Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, ja mam dzisiaj urodziny i prawdopodobnie dziś lub jutro owulację - jeśli chciałybyście mi czegoś życzyć to poproszę zdrowia i dobrego nastawienia na ten mój 34 rok życia
Wixa🌸, Biochemiczka, Arisia, Czajnik, Mart0511, Void, Mary27, Choko, NoraBlue lubią tę wiadomość
6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈
Ja '91, On '90 + 🐱
Ja:
*Cykle ~27 dni
*Trombofilia:
📌Polimorfizm R2 (cz. V)
📌PAI-1 4G/4G (homo)
📌 MTHFR C677T (hetero)
*Zespół APS - ujemny
*p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
*Homocysteina ✅
*Białko C&S, antytrombina ✅
*TSH ✅
💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno, Acard + zalecenie heparyny od II
On:
Seminogram w normie poza:
*DFI 29%
*Aglutynacja II
💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg -
emciak wrote:Hej, ja mam dzisiaj urodziny i prawdopodobnie dziś lub jutro owulację - jeśli chciałybyście mi czegoś życzyć to poproszę zdrowia i dobrego nastawienia na ten mój 34 rok życia
Wszystkiego najwspanialszego, niech spełnią się Twoje marzenia ❤️❤️❤️emciak lubi tę wiadomość
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
emciak wrote:Hej, ja mam dzisiaj urodziny i prawdopodobnie dziś lub jutro owulację - jeśli chciałybyście mi czegoś życzyć to poproszę zdrowia i dobrego nastawienia na ten mój 34 rok życia
Emciak, to dużo zdrówka i żeby spełniło się marzenie o nudnej i spokojnej ciąży, najlepiej w tym 34 roku życia, to i nastawienie będzie super ❤️emciak lubi tę wiadomość
-
Czajnik wrote:Wixa, ja miałam ostatnio torbiel jakoś tak w pierwszej połowie cyklu i gin mi powiedziała żeby się nie przejmować bo pewnie się wchłonie - i tak było
Arisia, powodzenia z nowym cyklem! Ja w pierwszą ciążę też zaszłam jak byłam turbo przeziębiona, pierwszy raz coś pyklo wtedy po 2.5 roku starań i myślę że właśnie dlatego że organizm się skupił na czym innymmoja się długo nie utrzymała ale każdy ma inaczej, to już wiemy
Dziewczyny, ta metformina brzmi fajnie, może też bym wzięła 🤣
A cukier też mam zawsze wysoki! Ponad 90. Nie wiedziałam nic o specjalnej diecie dzień przed badaniem i zawsze jadłam normalnie:o
Cukry proste, które są w w słodyczach, jakichś gotowcach, czy pszenicy mega wywalają cukry i jak je jesz w dzień przed badaniem, to cukier na czczo jest wyższy niż gdy ich nie jesz, stąd zalecenia by tego unikać. Bardzo często dają metforminę nawet gdy nie ma problemów z glukozą czy insuliną, właśnie na wsparcie owulacji. Gdy brałam tabsy antykoncepcyjne lata temu (wcześniej niskie AMH i mega wysokie androgeny) i przepisali mi metforminę, to gin kazał stosować dodatkowe zabezpieczenie, bo metformina sprawia, że pomimo stosowania antykoncepcji hormonalnej dochodzi/może dojść do owulacji
-
Emciak! Niech każde Twoje marzenie się spełni! Wszystkiego najlepszego!!!! Niech ten rok będzie fantastyczny 🥳emciak lubi tę wiadomość
👩🏻 36l. 👱♂️36l.
29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
23.08.2024 - 8/6 tc 💔
16.06.2025 - 11/9 tc 💔
Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞 -
Void, w takim razie jeszcze chętniej bym sobie to wzięła, same zalety! Ciekawe co na to mój lekarz:D
Sto lat emciak! Życzę Ci zdrowia i dobrego nastawienia!
Mi wyczarowalyscie okres i szybki nowy początek, dzięki!! Od dzisiaj ziółka i lecimy dalej, może tym razem się udaVoid, Choko, emciak lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni
05.2025 - pierwszy raz II, biochem
04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5
On: 31 lat
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!) -
Czajnik wrote:Void, w takim razie jeszcze chętniej bym sobie to wzięła, same zalety! Ciekawe co na to mój lekarz:D
Sto lat emciak! Życzę Ci zdrowia i dobrego nastawienia!
Mi wyczarowalyscie okres i szybki nowy początek, dzięki!! Od dzisiaj ziółka i lecimy dalej, może tym razem się uda
🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
A patrząc po stopce- ogarnęłaś ferrytyne?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:25
-
Wszystkiego dobrego:)
Oby Twoim prezentem były dwie kreskitego Ci życzę
emciak lubi tę wiadomość
-
Void wrote:🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻
A patrząc po stopce- ogarnęłaś ferrytyne?Starania od 11.2022
Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni
05.2025 - pierwszy raz II, biochem
04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5
On: 31 lat
04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!) -