Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej rozpoczęłam dziś dzień od bieli testu:( bete wg zaleceń gin miałam robić jutro, nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam dziś test pink. Bardziej bałam się oszukanego cienia po zastrzyku ovirtelle(13dni od zastrzyku), ale była totalna biel. Nie wiem czy jest sens sprawdzać jutro z krwi.31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Ja też o tym często myślę. Po kolejnej stracie ciężko będzie mi włączyć optymizm mając świadomość jak kruche jest czasem to szczęście. No ale mimo wszystko jestem bardzo wdzięczna za te chwile w ciąży, byłam wtedy najszczęśliwsza na świecie. Jeszcze bardziej utwierdziłam się, że jestem silna i będę walczyć o maluszka, do samego końca.Arisia wrote:Ja chciałam tylko napisać, że bardzo mnie poruszyła Twoja historia. Jest mi przykro, że doświadczyłaś takich przeżyć i to na takim etapie. Trzymaj się. Życzę, jak każdej tutaj, żeby zaświeciło słońce dla Ciebie ☀️
A czytając Twoją historię znów zrobiło mi się smutno, że w zasadzie na żadnym etapie nie można czuć się bezpiecznym. Ostatnio wyświetliła mi się dziewczyna na instagramie, która straciła dziecko w 30 tygodniu, a w komentarzach roiło się od podobnych historii. Bardzo mnie to porusza, wywołuje ogromny żal, a jednocześnie też strach o przyszłość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 08:31
Cień lubi tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2024 starania o pierwsze bobo👶
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1; Test CBA- niski poziom IFN-γ
❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, ASA, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
🔜allo-MLR
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie -
ANIELKA wrote:Angolek97017, Kassialka gratulacje! Oby każda z nas jak najszybciej tez usłyszała dobre wieści a Wam życzę wszystkiego co najlepsze!
Piękno ja mialam video wizytę z Katarzyna Jankowską a pod sandomierzem to laboratorium Marii Kawy, takie malutkie laboratorium... za miesiąc jak wszytko pójdzie zgodnie z planem i bede miec wyniki biopsji to bede w stanie moze powiedzieć czy faktycznie miala z tym wszystkim rację. Ale powiedziala mi tez ze miala przypadki nawet po kilku nieudanych próbach invitro ze wystarczyło wyleczyć dobrze glistnice i "magicznie" udało sie nagle naturalnie. No zobaczymy
poki co dalej cierpliwie czekam na przebieg zdarzeń i mam nadzieję ze w końcu doczekam się na zielone światło
Dziękuję Ci bardzo i życzę tego zielonego światła
.
ANIELKA lubi tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
10.2024 poronienie 8 tydzień(szpital)
04.2025 poronienie 9 tydzień
07.2025 poronienie 8 tydzień
09.2025 poronienie 5 tydzień
Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień.
Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.
Dwa ❄️ 2AA i 4AA -
Wixa🌸 wrote:Hej rozpoczęłam dziś dzień od bieli testu:( bete wg zaleceń gin miałam robić jutro, nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam dziś test pink. Bardziej bałam się oszukanego cienia po zastrzyku ovirtelle(13dni od zastrzyku), ale była totalna biel. Nie wiem czy jest sens sprawdzać jutro z krwi.
Przykro mi 😥 poczekaj na dzień spodziewanej @ i wtedy powtórz test. Czasem jest po prostu za wcześnie. Trzymaj się i nie trać nadziei 🫂
Piękno, Arisia, Wixa🌸 lubią tę wiadomość
-
Wixa🌸 wrote:Hej rozpoczęłam dziś dzień od bieli testu:( bete wg zaleceń gin miałam robić jutro, nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam dziś test pink. Bardziej bałam się oszukanego cienia po zastrzyku ovirtelle(13dni od zastrzyku), ale była totalna biel. Nie wiem czy jest sens sprawdzać jutro z krwi.
Zawsze warto zrobić betę z krwi, bo czasami testy „sikane” mogą się mylić. Nie trać nadziei – wszystko jeszcze może się dobrze ułożyć. Trzymam mocno kciuki za Twoja dzisiejszą betę ✊️✊️🤞🤞
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Domi1002 wrote:Cześć dziewczyny,
Dołączam do wątku chociaż my jeszcze nie zaczęliśmy się ponownie starać, bo poroniłam 1.09. W 16tc, chociaż zarodek już od prenatalnych słabo rósł. Generalnie nie znam przyczyny, 1.09. miałam mieć robiona amniopunkcję, ponieważ na prenatalnych miesiąc wcześniej wyszły wysokie ryzyka T18 - 1:65 oraz T21 - 1:206. W USG była fala wsteczna w przewodzie żylnym. Kilka dni później zrobiłam jeszcze jedno USG, na którym inna pani doktor stwierdziła ewidentne wady, główka była bardzo za duża w porównaniu do reszty ciałka, mówiła że możliwe że będzie to triploidia, ale finalnie tego nie potwierdziliśmy. Badań genetycznych po poronieniu również nie robiłam. Test NIPT wykazał niskie ryzyka.
W ciążę zaszłam w 1 cyklu starań i cieszyłam się nią 1,5 miesiąca do badań prenatalnych
Odnośnie poronienia, zgłosiłam się do szpitala z plamieniem przechodzącym w krwawienie i tam podczas USG stwierdzono brak bicia serduszka (tydzień wcześniej na wizycie jeszcze biło). Zostałam w szpitalu, bo kolejnego dnia mieli wywoływać poród ale jeszcze tego samego dnia samo się zaczęło. Nie miałam też łyżeczkowania, bo wszystko samo się oczyściło. We wtorek mam wizytę u lekarza prowadzącego i jestem ciekawa, kiedy możemy się znów starać. Z jednej strony boję się że znowu coś pójdzie nie tak, z drugiej nie chce czekać pół roku. Zastanawiam się też czy powinniśmy robić jakieś badania sobie, bo w szpitalu usłyszałam że oczywiście po jednym poronieniu nie ma wskazań. Zastanawiam się też czy zacząć brać jakieś suplementy dla kobiet planujących ciążę. Póki co biorę mój standardowy zestaw - omega, wit D, magnez no i dołożyłam sobie już folian i cholinę.
Mam nadzieję, że na wizycie okaże się że wszystkowiedząca w porządku i niebawem dostaniemy zielone światło.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty, zwłaszcza w takim stadium.
Przytulam Cię mocno i sercem jestem z Tobą ❤️.
Mi po stracie trochę pomogło to, co mówiła ginekolog – choć jest to okrutne, natura wie, co robi. Chce, abyśmy mieli zdrowe dzieci, więc czasami bywa naprawdę okrutna.
Ja zrobiłam cały pakiet badań. Czekam na wyniki:
morfologia
ferrytna
25OH D3
OGTT (test obciążenia 75g glukozy z oznaczeniem glukozy na czczo, po 1h ipo 2h)
Insulina na czczo, po 1h i po 2 h po obciążeniu 75g glukozy- wykonuje sie jednocześnie z testem OGTT Antykoagulant tocznia
IgM p/kardiolipinowe
IgG p/kardiolipinowe
IgM p/beta2glikoproteinie
IgG p/beta2glikoproteinie
IgM p/fosfatydyloserynie
IgG p/fosfatydyloserynie
biatko C aktywność
biatko S wolne
biatko S aktywność
czynnik VIII
antytrombina III
ANA 1-test przesiewowy
homocysteina
mutacja MTHFR C677T i A1289C
mutacja V Leibden
mutacja protrombiny
mutacja PAI
Te mam zrobić w kolejnym cyklu:
badanie KIR
Test CBA (ocena cytokin Th1 do Th2) allo MLR cross matchWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 08:12
Domi1002 lubi tę wiadomość
🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Melduję dziś 🐒 cykl 25 dni więc chociaż nie kazał na siebie długo czekać. Od poniedziałku zaczynam badać estradiol - 5 pobrań w jednym miesiącu 😯
Cień, Kassialka lubią tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1; Test CBA- niski poziom IFN-γ
❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, ASA, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
🔜allo-MLR
💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie -
Trzymam do końca kciuki ✊️✊️Wixa🌸 wrote:Hej rozpoczęłam dziś dzień od bieli testu:( bete wg zaleceń gin miałam robić jutro, nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam dziś test pink. Bardziej bałam się oszukanego cienia po zastrzyku ovirtelle(13dni od zastrzyku), ale była totalna biel. Nie wiem czy jest sens sprawdzać jutro z krwi.
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
👧🏼36 🧑🏼
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
🔜allo-MLR
Daisy1 wrote:Melduję dziś 🐒 cykl 25 dni więc chociaż nie kazał na siebie długo czekać. Od poniedziałku zaczynam badać estradiol - 5 pobrań w jednym miesiącu 😯
Gratulacje z powodu 🐒. Teraz już musi być z górki.
Daisy1 lubi tę wiadomość
Dzięki dziewczyny dodałyście mi trochę otuchy 😗, wahałam się czy iść dziś na tą betę w moim mieście w sobotę otwarta jest tylko diagnostyka. Już tam szłam, ale coś mnie tkneło, zadzwoniłam na infolinię i dowiedziałam się że wynik byłby dopiero w poniedziałek. Wg wskazań lekarza miałam robić za 11dni czyli dziś, ale to i tak nic nie zmieni skoro wynik dopiero po weekendzie, odpuszczam. Niech dzieje wola nieba dopóki nie ma @ to piłka w grze 🤞🏻 jak ma być dobrze to będzie nie zależnie od tego czy po +becie od razu czy dwa dni później przyjęłabym aresnał leków.
Cień, Daisy1, *Julia*, Arisia, Claudie_28, emciak, Jusia92 lubią tę wiadomość
31l🙎♀️ 35l🙎
-12.2022 początek starań
-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
-10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
-11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌
-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
-02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
-22.01 drożność sono hsg ✔
-25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)
15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
31.03-beta 56.5
02.04-beta 120
04.04-beta 311
07.04-beta 1346
08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
22.04-7tydzień jest serduszko 💓
23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione -
Wixa🌸 wrote:Dzięki dziewczyny dodałyście mi trochę otuchy 😗, wahałam się czy iść dziś na tą betę w moim mieście w sobotę otwarta jest tylko diagnostyka. Już tam szłam, ale coś mnie tkneło, zadzwoniłam na infolinię i dowiedziałam się że wynik byłby dopiero w poniedziałek. Wg wskazań lekarza miałam robić za 11dni czyli dziś, ale to i tak nic nie zmieni skoro wynik dopiero po weekendzie, odpuszczam. Niech dzieje wola nieba dopóki nie ma @ to piłka w grze 🤞🏻 jak ma być dobrze to będzie nie zależnie od tego czy po +becie od razu czy dwa dni później przyjęłabym aresnał leków.
Daj znać w poniedziałek, jaki będzie wynik bety 🤞💛 Wierzę w Ciebie i w szczęśliwe zakończenie! 🌈✨
Ja leżę w domu z covidem 🤒Myślałam, że to już dawno przeszłość, a tu taka niemiła niespodzianka 😅❌
Dlatego teraz jestem szczególnie spragniona dobrych wieści.
Głowa góry! 🫡💪
Jak sama mówisz, piłka nadal w grze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 11:42
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
Piękno- jak się czujesz? 🫂 I jak po wizycie u lekarza?👧🏼36 🧑🏼
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
🔜allo-MLR
Cześć postanowiłam się przywitać, od kilku tygodniu śledzę Was i mimo, że się nie odzywałam to jednak Wasze wpisy dawały mi jakieś wparcie i poczucie, że nie jestem sama.
3 lata starań, od roku z pomocą medyczną, przygotowania psychiczne do IVF i nagle… Cud, szczęście, naturalna ciąża. Poronienie w lipcu w 7 tyg. okres przyszedł po 4 tygodniach. U partnera jest OAT. Po poronieniu zbadaliśmy DNA - 36%.
Obecnie nawet nie wiem co dalej. Usłyszałam od lekarki, że jednak ciąża była więc nikt nas nie zakwalifikuje do INVITRO. A z kolei analizując wyniki męża to ciąża naturalna jest mało możliwa.
To w skrócie o mnie. Jak wygląda Wasze życie po stracie? Jak się czujecie?
Chciałam dołączyć do Was, bo wiem, że tylko osoby, które to przeszły, naprawdę rozumieją. Mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie i też będę mogła je dać.❤️🩹❤️🩹❤️🩹 -
Molly534 wrote:Cześć postanowiłam się przywitać, od kilku tygodniu śledzę Was i mimo, że się nie odzywałam to jednak Wasze wpisy dawały mi jakieś wparcie i poczucie, że nie jestem sama.
3 lata starań, od roku z pomocą medyczną, przygotowania psychiczne do IVF i nagle… Cud, szczęście, naturalna ciąża. Poronienie w lipcu w 7 tyg. okres przyszedł po 4 tygodniach. U partnera jest OAT. Po poronieniu zbadaliśmy DNA - 36%.
Obecnie nawet nie wiem co dalej. Usłyszałam od lekarki, że jednak ciąża była więc nikt nas nie zakwalifikuje do INVITRO. A z kolei analizując wyniki męża to ciąża naturalna jest mało możliwa.
Chciałam dołączyć do Was, bo wiem, że tylko osoby, które to przeszły, naprawdę rozumieją. Mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie i też będę mogła je dać.❤️🩹❤️🩹❤️🩹
Bardzo mi przykro, że musiałaś do nas dołączyć, że Ciebie też spotkał ten ból. Mam koleżankę, która pomimo straty została zakwalifikowana do in vitro, ale nie wiem na jakich zasadach i nie znam szczegółów, dlatego nie chce wprowadzać Cię w błąd. Mam nadzieję, że i u Was się uda. Dobrze, że okres już wrócił, to oznacza, że Twój organizm się już regeneruje. Trzymam kciuki żebyście trafili do dobrego lekarza.
Co do życia po stracie, to u mnie bywa różnie niestety
od poniedziałku do piątku pracuje i w pracy czuję się najlepiej, tam mam myśli zajęte i nie załamuje się. W domu jest gorzej, często płaczę, często patrzę na statystyki i nie mogę się pogodzić dlaczego mnie dotknęła strata. Staram się więc wymyślać sobie jak najwięcej zajęć, żeby nie myśleć za dużo. Mam wsparcie męża duże, ale też czasem wolę wygadać się tutaj, bo to trzeba przejść tak fizycznie żeby zrozumieć ten rozdzierający ból.
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Wixa🌸 wrote:Dzięki dziewczyny dodałyście mi trochę otuchy 😗, wahałam się czy iść dziś na tą betę w moim mieście w sobotę otwarta jest tylko diagnostyka. Już tam szłam, ale coś mnie tkneło, zadzwoniłam na infolinię i dowiedziałam się że wynik byłby dopiero w poniedziałek. Wg wskazań lekarza miałam robić za 11dni czyli dziś, ale to i tak nic nie zmieni skoro wynik dopiero po weekendzie, odpuszczam. Niech dzieje wola nieba dopóki nie ma @ to piłka w grze 🤞🏻 jak ma być dobrze to będzie nie zależnie od tego czy po +becie od razu czy dwa dni później przyjęłabym aresnał leków.
Ja też bardzo Cię wspieram i czekam na poniedziałkowe dobre wieści 🤞🌈 wiem, że musi Ci być trudno nie stresować się, czekać spokojnie. Niech czas szybko zleci
Wixa🌸 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
Witaj Molly534, pamiętam Cię z marcowego wątku. To okropne, że tyle z nas to spotyka 🫂🫂 Mam nadzieję, że szybko znajdziecie ukojenie i mądrego lekarza, który tchnie w Was nadzieję i właściwie pokieruje.Molly534 wrote:Cześć postanowiłam się przywitać, od kilku tygodniu śledzę Was i mimo, że się nie odzywałam to jednak Wasze wpisy dawały mi jakieś wparcie i poczucie, że nie jestem sama.
Chciałam dołączyć do Was, bo wiem, że tylko osoby, które to przeszły, naprawdę rozumieją. Mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie i też będę mogła je dać.❤️🩹❤️🩹❤️🩹
Mi po stracie pomaga zajęcie głowy- cel, planowanie, działanie, zadbanie o siebie i wsparcie partnera. Staram się też już nie zadawać sobie tego pytania - dlaczego - bo tylko wpędzało mnie to w okropny nastrój i poczucie winy. Wierzę, że to kwestia czasu i do wszystkich nas znów zaświeci słońce 🌈👧🏼36 🧑🏼
02.2025 💔 11tc
08.2025 💔 10tc
‼️Diagnostyka
🔜allo-MLR
Molly534 wrote:Cześć postanowiłam się przywitać, od kilku tygodniu śledzę Was i mimo, że się nie odzywałam to jednak Wasze wpisy dawały mi jakieś wparcie i poczucie, że nie jestem sama.
Hej, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty❤️.
Co do IVF – spontaniczne zajście w ciążę absolutnie nie wyklucza tej drogi. Być może okaże się, że to właśnie IVF będzie (niestety albo i stety) najlepszym rozwiązaniem dla Was.
Najważniejsze to znaleźć dobrą klinikę leczenia niepłodności i lekarza, który rzetelnie sprawdzi, co dokładnie może być nie tak w Waszym przypadku.
Nie warto sugerować się wyłącznie opinią jednego specjalisty – jeśli któryś powie, że nie kwalifikuje Was do IVF, poszukajcie innego lekarza i drugiej opinii.
Trzymam za Ciebie ( za Was) kciuki, nie poddawajcie się. 💕🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
Daisy1 wrote:Ja też o tym często myślę. Po kolejnej stracie ciężko będzie mi włączyć optymizm mając świadomość jak kruche jest czasem to szczęście. No ale mimo wszystko jestem bardzo wdzięczna za te chwile w ciąży, byłam wtedy najszczęśliwsza na świecie. Jeszcze bardziej utwierdziłam się, że jestem silna i będę walczyć o maluszka, do samego końca.
Polubiłam, za to,że jesteś wojowniczką. Swoim podejściem dajesz innym siłę.🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum) -
@Arisia cieszę się, że masz wsparcie męża💖Ja powiem szczerze, że gdyby nie mąż nie wiem gdzie bym teraz była. Jestem tak Wdzięczna, że go mam i jesteśmy w tym razem.
@Daisy1 ach chociaż chwilę być na grupie dziewczyn którym się udało. Nie wiem - pewnie to głupie, ale nawet za to że dołączyłam do grupy byłam na siebie zła. Obwiniałam się, że „za szybko”, „zapeszyłam”.
@Cień1 byłam prowadzona przez OVIklinike. Jednak przez wyprowadzkę z Warszawy trafiłam do innej kliniki i tam slyszałam, że oni nas nie zakwalifikują i jeżeli chcemy IVF to abym się nikomu nie przyznawała o poronieniu więc sama nie wiem już co robić.
Arisia lubi tę wiadomość