Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cieszę się że jest ci lepiej, po to tu jesteśmy. Żeby się wygadać i wspierać. Warto zadbać o siebie, zadbać o ewentualne niedobory witamin, żelaza, hormonów i wiedzieć że zrobiło się wszystko co można żeby kolejna ciąża była udana. A reszta jest już w gestii natury.
Jesteśmy tu żebyś mogła porozmawiać o swoich problemach, wątpliwościach albo po prostu się wygadać ❤️
Rosomak85, Piękno lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36,6%
⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
⏳ cd56, cd138
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
On
✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA -
Biochemiczka wrote:Zrobiłam dzisiaj betę przy okazji innych badań, dalej dodatnia (7.3) 😩 wczoraj siknęłam na test i chyba widziałam cień więc w sumie się nie dziwię ale ile moznaaa
Po pierwszym poronieniu spadała mi chyba ze trzy miesiące? Bardzo długo w każdym razie, a co najlepsze na testach nie było tego widać.🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
10.2024 poronienie 8 tydzień(szpital)
04.2025 poronienie 9 tydzień
07.2025 poronienie 8 tydzień
09.2025 poronienie 5 tydzień
Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień.
Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.
Dwa ❄️ 2AA i 4AA -
Moje czwarte poronienie się właśnie zaczęło - na szczęście jeszcze pod koniec urlopu, a nie w pracy. Proszę o mentalne wsparcie, bo to mi teraz potrzebne ❤️.🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.
Dwa ❄️ 2AA i 4AA -
Jesteśmy z tobą, Przytulam mocno 🫂 i mam nadzieję że szybko będziesz miała to za soba. Bardzo mi przykro że znowu musisz to przechodzić 🥺💔
Piękno lubi tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36,6%
✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
⏳ cd56, cd138
💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
On
Biochemiczka wrote:Jesteśmy z tobą, Przytulam mocno 🫂 i mam nadzieję że szybko będziesz miała to za soba. Bardzo mi przykro że znowu musisz to przechodzić 🥺💔
Dziękuję ❤️🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
Dwa ❄️ 2AA i 4AA -
Bardzo mi przykro, mam nadzieję, że szybko będzie już po wszystkim. Trzymaj się i jakbyś potrzebowała rozmowy, albo obecności to jesteśmy tu 🫂Piękno wrote:Moje czwarte poronienie się właśnie zaczęło - na szczęście jeszcze pod koniec urlopu, a nie w pracy. Proszę o mentalne wsparcie, bo to mi teraz potrzebne ❤️.
Piękno lubi tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze bobo👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1; Test CBA- niski poziom IFN-γ
❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, ASA, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
🔜allo-MLR
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie -
Piękno wrote:Moje czwarte poronienie się właśnie zaczęło - na szczęście jeszcze pod koniec urlopu, a nie w pracy. Proszę o mentalne wsparcie, bo to mi teraz potrzebne ❤️.
Tak mi przykro
trzymaj sie ❤️
Piękno lubi tę wiadomość
-
Piękno wrote:Moje czwarte poronienie się właśnie zaczęło - na szczęście jeszcze pod koniec urlopu, a nie w pracy. Proszę o mentalne wsparcie, bo to mi teraz potrzebne ❤️.
Przytulam mocno i bardzo mi przykro 😔 pamiętaj, że jesteś silna! I jak potrzebujesz coś z siebie wyrzucić, to jesteśmy. Mam nadzieję, że ujrzysz jeszcze tęczę w swoim życiu, która poskleja serducho ❤️🩹🌈
Piękno lubi tę wiadomość
👩❤️👨 ‘92 & ‘89
06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
🔸 G20210A hetero
🔸 MTHFR C677T hetero
🔸 PAI-1 4G/4G homo -
Rosomak, Piekno, strasznie mi przykro ze przez to przechodzicie 🫂🫂🫂
Piękno, jesteś pod opieką jakiegoś dobrego lekarza? Nawet sobie nie wyobrażam przez co przechodzisz 😞
Silna z Ciebie babka, mam nadzieję, że dojdziecie do odpowiedzi dlaczego tak się dzieje i w końcu się uda 🤞 Tule mocno 🫂🫂🫂
Rosomak85, Piękno lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, melduję się po pierwszej wizycie. Wszystko w porządku, crl 3 mm, na początku się trochę przestraszyłam, jak pani doktor powiedziała, że zarodek mały... Ale wielkością odpowiada 5+6, więc ciąża dzień młodsza niż termin z pierwszego dnia OM. I odpowiada owulacji co do dnia 😊
Dziękuję za miłe słowa i trzymanie kciuków ❤️
*Julia*, Rosomak85, Malowybitna, Biochemiczka, Piękno, Jusia92, Kassialka, Daisy1, Arisia, Mary27, Claudie_28, emciak lubią tę wiadomość
-
Ech czy ja kiedyś wrócę od lekarza z dobrą informacją 😩 byłam u tego znajomego co robi histeroskopie office. No i niestety mam dalej resztki po poronieniu. Okres właściwie się skończył, nawet nie było resztek na sondzie po usg.
Za tydzień mam ginekolog od niepłodności, liczę że jakieś cudem jeszcze się oczyszczę. Jak nie, to prawdopodobnie dyskwalifikuje mnie to w tym cyklu z biopsją, więc kolejny miesiąc czekania 😢
Jakby któraś szukała super dokładnego i delikatnego ginekologa w trójmieście to bardzo polecam go polecam. W życiu nie miałam tak delikatnego badania. Wszystko mi dokładnie wytłumaczył i rozumiem dlaczego to nie jest dobry pomysł, więc czułam się zaopiekowana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 20:22
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36,6%
⏳ cd56, cd138
On
Rosomak, Piękno jak się czujecie?
Void ? Co z tą małpą, przyszła w końcu?
Anilewe gratulacje ❤️ spokojnej, nudnej ciąży ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 20:21
Piękno, anilewe, Void lubią tę wiadomość
34👩🏽35👨🏼
12/2022 42tc (cc) 🩵
02/2025 6tc 💔
08/2025 8tc 💔
Ona
❗️cross-match 36,6%
⏳ cd56, cd138
On
*Julia* wrote:Rosomak, Piekno, strasznie mi przykro ze przez to przechodzicie 🫂🫂🫂
Piękno, jesteś pod opieką jakiegoś dobrego lekarza? Nawet sobie nie wyobrażam przez co przechodzisz 😞
Silna z Ciebie babka, mam nadzieję, że dojdziecie do odpowiedzi dlaczego tak się dzieje i w końcu się uda 🤞 Tule mocno 🫂🫂🫂
Moja gin jest w porządku pod tym względem , że ma doświadczenie i daje mi milion leków itp., nie kwestionuje immuno, ale na żadną diagnostykę mnie nie skierowała nigdy, sama z siebie, wszystko było moim pomysłem i inicjatywą i dzięki temu wiemy, że problem jest najprawdopodobniej immunologiczny + ewentualnie rola zapalenia endometrium. Jestem już teraz pod opieką Jarosz, bo zrobiliśmy w ciągu niecałego roku całą diagnostykę wszerz i wzdłuż i chyba właśnie te dwa obszary wskazują na prawdopodobne przyczyny.
*Julia* lubi tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
Dwa ❄️ 2AA i 4AA -
Biochemiczka, Jusia92, Kassialka, Daisy1 - dziękuję, dzień spędziłam w łóżku z termoforem, musiałam wziąć Nimesil, ale i tak całego bólu nie wytłumił. Myślę, że najgorsze już za mną, bo to wczesny etap ciąży, oczywiście okaże się, jutro mam wizytę u gin, to zobaczę - miała być ciążowa. Psychicznie to ciężko mi sobie uzmysłowić, że znowu to przechodzę. Dobrze, że Jarosz zaleciła przerwę w staraniach do czasu powtórnego wyniku biopsji i cross match po leczeniu zapalenia endometrium, bo chyba potrzebuję trochę odetchnąć, a w innym wypadku pewnie miałabym poczucie, że trochę marnuję nasz czas z racji wieku.🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
Dwa ❄️ 2AA i 4AA -
anilewe wrote:Dziewczyny, melduję się po pierwszej wizycie. Wszystko w porządku, crl 3 mm, na początku się trochę przestraszyłam, jak pani doktor powiedziała, że zarodek mały... Ale wielkością odpowiada 5+6, więc ciąża dzień młodsza niż termin z pierwszego dnia OM. I odpowiada owulacji co do dnia 😊
Dziękuję za miłe słowa i trzymanie kciuków ❤️
Super informacje, takie wiadomości dają nadzieję 🤍 cofnęłam się do Twojego pierwszego postu na tym forum i widzę, że u Was był problem z fragmentacją DNA, ale spadła ona po suplach. Napiszesz jakie braliście? -
Piękno wrote:Biochemiczka, Jusia92, Kassialka, Daisy1 - dziękuję, dzień spędziłam w łóżku z termoforem, musiałam wziąć Nimesil, ale i tak całego bólu nie wytłumił. Myślę, że najgorsze już za mną, bo to wczesny etap ciąży, oczywiście okaże się, jutro mam wizytę u gin, to zobaczę - miała być ciążowa. Psychicznie to ciężko mi sobie uzmysłowić, że znowu to przechodzę. Dobrze, że Jarosz zaleciła przerwę w staraniach do czasu powtórnego wyniku biopsji i cross match po leczeniu zapalenia endometrium, bo chyba potrzebuję trochę odetchnąć, a w innym wypadku pewnie miałabym poczucie, że trochę marnuję nasz czas z racji wieku.
Rozumiem, każde poronienie to duze obciążenie psychiczne. Taka przerwa dobrze Ci zrobi, bo na pewno jesteś zestresowana i trzeba pozbyć sie tego stresu. Mocno przytulam !
Pomysl o sobie , zrób cos dla siebie bo Ty jesteś teraz najważniejsza 😘
Piękno lubi tę wiadomość
-
Bardzo mi przykro. Trzymaj się. 🫂
Kiedyś nadejdą lepsze dni.
Piękno lubi tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Jakoś przeleciał dzień następny dziewczyny. Tylko bardzo mnie stresuje sytuacja nasza w kraju 😔wszystko na raz. Martwię się bardzo o partnera .Biochemiczka wrote:Rosomak, Piękno jak się czujecie?
Void ? Co z tą małpą, przyszła w końcu?
Anilewe gratulacje ❤️ spokojnej, nudnej ciąży ❤️
Anilewe również z całego serca Ci gratuluje💕 -
Biochemiczka wrote:Ech czy ja kiedyś wrócę od lekarza z dobrą informacją 😩 byłam u tego znajomego co robi histeroskopie office. No i niestety mam dalej resztki po poronieniu. Okres właściwie się skończył, nawet nie było resztek na sondzie po usg.
Za tydzień mam ginekolog od niepłodności, liczę że jakieś cudem jeszcze się oczyszczę. Jak nie, to prawdopodobnie dyskwalifikuje mnie to w tym cyklu z biopsją, więc kolejny miesiąc czekania 😢
Jakby któraś szukała super dokładnego i delikatnego ginekologa w trójmieście to bardzo polecam go polecam. W życiu nie miałam tak delikatnego badania. Wszystko mi dokładnie wytłumaczył i rozumiem dlaczego to nie jest dobry pomysł, więc czułam się zaopiekowana.
Będzie dobrze zobaczysz kochana.💕
Biochemiczka lubi tę wiadomość