Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Fox wrote:Nie szkodzi, ze nie po 48h - przyrost jest dobry!
Flora, Komanuss trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
U mnie dzisiaj 10dpo i dwa testy o czulosci 10 pokazały cienie, natomiast.....
Wiecie, wskakują mi czasami np na tiktoku filmy, gdzie pary cieszą się z pozytywnych testów ciążowych, mężowie skaczą z radości. U nas pokazałam mężowi to w sumie zażartował, że ma 100% skuteczności (my ogólnie czarny humor mamy), ale mieliśmy takie... No ok - zobaczymy co dalej. Wiecie, zero radości. Przykre to jest, bo tak naprawdę nigdy sam test nam jej juz nie da.
Zazdroszczę naprawde kobietom i parom, ktore doświadczają tego bez świadomości, którą my już bedziemy nosić mysle, ze do końca życia. Aa tymczasem, mam po prostu tylko nadzieję 😔
Emciak ❤️ oby dalej już było tylko nudno! Tobie również życzę samych wspaniałości ✨️
Fox💖💖 trzymam kciuki, by tym razem wszystko zakończyło się dobrze ❤️😘 ogromne gratulacje🌷
Fox lubi tę wiadomość
👩❤️👨 92
Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
05.2025 ⏸️
07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc) -
snieżka wrote:Fox, to bardzo dobra wiadomość! Idziesz na betę?
Niestety po wielu miesiącach starań, niepowodzeń pozytyw na teście nie cieszy tak bardzo, bo mamy tę świadomość, że to jeszcze nie znaczy, że się udało
Trzymam kciuki, żeby w Twoim przypadku było wszystko dobrze 💜
Dokładnie, dla mnie kazde pójście do toalety to stres, że znowu zobaczę krew na papierze. Każde ukłucie w brzuchu, każdy skurcz aktywuje czarne myśli w głowie. Nigdy ciaza nie będzie mi juz sprawiać takiej radości, bardzo mi przykro z tego powodu bo chciałabym spać spokojnie ale natłok myśli robi swoje 😮💨 -
A w którym tygodniu byłaś na 1 usg?emciak wrote:U mnie dobrze, wczoraj pierwszy raz widziałam na USG ruchy Człowieczka (a nie nieruchomą Fasolkę) i czuję, że to był taki kamień milowy w tej ciąży. Poza tym mdłości i wymioty nie odpuszczają ale liczę na to, że magicznie znikną w drugim trymestrze

-
Kiedy beta? Bo ja pobiegłam w ten sam dzień.😁Fox wrote:Nie szkodzi, ze nie po 48h - przyrost jest dobry!
Flora, Komanuss trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
U mnie dzisiaj 10dpo i dwa testy o czulosci 10 pokazały cienie, natomiast.....
Wiecie, wskakują mi czasami np na tiktoku filmy, gdzie pary cieszą się z pozytywnych testów ciążowych, mężowie skaczą z radości. U nas pokazałam mężowi to w sumie zażartował, że ma 100% skuteczności (my ogólnie czarny humor mamy), ale mieliśmy takie... No ok - zobaczymy co dalej. Wiecie, zero radości. Przykre to jest, bo tak naprawdę nigdy sam test nam jej juz nie da.
Zazdroszczę naprawde kobietom i parom, ktore doświadczają tego bez świadomości, którą my już bedziemy nosić mysle, ze do końca życia. Aa tymczasem, mam po prostu tylko nadzieję 😔
Emciak ❤️ oby dalej już było tylko nudno! Tobie również życzę samych wspaniałości ✨️ -
Olcykowa wrote:Oooo Fox 😍😍 dawaj fotę !!

Nie ma szału z widocznością 🫣
snieżka wrote:Fox, to bardzo dobra wiadomość! Idziesz na betę?
Niestety po wielu miesiącach starań, niepowodzeń pozytyw na teście nie cieszy tak bardzo, bo mamy tę świadomość, że to jeszcze nie znaczy, że się udało
Trzymam kciuki, żeby w Twoim przypadku było wszystko dobrze 💜
Jutro zrobie test o czułości 25, jesli pokaże linię może pójdę na betę we wtorek. Nie wiem narazie co zrobić 🥺
Komanuss, Cień, Haloes lubią tę wiadomość
91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
Ja tam widzę 🙂 trzymam mocno kciuki 🍀
Cień lubi tę wiadomość
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
12.2025r. wracamy do starań 💪
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Komanuss wrote:A kiedy u Ciebie ostatnia miesiączka byla?
17.11 ale to było krwawienie po ciąży biochemicznej i ten cykl był bardzo dziwny, połowę cyklu plamiłam po tym poronieniu. Byłam u ginekologa sprawdzić czy wszystko okej. Owulacja wystąpiła jakoś 18-19 dnia cyklu więc dużo później niż mam zazwyczaj. Nawet nie liczyłam, że coś się w tym cyklu wydarzy. -
Ja 19.11 w sumie tez nie liczyłam. W styczniu miał być kolejny transferFlora96 wrote:17.11 ale to było krwawienie po ciąży biochemicznej i ten cykl był bardzo dziwny, połowę cyklu plamiłam po tym poronieniu. Byłam u ginekologa sprawdzić czy wszystko okej. Owulacja wystąpiła jakoś 18-19 dnia cyklu więc dużo później niż mam zazwyczaj. Nawet nie liczyłam, że coś się w tym cyklu wydarzy.
Flora96, Cień lubią tę wiadomość
-
Poszłam na USG 6+1 chociaż zastanawiałam się czy to nie za szybko, było już serduszkoKomanuss wrote:A w którym tygodniu byłaś na 1 usg?
Flora96, Komanuss, Olcykowa, snieżka, Daisy1, Cień, Haloes lubią tę wiadomość
-
Flora96 wrote:Dokładnie, dla mnie kazde pójście do toalety to stres, że znowu zobaczę krew na papierze. Każde ukłucie w brzuchu, każdy skurcz aktywuje czarne myśli w głowie. Nigdy ciaza nie będzie mi juz sprawiać takiej radości, bardzo mi przykro z tego powodu bo chciałabym spać spokojnie ale natłok myśli robi swoje 😮💨
Ja to samo🥹
-
Flora96 wrote:Dokładnie, dla mnie kazde pójście do toalety to stres, że znowu zobaczę krew na papierze. Każde ukłucie w brzuchu, każdy skurcz aktywuje czarne myśli w głowie. Nigdy ciaza nie będzie mi juz sprawiać takiej radości, bardzo mi przykro z tego powodu bo chciałabym spać spokojnie ale natłok myśli robi swoje 😮💨
Ja to samo🥹
-
U mnie dziś 13 dc i rano zobaczyłam troszkę krwi w śluzie. Zapowiada się kolejny cykl plamień ( 2 po poronieniu). Zwariuję chyba 😭 Kiedy to się wszytko unormuje po tym poronieniu….👩🏼💼36 👨🏻💻38
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔 -
Milunia wrote:U mnie dziś 13 dc i rano zobaczyłam troszkę krwi w śluzie. Zapowiada się kolejny cykl plamień ( 2 po poronieniu). Zwariuję chyba 😭 Kiedy to się wszytko unormuje po tym poronieniu….
O matko 🥺 bardzo mi przykro.
Rozmawiałaś o tym z lekarzem? Może coś się dzieje w środku?91'
10.2023->07.2024 ❤️Syn 3810g 41+3 SN
07.2025 💔 7+2 (puste jajo)
10.2025 💔 10+1 (chłopiec triploidia) -
Dziewczyny każdej na ten trudny czas życzę
Dużo spokoju 🩷
A dla pozytywnych bet pięknych przyrostów 🩷
Ja jutro lecę na USG sprawdzić czy jest szansa na owu
Marysia996, Cień, Flora96, Paola2604, Komanuss lubią tę wiadomość
Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH