02.2023 - beta 2161 🤞
30.01.2023 - beta 169 🤞
27.01.2023 ⏸️ beta 22.50
30.12.2022 🙏
07.2021 r. [*] Lenka 9 tydzień
11.2021 r. [*] 7 tydzień 👼 -
Roxie_eS wrote:Też mam rocznikowo 32, aale sobie odejmuje bo jestem z grudnia mąż niestety zaraz 37. Też nasze pierwsze dziecko. Ja dziś 4+4 dopiero 😖 aplikacja mi mówi że muszę przetrwać jeszcze 248 dni 😱😳♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
No ja też wolałabym już nie powtarzać. Wczoraj miałam dobra betę, w miarę ok progesteron + wzięłam duphaston wieczorem i rano a mimo to nie jestem w ogóle spokojna
Z objawów to szybko robię się głodna i w związku z tym często boli mnie żołądek. I dziś dużo bardziej chce mi się pić. Cycki bolały raz mniej raz bardziej, teraz mimo duphastonu - prawie wcale. I to tyle. Nie potrzebuje tuzina objawów ale te miękkie piersi mi nie dają spokoju. Kto wie, może moje dzisiejsze wahania nastroju to objaw :pKir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
Mnie to samo dziewczyny , macam się po cyckach i nie bolą , chyba w ogóle jakoś tak mocno nie bolały ..
niektórzy mówią, ze to nie jest dobry znak , ale nie dajemy się zwariować. Myśle , ze przez słuchanie różnych historii tak nam w głowie siedzi … ze ciagle trzeba czuć jakiś objawWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2023, 15:11
-
To jak wszystkie mamy miękkie cycki, to musi to być dobry objaw :p
Dwa dni temu też takialam wieczorem, ale rano ból wrócił. Więc może teraz też jakoś wróci. Albo niech nie wraca, byleby się ciąża dobrze rozwijałaCzekając na tęcze, Paula9017 lubią tę wiadomość
Nowe rozdanie:
Powtórzę jutro tą bete. No niestety ale nie potrafię się uspokoić, zbadam jutro ostatni raz dla swojego spokoju
Roxie_eS, Czekając na tęcze, Paula9017 lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
Kropeczek to czekamy jutro Twoje wyniki ✊✊✊ Ja mam jutro wizytę celem przepisania heparyny. USG na pewno będzie ale to byłby chyba jakiś cud, gdyby był pęcherzyk. Podobno przy becie 1000 można już szukać. Ja wczoraj 445 🧐. Dobry lekarz, dobry sprzęt, więc może jakimś cudnym cudem...
Ps: cycki znów bolą 🤗 nigdy nie sądziłam że mnie takie coś będzie aż tak cieszyc xDCzekając na tęcze, Paula9017 lubią tę wiadomość
Nowe rozdanie:
Czytając Was cieszy mnie jedno - ze nie tylko ja jestem taka jebnieta )))
Ja już nawet o tym mojemu nie mówię, bo on ma już tego biadolenia po dziurki w nosie: na zmianę - mam dobre przeczucia a potem ryk i złe… dzisiaj akurat mam takie sobie, oby się poprawiłyCzekając na tęcze, Roxie_eS lubią tę wiadomość
-
niemi wrote:Cześć dziewczyny. Dawno nie udzielałam się na forum, jakoś tak ciągle szukam swojego miejsca i sposobu na uporanie się ze stratą... Staramy się ale nic z tego nie wychodzi. Tymczasem postanowiłam pisać pamiętnik, a że najłatwiej w telefonie, żeby nie zginęło i żadna myśl nie uciekła, żeby pies nie zeżarł itd. więc założyłam sobie bloga 🙂 Jeśli macie ochotę to zapraszam:
https://synekwniebie.blogspot.com/
Niemi - wszystkie tutaj próbujemy poradzic sobie ze strata. Mam nadzieje, ze przyniesie Ci to chociaż trochę ukojenia… No i ze niedługo ujrzysz wymarzone 2 kreseczki!
Czekając na tęcze, niemi lubią tę wiadomość
-
Paula9017 wrote:Czytając Was cieszy mnie jedno - ze nie tylko ja jestem taka jebnieta )))
Ja już nawet o tym mojemu nie mówię, bo on ma już tego biadolenia po dziurki w nosie: na zmianę - mam dobre przeczucia a potem ryk i złe… dzisiaj akurat mam takie sobie, oby się poprawiły
Też mnie pociesza, że nie jestem sama z tym jebnieciem xD i też mi żal męża. Dziś poprosiłam jego przyjaciela żeby go zabrał w tym tygodniu gdzieś parę razy - niech idą na jakieś kręgle, siłownię czy co tam, byle go trzymać z dala od mojego pier*lenia xDCzekając na tęcze, Paula9017, Jh lubią tę wiadomość
Nowe rozdanie:
Laski, ja już jestem totalnie PANIC MODE.
Okazało się, że mam półpaśca... dzisiaj byłam u dermatologa - mam wysypkę jedynie.
Dermatolog twierdzi, że nie ma to negatywnego wpływu na ciażę, że internet wie swoje
Masakra... jestem przerażona
Przechodziłam ospę w dzieciństwie i nigdy wcześniej nie miałam takich problemów... co za koszmar..... -
Paula9017 wrote:Laski, ja już jestem totalnie PANIC MODE.
Okazało się, że mam półpaśca... dzisiaj byłam u dermatologa - mam wysypkę jedynie.
Dermatolog twierdzi, że nie ma to negatywnego wpływu na ciażę, że internet wie swoje
Masakra... jestem przerażona
Przechodziłam ospę w dzieciństwie i nigdy wcześniej nie miałam takich problemów... co za koszmar.....Paula9017, Roxie_eS lubią tę wiadomość
-
Ja to czytałam w tej wielkiej księdze o ciąży od mamy gin (wiem, każdy ma różne zdanie o niej).
A internet to najgorsze źródło wiedzy jakie istnieje i sama się ganię za to, co robię, czekając na środowe wyniki