X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rozpoczęłam dziś dzień od bieli testu:( bete wg zaleceń gin miałam robić jutro, nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam dziś test pink. Bardziej bałam się oszukanego cienia po zastrzyku ovirtelle(13dni od zastrzyku), ale była totalna biel. Nie wiem czy jest sens sprawdzać jutro z krwi.

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    Ja chciałam tylko napisać, że bardzo mnie poruszyła Twoja historia. Jest mi przykro, że doświadczyłaś takich przeżyć i to na takim etapie. Trzymaj się. Życzę, jak każdej tutaj, żeby zaświeciło słońce dla Ciebie ☀️

A czytając Twoją historię znów zrobiło mi się smutno, że w zasadzie na żadnym etapie nie można czuć się bezpiecznym. Ostatnio wyświetliła mi się dziewczyna na instagramie, która straciła dziecko w 30 tygodniu, a w komentarzach roiło się od podobnych historii. Bardzo mnie to porusza, wywołuje ogromny żal, a jednocześnie też strach o przyszłość.
    Ja też o tym często myślę. Po kolejnej stracie ciężko będzie mi włączyć optymizm mając świadomość jak kruche jest czasem to szczęście. No ale mimo wszystko jestem bardzo wdzięczna za te chwile, byłam wtedy najszczęśliwsza na świecie. Jeszcze bardziej utwierdziłam się, że jestem silna i będę walczyć o maluszka, do samego końca.

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Piękno Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANIELKA wrote:
    Angolek97017, Kassialka gratulacje! Oby każda z nas jak najszybciej tez usłyszała dobre wieści a Wam życzę wszystkiego co najlepsze!

Piękno ja mialam video wizytę z Katarzyna Jankowską a pod sandomierzem to laboratorium Marii Kawy, takie malutkie laboratorium... za miesiąc jak wszytko pójdzie zgodnie z planem i bede miec wyniki biopsji to bede w stanie moze powiedzieć czy faktycznie miala z tym wszystkim rację. Ale powiedziala mi tez ze miala przypadki nawet po kilku nieudanych próbach invitro ze wystarczyło wyleczyć dobrze glistnice i "magicznie" udało sie nagle naturalnie. No zobaczymy :) poki co dalej cierpliwie czekam na przebieg zdarzeń i mam nadzieję ze w końcu doczekam się na zielone światło

Dziękuję Ci bardzo i życzę tego zielonego światła :).

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 poronienie 8 tydzień(szpital)
    04.2025 poronienie 9 tydzień
    07.2025 poronienie 8 tydzień
    09.2025 poronienie 5 tydzień
    Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień.

Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • *Julia* Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Hej rozpoczęłam dziś dzień od bieli testu:( bete wg zaleceń gin miałam robić jutro, nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam dziś test pink. Bardziej bałam się oszukanego cienia po zastrzyku ovirtelle(13dni od zastrzyku), ale była totalna biel. Nie wiem czy jest sens sprawdzać jutro z krwi.

Przykro mi 😥 poczekaj na dzień spodziewanej @ i wtedy powtórz test. Czasem jest po prostu za wcześnie. Trzymaj się i nie trać nadziei 🫂

Piękno lubi tę wiadomość

12.24 biochem 😞
    06.25 9t/11t 💔
‹‹ 167 168 169 170 171
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ