X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    Dziewczyny w życiu nie robiłam testów tak wcześnie! 8/9 dpo 1 cs pp 🥺

https://zapodaj.net/plik-IykCayzDne

Trzymajcie proszę kciuki! 🤞🤞🤞
    Piękna krecha! 🥰 gratulacje! Ciekawe czy to tylko jeden pęcherzyk 🤭

*Julia* lubi tę wiadomość

👧🏼36
    02.2024 starania o pierwsze 👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    diagnostyka‼️
    ❌️ferrytyna 19.6 ng/ml, testosteron 87.5, wolny 5.74, Androstendion 2.58, 17-OHP 1.39, ANA1 1:80
    ❎️ TSH, FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG, TRAb, DHEA-SO4, LH/FSH 1.18, AMH 1.53, trombofilia wrodzona
    🔜APS, ANA2, ANXA5, kariotypy, immunologia
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agagax77 wrote:
    A jaki jeśli spytam ??😁
    Teraz mam z naturell, czasem z aliness ;)

👱‍♀️ 33l👦🏻36l
    Starania od 08.2020

-12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    -10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    -11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    -2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    -2024 3 x IUI ❌️

2025 Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34, Cross-match 30,2%
    -25.01 - stymulacja (Ovaleap, Cetrotide, Gonapeptyl)
    -10.02 - punkcja, ❄️❄️❄️❄️❄️
    -08.03/08.04 - I i II FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard)❌️
    -08.05 - III FET (Estrofem, Besins, Cyclogest, Prolutex, Accofil, Encorton, Acard, Neoparin) 7dpt beta 59, 9dpt 179, 11dpt 399, 13dpt 908, 19dpt USG, 21dpt 💔
    -17.07 IV FET ❌️
    -08/09/10 🛋 (leki immunomodulujące, histeroskopia + biopsja)
    Została ❄️
  • Rosomak85 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka wrote:
    Stopka zaktualizowana więc zaktualizuje też tutaj. Ale już mam trochę dosyć zasypywania was „świetnymi” update’ami u mnie. 🙄

Wczoraj miałam wizytę u ginekolog niepłodności. Potwierdziła, że „coś swieci” w macicy, ok 14mmx9mm. Może resztki a może guz… guz miejsca łożyskowego. Dostałam skierowanie do szpitala na histeroskopie zabiegowa… terminy oczywiście na 2026 i gorzej. Jutro oddzwonię inne szpitale ale ogólnie jestem załamana.
    Staje na głowie żeby załatwić termin na za ok 15 dni. Uruchomiłam wszystkie znajomości, całą rodzinę itp kto kogo zna i mi to załatwi… ale póki co bez większych sukcesów bo jechanie 2 razy do Bydgoszczy z Trójmiasta żeby zapłacić prywatnie za zabieg trochę przerasta moje możliwości.

Proszę o trzymanie kciuków żeby przyszedł okres stulecia i jakimś cudem okazało się po okresie że jestem czysta.

Z plusów: nie mam anemii, ładnie ferrytyna odbiła na no i guz jak już to raczej niezłośliwy (ale samo słowo teraz triggeruje). Z minusów przedawkowałam kwas foliowy i homocysteine poleciała w górę razem z kwasem. A no i beta 2.11, najpierw kazała mi zignorować, ale jak zobaczyła usg to mam dalej oznaczyć po okresie.

Chyba jakiś czas temu narzekałam na przestój w badaniach… odwołuję, po proszę ciszę i spokój a jak już to tylko dobre wyniki 🤞

Aa z ciekawostek, mimo „tego czegoś” i teoretycznie dodatniej bety (negatywna dopiero <1), miałam owulację, wtedy co pisałam o objawach, czyli w 12dc. Ginekolog była zaskoczona.

Czekam jeszcze na wyniki APS, so stay tuned 😅

Trzymam z całego serca kciuki żeby tak było kochana jak pragniesz

‹‹ 179 180 181 182 183
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ