SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • Milunia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox wrote:
    O matko 🥺 bardzo mi przykro.
    Rozmawiałaś o tym z lekarzem? Może coś się dzieje w środku?

Nie rozmawiałam. Na wizycie byłam miesiąc temu kilka dni po miesiaczce i wszystko ładnie wyglądało, dostaliśmy zielone światło do działań w kolejnym cyklu. 2 dni później zaczęły się plamienia. No nic, po świętach muszę znowu się umówić… zaczynam tracić nadzieję, że kiedyś się uda…

👩🏼‍💼36 👨🏻‍💻38
    Marzymy o pierwszym bobo ✨
    5 cs
    06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
    08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
    10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
    15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
    22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    09.10 - 💔
    10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
  • Daisy1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati01 wrote:
    Dziewczyny każdej na ten trudny czas życzę
    Dużo spokoju 🩷
    A dla pozytywnych bet pięknych przyrostów 🩷
    Ja jutro lecę na USG sprawdzić czy jest szansa na owu
    Trzymam kciuki Mati01.
    I ja też się przyłączam do życzeń.
    Dziewczyny, dużo sił i cierpliwości dla nas wszystkich w te najbliższe dni. Oby święta obyły się bez przykrych pytań o dzieci, i pamiętajcie, że nie jesteście z tym same. Obyśmy w kolejny rok weszły silniejsze, a los niech się w końcu do nas uśmiechnie i przyniesie w prezencie wyczekanego maluszka 🙏

Marysia996, Mati01, Cień, Flora96, Paola2604, Mamoura, Olcykowa lubią tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, NK 16%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, obecny 2DL1, HLA-C on: C2C2‼️, mięśniaki
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, estrogen na uparte endometrium, Acard, heparyna od II kresek
  • Cień Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, sorry, że tak z doskoku 😊

Dziś w końcu dostałam grudniową @.
    Histeroskopia zaplanowana na 29.12.2025 — oby to był już ostateczny termin, bo trzeci raz w grudniu zmieniany przez cykl, który robi, co chce.

Mam nadzieję, że na histero nie będzie dramatu — oby bez zrostów po poronieniu i bez stanu zapalnego w wycinkach.

Dostałam też telefon z Bociana — mają już kolejną transzę środków z programu MZ. Transfer niby planują na styczeń, ale z moim szczęściem to różnie bywa, więc wolę się nie nakręcać.
    Na styczeń raczej nie wyrobię się z wynikami hist-pat i ewentualną rekonwalescencją, jeśli byłyby usuwane zrosty… ale może jednak — kto wie 🤞

Kibicuję Wam wszystkim 💛 Oby wolne dni przyniosły ukojenie, a nadchodzący nowy rok dobre wiadomości 🍀

Flora96, Daisy1, Arisia, Mamoura lubią tę wiadomość

🌸 1982 | 🦋 Hashi | 🌺 Endo/Adeno | 🧪 AMH 0,34
    🧬 MTHFR C677T (het.) | PAI-1 4G/5G (het.)
    💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stym. + 1 AZ), niska odpowiedź(1 pęch., często 0 oocytów), ET/KET 2-dniowe → ✖, MZ 2024 → 2× cb, AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
    🏥 Bocian W-wa | Novum (2019–2024)
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kiepskie wyniki nasienia, mąż wzbraniał się przed badaniem, bo twierdził, że raz udało się szybko, więc dlaczego ma się nie udać. Ruch, objętość i liczba są ok, ale morfologia 2%, a mąż nie pije, nie pali, prowadzi zdrowy tryb życia + wyszła prawdopodobnie jakaś infekcja, bo są liczne bakterie. Ja czekam na owu około 1-2 stycznia, a lekarz zalecił nie celować w te owulacje tylko wyleczyć infekcję i zrobić ponownie badanie nasienia :( mam podły nastrój dziś, bo przy dobrych wiatrach musimy z 2-3 miesiące przerwać starania, sam antybiotyk na infekcje bierze się 2-4 tyg, a wizytę mąż ma 31.12 żeby w ogóle dostać antybiotyk. Teraz pluje sobie w brodę że nie zmusiłam go wcześniej do badania, ale w sumie też mi się wydawało, że skoro raz się udało i to bez problemów to może też będzie ok. Wkraczam w okres świąteczny ze łzami w oczach, na szczęście święta spędzamy sami na wyjeździe.

Wam życzę znacznie lepszych wieści, niech nowy rok przyniesie same dobre nowiny, życzę Wam dużo spokoju w te święta 😘🫂

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Flora96 Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:
    U nas dziś kiepskie wyniki nasienia, mąż wzbraniał się przed badaniem, bo twierdził, że raz udało się szybko, więc dlaczego ma się nie udać. Ruch, objętość i liczba są ok, ale morfologia 2%, a mąż nie pije, nie pali, prowadzi zdrowy tryb życia + wyszła prawdopodobnie jakaś infekcja, bo są liczne bakterie. Ja czekam na owu około 1-2 stycznia, a lekarz zalecił nie celować w te owulacje tylko wyleczyć infekcję i zrobić ponownie badanie nasienia :( mam podły nastrój dziś, bo przy dobrych wiatrach musimy z 2-3 miesiące przerwać starania, sam antybiotyk na infekcje bierze się 2-4 tyg, a wizytę mąż ma 31.12 żeby w ogóle dostać antybiotyk. Teraz pluje sobie w brodę że nie zmusiłam go wcześniej do badania, ale w sumie też mi się wydawało, że skoro raz się udało i to bez problemów to może też będzie ok. Wkraczam w okres świąteczny ze łzami w oczach, na szczęście święta spędzamy sami na wyjeździe.

Wam życzę znacznie lepszych wieści, niech nowy rok przyniesie same dobre nowiny, życzę Wam dużo spokoju w te święta 😘🫂

Wiem jak trudno jest przystopować starania kiedy czuje się presję czasu. Wierzę, że w nowym roku zobaczysz upragnione dwie kreski. Mężczyźni mają o tyle dobrze, że czasami wystarczy poprawić styl życia, wziąć leki, suplementy i jakość nasienia się poprawi.

Odpocznijcie sobie w te święta, naładujcie się pozytywna energia. Tule mocno i życzę spokojnych świąt a w nowym roku samych dobrych chwil 🫂❤️

Cień, Arisia lubią tę wiadomość

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

Wzajemnie wesołych Świąt pomimo tych przykrych tematów. Zycze każdej żeby w koncu się udało ;*

Powodzenia dziewczyny i 3 majcie kciuki żeby u mnie tym razem było dobrze.

Arisia, Cień, Flora96 lubią tę wiadomość

• Cień Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Wzajemnie wesołych Świąt pomimo tych przykrych tematów. Zycze każdej żeby w koncu się udało ;*

Powodzenia dziewczyny i 3 majcie kciuki żeby u mnie tym razem było dobrze.

Kciuki zaciśnięte.

Komanuss lubi tę wiadomość

💉 IVF od 2019: 8 IVF/ICSI (7 stym. + 1 AZ), niska odpowiedź(1 pęch., często 0 oocytów), ET/KET 2-dniowe → ✖, MZ 2024 → 2× cb, AZ VI’25 → ciąża → poronienie 8 tc 🤍
  • Cień Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arisia wrote:

Przytulam mocno, dużo pozytywnej energii na świąteczne dni i wytchnienia od zmartwień.

Arisia lubi tę wiadomość

• Daisy1 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień, bardzo się cieszę, że się odezwałaś. Myślałam o Tobie i zastanawiałam się jak się czujesz. Trzymam mocno kciuki za histeroskopię ✊ Oby poszło gładko, i bez żadnych niespodzianek. Mocno kibicuję, żebyś długo nie musiała czekać na transfer ☘️

Cień lubi tę wiadomość

👧🏼36 🧑🏼
    02.2024 starania o pierwsze bobo👶
    02.2025 💔 11tc
    08.2025 💔 10tc
    ❌️ ANXA5 M2/N‼️, cross-match 26.5%, Allo-MLR 0%, NK 16%, KIR Bx nieobecne 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, obecny 2DL1, HLA-C on: C2C2‼️, mięśniaki
    💊 Żelazo, wit. C, A, E, D, B12, kwas foliowy, cynk, Omega-3, Q10, L-arginina, korzeń Maca, maślan sodu, Prenacaps Ovi, estrogen na uparte endometrium, Acard, heparyna od II kresek
  • Arisia Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Hej dziewczyny, sorry, że tak z doskoku 😊

Dziś w końcu dostałam grudniową @.
    Histeroskopia zaplanowana na 29.12.2025 — oby to był już ostateczny termin, bo trzeci raz w grudniu zmieniany przez cykl, który robi, co chce.

Mam nadzieję, że na histero nie będzie dramatu — oby bez zrostów po poronieniu i bez stanu zapalnego w wycinkach.

Dostałam też telefon z Bociana — mają już kolejną transzę środków z programu MZ. Transfer niby planują na styczeń, ale z moim szczęściem to różnie bywa, więc wolę się nie nakręcać.
    Na styczeń raczej nie wyrobię się z wynikami hist-pat i ewentualną rekonwalescencją, jeśli byłyby usuwane zrosty… ale może jednak — kto wie 🤞

Kibicuję Wam wszystkim 💛 Oby wolne dni przyniosły ukojenie, a nadchodzący nowy rok dobre wiadomości 🍀

Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby styczeń był możliwy 🌷🫂

Cień lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 92
    Starania o pierwsze maleństwo od 03.2025 👶
    05.2025 ⏸️
    07.2025 💔👼 poronienie zatrzymane (10tc/8tc)
  • Cień Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Daisy1,dzięki Arisia i wszystkie dziewczyny.
    Dziękuję za każde Wasze słowo.
    Trzymajcie się ciepło i bezpiecznie.

Komanuss, Flora96, Arisia lubią tę wiadomość

• Mamoura Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień - też ostatnio o Tobie myślałam, trzymam za Ciebie mocno kciuki ✊🏻

Ode mnie też wszystkiego dobrego dziewczyny i na te święta i na nadchodzący nowy rok, niech będzie tym, w którym wszystkie zostaniemy upragnionymi mamami 🥹🤰🏻

Cień, Flora96, Daisy1, Arisia, Paola2604 lubią tę wiadomość

👩🏻 30 l. (Hashimoto 🦋) + 👨🏻‍🦱 30 l. (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87mln)

Starania: od 01.2025 🌱
    🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
    👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈

💊 Suplementy/leki:
    Euthyrox 75 mcg | Wit. D |
    Cytrynian magnezu | Inozytol

🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak PCOS)
    🧪 MUCHa: wynik czysty ✅

W drodze po nasze szczęście... 🍼💖
  • Cień Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamoura wrote:
    Cień - też ostatnio o Tobie myślałam, trzymam za Ciebie mocno kciuki ✊🏻

Ode mnie też wszystkiego dobrego dziewczyny i na te święta i na nadchodzący nowy rok, niech będzie tym, w którym wszystkie zostaniemy upragnionymi mamami 🥹🤰🏻

Dziękuję bardzo. To naprawdę miłe, że masz mnie w pamięci.
    Życzę nam wszystkim, abyśmy w końcu były tak po prostu, zwyczajnie szczęśliwe. Żeby nie trzeba było już ciągle walczyć.

Arisia, Mamoura lubią tę wiadomość

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się stresuje i spokojnie świat bym nie przeżyła beż kolejnej bety . Jest dobrze . https://zapodaj.net/plik-DPSMxuDT9F

Cień, Fox, Flora96, Olcykowa, emciak, Paola2604 lubią tę wiadomość

• Cień Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Dziewczyny tak się stresuje i spokojnie świat bym nie przeżyła beż kolejnej bety . Jest dobrze . https://zapodaj.net/plik-DPSMxuDT9F

Super przyrost. Bardzo się cieszę razem z Tobą. A ten stres chyba już z nami zostaje – zawsze o coś się martwimy. Ale będzie dobrze. Jest dobrze.

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    Super przyrost. Bardzo się cieszę razem z Tobą. A ten stres chyba już z nami zostaje – zawsze o coś się martwimy. Ale będzie dobrze. Jest dobrze.
    Taki już nasz los , wszystkiego bardziej się obawiamy. Byłam u diabetologa [IO]dziś akurat i powiedziałam że jestem w ciąży. Opowiedziałam jak trudno było i lekarze mi dawali 1% szans i dał mi skierowanie na patologię ciąży do poradni. Żebym miała dobra opiekę.

Flora96 lubi tę wiadomość

• Klaudia k Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Dziewczyny życzę nam żeby się nasze marzenia o dzieciątkach spełniły i żeby każda z nas dostała swoją gwiazdkę z nieba ☺️

Cień, Komanuss, Flora96, Mamoura, Paola2604, Marysia996, Arisia lubią tę wiadomość

K 👩&L👨
    Ja:
    B12: maj: 413 | czerwiec: 523 | sierpień : 701
    D3: maj: 37,6 | czerwiec: 42,9 | sierpień: 85,7
    Ferrytyna: maj:16,9 | czerwiec: 44,2 | sierpień: 55,7
    Kwas foliowy: maj: 6,53 | czerwiec: 12,2 | sierpień : 14,1
    2dc
    FSH: czerwiec: 5,55 |
    LH: czerwiec: 5,3 |
    TSH: maj: 1,96 | czerwiec: 2,3 |sierpien: 1,7 | wrzesień: 1,3
    FT4: czerwiec: 1,29 (0,92-1,68) | wrzesień : 1,41
    FT3: czerwiec: 3,28 (2-4,4)| wrzesień: 3,52
    A-tpo:10 (0-34) | wrzesień <9
    A-tg: 19,2 (0-115) | wrzesień: 13,5
    Testosteron: czerwiec : 43 (8,4-48,1)
    SHBG: czerwiec: 55,7 (32,4-128)
    Insulina: czerwiec: 9,8 (2,6-24,9)
    Glukoza: czerwiec: 88 (70-99)
    AMH: 46,9[6,56]( brak objawów PCos
    5cs
    7.10.2025 ⏸️ beta: 11,4
    11.10.2025 beta: 104
    13.10.2025 beta: 522
    18.10.2025 beta: 3118
    3.11.2025 mamy 1 cm zarodka z ♥️
    18.11.2025 poronienie chybione, łyżeczkowanie 🪽❤️‍🩹
    „Kiedy wydaje się, że wszystko się skończyło, wtedy dopiero wszystko się zaczyna”
  • Cień Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komanuss wrote:
    Taki już nasz los , wszystkiego bardziej się obawiamy. Byłam u diabetologa [IO]dziś akurat i powiedziałam że jestem w ciąży. Opowiedziałam jak trudno było i lekarze mi dawali 1% szans i dał mi skierowanie na patologię ciąży do poradni. Żebym miała dobra opiekę.

O, to w sumie nawet dobrze. Mimo że w nazwie poradni jest „patologia ciąży” i brzmi to dość poważnie, myślę, że chodzi po prostu o taką profilaktykę.
    Umiarkowany entuzjazm i pozytywne myśli.
    Niech ta ciąża będzie nudna. Każdego dnia jesteś o krok dalej
    i coraz bliżej szczęśliwego rozwiązania.

• Komanuss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cień wrote:
    O, to w sumie nawet dobrze. Mimo że w nazwie poradni jest „patologia ciąży” i brzmi to dość poważnie, myślę, że chodzi po prostu o taką profilaktykę.
    Umiarkowany entuzjazm i pozytywne myśli.
    Niech ta ciąża będzie nudna. Każdego dnia jesteś o krok dalej
    i coraz bliżej szczęśliwego rozwiązania.
    Tak chodzi o profilaktykę, większą dostępność specjalistów i szybka reakcje na problemy

Cień lubi tę wiadomość

• Laurelli Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 😘
    Tak się ciszę za przyszłe mamusie które tu się pojawiają. I życzę Wam tak nudnych ciąż żeby tylko na głowie było liczenie ile śpioszków i pieluszek potrzeba.
    I trzymam kciuki za te które czekają na testowanie, każdy dzień wtedy dłuży się niemiłosiernie.
    I oczywiście wspieram myślą te które czekają na kolejne badania, leczenie i muszą odczekać czas do starań, tak jak i my.
    Ciężkie to bardzo, jak wiecie byłam w podróży i zwiedziłam trochę miejsc i widziałam tyle par z maleństwami w podróży i co nóż mówiłam mojemu małżonkowi że nie mogę się doczekać jak będzie tatą. Pragnę tego jeszcze bardziej.
    Chwilę się nie odzywałam, ale co kilka dnia nadrabiałam co U Was 🥹
    Ja jutro mam wizytę u gin. tu u siebie na miejscu i zobaczymy jak lekarz to wszystko widzi na przyszłość z moim poronieniem i czy będą chętni na dalszą diagnostykę czy zabezpieczy mnie poprostu lekami, czy powie starać się i nie przejmować.
    Liczę na coś dobrego ✨
    W sumie specjalnie umawiałam to przed świętami żeby wiedzieć na czym stoimy.
    Ps. A tak to jedno się przekonałam, wolę Europę niż Azję, tego jestem pewna!
    I cieszę się na święta bardzo 🎄

Flora96, Cień, Mamoura, Paola2604, Fox, Marysia996 lubią tę wiadomość

💃🏻 34l.
    🧔🏻‍♂️ 38 l.

First baby 🍬
    💔
    X.25
    9/7tydz.

🕊️ Poronienie zabiera marzenie, ale nie zabiera prawa do nadziei…

•Życie i ciąża za granica 🌍
‹‹ 283 284 285 286 287
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ