X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Rosomak85 Debiutantka

Wysłany: 10 września, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci kochana za podpowiedzi. Napewno skorzystam. Powiem wam ze lepiej mi jest jak sie trochę wygadalam do osób które wiedzą co człowiek przechodzi.Tak partner zmienil dietę. Ja tez pomału biore sie za siebie małymi kroczkami. Ten urlop skrócony macierzynski średnio mi sprzyja. Ja sobie w głowie ułożyłam ze to wada genetyczna. Tylko sa male ale przed zajściem miałam niedobór żelaza i endokrynolog mi zwiekszal dawke eutyroxu i jak sie dowiedzieć ze poronilam i będziemy sie starac to znow zwiekszyl mi dawke. Z jednej strony chce bardzo spróbować drugi raz a z drugiej okropnie sie boje ze sie nie pozbieram jak sie nie uda .

• Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: 10 września, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że jest ci lepiej, po to tu jesteśmy. Żeby się wygadać i wspierać. Warto zadbać o siebie, zadbać o ewentualne niedobory witamin, żelaza, hormonów i wiedzieć że zrobiło się wszystko co można żeby kolejna ciąża była udana. A reszta jest już w gestii natury.
    Jesteśmy tu żebyś mogła porozmawiać o swoich problemach, wątpliwościach albo po prostu się wygadać ❤️

Rosomak85 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 umol/l 08.25
    ❗️Kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓KIR Bx; brak 2DS3
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ HLA-C1
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml 07.25
    ✅ Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ✅ D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ anxa5
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔Kariotyp
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔Morfologia nasienia
    ❔Fragmentacja DNA
‹‹ 165 166 167 168 169
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ