X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Mart0511 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue wrote:
    No gdzie indziej grupa obcych bab kibicuje sobie żeby przyszła @, wie kiedy która ❤️ ze swoim chłopem i zna swoje historie medyczne lepiej niż ktokolwiek inny w rodzinie 🤩 ja dziś wybywam na wakacje oczywiście @ się rozkręci na pewno na miejscu, ale w d…. z tym!

Udanego odpoczynku <3 oby ten relaks pomógł później w staraniach :)

NoraBlue lubi tę wiadomość

• Choko Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue wrote:
    No gdzie indziej grupa obcych bab kibicuje sobie żeby przyszła @, wie kiedy która ❤️ ze swoim chłopem i zna swoje historie medyczne lepiej niż ktokolwiek inny w rodzinie 🤩 ja dziś wybywam na wakacje oczywiście @ się rozkręci na pewno na miejscu, ale w d…. z tym!

Haha. Idealnie to opisałaś ♥️
    Udanych wakacji! Baw się dobrze 😉

👩🏻 36l. 👱‍♂️36l.

29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
    23.08.2024 - 8/6 tc 💔
    16.06.2025 - 11/9 tc 💔

Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łap dużo słoneczka i spokoju Nora :)

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Void Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NoraBlue, Arisia ja też miałam rodzić w lutym, chwilkę po swoich urodzinach 🥺

Emciak, Wixa, Mart0511, Choko trzymam kciuki za testowanie! ❤️🤞🏻

I za zielone światło do starań wszystkim czekającym 💪🏻

Biochemiczka super, że ogarnęłaś lepszego gina, mega mnie wkurza jak ktoś przepisuje leki wróżąc z fusów 🤦🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:41

Wixa🌸, Choko lubią tę wiadomość

• Void Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytając forum podpatrzyłam, że raczej większość z was miała krwawienie na zmianę z plamieniem przez jakieś 2 tygodnie pp i w sumie nastawiłam się, że i u mnie tak będzie 🙈 tymczasem miałam krwawienie z plamieniem i tydzień po zmieniło się w brązowe plamienie, trwało 4 dni i czysto. Po dwóch tygodniach pp i 3 po końcu plamienia postanowiliśmy wrócić do ❤️. Następnego dnia znowu krwawienie ze skrzepami i trwa już 3 dzień. Martwić się?
    Wizytę ustawię na 21-22 sierpnia, bo muszę też odebrać wynik histopatologiczny i może jakimś cudem cykl nie będzie bezowulacyjny i uda się trafić z wizytą.

• Claudie_28 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam termin porodu na 18 sierpnia🫣

👧🏻 2019
    Listopad 2024 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    07.12.24 ⏸️
    31.12 7 tydzień 💔 poronienie chybione, łyżeczkowanie
    29.03 ⏸️
    07.04 💔ciąża biochemiczna
    07.05/09.05/12.05 testy negatywne 14.05🩸
    10.06 i 11.06 ⏸️
    21.06 poronienie w 5+3 tyg
  • Biochemiczka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się chyba nie martwiła tym powrotem, pewnie podczas ❤️ macica dostała skurczy i jeszcze resztki wyleciały ;) to w sumie dobrze chyba?

Ja poprzednio miałam 8 dni średniego i mocnego krwawienia i jeden dzień plamienia ale potem chyba nie było ❤️ do kolejnego okresu, może raz ale jakoś pozno. Teraz krwawię hmm 8 dzień. Po zabiegu jeden dzień był przestoju i się martwiłam ale potem 3 dni obfite a teraz już mało co i już myślę że koniec a nagle coś wylatuje w toalecie, podpaski właściwie czyste, myślę żeby już na noc nie zakładać.

Ja lubię moją ginekolog, ma super doświadczenie w prowadzeniu ciąży, świetny sprzęt więc raczej przy niej zostanę docelowo ale no potrzebuję drugiej opinii kogoś konkretnie od poronień i niepłodności.

@Nora wypoczywaj, nabierz trochę dystansu od wszystkiego i przede wszystkim siły! Udanego urlopu❤️

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
  • Arisia Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trakcie urlopu dziewczyny, ale dziś koleżanki i to dwie pochwaliły mi się ciąża, w tym jedna ma termin na końcówkę stycznia, więc w okolicy mojego i tak mi potwornie przykro dziewczyny. Dobrze im życzę i oczywiście dobrze, że im się udało, ale mam dziś dzień z głowy, znów czarne myśli, że nam się nigdy nie uda. Cały dzień łażę ze łzami w oczach. Jest ciężko.

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Mart0511 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Ja jestem w trakcie urlopu dziewczyny, ale dziś koleżanki i to dwie pochwaliły mi się ciąża, w tym jedna ma termin na końcówkę stycznia, więc w okolicy mojego i tak mi potwornie przykro dziewczyny. Dobrze im życzę i oczywiście dobrze, że im się udało, ale mam dziś dzień z głowy, znów czarne myśli, że nam się nigdy nie uda. Cały dzień łażę ze łzami w oczach. Jest ciężko.

Trzymaj się ciepło, u mnie siostra cioteczna narzeczonego zaszła w tym samym czasie co ja, o mojej ciąży nikt nie wiedział. Chwalą się że dziewczynka będzie itd. musimy być silne.

Ja byłam u lekarza dziś i albo mam cykl bezowulacyjny, albo owulacja już była jakimś cudem.

• Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

Ciążę u innych to bardzo trudny temat. Właśnie zobaczyłam na fb u znajomego zdjęcie dzidzusuowej stópki w relacji i tak mnie zakuło że kolejnym się udało a nie nam. 😥
    Z wieściami o ciążach chyba sobie po prostu nie radzę, gdy widzę wśrod insta/fb znajomych sesje brzuszkową to z automatu odobserwowuje żeby mnie ten widok nie dobijał 😓.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:23

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że od kiedy poroniłam temat ciąży jest wszędzie. Ostatnio spotkaliśmy dalekiego znajomego i też im się córka rodzi niedługo, a nawet tego nie planowali. I wiadomo, dobija mnie trochę ten fakt, że wszystkim się udaje, ale powiedziałam sobie, że nie będę się na tym fokusować i przekuje całą uwagę i wiarę w nasze powodzenie. W końcu się uda i nie chce tracić tego pozytywnego nastawienia 🙂
    Arisia, pozwól sobie na wszystkie odcienie złości, wyrzuć to z siebie, ale nie skupiaj za długo na tych gorszych uczuciach, tylko uwierz, że i u Ciebie niedługo zaświeci słoneczko i wyjdzie 🌈 ja już wierzę 😉

Mart0511, a który to jest Twój cykl pp? Pierwszy?
    Ja po poronieniu nie miałam owulacji, bo pęcherzyk mi nie pękł, ale drugi cykl już piękna owulacja była, tylko coś słabo się postaraliśmy 🙈

Nora, cudownego odpoczynku 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:44

Arisia, NoraBlue, Mary27 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

Wysłany: Dzisiaj, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak ciąże innych potrafią być bolesne.

O dziwo jeżeli chodzi o bliskie mi osoby to mnie nie boli. Koleżanka z pracy ma termin na luty i cieszę się że jest wszystko w porządku. Starała się prawie rok. Dwie inne bezowocnie też starają się rok. Przyjaciółka kilka miesięcy. Wierzę że jak im się uda to będę się cieszyć razem z nimi. Tylko trochę boję się że moja historia zabierze im spokój w tych pierwszych tygodniach. Jakoś jak znam historię która stoi za tymi ciążami to łatwiej się cieszyć niż wyobrażenie że ktoś wpadł za pierwszym razem a tak mój mózg wyobraża sobie te ciąże osób dalszych. Że tam nie ma trudu i łez jak w naszym przypadku. A może lepiej myśleć że skoro im się udało to nam też? To jak z tym podkastem który podlinkowałam, nie znam osobiście autorki, ale znam historię i mi to daje nadzieję, że i nam się uda.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
  • Void Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Ja bym się chyba nie martwiła tym powrotem, pewnie podczas ❤️ macica dostała skurczy i jeszcze resztki wyleciały ;) to w sumie dobrze chyba?

Ja poprzednio miałam 8 dni średniego i mocnego krwawienia i jeden dzień plamienia ale potem chyba nie było ❤️ do kolejnego okresu, może raz ale jakoś pozno. Teraz krwawię hmm 8 dzień. Po zabiegu jeden dzień był przestoju i się martwiłam ale potem 3 dni obfite a teraz już mało co i już myślę że koniec a nagle coś wylatuje w toalecie, podpaski właściwie czyste, myślę żeby już na noc nie zakładać.

Ja lubię moją ginekolog, ma super doświadczenie w prowadzeniu ciąży, świetny sprzęt więc raczej przy niej zostanę docelowo ale no potrzebuję drugiej opinii kogoś konkretnie od poronień i niepłodności.

@Nora wypoczywaj, nabierz trochę dystansu od wszystkiego i przede wszystkim siły! Udanego urlopu❤️

Totalnie rozumiem, mój gin też jest rewelacyjny jeśli chodzi o prowadzenie ciąży, pomiary, dokładność i w ogóle, ale gdy 10 raz kazał mi przyjechać na monitor owulacji i nic więcej nie zaproponował, to się zabrałam za klinikę niepłodności, nie mniej chciałam do niego wrócić na prowadzenie ciąży i to on mi powiedział o poronieniu

• Void Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudie_28 wrote:
    Ja miałam termin porodu na 18 sierpnia🫣

Trzymasz się?

• ANIELKA Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszlam od lekarza i jest mi smutno bo dalej musimy przesunąć starania :( immunologia u mnie jest przyczyną to wiadomo, ale mam jeszcze zrobić wraz z mężem badanie kału na pasożyty, bo to moze zaburzać immunologie, potem umówić się jeszcze na rekonsultacje z immunolog, bo mój lekarz jest dopiero w trakcie specjalizacji i prawdopodobnie ta immunolog wlaczy mi leczenie immunosupresyjne cięższe lub lzejsze przed i dopiero wtedy starania, no chyba że jeszcze wyjdą jakieś pasożyty to jeszcze trzeba wyleczyć. Jestem trochę zla z tego względu że te badania juz moglam zrobić wczensiej i tak samo ogarnąć tą konsultacje :/ Jeszcze dostalam luteine zeby aplikować przez 10 dni od 3dpo.
    A jestem zła bo mojej siostrze sam włączał encorton i nie kazal jej umawiać się na konsultacje, to czemu mi każe:/
    Mam nadzieję ze przesunie się tylko o miesiąc to, bo wkurza mnie uważanie zeby nie zajśc w ciążę jak tak bardzo się tego chce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:58

30 👱‍♀️ 32👱‍♂️

Ch. Hashimoto, anty TPO ->264, ANA dodatnie, Kir Bx, prolaktyna wyrownana 👍, homocysteina wyrównana 👍
    Immunologia👎🥺
    Początek starań - lipiec 2024

09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼♀️ monosomia chromosomu X

22.01.2025- ⏸️
    05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼♀️ zdrowa dziewczynka
  • Mart0511 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    Ja mam wrażenie, że od kiedy poroniłam temat ciąży jest wszędzie. Ostatnio spotkaliśmy dalekiego znajomego i też im się córka rodzi niedługo, a nawet tego nie planowali. I wiadomo, dobija mnie trochę ten fakt, że wszystkim się udaje, ale powiedziałam sobie, że nie będę się na tym fokusować i przekuje całą uwagę i wiarę w nasze powodzenie. W końcu się uda i nie chce tracić tego pozytywnego nastawienia 🙂
    Arisia, pozwól sobie na wszystkie odcienie złości, wyrzuć to z siebie, ale nie skupiaj za długo na tych gorszych uczuciach, tylko uwierz, że i u Ciebie niedługo zaświeci słoneczko i wyjdzie 🌈 ja już wierzę 😉

Mart0511, a który to jest Twój cykl pp? Pierwszy?
    Ja po poronieniu nie miałam owulacji, bo pęcherzyk mi nie pękł, ale drugi cykl już piękna owulacja była, tylko coś słabo się postaraliśmy 🙈

Nora, cudownego odpoczynku 🥰

Tak pierwszy, właśnie lekarz mówił, że pęcherzyka już nie ma. O ile dobrze zrozumiałam, bo ja to się jakoś na tym nie znam. To miała być pierwsza ciąża,która straciłam. Teraz zaczęłam bardziej w to wnikac. Kazał mi progesteron zbadać w pon i w środę mam na wizytę pójść i ma zobaczyć. Ale mega lekarz z sercem, pierwszy raz u niego byłam z polecenia, właśnie od koleżanki która poroniła.

Wysłany: Dzisiaj, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza wizyta bardzo udana, konkretna babka, fajna luźna atmosfera. Dostałam listę badań do zrobienia.
    Oprócz trombofilii, kirów i hlac mam dorobić anxa 5, aps ale za 3 msc, kariotypy u mnie i męża. Homocysteina miesiąc od przestania łykania suplementów, dobrze że rzuciłam je w cholerę dwa tygodnie temu. Mąż oczywiście na morfologię i fDNA plemników i po pierwszej miesiączce kontrola z wynikami. Nie było sensu mnie badać, zostawiamy to na kontrole za (mam nadzieję) 6 tygodni :)

Co ważne, skrytykowała branie duphastonu 2/3 dni po owulacji bo może zaburzać implantację. Widziałam właśnie różne zalecenia ale nie wiedziałam z czego to wynika.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
‹‹ 140 141 142 143 144
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ