X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Emciak, to jedziemy na jednym wózku 🥹😁 u mnie też rano @, więc też zaczynam nowy cykl. Moje cykle zwykle były długie (około 32 dni) a teraz jeszcze się wydłużył... po miesiączce ruszam z badaniami, mój ginekolog akurat nie kazał ich robić zbyt dużo po pierwszym poronieniu, ale idę na trombofilie, zespół antyfosfolipidowy i celiakię. Podciągam też cały czas żelazo. Hormony i tarczycę mam już zbadane.
    No to co, wysikujemy dwie kreski razem? :D

Arisia, Rosomak85, Jusia92 lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)
    Ponowne starania - czas start!🍀🌈

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Cykle ~27 dni
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo)
    📌 MTHFR C677T (hetero)
    *Zespół APS - ujemny
    *p/ciała ANA, AMA, ASMA - ujemne
    *Homocysteina ✅
    *Białko C&S, antytrombina ✅
    *TSH ✅
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno, Acard + zalecenie heparyny od II

On:
    Seminogram w normie poza:
    *DFI 29%
    *Aglutynacja II
    💊 PrenaCare Start, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Rosomak85 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Chciałbym dziewczyny być z wami ale moja druga połówka broni granicy z Białorusią i całe przeżycie po poronieniu jesteśmy osobno. Mega ciężkie doświadczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:37

• Rosomak85 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze historie i zaczynam myśleć pozytywnie

• Arisia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:
    Chciałbym dziewczyny być z wami ale moja druga połówka broni granicy z Białorusią i całe przeżycie po poronieniu jesteśmy osobno. Mega ciężkie doświadczenie

Bardzo Ci współczuję, nawet nie wyobrażam sobie jak musi Ci być trudno 😥 trzymaj się, jesteś dzielna.

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Arisia Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Chciałabym 🌈 trzymajmy się tego, że w kolejnym cyklu się uda ☺️

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak, czyli coś to ciepło działa 😁 cieszę się, że zaczynasz nowy cykl (trzymam kciuki za ostatnią miesiączkę przez najbliższy rok 😉). Ja dalej czekam 🙈

Rosomak, mega przytulas ode mnie. Nie dość, że samo poronienie jest strasznym przeżyciem, to masz podwójny stres 😔 mam nadzieję, że wszystko będzie u was w porządku ❤️‍🩹

Rosomak85 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • Rosomak85 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny kochane jesteście 😍. Dopiero ide we wtorek na kontrol do lekrza i na omówienie wyniku histopatologicznego. Mam trzech synów z pierwszego związku. Dodam ze mam 40 lat i to moze też miało wpływ i niedoczynność tarczycy moj lekarz cały czas podnosił mi dawkę eutyroxu. Bardzo bym was prosiła o radę jak teraz się przygotować? Bo będziemy próbować jak wróci moja druga połówka z granicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:58

• Piękno Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:

Bardzo mi przykro i tym bardziej wspieram i ściskam.

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 poronienie 8 tydzień
    04.2025 poronienie 9 tydzień
    07.2025 poronienie 8 tydzień
    09.2025 poronienie 6 tydzień
    Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień.

Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:
    Dziekuje dziewczyny kochane jesteście 😍. Dopiero ide we wtorek na kontrol do lekrza i na omówienie wyniku histopatologicznego. Mam trzech synów z pierwszego związku. Dodam ze mam 40 lat i to moze też miało wpływ i niedoczynność tarczycy moj lekarz cały czas podnosił mi dawkę eutyroxu. Bardzo bym was prosiła o radę jak teraz się przygotować? Bo będziemy próbować jak wróci moja druga połówka z granicy
    Współczuję podwójnego stresu 🫂
    Na jakim etapie straciłaś ciążę? Badałaś zarodek? Robiłaś jakieś inne badania poza tarczycą? W wątku głównym (starając się ogólnie wątek miesięczny z wrześniem w tytule) masz na pierwszej stronie rozpisane badania które warto zrobić. Może więcej podpowiedzi będzie w wątkach starając się po 35 urodzinach patrząc na twój wiek :)
    My tu badamy od podstaw do głębokiej genetyki i immunologi więc głównie skonsultowałabym się z lekarzem i ewentualnie dorzuciła pakiet standard z głównego wątku :)

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
    ❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓KIR Bx; brak 2DS3
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ HLA-C1
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
    ✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ anxa5
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔Kariotyp
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔Morfologia nasienia
    ❔Fragmentacja DNA
  • Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj betę przy okazji innych badań, dalej dodatnia (7.3) 😩 wczoraj siknęłam na test i chyba widziałam cień więc w sumie się nie dziwię ale ile moznaaa

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
    ❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓KIR Bx; brak 2DS3
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ HLA-C1
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
    ✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ anxa5
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔Kariotyp
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔Morfologia nasienia
    ❔Fragmentacja DNA
  • Rosomak85 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Współczuję podwójnego stresu 🫂
    Na jakim etapie straciłaś ciążę? Badałaś zarodek? Robiłaś jakieś inne badania poza tarczycą? W wątku głównym (starając się ogólnie wątek miesięczny z wrześniem w tytule) masz na pierwszej stronie rozpisane badania które warto zrobić. Może więcej podpowiedzi będzie w wątkach starając się po 35 urodzinach patrząc na twój wiek :)
    My tu badamy od podstaw do głębokiej genetyki i immunologi więc głównie skonsultowałabym się z lekarzem i ewentualnie dorzuciła pakiet standard z głównego wątku :)
    Dziękuję za radę dziewczyny pozdrawiam i ściskam was i trzyma za każdą z was kciuki

‹‹ 164 165 166 167 168
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ