X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Piękno Ekspertka

Wysłany: 9 września, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska1415 wrote:
    Hej, jestem tu nowa. Straciłam swoją pierwszą ciążę miesiąc temu. W 14 tygodniu nagle odeszły mi wody nie dając maleństwu szans na przeżycie.
    W niedzielę dostałam @, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Jest ekstremalnie skąpa, raptem kilka kropel przez cały dzień. Jak myślicie, czy to normalne? Martwię się, bo niedługo chcieliśmy zacząć starania.

Cześć, bardzo mi przykro, że Cię to spotkało. Moje pierwsze trzy okresy po pierwszym poronieniu też były bardzo skąpe, choć nie tak, jak Twoje. Myślę, że to normalne, organizm czasem potrzebuje dłużej, żeby wrócić do równowagi, zwłaszcza jeśli strata późniejsza. Aczkolwiek zawsze warto pójść do gin, jeśli coś niepokoi. Trzymam kciuki ❤️.

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

10.2024 poronienie 8 tydzień
    04.2025 poronienie 9 tydzień
    07.2025 poronienie 8 tydzień
    09.2025 poronienie 6 tydzień
    Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień.

Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • Piękno Ekspertka

Wysłany: 9 września, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja zrobiłam dziś research i chyba wybiorę się do dr Jerzak. Co prawda piszą że jest trochę małomówna , ale obstawia lekami a to się dla mnie liczy. Są też dość szybko wolne terminy bo już na wrzesień

Nazwiska które się przewijały : Paśnik, Jerzak, Wrona, Żaboklicka

Dziękuję bardzo:).

Kata3333 lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

Endometrioza, cechy adeno, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40%, zapalenie endometrium i trochę słabe plemniki. Reszta ok lub super.

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • aska1415 Nowa

Wysłany: 9 września, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam wizytę na poniedziałek, którą odwołałam bo myslalam, że się okres rozkręci. Naczytałam się o zrostach i teraz bardzo się martwię. Nie pozostaje mi nic innego jak poczekać na koniec @ i umówić się do gina.

Piękno lubi tę wiadomość

• Piękno Ekspertka

Wysłany: 9 września, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska1415 wrote:
    Właśnie miałam wizytę na poniedziałek, którą odwołałam bo myslalam, że się okres rozkręci. Naczytałam się o zrostach i teraz bardzo się martwię. Nie pozostaje mi nic innego jak poczekać na koniec @ i umówić się do gina.

No tak, zrosty to nic fajnego, ale skąpy okres nie oznacza, że to to:).

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • Kassialka Debiutantka

Wysłany: 9 września, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aska1415 wrote:
    Hej, jestem tu nowa. Straciłam swoją pierwszą ciążę miesiąc temu. W 14 tygodniu nagle odeszły mi wody nie dając maleństwu szans na przeżycie.
    W niedzielę dostałam @, a przynajmniej tak mi sie wydaje. Jest ekstremalnie skąpa, raptem kilka kropel przez cały dzień. Jak myślicie, czy to normalne? Martwię się, bo niedługo chcieliśmy zacząć starania.

Przykro mi, że Cie to spotkało. Doskonale rozumiemy co czujesz.
    U mnie miesiączki zawsze były skąpe a ta po poronieniu tez. Jeśli Cie to martwi idz do lekarza i skonsultuj, oszczędzisz sobie niepotrzebnego stresu

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk 4 tydzień/luteina + polocard
  • Kassialka Debiutantka

Wysłany: 9 września, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam u ginekologa. Myślałam, że nic jeszcze nie zobaczę. Jest pęcherzyk 3,2mm, 4 tydzień. Powiedział ze progesteron 37 jest ok, ale zapobiegawczo przepisał Luteinę 50g 2x dziennie oraz Polocard 150mg 1x na noc. Stwierdził, że skoro było już poronienie lepiej obstawić lekami.
    Za 2 tyg mam wrócić. Eh dziewczyny czy to musi być tak stresujące ? :(

Piękno, Biochemiczka, Jusia92, Daisy1, Arisia, Paola2604, NoraBlue, Mary27 lubią tę wiadomość

06.2024 💔👼 👼 6t
    08.2025 💔 biochem
    09.2025⏸️
    6.09 beta 276, pr 40
    8.09 beta 778,9 pr 37,8
    9.09 jest pęcherzyk 4 tydzień/luteina + polocard
  • Piękno Ekspertka

Wysłany: 9 września, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Ja dziś byłam u ginekologa. Myślałam, że nic jeszcze nie zobaczę. Jest pęcherzyk 3,2mm, 4 tydzień. Powiedział ze progesteron 37 jest ok, ale zapobiegawczo przepisał Luteinę 50g 2x dziennie oraz Polocard 150mg 1x na noc. Stwierdził, że skoro było już poronienie lepiej obstawić lekami.

Niestety :(. Osobiście myslałam, że albo zachodzisz w ciążę i jest ok (z wyjątkiem przypadków wad płodu) albo nie zachodzisz. Nigdy by mi nie przyszło do głowy, że będę osobą po czterech poronieniach. Trzymam za Ciebie kciuki ❤️.

Kassialka, Paola2604 lubią tę wiadomość

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
  • Jusia92 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które dołączyły ostatnio do tego wątku - witajcie! Chociaż jest to zawsze przykre przywitanie, bo chciałbym, żeby już nikt nowy do nas nie dołączał 😔 mam nadzieję, że szybko ujrzycie tęczę w swoim życiu! 🌈

Kassialka, dobre wieści :-) trzymam mocno kciuki, za dalszy dobry rozwój fasolki 🤞🏻

Piękno, Rosomak85 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 ‘92 & ‘89

06/25 - 💔 poronienie zatrzymane (12tc/9tc)
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 9 września, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wixa🌸 wrote:
    Dziewczyny czy któraś ma doświadczenie w wyznaczaniu owu na podstawie temp? Co prawda owu mam potwierdzona przez gina, ale wyczytałam że w razie ciąży temp powinna się utrzymywać, a ja od niedawna bawię się w pomiary i każde wahanie temp. ku dołowi przeżywam 😅
    W razie ciąży temp powinna się cały czas trzymać podwyższona lub iść ku górze? Czy jakieś drobne wahania ku dołowi a potem w górę mogą się zdążyć?
    Najchętniej poszłabym zbadać progesteron, ale to chyba bezsensu bo przyjmuje besins.
    To może ja powiem jak u mnie to działa - mam termometr owulacyjny, robię pomiary w ustach zawsze rano od razu po przebudzeniu - nie wstaję, nie piję i nie odzywam się 🙂 trzymam termometr przy łóżku, żeby był pod ręką. Chodzi o to, żeby mierzyć o tej samej porze i zanim wykonasz jakąkolwiek czynność. Dzięki temu wahania są nieduże, bo inaczej to niestety potrafił mnie przekłamywać. Tuż przed okresem (zazwyczaj 1 dzień) gdy temp spada mi na "łeb" do bazowej temp. już nawet się nie łudzę i nie robię testów. A w szczęśliwych cyklach nadal oscylowala 36.8-36.9 wiec czułam, że jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września, 20:42

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 9 września, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, witajcie dziewczyny, które niedawno dołączyły. Chociaż przykro, że aż tak wiele z nas to spotyka, to dobrze jest mieć miejsce, gdzie można się wygadać, i wszystkie się rozumiemy. Mam nadzieję, że jak najszybciej spotkamy się na fioletowej stronie! 🍀

Piękno, Rosomak85 lubią tę wiadomość

👧🏼36
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Daisy1 Ekspertka

Wysłany: 9 września, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:
    Powolutku gratuluję 😊 i dalej trzymam kciuki! Progesteron cudo👏

Piękno lubi tę wiadomość

👧🏼36
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️diagnostyka
  • Paola2604 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękno wrote:
    Niestety :(. Osobiście myslałam, że albo zachodzisz w ciążę i jest ok (z wyjątkiem przypadków wad płodu) albo nie zachodzisz. Nigdy by mi nie przyszło do głowy, że będę osobą po czterech poronieniach. Trzymam za Ciebie kciuki ❤️.

Przykro mi że Cię to spotkało, ja za sobą też mam kilka poronień. Widzę u Ciebie KIR AA czy w którejkolwuek ciąży miałaś przepisany accofil i czy byłaś pod opieką immunologa? Być może problem jest z implantacją zarodka.

Piękno lubi tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • NoraBlue Przyjaciółka

Wysłany: 9 września, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassialka wrote:

Kassialka ogromnie gratuluję, ale też mocno ściskam i rozumiem Twoje obawy 🫶🥺 mam nadzieję, że z każdym tygodniem będzie tylko spokojniej!

27.05.25 ⏸️
    30.06.25 💔poronienie zatrzymane
  • Piękno Ekspertka

Wysłany: 9 września, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Przykro mi że Cię to spotkało, ja za sobą też mam kilka poronień. Widzę u Ciebie KIR AA czy w którejkolwuek ciąży miałaś przepisany accofil i czy byłaś pod opieką immunologa? Być może problem jest z implantacją zarodka.

Cześć, miałam Accofil w 2, 3 i 4 ciąży. A teraz w tej 4 też dodatkowo Encorton. W 2 ciąży byłam już po wizycie immunologicznej, choć wyłącznie z kirami i hla-c, a teraz dodatkowo byłam też na pierwszej teleporadzie u dr Jarosz i wydała mi się bardzo konkretna - ale to było w ten sam dzień, w który dowiedziałam się, że ciąża obumarła. Całość badań immuno skończyliśmy robić w sierpniu i dopiero teraz mamy pełen obraz.

Dziękuję za dobre słowo i mnie też przykro, że i Ciebie spotkało to kilkukrotnie.

Paola2604 lubi tę wiadomość

🧘‍♀️ 84 👨‍🦰 81 + 🐩🐈‍⬛

Dwa ❄️ 2AA i 4AA
‹‹ 163 164 165 166 167
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ