X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • emciak Autorytet

Wysłany: 10 września, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Emciak, to jedziemy na jednym wózku 🥹😁 u mnie też rano @, więc też zaczynam nowy cykl. Moje cykle zwykle były długie (około 32 dni) a teraz jeszcze się wydłużył... po miesiączce ruszam z badaniami, mój ginekolog akurat nie kazał ich robić zbyt dużo po pierwszym poronieniu, ale idę na trombofilie, zespół antyfosfolipidowy i celiakię. Podciągam też cały czas żelazo. Hormony i tarczycę mam już zbadane.
    No to co, wysikujemy dwie kreski razem? :D

Arisia, Rosomak85, Jusia92, Choko lubią tę wiadomość

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
    📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    💊 PregnaStart On, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 10 września, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Chciałbym dziewczyny być z wami ale moja druga połówka broni granicy z Białorusią i całe przeżycie po poronieniu jesteśmy osobno. Mega ciężkie doświadczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 17:37

• Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 10 września, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze historie i zaczynam myśleć pozytywnie

• Arisia Ekspertka

Wysłany: 10 września, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:
    Chciałbym dziewczyny być z wami ale moja druga połówka broni granicy z Białorusią i całe przeżycie po poronieniu jesteśmy osobno. Mega ciężkie doświadczenie

Bardzo Ci współczuję, nawet nie wyobrażam sobie jak musi Ci być trudno 😥 trzymaj się, jesteś dzielna.

Rosomak85 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 10 września, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emciak wrote:

Chciałabym 🌈 trzymajmy się tego, że w kolejnym cyklu się uda ☺️

emciak lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Jusia92 Ekspertka

Wysłany: 10 września, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emciak, czyli coś to ciepło działa 😁 cieszę się, że zaczynasz nowy cykl (trzymam kciuki za ostatnią miesiączkę przez najbliższy rok 😉). Ja dalej czekam 🙈

Rosomak, mega przytulas ode mnie. Nie dość, że samo poronienie jest strasznym przeżyciem, to masz podwójny stres 😔 mam nadzieję, że wszystko będzie u was w porządku ❤️‍🩹

Rosomak85, emciak lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)

🔸 G20210A hetero
    🔸 MTHFR C677T hetero
    🔸 PAI-1 4G/4G homo
  • Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 10 września, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny kochane jesteście 😍. Dopiero ide we wtorek na kontrol do lekrza i na omówienie wyniku histopatologicznego. Mam trzech synów z pierwszego związku. Dodam ze mam 40 lat i to moze też miało wpływ i niedoczynność tarczycy moj lekarz cały czas podnosił mi dawkę eutyroxu. Bardzo bym was prosiła o radę jak teraz się przygotować? Bo będziemy próbować jak wróci moja druga połówka z granicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 17:58

• Piękno Ekspertka

Wysłany: 10 września, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:

Bardzo mi przykro i tym bardziej wspieram i ściskam.

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 poronienie 8 tydzień(szpital)
    04.2025 poronienie 9 tydzień
    07.2025 poronienie 8 tydzień
    09.2025 poronienie 5 tydzień
    Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień.

Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 10 września, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:
    Dziekuje dziewczyny kochane jesteście 😍. Dopiero ide we wtorek na kontrol do lekrza i na omówienie wyniku histopatologicznego. Mam trzech synów z pierwszego związku. Dodam ze mam 40 lat i to moze też miało wpływ i niedoczynność tarczycy moj lekarz cały czas podnosił mi dawkę eutyroxu. Bardzo bym was prosiła o radę jak teraz się przygotować? Bo będziemy próbować jak wróci moja druga połówka z granicy
    Współczuję podwójnego stresu 🫂
    Na jakim etapie straciłaś ciążę? Badałaś zarodek? Robiłaś jakieś inne badania poza tarczycą? W wątku głównym (starając się ogólnie wątek miesięczny z wrześniem w tytule) masz na pierwszej stronie rozpisane badania które warto zrobić. Może więcej podpowiedzi będzie w wątkach starając się po 35 urodzinach patrząc na twój wiek :)
    My tu badamy od podstaw do głębokiej genetyki i immunologi więc głównie skonsultowałabym się z lekarzem i ewentualnie dorzuciła pakiet standard z głównego wątku :)

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 10 września, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam dzisiaj betę przy okazji innych badań, dalej dodatnia (7.3) 😩 wczoraj siknęłam na test i chyba widziałam cień więc w sumie się nie dziwię ale ile moznaaa

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
  • Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 10 września, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Współczuję podwójnego stresu 🫂
    Na jakim etapie straciłaś ciążę? Badałaś zarodek? Robiłaś jakieś inne badania poza tarczycą? W wątku głównym (starając się ogólnie wątek miesięczny z wrześniem w tytule) masz na pierwszej stronie rozpisane badania które warto zrobić. Może więcej podpowiedzi będzie w wątkach starając się po 35 urodzinach patrząc na twój wiek :)
    My tu badamy od podstaw do głębokiej genetyki i immunologi więc głównie skonsultowałabym się z lekarzem i ewentualnie dorzuciła pakiet standard z głównego wątku :)
    Dziękuję za radę dziewczyny pozdrawiam i ściskam was i trzyma za każdą z was kciuki

Jusia92 lubi tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 10 września, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:
    Dziękuję za radę dziewczyny pozdrawiam i ściskam was i trzyma za każdą z was kciuki
    Powodzenia w staraniach i brawa dla drugiej połówki za odwagę 👏 mam nadzieję, że szybko zobaczycie znów ⏸️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września, 19:31

Rosomak85, Piękno lubią tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1; Test CBA- niski poziom IFN-γ
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, ASA, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
    🔜allo-MLR
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 10 września, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:
    Oj czuję że napisałam tak jakbyś miała stąd uciekać, broń Boże! Jesteśmy tutaj żeby się wspierać po poronieniu i trzymać za siebie kciuki. Podałam tylko miejsca gdzie badania już są wylistowane żeby się nie powtarzać :)
    Nie chce polecać badań które ja robię, bo mi zlecił je lekarz od niepłodności i immunolog. A jestem za tym żeby nie pakować się głębiej jeżeli problem może być na powierzchni. Ja na powierzchni nic nie znalazłam. Mam dziecko i dwa poronienia za sobą, więc grzebię głębiej. Po pierwszym poronieniu założyłam wadę genetyczna i nic nie zbadałam, po drugim czułam że to nie jest przypadek.
    Przedstaw nam swoją sytuację to może uda nam się lepiej podpowiedzieć ☺️

Piękno lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⏳ cd56, cd138
    On
  • emciak Autorytet

Wysłany: 10 września, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak, wspieramy Cię w stracie ale też przytulamy wirtualnie przez sytuację w jakiej jesteś. Pogadaj z nami, mamy nadzieję, że będzie Ci trochę lżej 🫂

6 CS ✨ 09.04 - 01.06 💔 8 tc (p. samoistne)

🌈✨
    30.10, 10 DPO
    Beta 19,1, Progesteron 31
    03.11, 14 DPO
    Beta 265, Progesteron 42
    05.11, 16 DPO
    Beta 858, Progesteron 41

Ja '91, On '90 + 🐱

Ja:
    *Trombofilia:
    📌Polimorfizm R2 (cz. V)
    📌PAI-1 4G/4G (homo) - Acard 75 od owulacji + heparyna od II kresek do 12 t.c.
    📌 MTHFR C677T (hetero) - metylowane witaminy
    💊 Euthyrox 50, Glucophage 1000XR, Wit. D3 2000j., Pueria Uno

On:
    💊 PregnaStart On, Wit. D3 2000j., Wit. C 2000j., Omega-3 1000mg
  • Kassialka Ekspertka

Wysłany: 10 września, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:

Nie jesteś sama , wszystkie trzymamy kciuki, po burzy zawsze wychodzi słońce 🫂

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    5.09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk
    23.09 mamy ❤️
    30.10 prenatalne 5,95cm ❤️
    18.12 II prenatalne 🙏
    Luteina, polocard, neoparin 💉

preg.png
  • Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 10 września, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet tak nie pomyślał. Różne mysli mi przychodzą do glowy dziewczyny. Jak zdążył się cud bo tak to nazwaliśmy to nie przyszło mi do glowy że skończy to sie utrata naszej fasolki. Jak wyżej pisałam ma trzech zdrowych synów z pierwszego zwiazku
    Porod 2008
    Porod 2010
    Porod 2018
    No i poronienie 13.08.2025 tydz 9 zatrzymanie 7 tydzien i przeprowadzony zabieg
    Z obecnym partnerem tylko dziewczyny dodam ze on ma córkę z in vitro z drugiego podejścia i lekarza stwierdzili u niego wiekszy probmem jeśli chodzi o zapłodnienie.powiedzieli ze nie jest wstanie drąga naturalna począć dziecka ze tak slabo sa ruchliwe plemniki. Nam sie udalo.

• Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 10 września, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co o tym wszystkim myślęc. Nie robiłam badania genetyczne. Rozpoznie z wyniku mam wpisane jajo płodowe nieprawidlowe. Co to moze oznaczać? Do wtorkowej wizyty będę chodzi i myśleć co może mi powiedzieć lekarz. Ale wiem ze pojde tez na konsultacje do drugiego. Ciężko mi jest z tym sie pogodzić ale musze byc twarda bo mam trzech synów i nie moge chodzić i plakac cały czas. Przed każdym zaśnięciem musze sie wyplakac ,dopiero zasypiam i tak leci dzień za dniem.

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 10 września, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mi przykro że musisz to przechodzić 🥺

Wynik histopatologiczny chyba głównie sprawdza czy nie było zmian nowotworowych, zaśniadu, więc taki wynik uznałabym za dobry, nic nie znaleźli i to chyba standardowa formułka.

Co do dalszy kroków to patrząc na waszą historię to u siebie zadbałabym o sprawdzenie wszelkich niedoborów witamin, może zmierzyć amh, rezerwę jajników (nie znam się więc tu kieruję do innych ekspertów :) ) a u partnera zbadać nasienie razem z fragmentacją DNA. Tu też się średnio znam, ale skoro udało wam się zajść naturalnie to jednak lekarze nie mieli racji z tym że mu się nie uda. Mam koleżankę która lekarze zdiagnozowali jako bezpłodna a ma dwójkę dzieci z wpadek 😅 Warto sprawdzić parametry, morfologię i dna żeby wiedzieć na czym stoicie. Może zmienił dietę, może miał stan zapalny który mu z wiekiem się wyleczył przypadkiem, nie wiem gdybam ale do ciąży potrzebny jest jeden plemnik więc skoro teraz się udało to uda się drugi raz ❤️

Mam nadzieję że trafisz na super lekarza który cię konkretnie pokieruje. Piękne jest to że w drugiej miłości odnajdujecie młodość i chcecie starać się o więcej potomstwa, życzę wam kolejnego cudu wkrótce ❤️

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⏳ cd56, cd138
    On
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 10 września, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosomak85 wrote:
    Z obecnym partnerem tylko dziewczyny dodam ze on ma córkę z in vitro z drugiego podejścia i lekarza stwierdzili u niego wiekszy probmem jeśli chodzi o zapłodnienie.powiedzieli ze nie jest wstanie drąga naturalna począć dziecka ze tak slabo sa ruchliwe plemniki. Nam sie udalo.
    My jesteśmy przed badaniem nasienia, ale kojarzę wątki doświadczonych Dziewczyn, którym udało się popracować z partnerem nad wynikami np. dietą, zmianą nawyków, lub suplementami.
    Spermogeneza trwa 3 mce, więc jak to ostatnio mi gin powiedział, dla panów jest z tym łatwiej i można podziałać. U Was udało się zajść naturalnie więc to jest bardzo dobry sygnał.

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1; Test CBA- niski poziom IFN-γ
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, ASA, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
    🔜allo-MLR
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 10 września, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci kochana za podpowiedzi. Napewno skorzystam. Powiem wam ze lepiej mi jest jak sie trochę wygadalam do osób które wiedzą co człowiek przechodzi.Tak partner zmienil dietę. Ja tez pomału biore sie za siebie małymi kroczkami. Ten urlop skrócony macierzynski średnio mi sprzyja. Ja sobie w głowie ułożyłam ze to wada genetyczna. Tylko sa male ale przed zajściem miałam niedobór żelaza i endokrynolog mi zwiekszal dawke eutyroxu i jak sie dowiedzieć ze poronilam i będziemy sie starac to znow zwiekszyl mi dawke. Z jednej strony chce bardzo spróbować drugi raz a z drugiej okropnie sie boje ze sie nie pozbieram jak sie nie uda .

Piękno lubi tę wiadomość

‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ