Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Biochemiczka wrote:Ja mam jutro wizytę u ginekolog od niepłodności, co prawda jeszcze krwawię, ale chce z nią pogadać jakie badania zrobić, jakie suplementy wdrożyć itp bo moja ginekolog tylko daje leki bez badań.
Wymazy zrobione na kiry trombofilie i hlac. Jutro wysyłam i najdłuższe 10 dni roboczych przede mną 😅 mam już voucher do diagnostyki na pakiet anemii, homocysteine i betę ale powstrzymałam się żeby robić je na jutrzejszą wizytę bo moje żyły potrzebują odpoczynku a może coś jeszcze będzie chciała żeby zrobiła. Tarczycę mam w miarę świeżą więc raczej nie ma sensu ale zobaczę co powie.
Ja mam jeszcze zapalenie ucha do tego wszystkiego i wyszła i bakteria i candida, więc czeka mnie chyba dłuższe leczenie tego 🙄miałam usg robione w trakcie okresu to niby wszystko ok ale nie do końca wszystko było widać. Super że masz już trochę badań
Masz tego gina z polecenia? Oby od razu udało się wybrać dobrą drogę leczenia 🤞🏻😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 18:35
Biochemiczka lubi tę wiadomość
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Biochemiczka wrote:Ja mam jutro wizytę u ginekolog od niepłodności, co prawda jeszcze krwawię, ale chce z nią pogadać jakie badania zrobić, jakie suplementy wdrożyć itp bo moja ginekolog tylko daje leki bez badań.
Wymazy zrobione na kiry trombofilie i hlac. Jutro wysyłam i najdłuższe 10 dni roboczych przede mną 😅 mam już voucher do diagnostyki na pakiet anemii, homocysteine i betę ale powstrzymałam się żeby robić je na jutrzejszą wizytę bo moje żyły potrzebują odpoczynku a może coś jeszcze będzie chciała żeby zrobiła. Tarczycę mam w miarę świeżą więc raczej nie ma sensu ale zobaczę co powie.
Ja mam jeszcze zapalenie ucha do tego wszystkiego i wyszła i bakteria i candida, więc czeka mnie chyba dłuższe leczenie tego 🙄
Jeśli robiłaś wymazy ze strony testyDNA to Cię pocieszę że pakiet na trombofilie miałam wynik po jakichś 3 dniach roboczych a kiry i hlac po 5trzymam kciuki za wyniki 🤞🏼
Biochemiczka lubi tę wiadomość
starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅ANA3
✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
✅APS
✅kariotyp
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia
2024 - polipektomia
2025 - histeroskopia + biopsja
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130
dawaj fasolko 🤞 -
Wixa🌸 wrote:Chyba najlepiej z takimi wizytami się wstrzelić w okolicy owulacji wtedy dużo po samym usg lekarz widzi
miałam usg robione w trakcie okresu to niby wszystko ok ale nie do końca wszystko było widać. Super że masz już trochę badań
Masz tego gina z polecenia? Oby od razu udało się wybrać dobrą drogę leczenia 🤞🏻😊
Tak z polecenia, mam koleżankę która wiele przeszła i wiele lekarzy obskoczyła. Jak dostałam diagnozę poronienia to musiałam działać i umówiłam się do niej i do immunolog (mam wizytę 27.08). Na sprawdzenie czy jest czysto i tak pójdę osobno już do mojej ginekolog prawdopodobnie, mam się stawić po ustaniu krwawienia, może się wstrzymam 7-10 dni to będzie bliżej owulacji o ile się pojawi.
Jestem ciekawa tej bety, dwa tygodnie temu przy diagnozie miałam 19 tys, ciekawe jak to teraz wygląda.34👩🏽35👨🏼
12/2022 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔 -
Malowybitna wrote:Jeśli robiłaś wymazy ze strony testyDNA to Cię pocieszę że pakiet na trombofilie miałam wynik po jakichś 3 dniach roboczych a kiry i hlac po 5
trzymam kciuki za wyniki 🤞🏼
Oo na maksa mnie pocieszyłaś, bo mam immunologa 27.08 i bałam się że wyniki będą na styk, ale może jest szansa.
Chociaż na formularzu dopisali że używałam kod promocyjny to obstawiam że będę na szarym końcu w kolejce 😅34👩🏽35👨🏼
12/2022 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔 -
*Julia* wrote:Trzymam mocno kciuki za Ciebie 🙌 obie miałyśmy rodzić w styczniu, więc tym bardziej! Piszą, że ogranizm pamięta 😜 dawaj znać na bieżąco 🤗
To dołączam do wasteż miałam rodzić w styczniu i też zaczęliśmy w tym miesiącu
*Julia*, emciak lubią tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Trzymamy trzymamy 😁🤞🏻
Też się nie nastawiam, ale gdzieś ta iskierka nadziei się tli 🥰
Ja się już pocieszam, że jak nie pójdzie po myśli to kolejną wizytę kontrolną mam w dni płodne, a mój gin ma chyba ręce które leczą 😆 więc liczę na to, że ponownie uda się zaskoczyć po takiej wizycie 😅
Mam nadzieję, że mój też ma takie zdolnościjutro wizyta, a owulacja prawdopodobnie pojutrze haha
Choko lubi tę wiadomość
-
Mart0511 wrote:To dołączam do was
też miałam rodzić w styczniu i też zaczęliśmy w tym miesiącu
Ja też jestem ze styczniowego wątku. Trochę nas tu jest.Mart0511, emciak lubią tę wiadomość
👩🏻 36l. 👱♂️36l.
29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
23.08.2024 - 8/6 tc 💔
16.06.2025 - 11/9 tc 💔
Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞 -
Ja w moim wątku marcowym nie bylam zbyt długo ale mam nadzieje ze nikt więcej nie będzie musiał do nas dołączyć 🥺
Weszłam na forum jak dostałam pierwsze wyniku progu i czułam że coś jest nie tak. Ale społeczność tutaj jest cudowna i żałuję że wcześniej nie odkryłam tego miejscaChoko, Arisia lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔 -
Biochemiczka wrote:Ja w moim wątku marcowym nie bylam zbyt długo ale mam nadzieje ze nikt więcej nie będzie musiał do nas dołączyć 🥺
Weszłam na forum jak dostałam pierwsze wyniku progu i czułam że coś jest nie tak. Ale społeczność tutaj jest cudowna i żałuję że wcześniej nie odkryłam tego miejsca
Zawsze smutno jest witać nowe osoby na tym wątku.
Mi trochę szkoda że nie trafiłam na ten forum po pierwszym poronieniu. Ale cóż, trudno. Widocznie tak miało być👩🏻 36l. 👱♂️36l.
29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
23.08.2024 - 8/6 tc 💔
16.06.2025 - 11/9 tc 💔
Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞 -
Ja też trafiłam dopiero na ten wątek, wczesniej nie miałam pojęcia o takim forum! A termin miałam na grudzień. Pomimo nieprzyjemnej przyczyny, która nas tu zebrała, fajne grono nam się stworzyło 🥰
Nora, super, że się zaczyna rozkręcać! Pierwszy dzień cyklu, to ten z normalnym krwawieniem. Mam nadzieję, że szybko się rozkręci 😉
Anielka, Wixa, Emciak, kciuki mocno zaciśnięte 🙂
Biochemiczka, daj znać po wizycie!NoraBlue, ANIELKA, emciak lubią tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc) -
Styczniowe mamy, które stały się matkami zbyt wcześnie 😉
Też w styczniu miałam rodzic, dałam rodzica karteczkę z USG z napisem widzimy się w styczniu..
A stałam się mama zbyt wcześnie.
Teraz niech nasze Aniołki nam kibicują, bo rodzeństwo wkrótce ma się począć i być z nami na ziemi ♥️
Mocno w to wierzę ♥️
Jusia92, Arisia, *Julia*, Mary27, Mart0511, emciak, Choko, Void lubią tę wiadomość
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
Mucha94 wrote:Styczniowe mamy, które stały się matkami zbyt wcześnie 😉
Też w styczniu miałam rodzic, dałam rodzica karteczkę z USG z napisem widzimy się w styczniu..
A stałam się mama zbyt wcześnie.
Teraz niech nasze Aniołki nam kibicują, bo rodzeństwo wkrótce ma się począć i być z nami na ziemi ♥️
Mocno w to wierzę ♥️
Nasze Aniołki będą pilnowały swojego rodzeństwa i musi być dobrzeJusia92, Arisia, Mucha94 lubią tę wiadomość
-
NoraBlue wrote:Ja jestem bezwątkowa, dopiero tu dołączyłam, ale miałam rodzić w lutym 😔
Ja podobnie, miałam rodzic na początku lutego. Mam nadzieję, że skoro nie w lutym, to już jakoś latem 2026 będziemy szczęśliwe 🥹🥹NoraBlue, Mart0511, Choko, Void lubią tę wiadomość
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Wiecie co, skoro tyle nas jest na tym wątku, zaczynam myśleć że poronienia mają niezłe statystyki, wcześniej nie byłam tego aż tak świadoma! Szczególnie krytyczny jest 6 (samoistne), a później 8-9 tc (zatrzymane). Ale u większości kolejna ciąża jest 🌈 i tego nam życzę!
Moja 1 wizyta pp jest dopiero pod koniec sierpnia, więc my nic nie działamy, tym bardziej, że w szpitalu gin mi powiedziała żeby się wstrzymać 3 cykle od zabiegu. Ale trzymam za Was mocno kciuki, cieszę się, że mamy tutaj siebie i się wspieramyNoraBlue, Arisia, Mart0511 lubią tę wiadomość
12.24 biochem 😞
09.05 ⏸️
12.05 beta 317 prog 27
14.05 beta 590
21.05 1 pęcherzyk 9mm 🤞🤞🤞
29.05 CRL 7.1 mm ❤️
9t/11t 💔 -
No też mam takie odczucie, że się tu zebrała taka ekipa wspierająca osób, które spotkała podobną tragedia w podobnym czasie. I tylko w kupie siła, wsparcie od osób, które przeżyły to samo jest niezastąpione i to, że można tu żądać każde pytanie i wszyscy pomogą
Choko lubi tę wiadomość
-
Ja tu trafilam w drugiej ciąży na wątek październikowy, dziewczyny tam za 2 miesiace mają terminy porodów... Tez żałuję, że nie znałam tego forum wcześniej, kiedy w trakcie mojego pierwszegoporonienia mialam tyle pytań
*Julia* lubi tę wiadomość
30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, anty TPO ->264, ANA dodatnie, Kir Bx, prolaktyna wyrownana 👍, homocysteina wyrównana 👍
Immunologia👎🥺
Początek starań - lipiec 2024
09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼♀️ monosomia chromosomu X
22.01.2025- ⏸️
05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼♀️ zdrowa dziewczynka -
Zgadzam się, myślę, że najwięcej zrozumienia możemy znaleźć u osób, które przeżyły podobną tragedię. Szczególnie, że kobieta odczuwa to nieco inaczej. Mam bardzo wspierającego męża, dużo dla mnie robi, ale czasem rozmowa z kobietami to coś czego mi trzeba. Również ciesze się, że tutaj trafiłam ❤️ i ja na przykład bardzo dużo czerpię z Waszego doświadczenia. Nie byłam dobrze przygotowana na pierwszą ciążę, bo zaszłam w drugim cyklu starań, a dopiero teraz uczę się analizować badania, korzystać z testów owulacyjnych itp. Tak więc to naprawdę miłe, że można tutaj zadać każde pytanie. I zawsze, gdy którejś z Was się uda będę miała szczere uczucie radości, podobnie gdy mówicie o porażkach to odczuwam Wasz ból.
*Julia*, NoraBlue, Choko, emciak, Jusia92 lubią tę wiadomość
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
No gdzie indziej grupa obcych bab kibicuje sobie żeby przyszła @, wie kiedy która ❤️ ze swoim chłopem i zna swoje historie medyczne lepiej niż ktokolwiek inny w rodzinie 🤩 ja dziś wybywam na wakacje oczywiście @ się rozkręci na pewno na miejscu, ale w d…. z tym!
Biochemiczka, Choko, *Julia*, Wixa🌸, emciak, Void, Jusia92, Arisia lubią tę wiadomość