X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Void Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwoniaaa wrote:
    Robiłam różne badania, nie wszystkie wyszły idealnie, ale lekarze (sprawdzałam z dwoma z kliniki) nie widzą w nich żadnych przeciwwskazań. Chociaż sama nie wiem co o tym myśleć. Mam KIR AA, ale mój lekarz bardzo odradza branie accofilu, nastraszył mnie skutkami ubocznymi. Dodatkowo mam PCOS

I regularne owulacje przy pcos?

• Piwoniaaa Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciążę zaszłam na cyklu naturalnym. Po poronieniu trzy cykle stymulowane i nic. Następnie Biochem na naturalnym i teraz też mam cykle naturalne. Owulacja około 17-19 dnia cyklu. Ale kiedyś zdarzało mi się nie mieć okresu nawet przez 50dni.

• Paola2604 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwoniaaa wrote:
    Robiłam różne badania, nie wszystkie wyszły idealnie, ale lekarze (sprawdzałam z dwoma z kliniki) nie widzą w nich żadnych przeciwwskazań. Chociaż sama nie wiem co o tym myśleć. Mam KIR AA, ale mój lekarz bardzo odradza branie accofilu, nastraszył mnie skutkami ubocznymi. Dodatkowo mam PCOS

Hej. Skonsultuj jeszcze z kimś accofil. Mi odwrotnie właśnie lekarz rodzinny mówił że to jest tak mała dawka że nie powinnam przejmować się skutkami. Będą ale prawdopodobnie niewielkie skutki. Ginekolog też mówił że skoro immunolog zaleca to powinnam brać. Sama immunolog mówiła że mogę próbować bez mówiła że może kiedyś zaskoczy ale nie wie za którym razem, ile jeszcze razy bym musiała poronić. Widzisz ja dopiero niedawno dowiedziałam się że mam kir AA, mam 2 dzieci a nie byłam świadoma. Z tym że u mnie te poronienia się powtarzały i najpewniej to było przyczyną. Teraz też jak dostałam accofil to zajść nie mogę , także nawet nie wiem czy by mi pomógł i jakby to było.Eurm że dziewczynom się udaje, choć każdy przypadek jest inny. Wejdź sobie w wątek starania z pomocą medyczną-accofil.

Void lubi tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Piwoniaaa Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi immunolog zalecił Accofil, ale mój ginekolog zdecydowanie odradzał, nastraszył mnie długotrwałymi skutkami ubocznymi. Mój mąż był wtedy ze mną na wizycie i teraz nie chce słyszeć w ogóle o tym Accofilu. I z jednej strony sobie myślę, że przecież kobiety rodzą dzieci z KIRem aa, nawet nie wiedzac o tym, ale z drugiej strony chce zrobić wszystko, żeby nie przechodzić przez to drugi raz.

• Paola2604 Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwoniaaa wrote:
    Właśnie mi immunolog zalecił Accofil, ale mój ginekolog zdecydowanie odradzał, nastraszył mnie długotrwałymi skutkami ubocznymi. Mój mąż był wtedy ze mną na wizycie i teraz nie chce słyszeć w ogóle o tym Accofilu. I z jednej strony sobie myślę, że przecież kobiety rodzą dzieci z KIRem aa, nawet nie wiedzac o tym, ale z drugiej strony chce zrobić wszystko, żeby nie przechodzić przez to drugi raz.

Ja też jestem tego zdania. Też dałam sobie szansę na ten lek, zobaczymy.

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka bardzo mi przykro z powodu straty teścia. Bardzo mocno Cię życie ostatnio wystawia na próbę, mam nadzieję, że jakoś się trzymasz i wysyłam ogromnego przytulasa! ♥️

Void, ja pierwsza @ dostałam w 38 dniu pp, u Ciebie trochę to brzmi jak okres, więc mam nadzieję, że to ten wyczekiwany jegomość 😉

Piwonia w końcu się uda, jak mam nadzieję nam wszystkim! Ja w pierwszą ciążę też zaszłam w 1cs, teraz już tak szybko się nie udało. Coraz częściej słyszę, że jak pary odpuszczają taką nadmierną kontrolę, że trzeba się wstrzelić w konkretne okno, to wtedy im się udaje, a im bardziej się spinają, tym rzadziej odnoszą sukces. Głowa chyba jednak odgrywa większą role niż nam się wydaje…

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
‹‹ 147 148 149 150 151
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ