X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Claudie_28 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    To poronienie z czerwca na jakim etapie było? Był pęcherzyk ciążowy? Jaka beta?

Był ale nie duży i nie równy, bety nie robiłam wtedy akurat, nie miałam takiej możliwości

👧🏻 2019
    Listopad 2024 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    07.12.24 ⏸️
    31.12 7 tydzień 💔 poronienie chybione, łyżeczkowanie
    29.03 ⏸️
    07.04 💔ciąża biochemiczna
    07.05/09.05/12.05 testy negatywne 14.05🩸
    10.06 i 11.06 ⏸️
    21.06 poronienie w 5+3 tyg
  • Paola2604 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Mi ginekolog kazał zbadać między 3 a 5 dniem cyklu. U mnie teraz było 22,8, ale nie czepiał się. Nie wiem, jaki jest idealny wynik do starań. W diagnostyce jako normę podają 4,79-23,30 ng/ml.

My od dziś wracamy do starań 🤞ale widzę już i w sobie i w mężu stres. Od dziś zaczynam robić testy owulacyjne.

Mam już wynik prolaktyny 9,45 MG/ml. Robiłam w 6 dniu cyklu. Chociaż okres dostałam w ndz na wieczór i było to tylko plamienie więc 5/6 dzień cyklu 😊

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Przyszłam zaktualizować co tam u mnie.

Miałam po poronieniu w maju problemy z plamieniami.
    Okres zaczynał się 2 dniowymi plamieniami i po nim plamiłam aż do owulacji.
    USG czysto ale takie rewelacje miałam zazwyczaj przy polipie.
    Byłam sprawdzać 3 razy, również w 1 fazie cyklu żeby było dobrze widać i nic nie urosło.
    W końcu 4 cykle po stracie okres przyszedł.z zaskoczenia, żadnych plamień, właśnie się kończy bez przeciągania więc domniemuje, że po prostu jest już ok i koniec z plamieniami.

Biorę też serie antybiotyków. Sama naciągnęłam lekarza na receptę. Biorę metronidazol i amotaks. To tak w ramach leczenia wszystkiego i niczego. Ta kombinacje stosuje się w zapaleniu endometrium, leczeniu helikobaktera czy pasożytów.
    Już mam dość miliona badań i szukania w ciemno więc poprosiłam o receptę i będę w ciemno się leczyć. Raczej mi nie zaszkodzi a może coś niedobrego przy okazji wybije.

Także właśnie zaczynam kurację, a potem mam wizytę w klinice niepłodności i będę pytać czy są już środki żeby móc dalej walczyć.

Trzymam kciuki za wszystkich 🙂
    Emciak spóźnione ale najlepsze, w naszą rocznicę ślubu 🙂
    Ja nieuchronnie zbliżam się do 36 urodzin, minęło mi 10 lat starań o dziecko.
    Nie poddajemy się! W końcu musi wyjść tęcza 🌈

emciak lubi tę wiadomość

03-05.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.22- 01.23 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔 (krwiaki)

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi prot.: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty i zwapnienia macicy, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endo i adenomioza, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • Kalcia Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Jestem Karolina, mam 31 lat.
    Poroniłam 4 razy w różnych tc. Od roku jeździmy z mężem do kliniki leczenia niepłodności, aktualnie wiemy tyle, że problem leży po mojej stronie 🥺.
    Robię badania, które zleca mi immunolog, ale póki co wyszło, że mam niewielki problem z krzepliwością (ale stwierdzili, że to nie główna przyczyna) za niskie IgA i za wysokie IgG co mi kompletnie nic nie mówi😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 17:05

06.2020 👼🏼 6tc poronienie samoistne
    12.2020 👼🏼🩵 10tc poronienie chybione (Trisomia 16)
    12.2022👼🏼 5/6tc poronienie samoistne
    01.2024👼🏼🩷 11tc poronienie chybione
    👩🏼 '94 - IO
    Kariotyp ✅
    PAI-1 - 4G/4G
    Homocysteina - 15,91 ⬆️
    ANA1 - dodatni
    ANA2 - Scl-70 dodatni granicznie
    ANA3 - negatywne ✅
    IgG - 16,70 ⬆️
    IgA - 0,11 ⬇️
    IgM - 1,92 ✅
    IgE - 16,30 ✅
    Tarczyca wszystkie badania w normie ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ✅
    👨🏽'91
    Kariotyp ✅
    Badanie nasienia ✅
  • Po_prostu_Ola Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalcia wrote:
    Cześć. Jestem Karolina, mam 31 lat.
    Poroniłam 4 razy w różnych tc. Od roku jeździmy z mężem do kliniki leczenia niepłodności, aktualnie wiemy tyle, że problem leży po mojej stronie 🥺.
    Robię badania, które zleca mi immunolog, ale póki co wyszło, że mam niewielki problem z krzepliwością (ale stwierdzili, że to nie główna przyczyna) za niskie IgA i za wysokie IgG co mi kompletnie nic nie mówi😒

Cześć, bardzo mi przykro z powodu Twoich strat 🥺 Może mogłabyś bardziej szczegółowo rozpisać wszystkie cztery przypadki? W jakich konkretnie tygodniach ciąży to się wydarzało, czy było już bijące serduszko, czy to poronienia samoistne, czy zatrzymane z indukcją? Jest tu sporo dziewczyn po nawracających stratach i myślę, że będą w stanie dużo podpowiedzieć, jeśli chodzi o dalszą diagnostykę 🙂

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Syn I ♥️
    2.2021 Syn II ♥️
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    .....
    22.10.2025 TP Syn III 🤞

_______
    Trombofilia wrodzona, każda ciąża na Clexanie

Obniżone parametry nasienia u męża, łącznie 7 lat starań o spełnienie marzeń 🫢
  • emciak Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, mam nadzieję, że w końcu się uda, walcz dalej kochana kobieto! Cieszę się, że @ się ustabilizowała. Teraz tylko kwestia czasu i dobrego prowadzenia przez lekarza z kliniki i uda się, zobaczysz 🍀

Kalcia, przytulam mocno. Diagnostykę zaczęłaś po czwartej stracie czy już wcześniej wiedzieliście o komplikacjach immunologicznych? Masz wdrożoną jakąś terapię?

Ewa89_89 lubi tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
    📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    💊 PregnaStart On, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej… u mnie rozpi*** powiem szczerze że prawie cieszę się że poroniłam … w czwartek zmarł teść, chorował, liczyłam ze termin na marzec drugiego wnuka jakoś go podtrzyma, ale to by nic nie dało a w tym stresie ciąża i tak nie byłaby zdrowa. Przynajmniej nauczyłam się funkcjonować z kolejną stratą …. W piątek jeszcze przyszły wyniki badań, to co obstawiałam w głowie, witaminy metylowane, brak kilku kirów. Zobaczymy co powie lekarz, nie mam ani czasu ani siły sprawdzać co to znaczy. Musze zrobić badania krwi w poniedziałek przed pogrzebem żeby mieć wyniki do dr Jarosz na środę. To jest tak abstrakcyjna sytuacja, że cieszę się że mam jakiś inny problem to mogę o nim myśleć żeby nie płakać na myśl o teściu(tacie, dopiero co zaczęłam tak do niego mówić), o mężu bez obojga rodziców, o synu który już nie zobaczy swojego dziadka i nie będzie go pamiętał, nie mówiąc już nawet o drugim dziecku który nigdy go nie pozna. Ach staram się odwracać uwagę innymi rzeczami, czytać tu na forum co się dzieje żeby nie myśleć ale jest okropnie. On tak bardzo chciał żyć dla wnuka, życie jest nie sprawiedliwe.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Hej… u mnie rozpi*** powiem szczerze że prawie cieszę się że poroniłam … w czwartek zmarł teść, chorował, liczyłam ze termin na marzec drugiego wnuka jakoś go podtrzyma, ale to by nic nie dało a w tym stresie ciąża i tak nie byłaby zdrowa. Przynajmniej nauczyłam się funkcjonować z kolejną stratą …. W piątek jeszcze przyszły wyniki badań, to co obstawiałam w głowie, witaminy metylowane, brak kilku kirów. Zobaczymy co powie lekarz, nie mam ani czasu ani siły sprawdzać co to znaczy. Musze zrobić badania krwi w poniedziałek przed pogrzebem żeby mieć wyniki do dr Jarosz na środę. To jest tak abstrakcyjna sytuacja, że cieszę się że mam jakiś inny problem to mogę o nim myśleć żeby nie płakać na myśl o teściu(tacie, dopiero co zaczęłam tak do niego mówić), o mężu bez obojga rodziców, o synu który już nie zobaczy swojego dziadka i nie będzie go pamiętał, nie mówiąc już nawet o drugim dziecku który nigdy go nie pozna. Ach staram się odwracać uwagę innymi rzeczami, czytać tu na forum co się dzieje żeby nie myśleć ale jest okropnie. On tak bardzo chciał żyć dla wnuka, życie jest nie sprawiedliwe.

Bardzo mi przykro, przyjmij wyrazy współczucia 😢 rozumiem Twój ból i rozterki. U mnie też przyszłe dziecko nie będzie miało takich relacji z dziadkami, jakie miałam ja ze swoimi, bo są inne czasy, dziadkowie są zapracowani, w tym jednego też już nie ma, więc często jest mi smutno, że nie zazna takiej cudownej więzi z dziadkiem, jaka ja miałam. Ale wiem też, że wiele osób tak obecnie ma.

Trzymaj się w tych trudnych dniach. Bądź silna. Bardzo mi przykro, że życie tak ciężko Cię doświadcza w tym roku.

Biochemiczka lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Void Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Bardzo mi przykro z powodu waszej straty 🫂 nie ma słów, które w tym momencie jakkolwiek Cię pocieszą :(
    Też wychowałam się bez dziadka, w ogóle go nie poznałam, bo zmarł bardzo młodo, ale to jak tata o nim opowiada, sprawia że czasem czuję jakbym go znała całe życie, musiał być świetny skoro go wychował na wspaniałego człowieka :) mam nadzieję, że jak będziecie go wspominać, to i Wasze dzieciaki będą miały takie poczucie

• Kalcia Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    Cześć, bardzo mi przykro z powodu Twoich strat 🥺 Może mogłabyś bardziej szczegółowo rozpisać wszystkie cztery przypadki? W jakich konkretnie tygodniach ciąży to się wydarzało, czy było już bijące serduszko, czy to poronienia samoistne, czy zatrzymane z indukcją? Jest tu sporo dziewczyn po nawracających stratach i myślę, że będą w stanie dużo podpowiedzieć, jeśli chodzi o dalszą diagnostykę 🙂

Jasne, pierwsza ciąża zakończyła się w około 5/6tyg. poronienie samoistne, bez łyżeczkowania. Druga ciąża zakończyła się w 8tyg. serduszko przestało bić, poronienie chybione z indukcją (tutaj wyszła trisomia 16 i był to chłopak) bez łyżeczkowania, trzecia ciąża w 6tyg. poronienie samoistne, bez łyżeczkowania i czwarta ciąża w 10/11tyg. serduszko przestało bić, poronienie chybione z indukcją (tutaj określili nam tylko płeć - dziewczynka - bo szpital wysłał ponoć nieodpowiednie fragmenty do zbadania) i tutaj miałam łyżeczkowanie, bo się lekarz uparł a Pani doktor, która mi je robiła powiedziała, że było zbędne "bo tylko dwa razy skrobneła".
    Dwie pierwsze ciążę miałam z innym partnerem.

👩🏼 '94 - IO
    Kariotyp ✅
    PAI-1 - 4G/4G
    Homocysteina - 15,91 ⬆️
    ANA1 - dodatni
    ANA3 - negatywne ✅
    IgG - 16,70 ⬆️
    IgA - 0,11 ⬇️
    IgM - 1,92 ✅
    IgE - 16,30 ✅
    👨🏽'91
    Kariotyp ✅
    Badanie nasienia ✅
  • Kalcia Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:
    Ewa, mam nadzieję, że w końcu się uda, walcz dalej kochana kobieto! Cieszę się, że @ się ustabilizowała. Teraz tylko kwestia czasu i dobrego prowadzenia przez lekarza z kliniki i uda się, zobaczysz 🍀

Kalcia, przytulam mocno. Diagnostykę zaczęłaś po czwartej stracie czy już wcześniej wiedzieliście o komplikacjach immunologicznych? Masz wdrożoną jakąś terapię?

Zaczęliśmy po czwartej stracie, aktualnie czekam na wyniki ANA2 i ANA3. Póki co tylko mam witaminy wdrożone, bo miałam D za niską, kwas foliowy za niski, Antytrombina III za niska i biorę aktualnie TENfertil ONA i Omegamed Optima Start

👩🏼 '94 - IO
    Kariotyp ✅
    PAI-1 - 4G/4G
    Homocysteina - 15,91 ⬆️
    ANA1 - dodatni
    ANA3 - negatywne ✅
    IgG - 16,70 ⬆️
    IgA - 0,11 ⬇️
    IgM - 1,92 ✅
    IgE - 16,30 ✅
    👨🏽'91
    Kariotyp ✅
    Badanie nasienia ✅
  • Kalcia Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że mam IO - biorę Glucophage XR 750mg

👩🏼 '94 - IO
    Kariotyp ✅
    PAI-1 - 4G/4G
    Homocysteina - 15,91 ⬆️
    ANA1 - dodatni
    ANA3 - negatywne ✅
    IgG - 16,70 ⬆️
    IgA - 0,11 ⬇️
    IgM - 1,92 ✅
    IgE - 16,30 ✅
    👨🏽'91
    Kariotyp ✅
    Badanie nasienia ✅
  • Kalcia Koleżanka

Wysłany: 24 sierpnia, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Przykro mi z powodu Waszej straty, przytulam mocno 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 07:33

👩🏼 '94 - IO
    Kariotyp ✅
    PAI-1 - 4G/4G
    Homocysteina - 15,91 ⬆️
    ANA1 - dodatni
    ANA3 - negatywne ✅
    IgG - 16,70 ⬆️
    IgA - 0,11 ⬇️
    IgM - 1,92 ✅
    IgE - 16,30 ✅
    👨🏽'91
    Kariotyp ✅
    Badanie nasienia ✅
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:

Bardzo mi przykro z powodu teścia.
    Jeśli chodzi o Twoje wyniki to wyglądają całkiem dobrze. Szczególnie to że oboje macie haplotyp C1. W kirach też nie masz dużych braków a w trombofilii mamy te same mutacje także polecam zbadać homocysteine. Na pai hetero biorę heparynę od początku ciąży ale nie jest to konieczne zdaniem mojego lekarza :)

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • Void Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po jakim czasie pp dostałyście pierwszej 🐒? Indukcje miałam w nocy z 27 na 28 lipca, potem krwawienie na zmianę z plamieniem do 20 sierpnia i wczoraj brązowe plamienie, dziś już jasnoczerwona krew, brzuch boli jak na 🐒 i w sumie zastanawiam się, czy to może być już, czy jeszcze jakieś resztki pp. Wiem, wiem zobaczymy czy się rozkręci, ale zastanawiam się, czy to może być okres bez wyraźnej dłuższej przerwy w krwawieniu 🫣

• Piwoniaaa Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wiem, że rzadko się udzielam, ale czytam forum na bieżąco. Chcę się Wam wyżalić, że od jakiegoś czasu jestem w kompletnym dołku. Właśnie teraz bym rodziła, gdybym nie poroniła 😭 minęło 8 miesięcy, a ciąży nadal brak. Tylko jeden Biochem po drodze. Powiem Wam, że tracę nadzieję, tak bardzo się boję że nigdy się nie uda 😭 pisze to Wam, bo wiem że Wy mnie zrozumiecie. Naiwnie łudziłam się, że skoro w pierwszą ciążę zaszłam szybko, to uda się łatwo też drugi raz, a teraz nie wiem czy dane mi będzie w ogóle zostać mamą.

• Void Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwoniaaa wrote:
    Cześć dziewczyny. Wiem, że rzadko się udzielam, ale czytam forum na bieżąco. Chcę się Wam wyżalić, że od jakiegoś czasu jestem w kompletnym dołku. Właśnie teraz bym rodziła, gdybym nie poroniła 😭 minęło 8 miesięcy, a ciąży nadal brak. Tylko jeden Biochem po drodze. Powiem Wam, że tracę nadzieję, tak bardzo się boję że nigdy się nie uda 😭 pisze to Wam, bo wiem że Wy mnie zrozumiecie. Naiwnie łudziłam się, że skoro w pierwszą ciążę zaszłam szybko, to uda się łatwo też drugi raz, a teraz nie wiem czy dane mi będzie w ogóle zostać mamą.

Hej, bardzo mi przykro, że też musiałaś przez to przejść 🫂 w pierwszą ciążę zaszłam w 1cs, w drugą w 15cs, a też myślałam że super szybko się uda. Wiem, że to bardzo dołujące, ale chyba grunt to mieć nadzieję i się nie poddawać, no bo co innego nam zostało? Wyniki masz w normie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 13:37

• Piwoniaaa Debiutantka

Wysłany: 24 sierpnia, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam różne badania, nie wszystkie wyszły idealnie, ale lekarze (sprawdzałam z dwoma z kliniki) nie widzą w nich żadnych przeciwwskazań. Chociaż sama nie wiem co o tym myśleć. Mam KIR AA, ale mój lekarz bardzo odradza branie accofilu, nastraszył mnie skutkami ubocznymi. Dodatkowo mam PCOS

• Arisia Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwoniaaa wrote:

Przytulam. Myślę, że każda z nas dopadają takie myśli. Rozumiem Cię. Nie poddawaj się, życzę Ci dużo siły, choć wiem jak trudny jest w naszej sytuacji każdy dzień.

Piwoniaaa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam 💔 musiałam gdzieś to z siebie wyrzucić. Dziwnie się czuję z tym planowaniem pogrzebu, żałoba a na drugim planie życie toczy się dalej i trzeba zrobić badania bo jak odwołam wizytę w środę to kolejny termin pewnie za miesiąc. Mąż jest najważniejszy i wszystko oczywiście robię w zgodzie z nim.
    Malowybitna wrote:
    Bardzo mi przykro z powodu teścia.
    Jeśli chodzi o Twoje wyniki to wyglądają całkiem dobrze. Szczególnie to że oboje macie haplotyp C1. W kirach też nie masz dużych braków a w trombofilii mamy te same mutacje także polecam zbadać homocysteine. Na pai hetero biorę heparynę od początku ciąży ale nie jest to konieczne zdaniem mojego lekarza :)
    Dziękuję ! Dzisiaj jest trochę spokojniej to sobie poczytałam. Pewnie obejdzie się bez accofilu. Homocysteine właśnie muszę zrobić jutro. Tu obstawiam właśnie powód poronień. Z synem od początku brałam tylko metylowany kwas foliowy a teraz jakoś bezmyślnie brałam zwykłe suplementy ciążowe. Ogólnie robienie badań w takim stanie pewnie nie da super wyników ale chcę wiedzieć na czym stoję. Zrobiłam też test ciążowy, kreska jeszcze jest ale obstawiam że max 1000.

Byle przetrwać jutrzejszy dzień. Stresuje się stypą, mąż ma małą rodzinę, kilka osób, a okazało się że z mojej rodziny chce przyjść z 20 osób. Już nie chce dzwonić do restauracji że będzie nas jeszcze więcej. Ogarnę to na miejscu. Miło że chcą nas wspierać ale przytłacza mnie to i chce chronić męża. On najchętniej by tam nie szedł.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ