X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Biochemiczka Ekspertka

Wysłany: 13 września, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Void wrote:
    Coś Ty, jakieś pojedyncze niteczki krwi, ale okresu dalej nie widać 🥲

Kurczę, mój też był średni ale jednak był.
    Kontaktowałaś się z lekarzem? Coś zaproponował na wywołanie?

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    07/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36.6%
    ❗️Homocysteina 9.2 umol/l, kwas foliowy 12.0 ng/ml 08.25
    ❗️Anemia Hemoglobina ⬇️ erytrocyty ⬇️ Ferrytyna 19.7 ng/ml 08.25
    ❗️Trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ❓ana1 + (1:80)
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3)
    ✅ antytrombina III 113% 08.25 białko c 118%, białko s 85%, białko s aktywność 96%
    ✅ B12 448 pg/ml 08.25 D3 51.1 ng/ml 05.25
    ✅ TSH 1.11 uIU/ml, Ft4 21.7 pmol/l 07.25
    ❔Zespół antyfosfolipidowy
    ❔biopsja cd56, cd138

Zerowanie bety 30.07 19710 ➡️ 25.08 65.7 ➡️ 10.09 7.3 ➡️❔

On
    ✅ HLA-C1
    ❔Kariotyp
    ❔Morfologia nasienia
    ❔Fragmentacja DNA
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 13 września, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Polubiłam, za to,że jesteś wojowniczką. Swoim podejściem dajesz innym siłę.
    Jeezu Cień, teraz to się tak wzruszyłam 🥹 Dziękuję, ale my wszystkie jesteśmy tu Wojowniczkami, bo po tak trudnych doświadczeniach znów stawiamy się i walczymy o szczęśliwą ciążę 😘

Cień, Biochemiczka, Arisia lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Cień Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    @Arisia cieszę się, że masz wsparcie męża💖Ja powiem szczerze, że gdyby nie mąż nie wiem gdzie bym teraz była. Jestem tak Wdzięczna, że go mam i jesteśmy w tym razem.

@Daisy1 ach chociaż chwilę być na grupie dziewczyn którym się udało. Nie wiem - pewnie to głupie, ale nawet za to że dołączyłam do grupy byłam na siebie zła. Obwiniałam się, że „za szybko”, „zapeszyłam”.

@Cień1 byłam prowadzona przez OVIklinike. Jednak przez wyprowadzkę z Warszawy trafiłam do innej kliniki i tam slyszałam, że oni nas nie zakwalifikują i jeżeli chcemy IVF to abym się nikomu nie przyznawała o poronieniu więc sama nie wiem już co robić.

Jejku, to dziwne. W Bocianie rozmawiałam z dziewczynami, które miały już jedno dziecko z ciąży spontanicznej albo były po poronieniach naturalnych. I właśnie w takich przypadkach – kiedy pojawiał się problem z kolejnym poczęciem czy kolejne poronienie – były kwalifikowane do IVF.
    Poznawałam je, gdy czekałyśmy razem w sali na punkcję. To był chyba jedyny moment, żeby się otworzyć i pogadać, bo poza tym większość dziewczyn woli jednak zostać anonimowa.

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | 🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 (ciąża kliniczna, poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔) | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Void Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Kurczę, mój też był średni ale jednak był.
    Kontaktowałaś się z lekarzem? Coś zaproponował na wywołanie?

Wiesz co, powiedział, żeby jeszcze chwilę poczekać i zobaczyć czy na dniach coś się rozkręci, on jest przeciwnikiem wywoływania okresu ogólnie.
    Masz już ustalone terminy biopsji?
    Edit- doczytałam, że pozostałości mogą Cię dyskwalifikować w biopsji w tym cyklu, trzymam kciuki, żeby jednak się udało 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 19:52

Biochemiczka lubi tę wiadomość

• Void Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Powiedział że jak nie zejdzie z kolejną @ to wtedy zaleca zabieg w szpitalu, bo może być znaczne krwawienie. Resztka jest na końcu macicy więc prawdopodobnie przy odsysaniu tam nie doszli. Liczę racze że zejdzie z @. Ta była bardzo skromna, teraz jak beta zejdzie i będę miała normalny okres to myślę że już zleci.

Moja kontrola przed 🐒 też pokazała jakieś resztki i powiedział, że to normalne jeśli nie ma łyżeczkowania i trzeba zaczekać, aż się oczyści. Mówił, że najczęściej wystarczy jeden lub dwa okresy

• Void Przyjaciółka

Wysłany: 13 września, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo przepraszam, że piszę zbiorczo, ale nadrabiam nieobecność na wątku, z przykrością witam wszystkie nowe osoby, bardzo mi przykro że musiałyście tu dołączyć i mam nadzieję, że znajdziecie w nas i tym wątku to, czego potrzebujecie i że jakkolwiek ukoi to Wasz niesamowity ból, każda z nas przez to przechodziła i będziemy wspierać 🫂
    Piękno, mam nadzieję, że się trzymasz 🫂
    Dziewczyny, którym na teście wyszła ta cholerna biel vizira- bardzo mi przykro, ale już za chwilkę, za momencik będą dwie tłuste krechy i tego się trzymamy!
    Gratuluję wszystkim szczęściarom, oby każda z nas w końcu była w tym miejscu, trzymam za nas kciuki ❤️

Cień, Rosomak85, Paola2604, Arisia, Domi1002, Biochemiczka, Claudie_28, Jusia92 lubią tę wiadomość

• Rosomak85 Znajoma

Wysłany: 13 września, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomału zaczynam myśleć pozytywnie bo ile mozna wszystko wiedzieć w czarnych barwach. Czytam kochane wasze wpisy jestem całym sercem z kazda z Was💓. Wczoraj dzień był ciężki bo przy porzadkowaniu znalazłam test ciążowy 😭zbeczalam sie okropnie. Brak bliskości mojej drugiej połówki jest dla mnie mega ciężki. Wspiera mnie na odległość jak tylko moze. Ide we wtorek na wizytę kontrolną po zabiegu i omówienie wyniku histopatologicznego. Zamykam ten etap życia bo życie w zawieszeniu zle na mnie wplywa. Mam nadzieję ze ten miesiąc szybko mnie i moje szczęście wróci z granicy i bedziemy dzialac .Z jednej strony bardzo chce a z drugiej strasznie sie boje ze będzie powtórka z rozrywki. Jak czytam wasze wpisy to dajecie mi siłę żeby próbować dalej i żeby po burzy wyszła 🌈 Ściskam Was wszystkie mocno i życzę żeby każdej z Was sie udalo♥️

Arisia lubi tę wiadomość

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Cześć postanowiłam się przywitać, od kilku tygodniu śledzę Was i mimo, że się nie odzywałam to jednak Wasze wpisy dawały mi jakieś wparcie i poczucie, że nie jestem sama.
    3 lata starań, od roku z pomocą medyczną, przygotowania psychiczne do IVF i nagle… Cud, szczęście, naturalna ciąża. Poronienie w lipcu w 7 tyg. okres przyszedł po 4 tygodniach. U partnera jest OAT. Po poronieniu zbadaliśmy DNA - 36%.
    Obecnie nawet nie wiem co dalej. Usłyszałam od lekarki, że jednak ciąża była więc nikt nas nie zakwalifikuje do INVITRO. A z kolei analizując wyniki męża to ciąża naturalna jest mało możliwa.
    To w skrócie o mnie. Jak wygląda Wasze życie po stracie? Jak się czujecie?

Chciałam dołączyć do Was, bo wiem, że tylko osoby, które to przeszły, naprawdę rozumieją. Mam nadzieję, że znajdę tu wsparcie i też będę mogła je dać.❤️‍🩹❤️‍🩹❤️‍🩹
    Molly bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 🫂
    to nieprawda co mowi lekarka, jestem w procesie IVF pomimo że w jedną ciążę zaszłam naturalnie. Na innych wątkach jest mnóstwo dziewczyn które mają już dzieci, a tez są w programie rządowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 10:57

Cień lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 14 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze drugie połówki robiły 'rozszerzone'badania nasienia?
    U mnie do tej pory mąż robił podstawowe i wychodziły słabo. Po poronieniu mój gin. wysłał go do urologa i na bardziej rozbudowane badania. Wyszły niewielkie ale liczne źylaki powróźka i wyniki tych badań na razie są trochę jak czarna magia ale widzę że jest źle. Fragmentacja DNA w plemnikach 80%, boje się że z takim wynikiem nie mamy szans nawet z IVF 😭
    Mąż przed badaniem nasienia przez 3msc suplementował się lekami od mojego gin i urologa, a i tak wyszła taka porażka w tych badaniach.
    W tyg mamy wizytę u immuno i urologa oczywiście z nimi chcemy ten wynik przegadać. Szczególnie chce dopytać o to immunolog bo na pierwszej wizycie założyła u nas niepłodność po stronie kobiecej.
    Może któraś z was przerabiała podobny przypadek I jakoś udało się podratować sytuację?

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

-09.2024 Klinika niepłodności pierwsza wspólna wizyta
    -10.2024 pierwszy c.s: Lametta 2x od 3d.c do 5d.c + zastrzyk Zavifert 12d.c✖
    -11.2024 drugi c.s: Lametta 2x od 3dc do 5dc, klęska urodzaju 5⚪❌

-10.12.2024(13d.c) 1 IUI ❌ ( 9d.c 💉 ovirtelle)
    -02.01.2025(12d.c) 2 IUI ❌ ( 10d.c 💉ovirtelle)
    -22.01 drożność sono hsg ✔
    -25.01 (13d.c) 3 IUI ❌ (11d.c 💉 ovirtelle)

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
    08.04- 5tydzień ciąży, pierwsze usg dzidzuś jest w macicy
    22.04-7tydzień jest serduszko 💓
    23.05-11tc/8tc serduszko przestało bić💔👼poronienie chybione
  • Molly534 Koleżanka

Wysłany: 14 września, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Dziewczyny czy wasze drugie połówki robiły 'rozszerzone'badania nasienia?
    U mnie do tej pory mąż robił podstawowe i wychodziły słabo. Po poronieniu mój gin. wysłał go do urologa i na bardziej rozbudowane badania. Wyszły niewielkie ale liczne źylaki powróźka i wyniki tych badań na razie są trochę jak czarna magia ale widzę że jest źle. Fragmentacja DNA w plemnikach 80%, boje się że z takim wynikiem nie mamy szans nawet z IVF 😭
    Mąż przed badaniem nasienia przez 3msc suplementował się lekami od mojego gin i urologa, a i tak wyszła taka porażka w tych badaniach.
    W tyg mamy wizytę u immuno i urologa oczywiście z nimi chcemy ten wynik przegadać. Szczególnie chce dopytać o to immunolog bo na pierwszej wizycie założyła u nas niepłodność po stronie kobiecej.
    Może któraś z was przerabiała podobny przypadek I jakoś udało się podratować sytuację?

U nas przy szukaniu przyczyny zaczęłam od siebie. Potem u męża wyszły bardzo słabe wyniki. Robił posiew nasienia - wyszło e.coli. Leczył bakterie i miesiąc po zaszłam w ciążę, niestety poroniłam. Po poronieniu lekarka kazała zrobić wszystkie badania i w tym m.in. wyszła ta fragmentacja DNA 36% i myślę, że to mogło być powodem strat, a u Was 80% więc to może TO. U nas się nie polepsza nic, ale co robić? Jedziemy dalej z tym nie ma wyboru… cały internet mamy w małym paluszku w dietach i suplach (wszystkie badania, fora też).

Wysoka fragmentacja DNA w nasieniu = plemniki mają „popsuty” materiał genetyczny.
    ➡️ Skutek: trudniej zajść w ciążę, większe ryzyko poronienia.
    ➡️ Przyczyny: stres, używki, zła dieta, przegrzewanie jąder, choroby (np. żylaki powrózka).
    ➡️ Leczenie/poprawa: zdrowy styl życia, antyoksydanty, leczenie przyczyn (np. operacja żylaków), pomoc in vitro z dodatkowymi metodami selekcji plemników.

Jak poprawić:
    Styl życia
    • Rzucenie palenia i ograniczenie alkoholu
    • Zdrowa dieta (warzywa, owoce, orzechy, ryby)
    • Regularny ruch, redukcja stresu
    • Unikanie przegrzewania jąder

Suplementy (najczęściej polecane)
    • Witamina C, E
    • Cynk, selen
    • Koenzym Q10
    • L-karnityna
    • Kwasy omega-3

Wixa🌸 lubi tę wiadomość

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wixa my jak tylko trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności, to lekarz zlecił badania mi i rozszerzone badania nasienia mojemu mężowi (z fragmentacja DNA i stresem oksydacyjnym). Podkreślał jakie to ważne i że bardzo czesto mężczyźni są pomijani w diagnostyce. Wiem, że w przypadku IVF oni mogą selekcjonować plemniki, ale to też nie daje 100% pewności...
    A lekarz nie proponowal mężowi operacji żylaków? To może wpływać na wynik. Na wątku z IVF był przypadek poprawy fragmentacji- pomogła dieta przeciwzapalna, zero alko i papierosów (nie wiem czy Twój mąż pali), suplementy i co jest bardzo ważne a często pomijane w niepłodności wyleczenie wszystkich zębów.

Wixa🌸 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    @Wixa my jak tylko trafiliśmy do kliniki leczenia niepłodności, to lekarz zlecił badania mi i rozszerzone badania nasienia mojemu mężowi (z fragmentacja DNA i stresem oksydacyjnym). Podkreślał jakie to ważne i że bardzo czesto mężczyźni są pomijani w diagnostyce. Wiem, że w przypadku IVF oni mogą selekcjonować plemniki, ale to też nie daje 100% pewności...
    A lekarz nie proponowal mężowi operacji żylaków? To może wpływać na wynik. Na wątku z IVF był przypadek poprawy fragmentacji- pomogła dieta przeciwzapalna, zero alko i papierosów (nie wiem czy Twój mąż pali), suplementy i co jest bardzo ważne a często pomijane w niepłodności wyleczenie wszystkich zębów.

Mąż nie pali już prawie 5lat, od poronienia zero alkoholu, wcześniej też byly tylko okazjonalnie drinki. Staramy się jeść w miarę zdrowo codziennie przemycane są jakieś 'płodnościowe smaczki' papryka, czarnuszka, sok z pomidorów itp.
    U nas gin z kliniki leczenia niepłodności na podstawie wyników nasienia do inseminacji ( czyli takie pobieżne) stwierdził normospermie i że nie ma co tutaj poprawiać 😱 Tak naprawdę dopiero mój aktualny gin trochę się tym zainteresował i wysłał na dodatkowe badania. Pod kątem stresu oksydacyjnego to akurat urolog zlecił i będziemy konsultować w tym tyg., ale ta fragmentacja mnie przeraziła jak poszukałam na forum i tam piszą o wynikach ponad 30% że są już zle😢😥
    Co do operacji żylaków to urolog na ostatniej wizycie kazał sobie o tym poczytać i zgłosić na wizytę z wynikami za 3miesiace. I w sumie dużo nie czytaliśmy, ale mąż ma dwóch znajomych z tym problemem. Jeden kolega zdecydował się na operacje i niestety pomimo in vitro nie doczekali się dzieci, a drugi który usłyszał od urologa że dzieci mieć nie będzie i totalnie olał temat operacji ma teraz dwójkę z naturalnych starań.

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

15.03- nowy lekarz, startujemy z 3 naturalnymi próbami na cyklach monitorowanych+wyregulowaniem wszystkich niedoborów🤞
    31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odp. U mnie chyba pms wjeżdża bo normalnie chce mie się płakać jak te wyniki czytam. @ nadal nie ma, ale dziś znacznie temperatura spadła z rana, więc chyba nie ma co się łudzić że w tym cyklu się udało 😥

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wixa właśnie czytam często, że większość lekarzy patrzy tylko na podstawowe wyniki i całą odpowiedzialność diagnostyki/leczenia/suplementacji zrzuca na kobiety. Co do nasienia to pomimo, że u mojego męża wyszły dobre, to lekarz polecał brać suplementy (on akurat polecał Sermatrop Alfa). Ale czytalam tez, że bardzo dobrze działa też mleczko pszczele, koenzym Q10 i NAC. Nam został już tylko jeden zarodek i trochę przygotowuje się juz psychicznie do drugiej procedury, więc też kupiłam mężowi zapas supli. Pomyślcie nad tą operacją, bo podobno może to zmniejszyć fragmentację nawet o 15%. No niestety IVF też pewności nie daje, sama myślałam że jak ja i mąż jesteśmy zdrowi, to szybko pójdzie 🤷🏼‍♀️ a już 4 transfery za nami, 8 miesięcy w procesie i dupa 🤷🏼‍♀️

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 14 września, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    @Wixa właśnie czytam często, że większość lekarzy patrzy tylko na podstawowe wyniki i całą odpowiedzialność diagnostyki/leczenia/suplementacji zrzuca na kobiety. Co do nasienia to pomimo, że u mojego męża wyszły dobre, to lekarz polecał brać suplementy (on akurat polecał Sermatrop Alfa). Ale czytalam tez, że bardzo dobrze działa też mleczko pszczele, koenzym Q10 i NAC. Nam został już tylko jeden zarodek i trochę przygotowuje się juz psychicznie do drugiej procedury, więc też kupiłam mężowi zapas supli. Pomyślcie nad tą operacją, bo podobno może to zmniejszyć fragmentację nawet o 15%. No niestety IVF też pewności nie daje, sama myślałam że jak ja i mąż jesteśmy zdrowi, to szybko pójdzie 🤷🏼‍♀️ a już 4 transfery za nami, 8 miesięcy w procesie i dupa 🤷🏼‍♀️
    U nas też mój gin polecił sermatrop alfa+ wylatuje witamina E, witamina C, witamina D, koenzym Q10, i pyłek pszczeli.
    Zobaczymy co powie nam urolog i skonsultuje też te wynik z moim gin. Jak zaczęłam przeglądać fora to te 80% nieprawidłowości jest aż nierealne, dziewczyny piszą o wynikach mieszczących się w 30-40% a tu bach 80%😱
    Edit. Dla mnie IVF to nadal jakiś kosmos, pomimo że chyba nieurchronnie zbliżamy się do tego punktu 😖. Podziwiam wszystkie pary przechodzące przez IVF✊🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 20:04

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 14 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    U nas też mój gin polecił sermatrop alfa+ wylatuje witamina E, witamina C, witamina D, koenzym Q10, i pyłek pszczeli.
    Zobaczymy co powie nam urolog i skonsultuje też te wynik z moim gin. Jak zaczęłam przeglądać fora to te 80% nieprawidłowości jest aż nierealne, dziewczyny piszą o wynikach mieszczących się w 30-40% a tu bach 80%😱
    Edit. Dla mnie IVF to nadal jakiś kosmos, pomimo że chyba nieurchronnie zbliżamy się do tego punktu 😖. Podziwiam wszystkie pary przechodzące przez IVF✊🏻
    Hmm a może to jakiś błąd labu? Mam nadzieję, że uda Wam się coś z tym zrobić! 🤞🍀 powiem Ci, że w życiu się nie spodziewalam, że my będziemy musieli do tego etapu dojść ☹️ fizycznie nie jest ciężkie, ale wykańcza psychicznie jak się nie udaje.

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 15 września, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję kolejny przegrany cykl 😥, @ pojawiła się wczoraj wieczorem.
    Dziś z rana usłyszałam w pracy wieści o kolejnej ciąży i wiem że to ciąża wyczekana po poronieniu, ale nie mogłam powstrzymać uczucia zazdrości😢😖
    Eh kumulacja złe wyniki męża, okres, i kolejna ciężarna w pracy. Słaby początek tygodnia życzę żeby wasz tydzień zaczął się lepiej i jeśli któraś w tym tyg testuje to trzymam kciuki żeby wkoncu udało się przerwać tą passę pojedynczej kreski ✊🏻✊🏻✊🏻

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
  • Molly534 Koleżanka

Wysłany: 15 września, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Melduję kolejny przegrany cykl 😥, @ pojawiła się wczoraj wieczorem.
    Dziś z rana usłyszałam w pracy wieści o kolejnej ciąży i wiem że to ciąża wyczekana po poronieniu, ale nie mogłam powstrzymać uczucia zazdrości😢😖
    Eh kumulacja złe wyniki męża, okres, i kolejna ciężarna w pracy. Słaby początek tygodnia życzę żeby wasz tydzień zaczął się lepiej i jeśli któraś w tym tyg testuje to trzymam kciuki żeby wkoncu udało się przerwać tą passę pojedynczej kreski ✊🏻✊🏻✊🏻
    Jesteśmy z Tobą! Mocno tulę i wiem co czujesz ❤️‍🩹
    Kolejny cykl kolejna szansa. Jak się czujesz? Okresy po poronieniu u Was są takie same czy inne niż były?

Ja czuję, że na nowo uczę się swojego organizmu, teraz ciężko mi wyczuć siebie.

• Wixa🌸 Autorytet

Wysłany: 15 września, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molly534 wrote:
    Jesteśmy z Tobą! Mocno tulę i wiem co czujesz ❤️‍🩹
    Kolejny cykl kolejna szansa. Jak się czujesz? Okresy po poronieniu u Was są takie same czy inne niż były?

Ja czuję, że na nowo uczę się swojego organizmu, teraz ciężko mi wyczuć siebie.
    U mnie trochę rozjechał się co do długości raz książkowo 28dni, potem 24 i teraz znowu 28. U mnie wyszło na plus o tyle że jest bezbolesny, wcześniej bez aulinu nie miałam życia pierwszego dnia.

31l🙎‍♀️ 35l🙎

-12.2022 początek starań

31.03-beta 56.5
    02.04-beta 120
    04.04-beta 311
    07.04-beta 1346
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 września, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy badalyscie coś po 1 poronieniu?

‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ