X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Komanuss Autorytet

Wysłany: 23 września, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    Powtórz test jutro :) jeśli Beta niemal wyzerowała, to nie ma opcji by test to wykrył. Współczuję strat 🫂 Trzymam kciuki żebyśmy obie były na wątku czerwcowym 🤞 ładny miesiąc 🤭
    A ogólnie sprawdzacie czy się wyzerowala?

• Cień Autorytet

Wysłany: 23 września, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny odebrałam wynik badania genetycznego (chat gpt mówi, że to chyba nic poważnego). Konsultacja lekarska jutro.

Co Wy o tym myślicie?

Oto co mi napisali na wyniku:

podejrzenie obecności wariantu c.677C>T i c.1298A>C w genie MTHFR

analiza wariantu c.677C>T i c.1298A>C w genie MTHFR

Wykryto obecność wariantu c.665C>T (inna nazwa c.677C>T, rs1801133) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) - układ heterozygotyczny. Zapis wyniku wg HGVS na poziomie cDNA: MTHFR(NM_005957.5):c.[665C>TI:665-=1 Zapis wyniku wg HGVS na poziomie bialka: MTHFR(NP _005948.3):p.[(Ala222Val)]:[(Ala222=)]

Nie wykryto obecnosci wariantu c.1 298A>C (p.Glu429Ala) w obu allelach genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 18:49

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • *Julia* Autorytet

Wysłany: 23 września, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    A ogólnie sprawdzacie czy się wyzerowala?

Tak, sprawdziłam po pierwszym @ pp (czyli jakieś 7-8 tyg pp) i miałam wtedy pierwsza kontrole z USG. Wartości <5 uznawane sa za negatywne.

Tak tymi cieniami zasypujecie 🥰 że aż mam ochotę zrobić test 😅 nie nastawiam się, postaram się cierpliwie poczekać przynajmniej do soboty. Gratulacje dziewczyny! Niech się ładnie rozwijają 😍

Megipta lubi tę wiadomość

2020 syn 🩵
    06.25 9t/11t 💔
    25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345 🤞
    15 dpo hcg 1045 🤞
    23 dpo hcg 17808 🤞
    16.10 🩷🥹

preg.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 23 września, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Hej dziewczyny odebrałam wynik badania genetycznego (chat gpt mówi, że to chyba nic poważnego). Konsultacja lekarska jutro.

Co Wy o tym myślicie?

Wykryto obecność wariantu c.665C>T (inna nazwa c.677C>T, rs1801133) w pojedynczym allelu genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej) - układ heterozygotyczny. Zapis wyniku wg HGVS na poziomie cDNA: MTHFR(NM_005957.5):c.[665C>TI:665-=1 Zapis wyniku wg HGVS na poziomie bialka: MTHFR(NP _005948.3):p.[(Ala222Val)]:[(Ala222=)]

Nie wykryto obecnosci wariantu c.1 298A>C (p.Glu429Ala) w obu allelach genu MTHFR (gen reduktazy metylenotetrahydrofolianowej).
    Hej, ja miałam to teoche inaczej opisane w Diagnostyce, ale z tego co widzę to prawdopodobnie masz mutację MTHFR hetero. Dr Jarosz mówiła mi, że sama taka mutacja o niczym nie świadczy. Trzeba zbadać homocysteinę, białko c i białko s.
    A jeszcze dodam, że dr mi mówiła że przy prawidłowych tych wartościach nie ma konieczności stosowania heparyny podczas ciąży, ale nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 21:08

Cień lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%, ANA2 ❌️, CD56❌️

2025 Start IVF ✅️
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -09-10.2025 leczenie Hydroxychloroquine 🛋
    -10.2025 antybiotykoterapia (Metronidazol, Tarivid) 🛋
    -11.2025 immunosupresja (Equoral) 🛋
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

It's always darkest before the dawn
  • Malowybitna Autorytet

Wysłany: 23 września, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:

Co Wy o tym myślicie?

Kwas foliowy metylowany + tak jak napisała Mq1991 do kontroli Homocysteine. A nie miałaś do tego robionego badania na mutacje PAI/SERPINE i pozostałych dot. trombofilii wrodzonej? Bo to one są powiązane z heparyną. Mutacje mthfr ma jakieś 40% kobiet więc się nie przejmuj :)

Cień lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • Cień Autorytet

Wysłany: 23 września, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malowybitna wrote:
    Kwas foliowy metylowany + tak jak napisała Mq1991 do kontroli Homocysteine. A nie miałaś do tego robionego badania na mutacje PAI/SERPINE i pozostałych dot. trombofilii wrodzonej? Bo to one są powiązane z heparyną. Mutacje mthfr ma jakieś 40% kobiet więc się nie przejmuj :)

Na wyniki w kierunku trombofilii nadal czekam. O tych mutacjach PAI/SERPINE nie słyszałam,chyba mi tego nie zlecili. Zapytam jutro lekarki na wizycie.

🌸 43 l. | 🦋 Hashimoto, Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34 | MTHFR C677T (heterozygota) | heterozygota 4G/5G w PAI-1|🔄 8× IVF/ICSI | 2× cb | 🌱 Bl 4.1.2 – AZ, transfer 20.06.2025 → ciąża kliniczna, poronienie 8 t.c. 💔 | 🏥 Bocian W-wa (wcześniej Novum)
  • Cień Autorytet

Wysłany: 23 września, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Hej, ja miałam to teoche inaczej opisane w Diagnostyce, ale z tego co widzę to prawdopodobnie masz mutację MTHFR hetero. Dr Jarosz mówiła mi, że sama taka mutacja o niczym nie świadczy. Trzeba zbadać homocysteinę, białko c i białko s.
    A jeszcze dodam, że dr mi mówiła że przy prawidłowych tych wartościach nie ma konieczności stosowania heparyny podczas ciąży, ale nie zaszkodzi.

Ok. Dzięki za podpowiedź.
    Homocysteina, białko c i białko s wyszły w normie. Jeszcze jutro się upewnię na wizycie.

• Kiki321 Nowa

Wysłany: 24 września, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przychodzę z pytaniem może ktoś mi pomoże, trochę zgłupiałam ponieważ miałam mieć 19 września robione badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego, jestem po trzech poronieniach i często mam fibrynogen powyżej normy, czas potrombinowy i inne parametry krzepnięcia w dolnej granicy normy, byłam u hematologa i hematolog powiedziała że narazie mi ich nie zleci ponieważ jestem w 12tc ciąży, a w ciąży wyniki mogą wyjść przekłamane, kazała porozmawiać z ginekologiem o niskiej dawce heparyny zapobiegawczo, że w mojej sytuacji mi to nie zaszkodzi a może pomóc, mój ginekolog się uparł, że nie da mi heparyny póki nie zrobię badań, obśmiał panią hematolog że pacjentki w ciąży można diagnozować na APS, nie rozumiem skąd ta odmienność zdań wśród lekarzy, ginekolog zlecił mi je, ale prywatnie ponieważ nfz nie refunduje z poradni ginekologicznej tych badań, co też mnie poirytowało dlatego, że mało te badanie nie kosztuję i poniekąd dlatego też czekałam na wizytę u hematologa, a druga sprawa jest taka że biorę acard 150mg od samego początku ciąży, i czytałam, że nie powinno się brać leków przeciwkrzepliwych, a na tydzień przed badaniem powinno się je odstawić żeby nie sfałszować wyników, nie wiem co mam zrobić, chyba z jakiegoś powodu hematolog nie zlecała mi tego badania, czy któraś z was robiła te badanie w ciąży? Czy brała acard ? Odstawiła do badań czy to nie kolidowało? Będę bardzo wdzięczna, za odpowiedź i pomoc na której mi bardzo zależy. Dziękuję 🫶

• Malowybitna Autorytet

Wysłany: 24 września, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki321 wrote:
    Witam przychodzę z pytaniem może ktoś mi pomoże, trochę zgłupiałam ponieważ miałam mieć 19 września robione badania pod kątem zespołu antyfosfolipidowego, jestem po trzech poronieniach i często mam fibrynogen powyżej normy, czas potrombinowy i inne parametry krzepnięcia w dolnej granicy normy, byłam u hematologa i hematolog powiedziała że narazie mi ich nie zleci ponieważ jestem w 12tc ciąży, a w ciąży wyniki mogą wyjść przekłamane, kazała porozmawiać z ginekologiem o niskiej dawce heparyny zapobiegawczo, że w mojej sytuacji mi to nie zaszkodzi a może pomóc, mój ginekolog się uparł, że nie da mi heparyny póki nie zrobię badań, obśmiał panią hematolog że pacjentki w ciąży można diagnozować na APS, nie rozumiem skąd ta odmienność zdań wśród lekarzy, ginekolog zlecił mi je, ale prywatnie ponieważ nfz nie refunduje z poradni ginekologicznej tych badań, co też mnie poirytowało dlatego, że mało te badanie nie kosztuję i poniekąd dlatego też czekałam na wizytę u hematologa, a druga sprawa jest taka że biorę acard 150mg od samego początku ciąży, i czytałam, że nie powinno się brać leków przeciwkrzepliwych, a na tydzień przed badaniem powinno się je odstawić żeby nie sfałszować wyników, nie wiem co mam zrobić, chyba z jakiegoś powodu hematolog nie zlecała mi tego badania, czy któraś z was robiła te badanie w ciąży? Czy brała acard ? Odstawiła do badań czy to nie kolidowało? Będę bardzo wdzięczna, za odpowiedź i pomoc na której mi bardzo zależy. Dziękuję 🫶

Nie jestem lekarzem ale uważam, że w Twojej sytuacji najlepszym rozwiązaniem byłoby tak jak powiedziała hematolog przyjmowanie niskiej dawki heparyny zapobiegawczo. Ja też tak zapobiegawczo przyjmuje (clexane 0,4) mimo że robiłam badania na APS i nic mi nie wyszło. Ale moja hematolog też powiedziała, że na wyniki może wpływać bardzo wiele czynników i tak ciaza jak przyjmowanie acardu są jednymi z nich. Chociaż z drugiej strony jak jesteś już w 12tc to ryzyko związane z niewydolnością łożyska itp już raczej minęło także może i sam acard Ci wystarczy :)

Cień lubi tę wiadomość

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    ❌PCOS w obrazie usg
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA, ANA1, ANA3, APS
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅kariotyp
    ✅cd138
    🙍‍♂️'90
    ❌Koncentracja 2,1 mln/ml
    ✅Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️

12.12.24 FET I (CS) (estrofem, cyclogest, duphaston, clexane), 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.

4.8.25 🌈 FET II (CN) 6 dpt ⏸️, 7 dpt beta 55, 9 dpt beta 130, 12dpt beta 685 15 dpt beta 2389 23 dpt GS 1,55 cm, CRL 0,24 cm i ❤️, 7+4 CRL 1,49 cm, 9+1 CRL 2,65 cm, 11+4 5,2 cm, 12+5 prenatalne ✅,
    15+5 nifty: zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    rośnij fasolko 🤞

preg.png
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 24 września, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki321 wrote:

Mój hematolog miał takie zdanie jak Twój. Powiedział, że mam zrobić APS co najmniej 2 miesiące po poronieniu, a gdybym do tego czasu już zaszła w kolejną ciążę to nie robić APS w ciąży tylko od razu przyjmować heparynę.

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 24 września, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopka zaktualizowana więc zaktualizuje też tutaj. Ale już mam trochę dosyć zasypywania was „świetnymi” update’ami u mnie. 🙄

Wczoraj miałam wizytę u ginekolog niepłodności. Potwierdziła, że „coś swieci” w macicy, ok 14mmx9mm. Może resztki a może guz… guz miejsca łożyskowego. Dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopie zabiegowa… terminy oczywiście na 2026 i gorzej. Jutro oddzwonię inne szpitale ale ogólnie jestem załamana.
    Staje na głowie żeby załatwić termin na za ok 15 dni. Uruchomiłam wszystkie znajomości, całą rodzinę itp kto kogo zna i mi to załatwi… ale póki co bez większych sukcesów bo jechanie 2 razy do Bydgoszczy z Trójmiasta żeby zapłacić prywatnie za zabieg trochę przerasta moje możliwości.

Proszę o trzymanie kciuków żeby przyszedł okres stulecia i jakimś cudem okazało się po okresie że jestem czysta.

Z plusów: nie mam anemii, ładnie ferrytyna odbiła na no i guz jak już to raczej niezłośliwy (ale samo słowo teraz triggeruje). Z minusów przedawkowałam kwas foliowy i homocysteine poleciała w górę razem z kwasem. A no i beta 2.11, najpierw kazała mi zignorować, ale jak zobaczyła usg to mam dalej oznaczyć po okresie.

Chyba jakiś czas temu narzekałam na przestój w badaniach… odwołuję, po proszę ciszę i spokój a jak już to tylko dobre wyniki 🤞

Aa z ciekawostek, mimo „tego czegoś” i teoretycznie dodatniej bety (negatywna dopiero <1), miałam owulację, wtedy co pisałam o objawach, czyli w 12dc. Ginekolog była zaskoczona.

Czekam jeszcze na wyniki APS, so stay tuned 😅

Rosomak85 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 24 września, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Daisy, w temacie ANA. Ginekolog powiedziała że dodatnie graniczne nie jest złe i to może być też wynik po poronieniu, więc myślę że tak jest też w twoim przypadku :)

Daisy1 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 24 września, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochana 😘 nie ukrywam, że zaglądałam tu często czekając na update u Ciebie po wizycie, i trochę mnie martwiła ta cisza, ale nie chciałam naciskać i dopytywać. Czasami trzeba ochłonąć i wszystko sobie poukładać w głowie. Bardzo mi przykro, że nie jest tak jak powinno być 😔 Jeżeli beta jest nadal dodatnia, to może faktycznie są to pozostałości po ciąży, może resztki łożyska(?). Niestety czasami tak jest, że po poronieniu coś jeszcze zostaje w ciele. Z całego serduszka trzymam kciuki za okres stulecia i żeby wszystko ładnie zeszło 🤞🤞a jako plan B mam nadzieję, że zwolni się gdzieś szybko termin! Przytulam mocno i zrób coś miłego tylko dla siebie 🤗

Biochemiczka lubi tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ‼️Diagnostyka
    ❌️ferrytyna 19.6, hiperandrogenizm, ANA1+ 1:80, endo <7mm, mięśniaki, ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1; Test CBA- niski poziom IFN-γ
    ❎️ tarczyca, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, estradiol, progesteron, prolaktyna, APS, trombofilia wrodzona, białko C, S, antytrombina, homocysteina, fibrynogen, ANA2 -, kariotypy, test IMK, ASA, HOMA-IR 0.97, badanie nasienia
    🔜allo-MLR
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, Feminum pregna, Acard w II fazie
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 25 września, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochana ❤️

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⏳ cd56, cd138
    On
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka Mam nadzieję, że to nie guz w Twojej macicy. Do do histeroskopii, to strasznie długo się u Was czeka :( Ja czekałam jakieś 2-3 tygodnie na hestero w szpitalu :/ oby jednak ten okres wszystko wyczyscil! ✊️🍀

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020, CP 💔 w 2022, Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin) od 10.2023, 4 x stymulacja owulacji, 3 x IUI.

2025 Start IVF ✅️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Agagax77 Znajoma

Wysłany: 25 września, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .
    Mam do was pytanko po poronieniu dowiedziałam się , że mam mutacje Leiden, MTHFR i 4G/5G w penie PAI-1. Od początku nowych starań biorę pueria uno. Lekarz nic nie mówił o zmianie na kwas metylowy. Czy ja nie powinnam brać jakiegoś innego kwasu foliowego w tym przypadku?
    Będę wdzięczna za odpowiedź 😘

• *Julia* Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w życiu nie robiłam testów tak wcześnie! 8/9 dpo 1 cs pp 🥺

https://zapodaj.net/plik-IykCayzDne

Trzymajcie proszę kciuki! 🤞🤞🤞

Agagax77, Arisia, Angolek97017, anilewe, Daisy1, Megipta, Komanuss, Wixa🌸, Jusia92, emciak, Void lubią tę wiadomość

2020 syn 🩵
    06.25 9t/11t 💔
    25.09 ⏸️ 🌈
    12 dpo hcg 345 🤞
    15 dpo hcg 1045 🤞
    23 dpo hcg 17808 🤞
    16.10 🩷🥹

preg.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Agagax77 też Mam mutacje MTHFR i PAI-1 hetero i ja biorę te metylowane formy. One są ogólnie dla wszystkich lepiej przyswajalne, cena jest taka sama, więc myślę że nic nie tracisz zmieniając ;)

@Julia piękna kreska 🥰 trzymam kciuki

*Julia*, Malowybitna lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻36l

2025 Start IVF ✅️
    -17.07 IV FET ❌️
    -12.2025 V FET❔️⏳️
    Została ❄️

• Arisia Ekspertka

Wysłany: 25 września, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    Dziewczyny w życiu nie robiłam testów tak wcześnie! 8/9 dpo 1 cs pp 🥺

https://zapodaj.net/plik-IykCayzDne

Trzymajcie proszę kciuki! 🤞🤞🤞

Wyraźna kreska! Gratuluję, bardzo się z Tobą cieszę!😘

*Julia* lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Agagax77 Znajoma

Wysłany: 25 września, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    @Agagax77 też Mam mutacje MTHFR i PAI-1 hetero i ja biorę te metylowane formy. One są ogólnie dla wszystkich lepiej przyswajalne, cena jest taka sama, więc myślę że nic nie tracisz zmieniając ;)

@Julia piękna kreska 🥰 trzymam kciuki
    A jaki jeśli spytam ??😁

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ