X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 15 września, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Dziewczyny czy badalyscie coś po 1 poronieniu?
    Tak, ja zrobiłam całą listę badań po poronieniu. Ale tez dlatego że długo starałam się o ciążę. Przypuszczam, że gdybym nie leczyła niepłodności to bym nie badala

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Melduję kolejny przegrany cykl 😥, @ pojawiła się wczoraj wieczorem.
    Dziś z rana usłyszałam w pracy wieści o kolejnej ciąży i wiem że to ciąża wyczekana po poronieniu, ale nie mogłam powstrzymać uczucia zazdrości😢😖
    Eh kumulacja złe wyniki męża, okres, i kolejna ciężarna w pracy. Słaby początek tygodnia życzę żeby wasz tydzień zaczął się lepiej i jeśli któraś w tym tyg testuje to trzymam kciuki żeby wkoncu udało się przerwać tą passę pojedynczej kreski ✊🏻✊🏻✊🏻
    🫂🫂🫂 oby to był pierwszy dzień Twojej ciąży 🍀
    Totalnie rozumiem to uczucie, dziś na pobraniu krwi widziałam dziewczynę z niemowlakiem. Odwróciłam wzrok, bo też poczułam w środku zazdrość, że chciałabym być na jej miejscu 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 13:00

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 15 września, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wixa przykro mi, że sie nie udało 🫂😥 obu kolejny cykl był Wasz!🍀🤞
    @Molly mi się całkowicie zmieniły okresy po poronieniu. Jak zawsze miałam mega obfite tak teraz 3-4 dni lekkiego krwawienia i koniec 🫣

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • Void Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również po 7 tygodniach pp w końcu zgłaszam wyczekaną 🐒!
    Wixa, tulę mocno 🫂 i mam nadzieję, że przy kolejnym testowaniu zobaczysz dwie tłuściutkie kreski ❤️
    Myśleliście, żeby powtórzyć badanie nasienia? Może faktycznie w labie coś poszło nie tak 🤷🏻‍♀️

Daisy1, Biochemiczka lubią tę wiadomość

• Void Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Tak, ja zrobiłam całą listę badań po poronieniu. Ale tez dlatego że długo starałam się o ciążę. Przypuszczam, że gdybym nie leczyła niepłodności to bym nie badala

Ja też zrobiłam sporo badań, żeby posprawdzać niedobory i jakby coś wyszło nie tak, to popracować nad nimi przed następną ciążą. Staraliśmy się 15 cykli.

• Paola2604 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Dziś z rana usłyszałam w pracy wieści o kolejnej ciąży i wiem że to ciąża wyczekana po poronieniu, ale nie mogłam powstrzymać uczucia zazdrości😢😖
    Eh kumulacja złe wyniki męża, okres, i kolejna ciężarna w pracy. Słaby początek tygodnia życzę żeby wasz tydzień zaczął się lepiej i jeśli któraś w tym tyg testuje to trzymam kciuki żeby wkoncu udało się przerwać tą passę pojedynczej kreski ✊🏻✊🏻✊🏻

Hej , wiem co czujesz. Ja też z każdym kolejnym okresem powoli tracę nadzieję, ale za chwilę będzie znów owulacja i szansa. Trzymaj się i myśl pozytywnie, musimy się wspierać❤️

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • aska1415 Debiutantka

Wysłany: 15 września, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś histopat, po prawie 6tyg oczekiwania i chyba mam odpowiedź odnośnie przyczyny poronienia.
    Okazuje się, że miałam krwiaka wielkości piłki tenisowej w łożysku, co spowodowało jego martwice i obfity wysięk włóknikowo- ropny do błon plodowych, a w konsekwencji odejscie wod plodowych. To w zestawieniu z badaniem genetycznym pod kątem trombofilii- nieprawidłowy MTHFR (A1298) -układ homozugotyczny, mam nadzieję, że da lekarzowi konkretny plan działania.
    Jutro mam wizytę, oby dal zielone światło dla starań o kolejna ciążę.

• Arisia Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:

Wiem, co czujesz, bo tydzień temu też przez podobną kumulację zdarzeń przechodziłam. Niestety nie na wszystko mamy wpływ :( wiem, jak jest Ci ciężko, bo sama znów się dość mocno podłamałam. Wierzę jednak, że kolejny cykl będzie dla Was pomyślny 🌈☀️trzymaj się, bardzo mocno Cię przytulam. Nie jesteś w tym sama.

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Arisia Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Dziewczyny czy badalyscie coś po 1 poronieniu?

Mój ginekolog kazał robić bardzo podstawowe badania, uznając że to losowa przyczyna. Sama drążę więcej, dzięki temu forum dowiaduje się co warto jeszcze zbadać i niestety wychodzą różne „odchyły”. A to czegoś lekko za dużo, a to anemia. To, co mogę staram się korygować, żeby jak najlepiej się przygotować do ewentualnej kolejnej ciąży. Ja co miesiąc staram się coś zbadać, bo niestety nie mam w pracy żadnego pakietu medycznego, więc są one dla mnie zwyczajnie za drogie żeby machnąć na raz, ale co miesiąc staram się coś dołożyć. Poczytaj sobie co tutaj dziewczyny badają, bo jest to skarbnica wiedzy :) powodzenia!

07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Cień Przyjaciółka

Wysłany: 15 września, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:

Przykro mi, że tydzień zaczął się tak ciężko 😔. Oby kolejne dni przyniosły Ci więcej spokoju i dobrych wiadomości .Twoja chwila jeszcze nadejdzie.Jeszcze będziesz mamą.Trzymam za Ciebie kciuki 🤍.

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | 🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 (ciąża kliniczna, poronienie zatrzymane 8 t.c. 💔) | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska1415 wrote:
    Odebrałam dziś histopat, po prawie 6tyg oczekiwania i chyba mam odpowiedź odnośnie przyczyny poronienia.
    Okazuje się, że miałam krwiaka wielkości piłki tenisowej w łożysku, co spowodowało jego martwice i obfity wysięk włóknikowo- ropny do błon plodowych, a w konsekwencji odejscie wod plodowych. To w zestawieniu z badaniem genetycznym pod kątem trombofilii- nieprawidłowy MTHFR (A1298) -układ homozugotyczny, mam nadzieję, że da lekarzowi konkretny plan działania.
    Jutro mam wizytę, oby dal zielone światło dla starań o kolejna ciążę.
    A ja myślałam że z histopato nic się nie dowiesz co było przyczyna

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    I coś wyszło? Ja jestem po invitro

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tu ktoś kto był w szpitalu uniwersyteckim w Zielonej Górze?

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    I coś wyszło? Ja jestem po invitro
    Żadnej konkretnej przyczyny, ale immunolog ma jakieś tropy. Wyszły mi podwyzszone przeciwciała ANA (co bezpośredniego wpływu na poronienie/niepłodnośc niby nie ma, ale mogło wpływać na ogólny stan zapalny organizmu, do tego lekko podwyższony cross-match, i brak niektórych KIRów. Ogólnie coś tam w immunologii się dzieje, chociaż podobno nie ma osoby której by nic nie wyszło 🫣 aktualnie jestem na dwumiesięcznym leczeniu przed kolejnym transferem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 16:50

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • aska1415 Debiutantka

Wysłany: 15 września, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A ja myślałam że z histopato nic się nie dowiesz co było przyczyna

Jeszcze jutro gin, ale wyglada na to, że w kolejnej ciąży wjedzie heparyna.

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Żadnej konkretnej przyczyny, ale immunolog ma jakieś tropy. Wyszły mi podwyzszone przeciwciała ANA (co bezpośredniego wpływu na poronienie/niepłodnośc niby nie ma, ale mogło wpływać na ogólny stan zapalny organizmu, do tego lekko podwyższony cross-match, i brak niektórych KIRów. Ogólnie coś tam w immunologii się dzieje, chociaż podobno nie ma osoby której by nic nie wyszło 🫣 aktualnie jestem na dwumiesięcznym leczeniu przed kolejnym transferem
    A jakie masz leczenie? Ja w sumie w czwartek mialam poronienie chybione ale już myślę. Dziś zrobiłam takie podstawowe z krzepnięcia ale wyszły ok. Ja mam nadzieje ze to był powprostu wadliwy zarodek ale robię takie małe rozeznanie. A na jakim etapie poroniłas? Było serce?

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 15 września, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A jakie masz leczenie? Ja w sumie w czwartek mialam poronienie chybione ale już myślę. Dziś zrobiłam takie podstawowe z krzepnięcia ale wyszły ok. Ja mam nadzieje ze to był powprostu wadliwy zarodek ale robię takie małe rozeznanie. A na jakim etapie poroniłas? Było serce?
    Dostałam na 2 miesiące hydroxychloroquine na te przeciwciała ANA właśnie. Dodatkowo do transferu Accofil, Encorton, Acard, heparyna i Prograf.
    Robiłam też badania na trombofilię, ale wyszly okej. W zasadzie immunolog stwierdzila, że nie ma konieczności żebym ten Acard i heparynę brała, ale też nie zaszkodzi.
    Udało mi się zajść w ciążę w 3 transferze, poroniłam w 6tc. Pojechałam do mojego lekarza, bo zaczęło mi się krwawienie, zrobił usg i pojawiło się tego dnia serduszko. Dostałam skierowanie do szpitala na patologię, ale jak już dojechałam na miejsce nie było zarodka na usg.

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    Została ❄️
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 15 września, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Dostałam na 2 miesiące hydroxychloroquine na te przeciwciała ANA właśnie. Dodatkowo do transferu Accofil, Encorton, Acard, heparyna i Prograf.
    Robiłam też badania na trombofilię, ale wyszly okej. W zasadzie immunolog stwierdzila, że nie ma konieczności żebym ten Acard i heparynę brała, ale też nie zaszkodzi.
    Udało mi się zajść w ciążę w 3 transferze, poroniłam w 6tc. Pojechałam do mojego lekarza, bo zaczęło mi się krwawienie, zrobił usg i pojawiło się tego dnia serduszko. Dostałam skierowanie do szpitala na patologię, ale jak już dojechałam na miejsce nie było zarodka na usg.
    Ja poroniłam w 9tc to był mój pierwszy transfer

• *Julia* Ekspertka

Wysłany: 15 września, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny, oby to były pierwsze dni waszych ciąż 🤞

Po zdrowej 1 ciąży i poronieniu nie mam zleconych żadnych badań, przyczyna najpewniej losowa.

Niestety i ja raczej muszę wstrzymać się do kolejnego cyklu… dostałam silnej infekcji pęcherza, jestem na antybiotyku który pomógł, ale nadal nie jest idealnie. Śluz podbarwiony na zielono więc globulka wejdzie wieczorem 🤪 no zwariować można

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 17:32

12.24 biochem 😞
    06.25 9t/11t 💔
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 15 września, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u mnie mały update - zrobiłam dziś jeszcze badania spoza listy, które sama sobie dołożyłam np. ferrytynę i testosteron. Ferrytyna na poziomie 19 jednostek, a czytam wszędzie, że powinno byc min. 50. Wcześniej sprawdzałam tylko żelazo, które było w normie.
    Ale hitem jest dla mnie testosteron 2x max wartość referencyjna 😱 chyba znalazłam winowajcę cienkiego endometrium, po pierwszym poronieniu nie przekraczało 6mm. Pójdę dalej tym tropem i sprawdzę jak pracuje nadnercza, bo raczej nie podejrzewam u siebie PCOS. Gdyby któraś z Was może obniżała poziom testosteronu, to chętnie przyjmę porady jak to zrobić 😀 Myślę o naturalnych sposobach, bo do lekarza pojadę dopiero za miesiąc gdy wszystkie wyniki nam spłyną.

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ