Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ile przed planowaną miesiączka robiłyście testy tak żeby było już widać chociaż blada drugą kreskę? Ja w mojej poprzedniej ciąży po prostu zrobiłam test, gdy miesiączka spóźniała się, więc nie mam doświadczeń, a zastanawiam się kiedy może już być coś widać. My mieliśmy zacząć starania w następnym tygodniu, ale moja pierwsza @ po poronieniu jest inna niż dotychczas. Boję się, że owulacja będzie później. Dotąd miałam raczej skąpe krwawienie i trwało 5 dni, a obecnie dość obfite i trwać na pewno będzie dłużej, obstawiam z 7 dni.07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
-
Arisia wrote:Ile przed planowaną miesiączka robiłyście testy tak żeby było już widać chociaż blada drugą kreskę? Ja w mojej poprzedniej ciąży po prostu zrobiłam test, gdy miesiączka spóźniała się, więc nie mam doświadczeń, a zastanawiam się kiedy może już być coś widać. My mieliśmy zacząć starania w następnym tygodniu, ale moja pierwsza @ po poronieniu jest inna niż dotychczas. Boję się, że owulacja będzie później. Dotąd miałam raczej skąpe krwawienie i trwało 5 dni, a obecnie dość obfite i trwać na pewno będzie dłużej, obstawiam z 7 dni.
W sumie to robiłam od 9 dpo codziennie, w pierwszej ciąży pierwszy pozytywny wyszedł mi dopiero 3 dni po terminie 🐒 (cykle 30-35 dni, owulacje miałam 21dc), w drugiej już 4 dni przed 🐒 (cykle 28 dni, owulacja 14dc)
-
Void wrote:W sumie to robiłam od 9 dpo codziennie, w pierwszej ciąży pierwszy pozytywny wyszedł mi dopiero 3 dni po terminie 🐒 (cykle 30-35 dni, owulacje miałam 21dc), w drugiej już 4 dni przed 🐒 (cykle 28 dni, owulacja 14dc)
Oj to wcale nie tak szybko 🫣
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Biochemiczka wrote:Hmm ja nie badałam sobie progesteronu po owulacji ale w sumie nie mam problemu z samą implantacją, 3 razy w ciążę zaszłam bez wspomagania, dopiero na etapie zarodka wyszły problemy. Duphaston ma zwiększać poziom progesteronu żeby ułatwić implantację i może Tobie pomógł na tym etapie bo miałaś za niski progesteron w fazie lutealnej, a u mnie by tylko jakoś przeszkodził? Gdybam sobie, ciężko powiedzieć. Internet raczej mówi że pomaga w implantacji ale widziałam tu na forum że dziewczyny pisały że też miały zalecenie żeby brać dopiero po 10 dniach albo dodatnim teście.
Właśnie we wszystkich fazach progesteron był super 🙈
Ale ostatnio wykupiłam kursik o progesteronie u Dominiki Czajki i stosunek estradiolu do progesteronu mam na granicy, no i endometrium stosunkowo cienkie jak na fazę lutealną, więc może dlatego go potrzebowałam 🤷🏻♀️ dopytam na pewno lekarza na wizycie
-
Arisia wrote:Oj to wcale nie tak szybko 🫣
Zwłaszcza jak się bardzo czeka 🙈
W drugiej miałam podany zivafert 13dc, a on ma w sobie gonadotropinę, więc trzeba odczekać z testowaniem, bo wychodzą fałszywie dodatnie przez co najmniej 10 dni.
Ogólnie to jak masz możliwość to możesz zrobić betę 8-9 dpo i wynik będzie najbardziej wiarygodny, chyba że dalej będziesz wypoczywać, to czule sikańce też już coś pokażą koło 10 dpo, trzymam kciuki 🤞🏻robisz testy owu?Arisia lubi tę wiadomość
-
Void wrote:Jeny dziewczyny, chyba się popłaczę 😭 2,5 tyg pp beta 264, wątpię żeby spadła na tyle żeby owulacja była w tym miesiącu 🥺
Przytulam 🥺🫂 miałaś dość zaawansowana ciążę, więc beta na start pewnie wynosiła ponad 20-30 tys. 2,5 tygodnia spadek do tych 264 to i tak super! Poczekaj do miesiączki, organizm się zresetuje i napewno przyjdzie owulacja.
Dostałaś zielone światło na starania od lekarza? Ja poroniłam 9tc (ciąża oceniana na 6tc ale od początku była opóźniona) to nawet nie myślę próbować w tym cyklu. Tydzień przed zakończeniem poronienia (trwało 3 dni więc nie wiem jak to liczyć) miałam betę 19 tyś i mam nadzieję że po pierwszej @ się wyzeruje, nawet bym nie zakładała że wcześniej.
W pierwszym poronieniu miałam betę 1200 jak zaczęłam krwawić dlatego miałam potem owulację od razu.34👩🏽35👨🏼
12/2022 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔 -
Void, u mnie też było tak, że po chwilowym przestoju nagle się jeszcze coś "odkorkowało" po usg dopochwowym i potem przy przytulankach. Widocznie jeszcze macica się musiała doczyścić, nie martw się tym
Beta pewnie jeszcze chwilkę będzie spadać, te ostatnie jednostki trochę się trzymają - tak wynika z doświadczenia większości dziewczyn, które monitorowały betę z krwi.
Arisia, przytulam mocno. Żadna z nas nie chce czuć tej zazdrości ale to są po prostu emocje. Niestety ale będzie bolało, będzie poczucie niesprawiedliwości i żal, że komuś się poszczęściło. Myślę, że lepiej teraz się czujemy w towarzystwie osób, które doświadczyły podobnych trudności bo też miały tę gorzką pigułkę do przełknięcia. Ja widziałam się z przyjaciółką, która niedawno urodziła i też nie było łatwo ale ona wie co przeszłam i chyba to mi trochę pomogło.
Co do robienia testów to ja zrobiłam 11 dpo i już było leciutko widać.
Anielka, przykro mi, że starania się przesuwają. Mam nadzieję, że lekarz znajdzie skuteczną terapię i Wasz stan zdrowia pozwoli Wam zawalczyć o tęczę. Niektórzy nie chcą diagnozować na ślepo stąd pewnie ta zwłoka w zlecaniu badań na jeden raz. Tutaj niestety czasami trzeba nadmiernie diagnozować się samemu ale wiadomo, że to sporo kosztuje
Biochemiczka, dobrze, że jesteś zadowolona z wizyty, zawsze to jakiś plan działania. Z tym duphastonem to trochę mnie zaskoczyłaś bo bardzo dużo lekarzy zwala winę w niepowodzeniach na niedobory proga w fazie lutealnej.
Życzę Wam udanego dłuższego weekendu, odezwę się pewnie dopiero w poniedziałekArisia, ANIELKA lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
*Homocysteina ✅
*Białko C&S, antytrombina ✅
*TSH ✅
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno
On:
Seminogram w normie poza:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
Biochemiczka wrote:Przytulam 🥺🫂 miałaś dość zaawansowana ciążę, więc beta na start pewnie wynosiła ponad 20-30 tys. 2,5 tygodnia spadek do tych 264 to i tak super! Poczekaj do miesiączki, organizm się zresetuje i napewno przyjdzie owulacja.
Dostałaś zielone światło na starania od lekarza? Ja poroniłam 9tc (ciąża oceniana na 6tc ale od początku była opóźniona) to nawet nie myślę próbować w tym cyklu. Tydzień przed zakończeniem poronienia (trwało 3 dni więc nie wiem jak to liczyć) miałam betę 19 tyś i mam nadzieję że po pierwszej @ się wyzeruje, nawet bym nie zakładała że wcześniej.
W pierwszym poronieniu miałam betę 1200 jak zaczęłam krwawić dlatego miałam potem owulację od razu.
Mam wizytę za tydzień, więc jeszcze nic nie wiem
Podejrzewałam, że od razu może się nie wyzerować, ale jakoś miałam cichutką nadzieję, że jednak się uda 🥺 -
emciak wrote:Void, u mnie też było tak, że po chwilowym przestoju nagle się jeszcze coś "odkorkowało" po usg dopochwowym i potem przy przytulankach. Widocznie jeszcze macica się musiała doczyścić, nie martw się tym
Beta pewnie jeszcze chwilkę będzie spadać, te ostatnie jednostki trochę się trzymają - tak wynika z doświadczenia większości dziewczyn, które monitorowały betę z krwi.
Życzę Wam udanego dłuższego weekendu, odezwę się pewnie dopiero w poniedziałek
Tak podejrzewałam że przez ❤️ coś jeszcze się ruszyło, ale wolałam dopytać, bo może ktoś też tak miał, dzięki za odpowiedź
Miłego weekendu, korzystaj z ciepełka i niezmiennie trzymam kciuki za testowanie 🤞🏻🥰emciak lubi tę wiadomość
-
Void wrote:Jeny dziewczyny, chyba się popłaczę 😭 2,5 tyg pp beta 264, wątpię żeby spadła na tyle żeby owulacja była w tym miesiącu 🥺
U mnie poronienie było 21 czerwca, 22 lipca 10 z hakiem, a jakoś na początku sierpnia 3,65.
Beta na początku szybko leci, później baaaardzo pomałuKasiaaaa1989, Void lubią tę wiadomość
-
Cześć, jestem tu nowa. Poroniłam na początku lipca, 6tydzien po ivf. Pierwszy raz w tym cyklu mierzę temperature.
Czy mogłabym prosić Was o zerknięcie na mój wykres? Mam cykle 25-26dni. Spadek temperatur, późniejszy wzrost i inne objawy już były (śluz) , ale apka zaznacza że jestem jeszcze przed owulacją.
Pomożecie w interpretacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 20:40
-
Kochana, tak jak dziewczyny piszą, pewnie podczas miesiączki macica się oczyści, to i beta poleci. Na tym forum były przypadki, gdzie kobitki zaszły w ciążę w cyklu po poronieniu, gdzie beta nie była wyzerowana, także tym się nie przejmuj. Trzymam kciuki, żeby następny cykl wrócił do normy 🙂
Dobrego długiego weekendy dziewczyny! 🥰Void lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc) -
Wiecie co.. ja mam przemyślenia odnośnie nowin u innych osób, bądź osób będących w ciąży.
Niedługo po poronieniu jak widziałam kobietę w ciąży, było mi przykro, odwracalam głowę..
Ale.. czy ja wiem co ta kobieta musiała przejść żeby być w ciąży? Czy wiem czy wcześniej nie poroniła, a teraz to jej szczęśliwa ciąża, czy zaszła w ciążę po kilku latach starań ?
Nikt nie wie jaka drogę przeszła..
Dlatego nie biorę do siebie tego że u mnie tak się stało, każdy ma inną drogę do bycia mamą dziecka narodzonego.
Trzeba się cieszyć, że się komuś udało i brać tą dobrą energię, że nam się uda ♥️
Jak się udało zajść w ciążę, mi po 8 latach, to znaczy że moje zajść w ciążę 💪
Liczę, że to był przypadek i następne przyjdzie na świat 😁
A jak nie ? To znaczy że zrobię mnóstwo badań, aby określić co jest nie tak.
Ale czy zajde ponownie w ciążę ? Nie wiem tego.
Jak się udało raz po tylu latach to jest to możliwe 😁 byle nie czekać tyle kolejnych lat.
Wierzę że każda z nas wytłumaczy sobie w głowie wiele rzeczy i niedługo nasze bobaski będą razem z nami ♥️Mary27, Biochemiczka, Jusia92, Wixa🌸, emciak lubią tę wiadomość
Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
Mucha94 wrote:Wiecie co.. ja mam przemyślenia odnośnie nowin u innych osób, bądź osób będących w ciąży.
Niedługo po poronieniu jak widziałam kobietę w ciąży, było mi przykro, odwracalam głowę..
Ale.. czy ja wiem co ta kobieta musiała przejść żeby być w ciąży? Czy wiem czy wcześniej nie poroniła, a teraz to jej szczęśliwa ciąża, czy zaszła w ciążę po kilku latach starań ?
Nikt nie wie jaka drogę przeszła..
Dlatego nie biorę do siebie tego że u mnie tak się stało, każdy ma inną drogę do bycia mamą dziecka narodzonego.
Trzeba się cieszyć, że się komuś udało i brać tą dobrą energię, że nam się uda ♥️
Jak się udało zajść w ciążę, mi po 8 latach, to znaczy że moje zajść w ciążę 💪
Liczę, że to był przypadek i następne przyjdzie na świat 😁
A jak nie ? To znaczy że zrobię mnóstwo badań, aby określić co jest nie tak.
Ale czy zajde ponownie w ciążę ? Nie wiem tego.
Jak się udało raz po tylu latach to jest to możliwe 😁 byle nie czekać tyle kolejnych lat.
Wierzę że każda z nas wytłumaczy sobie w głowie wiele rzeczy i niedługo nasze bobaski będą razem z nami ♥️
Ps miłego weekendu dziewczyny! Korzystajcie i łapcie wit.D 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 11:23
Mart0511 lubi tę wiadomość
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Void wrote:Zwłaszcza jak się bardzo czeka 🙈
W drugiej miałam podany zivafert 13dc, a on ma w sobie gonadotropinę, więc trzeba odczekać z testowaniem, bo wychodzą fałszywie dodatnie przez co najmniej 10 dni.
Ogólnie to jak masz możliwość to możesz zrobić betę 8-9 dpo i wynik będzie najbardziej wiarygodny, chyba że dalej będziesz wypoczywać, to czule sikańce też już coś pokażą koło 10 dpo, trzymam kciuki 🤞🏻robisz testy owu?
Dzięki za pomocBędę miała możliwość iść na betę, bo będę już na pewno w domu
testy owu zaczynam od wtorku, od powrotu do domu, ale nie sądzę żeby owu była szybko, bo bardzo długo trwa moja miesiączka. Właściwie bite 7 dni, a wcześniej miałam 5 dni. Pierwszy raz w życiu mierze temperaturę.
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Kasiaaaa1989 wrote:Cześć, jestem tu nowa. Poroniłam na początku lipca, 6tydzien po ivf. Pierwszy raz w tym cyklu mierzę temperature.
Czy mogłabym prosić Was o zerknięcie na mój wykres? Mam cykle 25-26dni. Spadek temperatur, późniejszy wzrost i inne objawy już były (śluz) , ale apka zaznacza że jestem jeszcze przed owulacją.
Pomożecie w interpretacji? -
Kasiaaaa1989 wrote:Czy któraś z Was mogłaby pomóc? Lub chociaż pokierować gdzieś gdzie mogłabym zdobyć odpowiedzi na moje pytania….?
Hejpatrzyłam na twój wykres ale nic konstruktywnego nie byłam w stanie powiedzieć
wygląda na owu 10/11dc zwłaszcza jeżeli masz takie krótkie cykle. Ale średnio się na tym znam
ja mierzę na Apple Watch temp i czasem mam jakieś randomowe wartości ale ogólnie ładnie mi się wykresy rysuja i dobrze mi przepowiada owulację.
Może lepiej uderzyć na oczekiwaniu na owulację, może jest jakiś temat wykresowy34👩🏽35👨🏼
12/2022 🩵
02/2025 6tc 💔
07/2025 8tc 💔 -
Kasiaaaa1989 wrote:Cześć, jestem tu nowa. Poroniłam na początku lipca, 6tydzien po ivf. Pierwszy raz w tym cyklu mierzę temperature.
Pomożecie w interpretacji?
Tak jak pisze Biochemiczka, moim zdaniem owu 10-11dc, a przynajmniej tak wyglądały moje wykresy gdy była owu- najpierw spadek i od razu wzrost. Apka często uznaje owu gdy temperatura jest w okolicach 37, może dlatego pokazuje Ci że jesteś przed. Jak mierzyłaś temperaturę? -