X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Mart0511 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue wrote:
    No gdzie indziej grupa obcych bab kibicuje sobie żeby przyszła @, wie kiedy która ❤️ ze swoim chłopem i zna swoje historie medyczne lepiej niż ktokolwiek inny w rodzinie 🤩 ja dziś wybywam na wakacje oczywiście @ się rozkręci na pewno na miejscu, ale w d…. z tym!

Udanego odpoczynku <3 oby ten relaks pomógł później w staraniach :)

NoraBlue lubi tę wiadomość

• Choko Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue wrote:
    No gdzie indziej grupa obcych bab kibicuje sobie żeby przyszła @, wie kiedy która ❤️ ze swoim chłopem i zna swoje historie medyczne lepiej niż ktokolwiek inny w rodzinie 🤩 ja dziś wybywam na wakacje oczywiście @ się rozkręci na pewno na miejscu, ale w d…. z tym!

Haha. Idealnie to opisałaś ♥️
    Udanych wakacji! Baw się dobrze 😉

👩🏻 36l. 👱‍♂️36l.

29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
    23.08.2024 - 8/6 tc 💔
    16.06.2025 - 11/9 tc 💔

Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞
  • emciak Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łap dużo słoneczka i spokoju Nora :)

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
    📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    💊 PregnaStart On, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Void Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue, Arisia ja też miałam rodzić w lutym, chwilkę po swoich urodzinach 🥺

Emciak, Wixa, Mart0511, Choko trzymam kciuki za testowanie! ❤️🤞🏻

I za zielone światło do starań wszystkim czekającym 💪🏻

Biochemiczka super, że ogarnęłaś lepszego gina, mega mnie wkurza jak ktoś przepisuje leki wróżąc z fusów 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 13:41

Wixa🌸, Choko, emciak lubią tę wiadomość

• Void Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając forum podpatrzyłam, że raczej większość z was miała krwawienie na zmianę z plamieniem przez jakieś 2 tygodnie pp i w sumie nastawiłam się, że i u mnie tak będzie 🙈 tymczasem miałam krwawienie z plamieniem i tydzień po zmieniło się w brązowe plamienie, trwało 4 dni i czysto. Po dwóch tygodniach pp i 3 po końcu plamienia postanowiliśmy wrócić do ❤️. Następnego dnia znowu krwawienie ze skrzepami i trwa już 3 dzień. Martwić się?
    Wizytę ustawię na 21-22 sierpnia, bo muszę też odebrać wynik histopatologiczny i może jakimś cudem cykl nie będzie bezowulacyjny i uda się trafić z wizytą.

• Claudie_28 Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam termin porodu na 18 sierpnia🫣

👧🏻 2019
    Listopad 2024 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    07.12.24 ⏸️
    31.12 7 tydzień 💔 poronienie chybione, łyżeczkowanie
    29.03 ⏸️
    07.04 💔ciąża biochemiczna
    07.05/09.05/12.05 testy negatywne 14.05🩸
    10.06 i 11.06 ⏸️
    21.06 poronienie w 5+3 tyg
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się chyba nie martwiła tym powrotem, pewnie podczas ❤️ macica dostała skurczy i jeszcze resztki wyleciały ;) to w sumie dobrze chyba?

Ja poprzednio miałam 8 dni średniego i mocnego krwawienia i jeden dzień plamienia ale potem chyba nie było ❤️ do kolejnego okresu, może raz ale jakoś pozno. Teraz krwawię hmm 8 dzień. Po zabiegu jeden dzień był przestoju i się martwiłam ale potem 3 dni obfite a teraz już mało co i już myślę że koniec a nagle coś wylatuje w toalecie, podpaski właściwie czyste, myślę żeby już na noc nie zakładać.

Ja lubię moją ginekolog, ma super doświadczenie w prowadzeniu ciąży, świetny sprzęt więc raczej przy niej zostanę docelowo ale no potrzebuję drugiej opinii kogoś konkretnie od poronień i niepłodności.

@Nora wypoczywaj, nabierz trochę dystansu od wszystkiego i przede wszystkim siły! Udanego urlopu❤️

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trakcie urlopu dziewczyny, ale dziś koleżanki i to dwie pochwaliły mi się ciąża, w tym jedna ma termin na końcówkę stycznia, więc w okolicy mojego i tak mi potwornie przykro dziewczyny. Dobrze im życzę i oczywiście dobrze, że im się udało, ale mam dziś dzień z głowy, znów czarne myśli, że nam się nigdy nie uda. Cały dzień łażę ze łzami w oczach. Jest ciężko.

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Mart0511 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Ja jestem w trakcie urlopu dziewczyny, ale dziś koleżanki i to dwie pochwaliły mi się ciąża, w tym jedna ma termin na końcówkę stycznia, więc w okolicy mojego i tak mi potwornie przykro dziewczyny. Dobrze im życzę i oczywiście dobrze, że im się udało, ale mam dziś dzień z głowy, znów czarne myśli, że nam się nigdy nie uda. Cały dzień łażę ze łzami w oczach. Jest ciężko.

Trzymaj się ciepło, u mnie siostra cioteczna narzeczonego zaszła w tym samym czasie co ja, o mojej ciąży nikt nie wiedział. Chwalą się że dziewczynka będzie itd. musimy być silne.

Ja byłam u lekarza dziś i albo mam cykl bezowulacyjny, albo owulacja już była jakimś cudem.

• Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

Ciążę u innych to bardzo trudny temat. Właśnie zobaczyłam na fb u znajomego zdjęcie dzidzusuowej stópki w relacji i tak mnie zakuło że kolejnym się udało a nie nam. 😥
    Z wieściami o ciążach chyba sobie po prostu nie radzę, gdy widzę wśrod insta/fb znajomych sesje brzuszkową to z automatu odobserwowuje żeby mnie ten widok nie dobijał 😓.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 17:23

Claudie_28 lubi tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że od kiedy poroniłam temat ciąży jest wszędzie. Ostatnio spotkaliśmy dalekiego znajomego i też im się córka rodzi niedługo, a nawet tego nie planowali. I wiadomo, dobija mnie trochę ten fakt, że wszystkim się udaje, ale powiedziałam sobie, że nie będę się na tym fokusować i przekuje całą uwagę i wiarę w nasze powodzenie. W końcu się uda i nie chce tracić tego pozytywnego nastawienia 🙂
    Arisia, pozwól sobie na wszystkie odcienie złości, wyrzuć to z siebie, ale nie skupiaj za długo na tych gorszych uczuciach, tylko uwierz, że i u Ciebie niedługo zaświeci słoneczko i wyjdzie 🌈 ja już wierzę 😉

Mart0511, a który to jest Twój cykl pp? Pierwszy?
    Ja po poronieniu nie miałam owulacji, bo pęcherzyk mi nie pękł, ale drugi cykl już piękna owulacja była, tylko coś słabo się postaraliśmy 🙈

Nora, cudownego odpoczynku 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 17:44

Arisia, NoraBlue, Mary27 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ciąże innych potrafią być bolesne.

O dziwo jeżeli chodzi o bliskie mi osoby to mnie nie boli. Koleżanka z pracy ma termin na luty i cieszę się że jest wszystko w porządku. Starała się prawie rok. Dwie inne bezowocnie też starają się rok. Przyjaciółka kilka miesięcy. Wierzę że jak im się uda to będę się cieszyć razem z nimi. Tylko trochę boję się że moja historia zabierze im spokój w tych pierwszych tygodniach. Jakoś jak znam historię która stoi za tymi ciążami to łatwiej się cieszyć niż wyobrażenie że ktoś wpadł za pierwszym razem a tak mój mózg wyobraża sobie te ciąże osób dalszych. Że tam nie ma trudu i łez jak w naszym przypadku. A może lepiej myśleć że skoro im się udało to nam też? To jak z tym podkastem który podlinkowałam, nie znam osobiście autorki, ale znam historię i mi to daje nadzieję, że i nam się uda.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
  • Void Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Ja bym się chyba nie martwiła tym powrotem, pewnie podczas ❤️ macica dostała skurczy i jeszcze resztki wyleciały ;) to w sumie dobrze chyba?

Ja poprzednio miałam 8 dni średniego i mocnego krwawienia i jeden dzień plamienia ale potem chyba nie było ❤️ do kolejnego okresu, może raz ale jakoś pozno. Teraz krwawię hmm 8 dzień. Po zabiegu jeden dzień był przestoju i się martwiłam ale potem 3 dni obfite a teraz już mało co i już myślę że koniec a nagle coś wylatuje w toalecie, podpaski właściwie czyste, myślę żeby już na noc nie zakładać.

Ja lubię moją ginekolog, ma super doświadczenie w prowadzeniu ciąży, świetny sprzęt więc raczej przy niej zostanę docelowo ale no potrzebuję drugiej opinii kogoś konkretnie od poronień i niepłodności.

@Nora wypoczywaj, nabierz trochę dystansu od wszystkiego i przede wszystkim siły! Udanego urlopu❤️

Totalnie rozumiem, mój gin też jest rewelacyjny jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, pomiary, dokładność i w ogóle, ale gdy 10 raz kazał mi przyjechać na monitor owulacji i nic więcej nie zaproponował, to się zabrałam za klinikę niepłodności, nie mniej chciałam do niego wrócić na prowadzenie ciąży i to on mi powiedział o poronieniu

• Void Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudie_28 wrote:
    Ja miałam termin porodu na 18 sierpnia🫣

Trzymasz się?

• ANIELKA Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlam od lekarza i jest mi smutno bo dalej musimy przesunąć starania :( immunologia u mnie jest przyczyną to wiadomo, ale mam jeszcze zrobić wraz z mężem badanie kału na pasożyty, bo to moze zaburzać immunologie, potem umówić się jeszcze na rekonsultacje z immunolog, bo mój lekarz jest dopiero w trakcie specjalizacji i prawdopodobnie ta immunolog wlaczy mi leczenie immunosupresyjne cięższe lub lzejsze przed i dopiero wtedy starania, no chyba że jeszcze wyjdą jakieś pasożyty to jeszcze trzeba wyleczyć. Jestem trochę zla z tego względu że te badania juz moglam zrobić wczensiej i tak samo ogarnąć tą konsultacje :/ Jeszcze dostalam luteine zeby aplikować przez 10 dni od 3dpo.
    A jestem zła bo mojej siostrze sam włączał encorton i nie kazal jej umawiać się na konsultacje, to czemu mi każe:/
    Mam nadzieję ze przesunie się tylko o miesiąc to, bo wkurza mnie uważanie zeby nie zajśc w ciążę jak tak bardzo się tego chce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 17:58

30 👱‍♀️ 32👱‍♂️

Ch. Hashimoto, anty TPO ->264, ANA dodatnie, Kir Bx, prolaktyna wyrownana 👍, homocysteina wyrównana 👍
    Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼♀️ monosomia chromosomu X

22.01.2025- ⏸️
    05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼♀️ zdrowa dziewczynka
  • Mart0511 Koleżanka

Wysłany: 13 sierpnia, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Ja mam wrażenie, że od kiedy poroniłam temat ciąży jest wszędzie. Ostatnio spotkaliśmy dalekiego znajomego i też im się córka rodzi niedługo, a nawet tego nie planowali. I wiadomo, dobija mnie trochę ten fakt, że wszystkim się udaje, ale powiedziałam sobie, że nie będę się na tym fokusować i przekuje całą uwagę i wiarę w nasze powodzenie. W końcu się uda i nie chce tracić tego pozytywnego nastawienia 🙂
    Arisia, pozwól sobie na wszystkie odcienie złości, wyrzuć to z siebie, ale nie skupiaj za długo na tych gorszych uczuciach, tylko uwierz, że i u Ciebie niedługo zaświeci słoneczko i wyjdzie 🌈 ja już wierzę 😉

Mart0511, a który to jest Twój cykl pp? Pierwszy?
    Ja po poronieniu nie miałam owulacji, bo pęcherzyk mi nie pękł, ale drugi cykl już piękna owulacja była, tylko coś słabo się postaraliśmy 🙈

Nora, cudownego odpoczynku 🥰

Tak pierwszy, właśnie lekarz mówił, że pęcherzyka już nie ma. O ile dobrze zrozumiałam, bo ja to się jakoś na tym nie znam. To miała być pierwsza ciąża,która straciłam. Teraz zaczęłam bardziej w to wnikac. Kazał mi progesteron zbadać w pon i w środę mam na wizytę pójść i ma zobaczyć. Ale mega lekarz z sercem, pierwszy raz u niego byłam z polecenia, właśnie od koleżanki która poroniła.

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza wizyta bardzo udana, konkretna babka, fajna luźna atmosfera. Dostałam listę badań do zrobienia.
    Oprócz trombofilii, kirów i hlac mam dorobić anxa 5, aps ale za 3 msc, kariotypy u mnie i męża. Homocysteina miesiąc od przestania łykania suplementów, dobrze że rzuciłam je w cholerę dwa tygodnie temu. Mąż oczywiście na morfologię i fDNA plemników i po pierwszej miesiączce kontrola z wynikami. Nie było sensu mnie badać, zostawiamy to na kontrole za (mam nadzieję) 6 tygodni :)

Co ważne, skrytykowała branie duphastonu 2/3 dni po owulacji bo może zaburzać implantację. Widziałam właśnie różne zalecenia ale nie wiedziałam z czego to wynika.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⏳ cd56, cd138
    On
  • Void Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

Bardzo mi przykro kochana, trzymaj się tam!
    Chyba każda z nas zna ten ból, ja dopiero rozmawiałam z koleżanką, z którą miałyśmy mieć termin miesiąc po sobie, ona zaraz leci na połówkowe, a ja o. Będę trzymać kciuki za letniego bobasa ❤️

Arisia lubi tę wiadomość

• Void Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Dzisiejsza wizyta bardzo udana, konkretna babka, fajna luźna atmosfera. Dostałam listę badań do zrobienia.
    Oprócz trombofilii, kirów i hlac mam dorobić anxa 5, aps ale za 3 msc, kariotypy u mnie i męża. Homocysteina miesiąc od przestania łykania suplementów, dobrze że rzuciłam je w cholerę dwa tygodnie temu. Mąż oczywiście na morfologię i fDNA plemników i po pierwszej miesiączce kontrola z wynikami. Nie było sensu mnie badać, zostawiamy to na kontrole za (mam nadzieję) 6 tygodni :)

Co ważne, skrytykowała branie duphastonu 2/3 dni po owulacji bo może zaburzać implantację. Widziałam właśnie różne zalecenia ale nie wiedziałam z czego to wynika.

Super, że jesteś zadowolona, trzymam kciuki za kontrolę za 6 tygodni i za wyniki badań, które pomogą rozwiązać problem ❤️
    Rozwinęła jakoś temat zaburzenia implantacji? Staraliśmy się dość długo i dopiero jak dostałam progesteron 3 dpo to zaskoczyło, może przypadek, choć uznawałam ten progesteron za pewnik sukcesu 🙈
    Zaraz też o tym poczytam, zobaczymy co ciekawego mówi internet

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Super, że jesteś zadowolona, trzymam kciuki za kontrolę za 6 tygodni i za wyniki badań, które pomogą rozwiązać problem ❤️
    Rozwinęła jakoś temat zaburzenia implantacji? Staraliśmy się dość długo i dopiero jak dostałam progesteron 3 dpo to zaskoczyło, może przypadek, choć uznawałam ten progesteron za pewnik sukcesu 🙈
    Zaraz też o tym poczytam, zobaczymy co ciekawego mówi internet

Hmm ja nie badałam sobie progesteronu po owulacji ale w sumie nie mam problemu z samą implantacją, 3 razy w ciążę zaszłam bez wspomagania, dopiero na etapie zarodka wyszły problemy. Duphaston ma zwiększać poziom progesteronu żeby ułatwić implantację i może Tobie pomógł na tym etapie bo miałaś za niski progesteron w fazie lutealnej, a u mnie by tylko jakoś przeszkodził? Gdybam sobie, ciężko powiedzieć. Internet raczej mówi że pomaga w implantacji ale widziałam tu na forum że dziewczyny pisały że też miały zalecenie żeby brać dopiero po 10 dniach albo dodatnim teście.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⏳ cd56, cd138
    On
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ