X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja mam dzisiaj urodziny i prawdopodobnie dziś lub jutro owulację - jeśli chciałybyście mi czegoś życzyć to poproszę zdrowia i dobrego nastawienia na ten mój 34 rok życia :D

Wixa🌸, Biochemiczka, Arisia, Czajnik, Mart0511, Void, Mary27, Choko, NoraBlue lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania sierpień/wrzesień 2025 🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno, Acard + zalecenie heparyny od II

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Mucha94 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak ♥️

Dużo zdrowia i jak najszybciej rosnij okraglutka 🫶

I tego nastawienia 😂

emciak lubi tę wiadomość

Ja 94
    On 93

Starania od 2017
    10.04⏸️
    10.06💔 8 tydzień
  • Arisia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Hej, ja mam dzisiaj urodziny i prawdopodobnie dziś lub jutro owulację - jeśli chciałybyście mi czegoś życzyć to poproszę zdrowia i dobrego nastawienia na ten mój 34 rok życia :D

Wszystkiego najwspanialszego, niech spełnią się Twoje marzenia ❤️❤️❤️

emciak lubi tę wiadomość

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Void Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Emciak, to dużo zdrówka i żeby spełniło się marzenie o nudnej i spokojnej ciąży, najlepiej w tym 34 roku życia, to i nastawienie będzie super ❤️

emciak lubi tę wiadomość

• Void Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik wrote:
    Wixa, ja miałam ostatnio torbiel jakoś tak w pierwszej połowie cyklu i gin mi powiedziała żeby się nie przejmować bo pewnie się wchłonie - i tak było :)
    Arisia, powodzenia z nowym cyklem! Ja w pierwszą ciążę też zaszłam jak byłam turbo przeziębiona, pierwszy raz coś pyklo wtedy po 2.5 roku starań i myślę że właśnie dlatego że organizm się skupił na czym innym :D moja się długo nie utrzymała ale każdy ma inaczej, to już wiemy :)
    Dziewczyny, ta metformina brzmi fajnie, może też bym wzięła 🤣
    A cukier też mam zawsze wysoki! Ponad 90. Nie wiedziałam nic o specjalnej diecie dzień przed badaniem i zawsze jadłam normalnie:o

Cukry proste, które są w w słodyczach, jakichś gotowcach, czy pszenicy mega wywalają cukry i jak je jesz w dzień przed badaniem, to cukier na czczo jest wyższy niż gdy ich nie jesz, stąd zalecenia by tego unikać. Bardzo często dają metforminę nawet gdy nie ma problemów z glukozą czy insuliną, właśnie na wsparcie owulacji. Gdy brałam tabsy antykoncepcyjne lata temu (wcześniej niskie AMH i mega wysokie androgeny) i przepisali mi metforminę, to gin kazał stosować dodatkowe zabezpieczenie, bo metformina sprawia, że pomimo stosowania antykoncepcji hormonalnej dochodzi/może dojść do owulacji :)

• Choko Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Emciak! Niech każde Twoje marzenie się spełni! Wszystkiego najlepszego!!!! Niech ten rok będzie fantastyczny 🥳

emciak lubi tę wiadomość

👩🏻 36l. 👱‍♂️36l.

29.06.2016 odklejenie się łożyska 33 tc cc ♥️👦
    23.08.2024 - 8/6 tc 💔
    16.06.2025 - 11/9 tc 💔

Czekamy na Ciebie Skarbie 🌈♥️🤞
  • Czajnik Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void, w takim razie jeszcze chętniej bym sobie to wzięła, same zalety! Ciekawe co na to mój lekarz:D
    Sto lat emciak! Życzę Ci zdrowia i dobrego nastawienia!
    Mi wyczarowalyscie okres i szybki nowy początek, dzięki!! Od dzisiaj ziółka i lecimy dalej, może tym razem się uda :)

Void, Choko, emciak lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

05.2025 - pierwszy raz II, biochem :(
    04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5

On: 31 lat
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • Void Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik wrote:
    Void, w takim razie jeszcze chętniej bym sobie to wzięła, same zalety! Ciekawe co na to mój lekarz:D
    Sto lat emciak! Życzę Ci zdrowia i dobrego nastawienia!
    Mi wyczarowalyscie okres i szybki nowy początek, dzięki!! Od dzisiaj ziółka i lecimy dalej, może tym razem się uda :)

🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

A patrząc po stopce- ogarnęłaś ferrytyne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:25

• Mart0511 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Wszystkiego dobrego:)
    Oby Twoim prezentem były dwie kreski <3 tego Ci życzę :)

emciak lubi tę wiadomość

• Czajnik Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻

A patrząc po stopce- ogarnęłaś ferrytyne?
    Tak, muszę stopkę zaktualizować bo nawet nie wpisałam tam drugiego biochemu, wtedy się poddałam również z forum. TZn biorę regularnie żelazo więc powinno być już ok, sprawdzę jak będę w Polsce następnym razem bo tutaj mnie by to z 250zl kosztowało 😅

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

05.2025 - pierwszy raz II, biochem :(
    04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5

On: 31 lat
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
‹‹ 145 146 147 148 149
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ