X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 8 września, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angolek97017 wrote:
    Odnośnie tarczycy to ja mam hashi ale tsh ładnie w 1 ciąży spadało , a z reguły w górnej granicy się trzymało. Również mam guzy ale nawet operator usg zapewniał , że to częste i prawie nigdy nie jest złośliwe. Endokrynolog kazał robić badania 2 razy w roku , w razie dużych odchyleń do kontroli. W 1 ciąży miałam tsh niecałe 1 a w straconej powyżej 3 . Ciekawe czy to mogło mieć jakiś wpływ
    Dziękuję za odpowiedź 😊 mi też poleciła kontrolę za 6mcy, biopsje tylko gdy nie będę mogła spać po nocach 😉 ale przede wszystkim sprawdzić teraz hormony (caly zestaw z Tsh), plus wapń i D3. Myślę czy nie zrobiłam sobie tego przez przyjmowanie jodu w suplach, nadmiar może nasilać stany zapalne tarczycy.
    Tyle pytań, a trzeba to jakoś razem poskładać 😀
    Co do mdłości to też popieram - dla świętego własnego spokoju dobrze jest chociaż raz porządnie 🤮😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września, 20:03

Angolek97017 lubi tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Void Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy1 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź 😊 mi też poleciła kontrolę za 6mcy, biopsje tylko gdy nie będę mogła spać po nocach 😉 ale przede wszystkim sprawdzić teraz hormony (caly zestaw z Tsh), plus wapń i D3. Myślę czy nie zrobiłam sobie tego przez przyjmowanie jodu w suplach, nadmiar może nasilać stany zapalne tarczycy.
    Tyle pytań, a trzeba to jakoś razem poskładać 😀
    Co do mdłości to też popieram - dla świętego własnego spokoju dobrze jest chociaż raz porządnie 🤮😁

Ja zawsze robiłam usg tarczycy i piersi u jednej osoby, która właśnie mi mówiła, że mam guzek i żeby kontrolować co rok i teraz pierwszy raz poszłam na usg do lekarza, który jest onkologiem i pięknie mi wytłumaczył, że jak guzek ma płyn w środku to biopsje są bezsensu bo to na pewno nic groźnego, a że przyjmuje w tym samym miejscu co mój gin, to już u niego zostanę :)
    Co do wymiotów i nudności- w pierwszej szczęśliwej ciąży zero jakichkolwiek, nawet bym nie pomyślała, że to coś złego 🙈 jedynie miałam mega wyostrzony węch i dużo zapachów mi przeszkadzało, w tym moje ulubione perfumy męża 😅 przy drugiej tak samo- zero nudności, jedynie sutki super wrażliwe i przeszkadzające zapachy i jak serduszko bąbla się zatrzymało, to faktycznie wszystkie zapachy przestały przeszkadzać, teraz jak już się uda, to pewnie też będę czekać na 🤢

Daisy1 lubi tę wiadomość

• Arisia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam silnych dolegliwości przy pierwszej ciąży, jedynie piersi były nabrzmiałe, bolesne, ale tak poza czułam się wyśmienicie i jeśli uda się zajść kolejny raz to takie dziwne, ale marzę o wymiotach, o tym, żeby pierwszy trymestr dał mi w kość…
    Choć powiem Wam, że w szpitalu leżałam z dziewczyną, której maleństwu serduszko zatrzymało się też w 8 tyg i ona do końca miała nudności, wymioty. Nic nie podejrzewała, że coś jest nie tak, bo miała całe spektrum objawów ciążowych.

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • NoraBlue Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam też bardzo duże nudności do samego końca i nabrzmiałe bolesne piersi, duża sennosc - miałam naprawdę uciążliwe i znaczące objawy ciąży nawet już po tym jak zarodek obumarł a ja jeszcze nie wiedziałam to się utrzymywały. Także nie ma reguły

Powiem wam, że ten pierwszy cykl z powrotem do starań jest dla mnie ogromnie ciężki psychicznie teraz jest oczekiwanie na to co będzie dwie kreski czy miesiączka i jestem w ciężkiej rozsypce, mam w głowie, że się nie udało, czuję też że hormony mnie dobijają i czuję się znacznie gorzej niż powinnam. Dobrze, że mam sesję z terapeutką, codzienne chodzenie do pracy też pomaga, ale czuję się absolutnie fatalnie psychicznie nie wiem jak dam radę jeszcze kilka cykli

27.05.25 ⏸️
    30.06.25 💔poronienie zatrzymane
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Ja też nie miałam silnych dolegliwości przy pierwszej ciąży, jedynie piersi były nabrzmiałe, bolesne, ale tak poza czułam się wyśmienicie i jeśli uda się zajść kolejny raz to takie dziwne, ale marzę o wymiotach, o tym, żeby pierwszy trymestr dał mi w kość…
    Choć powiem Wam, że w szpitalu leżałam z dziewczyną, której maleństwu serduszko zatrzymało się też w 8 tyg i ona do końca miała nudności, wymioty. Nic nie podejrzewała, że coś jest nie tak, bo miała całe spektrum objawów ciążowych.

Mam to samo. Zarówno w tej jak i poprzedniej ciąży nie miałam większych nudności. Myślałam, że codzienne wymioty dałyby mi spokój no ale jest jak jest. Miejmy nadzieję, że to nie jest żadnym wyznacznikiem 🤞🏼

Arisia lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅ANA3
    ✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    ✅APS
    ✅kariotyp
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia
    2024 - polipektomia
    2025 - histeroskopia + biopsja

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7+6 CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
    4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm i ❤️
    dawaj fasolko 🤞
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

U mnie nadal brak @, zrobiłam test dziś rano i nic się nie zmieniło - biel nad bielą. Nie wiem o co chodzi bo to 34 dzień cyklu a nigdy nie miałam takich długich... poza tym bezpośrednio po poronieniu. Znacie jakieś metody żeby przyspieszyć nadejście @? 🥹

U mnie dwa razy zadziałało ogrzewanie podbrzusza ciepłym prysznicem :-) ponoć ciepło wzmaga skurcze macicy, także możesz spróbować!

Co do objawów ciąży, to ja też żadnych nie miałam, oprócz zmęczenia, nabrzmiałych i bolących piersi. No i czasem zaparć. Nie ukrywam, dosyć mocno mnie to stresowało, ale jak poczytałam na różnych forach, to wcale nie jest to takie rzadkie. Podpytałam też mamę i siostrę i żadna z nich nie miała mdłości, więc trochę mnie to uspokoiło. Ale też mam takie głupie „marzenie” żeby w kolejnej ciąży jednak było ją czuć w objawach 🙈

Arisia lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Może niektóre z Was skojarzą mój nick, starałam się 2020/2021 i w 2022 urodziłam ukochanego synka :)

Trochę życie zatoczyło koło i znów tu pisze, ponieważ staramy się o rodzeństwo i właśnie jestem w trakcie poronienia farmakologicznego w domu. (9tc , ciąża zatrzymała się 6tc)

Forum to skarbnica wiedzy i szukałam już trochę informacji na temat badań, ponieważ to moje drugie poronienie. Pierwsze w 2020 - puste jajo.

Chciałabym zrobić badania, myślałam o trombofilii i zespole antyfosfolipidowy, ale znalazłam mega dużo sprzecznych info na temat kiedy po poronieniu je zrobić i czy trzeba je powtarzać.
    Czy warto żeby mąż zrobił badanie nasienia?

Czy polecacie jakiego gina w Warszawie który pokieruje po poronieniach?

Jeśli macie wiedzę na ten temat i możecie trochę pokierować staraczke dinozaura to będę wdzięczna 😅 A może zapytać na innym wątku? Narazie gubię się w forum, a niby autorytet 🤣

Obecnie mam stwierdzone PCOS i IO. Metformina 750 , cynk, NAC, omega 3, inozytol, magnez.

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Matko jedyną bałam się już, że tylko ja mam takie myśli i marzę o ciążowych dolegliwościach 😅 u mnie też było książkowo ale bezobjawowo i od początku mnie to martwiło.

Arisia, Daisy1, Void lubią tę wiadomość

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Hej!
    Może niektóre z Was skojarzą mój nick, starałam się 2020/2021 i w 2022 urodziłam ukochanego synka :)

Trochę życie zatoczyło koło i znów tu pisze, ponieważ staramy się o rodzeństwo i właśnie jestem w trakcie poronienia farmakologicznego w domu. (9tc , ciąża zatrzymała się 6tc)

Forum to skarbnica wiedzy i szukałam już trochę informacji na temat badań, ponieważ to moje drugie poronienie. Pierwsze w 2020 - puste jajo.

Chciałabym zrobić badania, myślałam o trombofilii i zespole antyfosfolipidowy, ale znalazłam mega dużo sprzecznych info na temat kiedy po poronieniu je zrobić i czy trzeba je powtarzać.
    Czy warto żeby mąż zrobił badanie nasienia?

Czy polecacie jakiego gina w Warszawie który pokieruje po poronieniach?

Jeśli macie wiedzę na ten temat i możecie trochę pokierować staraczke dinozaura to będę wdzięczna 😅 A może zapytać na innym wątku? Narazie gubię się w forum, a niby autorytet 🤣

Obecnie mam stwierdzone PCOS i IO. Metformina 750 , cynk, NAC, omega 3, inozytol, magnez.

Hej, bardzo mi przykro 🫂😥
    Co do badań to trombofilię możesz zrobić w dowolnym momencie bo to badanie genetyczne. Co do zespołu antyfosfolipidowego, to niektórzy lekarze twierdzą, że należy odczekać po poronieniu, żeby nie wyszedl fałszywie dodatni. Ale moja immunolog mowila, ze to nie ma aż tak dużego znaczenia. Jeśli wyjdzie dodatni to i tak trzeba by było go powtarzać po 12 tyg.
    Co do badania nasienia, to bardzo bym polecała zrobić szczegółowe z fragmentacja i stresem oksydacyjnym. Jakby nie było plemnik to 50% zarodka, kobiety są czesto przebadane wzdluz i wszerz a o mężczyznach się zapomina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:00

Jusia92, Martyna33 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Martyna33! Przykro mi widzieć Cię w tym wątku 🫂Też mam synka z 2022, tylko prawie rok młodszy od twojego bo z grudnia ;)

Polecam znaleźć dobrego ginekologa od niepłodności i poczytać sobie o immunologach - teraz jest to dość modne ale jednocześnie widać ile dziewczyn z forum dzięki temu zaszło w ciążę często po wielu latach prób.

Badania genetyczne (trombofilia, kir, kariotyp) możesz zrobić kiedykolwiek.
    Zespół antyfosfolipidowy ja dostałam polecenie zrobić ok 6 tyg po poronieniu i przy dodatnim będę powtarzać po 3 msc. Lekarz powiedziała że jak ma wyjść dobrze to wyjdzie dobrze a jak źle to i tak musisz powtórzyć badanie po 3 miesiącu żeby potwierdzić.
    Mi każdy lekarz powiedział że muszę zrobić kariotyp, chociaż tu jestem najbardziej sceptyczna po co. Ale jak trafisz do jakiegoś lekarza od niepłodności to pewnie będzie to chciał a czeka się ponad miesiąc na wyniki.

Ja zbadałam jeszcze pakiet anemii z witaminami plus homocysteine (to nowość o które nigdy nie słyszałam przy poprzedniej ciąży a okazało się że jest bardzo ważna, chyba najlepiej żeby była koło 6). Badałam dość szybko bo po 4 tygodniach od poronienia i wyszła mi lekka anemia prawdopodobnie przez poronienie. Ja akurat potrzebowałam do lekarza i w sumie dobrze wyszło, bo faktycznie muszę się suplementowac.

Reszta badań ze stopki była zlecona przez lekarzy, anxa5 to kolejna mutacja pod trombofilie (?) - nie wczytywałam się i nie muszę bo mam ujemną.
    Ana1 to przeciwcialaprzeciwjadrowe przy chorobach immunologicznych tj toczeń, zobaczymy co wyjdzie bo dopiero w połowie października będę się konsultować z immunolog.
    Dość ważna jest biopsja endometrium i badanie cd56 i cd138, niestety to badanie wstrzymuje Cię na kilka miesięcy i jest dość drogie jeżeli robisz prywatnie.
    No i badanie partnera zawsze warto zrobić, najlepiej z fragmentacją dna plus kariotyp u niego.

Ja jeszcze zrobiłam badanie cross match i coś w końcu wyszło konkretnie dodatnie, albo wyjdzie mi też w biopsji wynik dodatni albo dostanę immunosupresję bo „próbuje zabić męża” 😅

Ja sobie lawiruje po różnych wątkach doczytać konkretniej o jakiś badaniach, wynikach albo opiniach o lekarzach, ale tu się czuję jak w domu i nie boję się zadać głupiego pytania.

Daisy1 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
    ❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓KIR Bx; brak 2DS3
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ HLA-C1
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
    ✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ anxa5
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔Kariotyp
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ ❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔Morfologia nasienia
    ❔Fragmentacja DNA
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Hej Martyna33! Przykro mi widzieć Cię w tym wątku 🫂Też mam synka z 2022, tylko prawie rok młodszy od twojego bo z grudnia ;)

Polecam znaleźć dobrego ginekologa od niepłodności i poczytać sobie o immunologach - teraz jest to dość modne ale jednocześnie widać ile dziewczyn z forum dzięki temu zaszło w ciążę często po wielu latach prób.

Badania genetyczne (trombofilia, kir, kariotyp) możesz zrobić kiedykolwiek.
    Zespół antyfosfolipidowy ja dostałam polecenie zrobić ok 6 tyg po poronieniu i przy dodatnim będę powtarzać po 3 msc. Lekarz powiedziała że jak ma wyjść dobrze to wyjdzie dobrze a jak źle to i tak musisz powtórzyć badanie po 3 miesiącu żeby potwierdzić.
    Mi każdy lekarz powiedział że muszę zrobić kariotyp, chociaż tu jestem najbardziej sceptyczna po co. Ale jak trafisz do jakiegoś lekarza od niepłodności to pewnie będzie to chciał a czeka się ponad miesiąc na wyniki.

Ja zbadałam jeszcze pakiet anemii z witaminami plus homocysteine (to nowość o które nigdy nie słyszałam przy poprzedniej ciąży a okazało się że jest bardzo ważna, chyba najlepiej żeby była koło 6). Badałam dość szybko bo po 4 tygodniach od poronienia i wyszła mi lekka anemia prawdopodobnie przez poronienie. Ja akurat potrzebowałam do lekarza i w sumie dobrze wyszło, bo faktycznie muszę się suplementowac.

Reszta badań ze stopki była zlecona przez lekarzy, anxa5 to kolejna mutacja pod trombofilie (?) - nie wczytywałam się i nie muszę bo mam ujemną.
    Ana1 to przeciwcialaprzeciwjadrowe przy chorobach immunologicznych tj toczeń, zobaczymy co wyjdzie bo dopiero w połowie października będę się konsultować z immunolog.
    Dość ważna jest biopsja endometrium i badanie cd56 i cd138, niestety to badanie wstrzymuje Cię na kilka miesięcy i jest dość drogie jeżeli robisz prywatnie.
    No i badanie partnera zawsze warto zrobić, najlepiej z fragmentacją dna plus kariotyp u niego.

Ja jeszcze zrobiłam badanie cross match i coś w końcu wyszło konkretnie dodatnie, albo wyjdzie mi też w biopsji wynik dodatni albo dostanę immunosupresję bo „próbuje zabić męża” 😅

Ja sobie lawiruje po różnych wątkach doczytać konkretniej o jakiś badaniach, wynikach albo opiniach o lekarzach, ale tu się czuję jak w domu i nie boję się zadać głupiego pytania.

Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :)

Biochemiczka lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅ANA3
    ✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    ✅APS
    ✅kariotyp
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia
    2024 - polipektomia
    2025 - histeroskopia + biopsja

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7+6 CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
    4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm i ❤️
    dawaj fasolko 🤞
  • Rosomak85 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angolek97017 wrote:
    W piątek mam wizytę na podobnym etapie co tamta przestała się rozwijać..
    Niby czuje się spokojniejsza , bo w tamtej czułam, ze coś jest nie tak ale się nie mogę doczekać aż usłyszę , ze wszystko jest dobrze.
    To będzie 6+3 więc może już coś będzie widać.

Ehh czuje duże napięcie, miałam wracać do pracy a tu ten skrócony macierzyński i kolejna ciąża, nie żebym się nie cieszyła ale chyba bardziej się boje, że tą też stracę 😔 po prostu sytuacja jest niejasna , też nie chcę informować znowu tak wcześnie szefowej a niedługo muszę wrócić do pracy 🫣

Hej. Mam pytanie odnośnie wyniki histopatologicznego jaki miala wynik jeśli moge spytać? Miałam zabieg 13 sierpnia 2025 . Mam teraz miesięczke i czekam na wizytę u ginekologa dopiero w przyszłym tygodniu. A chcemy sie starać o następnego dzidziusia. W rozpoznaniu mam napisane" inne określenie nieprawidłowe jajo płodowe" dodam ze mam 40 lat moj partner tez. Mam trzech synów z poprzedniego związku.

• Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :)
    Zaakceptowałam :)

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
    ❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓KIR Bx; brak 2DS3
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ HLA-C1
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
    ✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ anxa5
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔Kariotyp
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ ❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔Morfologia nasienia
    ❔Fragmentacja DNA
  • Piękno Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja niedługo będę już po 4 poronieniach i w zasadzie chyba wszystko już mam zbadane, wydaje się , że partner też i problem leży albo w immunologii albo zapaleniu endometrium albo w obu tych rzeczach jednocześnie. Aczkolwiek przyłączam się do pytania o dobrego gin od poronień w Warszawie, chciałabym w końcu znaleźć odpowiedź co jest nie tak.

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 poronienie 8 tydzień
    04.2025 poronienie 9 tydzień
    07.2025 poronienie 8 tydzień
    09.2025 poronienie 6 tydzień
    Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień.

Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękno wrote:
    Hej, ja niedługo będę już po 4 poronieniach i w zasadzie chyba wszystko już mam zbadane, wydaje się , że partner też i problem leży albo w immunologii albo zapaleniu endometrium albo w obu tych rzeczach jednocześnie. Aczkolwiek przyłączam się do pytania o dobrego gin od poronień w Warszawie, chciałabym w końcu znaleźć odpowiedź co jest nie tak.

Ja zrobiłam dziś research i chyba wybiorę się do dr Jerzak. Co prawda piszą że jest trochę małomówna , ale obstawia lekami a to się dla mnie liczy. Są też dość szybko wolne terminy bo już na wrzesień

Nazwiska które się przewijały : Paśnik, Jerzak, Wrona, Żaboklicka

Void, Piękno lubią tę wiadomość

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny sobie tylko namieszałam. Poszłam dzisiaj do labu, bo dostałam skierowanie z programu Moje Zdrowie. No i że nadal nie dostałam okresu, to mówię, a zbadam tą betę, chociaż się nie nastawiałam. No i wyszła 6,24, a ujemna jest poniżej 5,3. Jak nie dostanę okresu to pójdę zrobić ponownie w piątek, chociaż szanse na tak późne zagnieżdżenie są moim zdaniem minimalne. Myślicie, że może to być biochem? Zastanawiam się czy jakoś można wspomóc endometrium w następnym cyklu? Bo podejrzewam, że może dochodzić do zaplodnienia, ale jest problem z implantacją? Oczywiście biorę pod uwagę błąd laboratorium, bo wartość jest graniczna, ale już się zastanawiam co mogę zrobić lepiej następnym razem 🙈

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

• Void Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie korzystałam dziewczyny i mam nadzieję, że nie będę musiała, bo cicho liczę, że to będzie moje jedyne poronienie 🤞🏻 ale koleżance która poroniła koło 10 razy- ciąże naturalne i IVF bardzo pomogła prof. Jerzak, jest ginekologiem i immunologiem, gdy szukali u niej problemu i nie dawali szans, prof. Jerzak w pół roku wyprowadziła ją ze wszystkiego i teraz ma dwuletnią córeczkę :)

Piękno, NoraBlue lubią tę wiadomość

• Void Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia92 wrote:
    A ja dziewczyny sobie tylko namieszałam. Poszłam dzisiaj do labu, bo dostałam skierowanie z programu Moje Zdrowie. No i że nadal nie dostałam okresu, to mówię, a zbadam tą betę, chociaż się nie nastawiałam. No i wyszła 6,24, a ujemna jest poniżej 5,3. Jak nie dostanę okresu to pójdę zrobić ponownie w piątek, chociaż szanse na tak późne zagnieżdżenie są moim zdaniem minimalne. Myślicie, że może to być biochem? Zastanawiam się czy jakoś można wspomóc endometrium w następnym cyklu? Bo podejrzewam, że może dochodzić do zaplodnienia, ale jest problem z implantacją? Oczywiście biorę pod uwagę błąd laboratorium, bo wartość jest graniczna, ale już się zastanawiam co mogę zrobić lepiej następnym razem 🙈

Miałaś potwierdzoną owu po pęknięciu, czy monitor przed? Gdy co cykl badałam betę zawsze miałam wynik między 1,3-2,3 10 dpo, raz po zastrzyku zivafert miałam 3,5 12 dpo, ale nigdy nie było powyżej 5

• Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Miałaś potwierdzoną owu po pęknięciu, czy monitor przed? Gdy co cykl badałam betę zawsze miałam wynik między 1,3-2,3 10 dpo, raz po zastrzyku zivafert miałam 3,5 12 dpo, ale nigdy nie było powyżej 5

Nie miałam monitoringu. Jedynie w poprzednim cyklu byłam na sprawdzeniu czy torbiel się wchłonęła po pierwszym cyklu PP kiedy nie było owulacji i wtedy lekarz potwierdził że widzi piękny pęcherzyk dominujący. W tamtym cyklu pękł, bo miałam bardzo ładny progesteron w 21 dniu cyklu, w tym cyklu ani nie było czasu, ani głowy na dodatkowe badania. No nic zobaczymy co najbliższe dni pokażą, trochę czuję w kościach i brzuchu nadchodzący okres 🙈

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

• aska1415 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa. Straciłam swoją pierwszą ciążę miesiąc temu. W 14 tygodniu nagle odeszły mi wody nie dając maleństwu szans na przeżycie.
    W niedzielę dostałam @, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Jest ekstremalnie skąpa, raptem kilka kropel przez cały dzień. Jak myślicie, czy to normalne? Martwię się, bo niedługo chcieliśmy zacząć starania.

‹‹ 163 164 165 166 167
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ