X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Arisia Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile przed planowaną miesiączka robiłyście testy tak żeby było już widać chociaż blada drugą kreskę? Ja w mojej poprzedniej ciąży po prostu zrobiłam test, gdy miesiączka spóźniała się, więc nie mam doświadczeń, a zastanawiam się kiedy może już być coś widać. My mieliśmy zacząć starania w następnym tygodniu, ale moja pierwsza @ po poronieniu jest inna niż dotychczas. Boję się, że owulacja będzie później. Dotąd miałam raczej skąpe krwawienie i trwało 5 dni, a obecnie dość obfite i trwać na pewno będzie dłużej, obstawiam z 7 dni.

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Void Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Ile przed planowaną miesiączka robiłyście testy tak żeby było już widać chociaż blada drugą kreskę? Ja w mojej poprzedniej ciąży po prostu zrobiłam test, gdy miesiączka spóźniała się, więc nie mam doświadczeń, a zastanawiam się kiedy może już być coś widać. My mieliśmy zacząć starania w następnym tygodniu, ale moja pierwsza @ po poronieniu jest inna niż dotychczas. Boję się, że owulacja będzie później. Dotąd miałam raczej skąpe krwawienie i trwało 5 dni, a obecnie dość obfite i trwać na pewno będzie dłużej, obstawiam z 7 dni.

W sumie to robiłam od 9 dpo codziennie, w pierwszej ciąży pierwszy pozytywny wyszedł mi dopiero 3 dni po terminie 🐒 (cykle 30-35 dni, owulacje miałam 21dc), w drugiej już 4 dni przed 🐒 (cykle 28 dni, owulacja 14dc)

• Arisia Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    W sumie to robiłam od 9 dpo codziennie, w pierwszej ciąży pierwszy pozytywny wyszedł mi dopiero 3 dni po terminie 🐒 (cykle 30-35 dni, owulacje miałam 21dc), w drugiej już 4 dni przed 🐒 (cykle 28 dni, owulacja 14dc)

Oj to wcale nie tak szybko 🫣

• Void Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Hmm ja nie badałam sobie progesteronu po owulacji ale w sumie nie mam problemu z samą implantacją, 3 razy w ciążę zaszłam bez wspomagania, dopiero na etapie zarodka wyszły problemy. Duphaston ma zwiększać poziom progesteronu żeby ułatwić implantację i może Tobie pomógł na tym etapie bo miałaś za niski progesteron w fazie lutealnej, a u mnie by tylko jakoś przeszkodził? Gdybam sobie, ciężko powiedzieć. Internet raczej mówi że pomaga w implantacji ale widziałam tu na forum że dziewczyny pisały że też miały zalecenie żeby brać dopiero po 10 dniach albo dodatnim teście.

Właśnie we wszystkich fazach progesteron był super 🙈
    Ale ostatnio wykupiłam kursik o progesteronie u Dominiki Czajki i stosunek estradiolu do progesteronu mam na granicy, no i endometrium stosunkowo cienkie jak na fazę lutealną, więc może dlatego go potrzebowałam 🤷🏻‍♀️ dopytam na pewno lekarza na wizycie

• Void Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Oj to wcale nie tak szybko 🫣

Zwłaszcza jak się bardzo czeka 🙈
    W drugiej miałam podany zivafert 13dc, a on ma w sobie gonadotropinę, więc trzeba odczekać z testowaniem, bo wychodzą fałszywie dodatnie przez co najmniej 10 dni.
    Ogólnie to jak masz możliwość to możesz zrobić betę 8-9 dpo i wynik będzie najbardziej wiarygodny, chyba że dalej będziesz wypoczywać, to czule sikańce też już coś pokażą koło 10 dpo, trzymam kciuki 🤞🏻robisz testy owu?

Arisia lubi tę wiadomość

• Void Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny, chyba się popłaczę 😭 2,5 tyg pp beta 264, wątpię żeby spadła na tyle żeby owulacja była w tym miesiącu 🥺

• Biochemiczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Jeny dziewczyny, chyba się popłaczę 😭 2,5 tyg pp beta 264, wątpię żeby spadła na tyle żeby owulacja była w tym miesiącu 🥺

Przytulam 🥺🫂 miałaś dość zaawansowana ciążę, więc beta na start pewnie wynosiła ponad 20-30 tys. 2,5 tygodnia spadek do tych 264 to i tak super! Poczekaj do miesiączki, organizm się zresetuje i napewno przyjdzie owulacja.

Dostałaś zielone światło na starania od lekarza? Ja poroniłam 9tc (ciąża oceniana na 6tc ale od początku była opóźniona) to nawet nie myślę próbować w tym cyklu. Tydzień przed zakończeniem poronienia (trwało 3 dni więc nie wiem jak to liczyć) miałam betę 19 tyś i mam nadzieję że po pierwszej @ się wyzeruje, nawet bym nie zakładała że wcześniej.
    W pierwszym poronieniu miałam betę 1200 jak zaczęłam krwawić dlatego miałam potem owulację od razu.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
  • emciak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void, u mnie też było tak, że po chwilowym przestoju nagle się jeszcze coś "odkorkowało" po usg dopochwowym i potem przy przytulankach. Widocznie jeszcze macica się musiała doczyścić, nie martw się tym :)
    Beta pewnie jeszcze chwilkę będzie spadać, te ostatnie jednostki trochę się trzymają - tak wynika z doświadczenia większości dziewczyn, które monitorowały betę z krwi.

Arisia, przytulam mocno. Żadna z nas nie chce czuć tej zazdrości ale to są po prostu emocje. Niestety ale będzie bolało, będzie poczucie niesprawiedliwości i żal, że komuś się poszczęściło. Myślę, że lepiej teraz się czujemy w towarzystwie osób, które doświadczyły podobnych trudności bo też miały tę gorzką pigułkę do przełknięcia. Ja widziałam się z przyjaciółką, która niedawno urodziła i też nie było łatwo ale ona wie co przeszłam i chyba to mi trochę pomogło.
    Co do robienia testów to ja zrobiłam 11 dpo i już było leciutko widać.

Anielka, przykro mi, że starania się przesuwają. Mam nadzieję, że lekarz znajdzie skuteczną terapię i Wasz stan zdrowia pozwoli Wam zawalczyć o tęczę. Niektórzy nie chcą diagnozować na ślepo stąd pewnie ta zwłoka w zlecaniu badań na jeden raz. Tutaj niestety czasami trzeba nadmiernie diagnozować się samemu ale wiadomo, że to sporo kosztuje :(

Biochemiczka, dobrze, że jesteś zadowolona z wizyty, zawsze to jakiś plan działania. Z tym duphastonem to trochę mnie zaskoczyłaś bo bardzo dużo lekarzy zwala winę w niepowodzeniach na niedobory proga w fazie lutealnej.

Życzę Wam udanego dłuższego weekendu, odezwę się pewnie dopiero w poniedziałek :)

Arisia, ANIELKA lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Void Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Przytulam 🥺🫂 miałaś dość zaawansowana ciążę, więc beta na start pewnie wynosiła ponad 20-30 tys. 2,5 tygodnia spadek do tych 264 to i tak super! Poczekaj do miesiączki, organizm się zresetuje i napewno przyjdzie owulacja.

Dostałaś zielone światło na starania od lekarza? Ja poroniłam 9tc (ciąża oceniana na 6tc ale od początku była opóźniona) to nawet nie myślę próbować w tym cyklu. Tydzień przed zakończeniem poronienia (trwało 3 dni więc nie wiem jak to liczyć) miałam betę 19 tyś i mam nadzieję że po pierwszej @ się wyzeruje, nawet bym nie zakładała że wcześniej.
    W pierwszym poronieniu miałam betę 1200 jak zaczęłam krwawić dlatego miałam potem owulację od razu.

Mam wizytę za tydzień, więc jeszcze nic nie wiem :(
    Podejrzewałam, że od razu może się nie wyzerować, ale jakoś miałam cichutką nadzieję, że jednak się uda 🥺

• Void Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Void, u mnie też było tak, że po chwilowym przestoju nagle się jeszcze coś "odkorkowało" po usg dopochwowym i potem przy przytulankach. Widocznie jeszcze macica się musiała doczyścić, nie martw się tym :)
    Beta pewnie jeszcze chwilkę będzie spadać, te ostatnie jednostki trochę się trzymają - tak wynika z doświadczenia większości dziewczyn, które monitorowały betę z krwi.

Życzę Wam udanego dłuższego weekendu, odezwę się pewnie dopiero w poniedziałek :)

Tak podejrzewałam że przez ❤️ coś jeszcze się ruszyło, ale wolałam dopytać, bo może ktoś też tak miał, dzięki za odpowiedź :)
    Miłego weekendu, korzystaj z ciepełka i niezmiennie trzymam kciuki za testowanie 🤞🏻🥰

emciak lubi tę wiadomość

• Mart0511 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:

U mnie poronienie było 21 czerwca, 22 lipca 10 z hakiem, a jakoś na początku sierpnia 3,65.
    Beta na początku szybko leci, później baaaardzo pomału

Kasiaaaa1989, Void lubią tę wiadomość

• Kasiaaaa1989 Nowa

Wysłany: 14 sierpnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tu nowa. Poroniłam na początku lipca, 6tydzien po ivf. Pierwszy raz w tym cyklu mierzę temperature.
    Czy mogłabym prosić Was o zerknięcie na mój wykres? Mam cykle 25-26dni. Spadek temperatur, późniejszy wzrost i inne objawy już były (śluz) , ale apka zaznacza że jestem jeszcze przed owulacją.
    Pomożecie w interpretacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 20:40

• Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:

Kochana, tak jak dziewczyny piszą, pewnie podczas miesiączki macica się oczyści, to i beta poleci. Na tym forum były przypadki, gdzie kobitki zaszły w ciążę w cyklu po poronieniu, gdzie beta nie była wyzerowana, także tym się nie przejmuj. Trzymam kciuki, żeby następny cykl wrócił do normy 🙂

Dobrego długiego weekendy dziewczyny! 🥰

Void lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • Mucha94 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. ja mam przemyślenia odnośnie nowin u innych osób, bądź osób będących w ciąży.

Niedługo po poronieniu jak widziałam kobietę w ciąży, było mi przykro, odwracalam głowę..

Ale.. czy ja wiem co ta kobieta musiała przejść żeby być w ciąży? Czy wiem czy wcześniej nie poroniła, a teraz to jej szczęśliwa ciąża, czy zaszła w ciążę po kilku latach starań ?

Nikt nie wie jaka drogę przeszła..

Dlatego nie biorę do siebie tego że u mnie tak się stało, każdy ma inną drogę do bycia mamą dziecka narodzonego.

Trzeba się cieszyć, że się komuś udało i brać tą dobrą energię, że nam się uda ♥️

Jak się udało zajść w ciążę, mi po 8 latach, to znaczy że moje zajść w ciążę 💪

Liczę, że to był przypadek i następne przyjdzie na świat 😁

A jak nie ? To znaczy że zrobię mnóstwo badań, aby określić co jest nie tak.

Ale czy zajde ponownie w ciążę ? Nie wiem tego.

Jak się udało raz po tylu latach to jest to możliwe 😁 byle nie czekać tyle kolejnych lat.

Wierzę że każda z nas wytłumaczy sobie w głowie wiele rzeczy i niedługo nasze bobaski będą razem z nami ♥️

Mary27, Biochemiczka, Jusia92, Wixa🌸, emciak lubią tę wiadomość

Ja 94
    On 93

Starania od 2017
    10.04⏸️
    10.06💔 8 tydzień
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha94 wrote:
    Wiecie co.. ja mam przemyślenia odnośnie nowin u innych osób, bądź osób będących w ciąży.

Niedługo po poronieniu jak widziałam kobietę w ciąży, było mi przykro, odwracalam głowę..

Ale.. czy ja wiem co ta kobieta musiała przejść żeby być w ciąży? Czy wiem czy wcześniej nie poroniła, a teraz to jej szczęśliwa ciąża, czy zaszła w ciążę po kilku latach starań ?

Nikt nie wie jaka drogę przeszła..

Dlatego nie biorę do siebie tego że u mnie tak się stało, każdy ma inną drogę do bycia mamą dziecka narodzonego.

Trzeba się cieszyć, że się komuś udało i brać tą dobrą energię, że nam się uda ♥️

Jak się udało zajść w ciążę, mi po 8 latach, to znaczy że moje zajść w ciążę 💪

Liczę, że to był przypadek i następne przyjdzie na świat 😁

A jak nie ? To znaczy że zrobię mnóstwo badań, aby określić co jest nie tak.

Ale czy zajde ponownie w ciążę ? Nie wiem tego.

Jak się udało raz po tylu latach to jest to możliwe 😁 byle nie czekać tyle kolejnych lat.

Wierzę że każda z nas wytłumaczy sobie w głowie wiele rzeczy i niedługo nasze bobaski będą razem z nami ♥️
    Super że masz takie podejście 😊, mnie chyba jeszcze czeka długa droga zanim sobie to w głowie tak poukładam 😅🤯
    Ps miłego weekendu dziewczyny! Korzystajcie i łapcie wit.D 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 11:23

Mart0511 lubi tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Arisia Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Zwłaszcza jak się bardzo czeka 🙈
    W drugiej miałam podany zivafert 13dc, a on ma w sobie gonadotropinę, więc trzeba odczekać z testowaniem, bo wychodzą fałszywie dodatnie przez co najmniej 10 dni.
    Ogólnie to jak masz możliwość to możesz zrobić betę 8-9 dpo i wynik będzie najbardziej wiarygodny, chyba że dalej będziesz wypoczywać, to czule sikańce też już coś pokażą koło 10 dpo, trzymam kciuki 🤞🏻robisz testy owu?

Dzięki za pomoc :) Będę miała możliwość iść na betę, bo będę już na pewno w domu :) testy owu zaczynam od wtorku, od powrotu do domu, ale nie sądzę żeby owu była szybko, bo bardzo długo trwa moja miesiączka. Właściwie bite 7 dni, a wcześniej miałam 5 dni. Pierwszy raz w życiu mierze temperaturę.

• Kasiaaaa1989 Nowa

Wysłany: 15 sierpnia, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaa1989 wrote:
    Cześć, jestem tu nowa. Poroniłam na początku lipca, 6tydzien po ivf. Pierwszy raz w tym cyklu mierzę temperature.
    Czy mogłabym prosić Was o zerknięcie na mój wykres? Mam cykle 25-26dni. Spadek temperatur, późniejszy wzrost i inne objawy już były (śluz) , ale apka zaznacza że jestem jeszcze przed owulacją.
    Czy któraś z Was mogłaby pomóc? Lub chociaż pokierować gdzieś gdzie mogłabym zdobyć odpowiedzi na moje pytania….?

• Biochemiczka Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaa1989 wrote:
    Czy któraś z Was mogłaby pomóc? Lub chociaż pokierować gdzieś gdzie mogłabym zdobyć odpowiedzi na moje pytania….?

Hej :) patrzyłam na twój wykres ale nic konstruktywnego nie byłam w stanie powiedzieć ;) wygląda na owu 10/11dc zwłaszcza jeżeli masz takie krótkie cykle. Ale średnio się na tym znam ;) ja mierzę na Apple Watch temp i czasem mam jakieś randomowe wartości ale ogólnie ładnie mi się wykresy rysuja i dobrze mi przepowiada owulację.
    Może lepiej uderzyć na oczekiwaniu na owulację, może jest jakiś temat wykresowy :)

34👩🏽35👨🏼

12/2022 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔
  • Void Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaa1989 wrote:

Tak jak pisze Biochemiczka, moim zdaniem owu 10-11dc, a przynajmniej tak wyglądały moje wykresy gdy była owu- najpierw spadek i od razu wzrost. Apka często uznaje owu gdy temperatura jest w okolicach 37, może dlatego pokazuje Ci że jesteś przed. Jak mierzyłaś temperaturę?

‹‹ 141 142 143 144 145
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ