Starania po poronieniu 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o długość krwawienia to słyszałam że może być ono bardzo dlugie. Nie chce skłamać bo brzmi to trochę nieprawdopodobnie, ale słyszałam nawet o 2-3 tygodniach.👩❤️👨 31&35
💔 15.05.25 6 tyg/9tyg
🔎Badania
Mutacja PAI-1 w układzie homozygotycznym 🧬
APS wykluczony ✅
Celiakia wykluczona ✅
TSH, Progesteron, Estradiol, Prolaktyna ⏳
Infekcje i pasożyty⏳
Badanie komputerowe nasienia ⏳
Fragmentacja DNA plemników ⏳ -
A kiedy wam lekarz kazał przyjść na kontrolę bo mi dopiero po miesiączce która powinna pojawić się w ciągu 4-6 tygodni. Ale myślę że jak krwawienie ustanie to się umowie na kontrolę.
Ja miałam silny ból podczas poronienia, podobno to normalne. Podawali mi kroplówki z środkami przeciwbólowymi.
Za ok 6 miesięcy planujemy ponownie starać się o ciążę ☀️Starania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
Maj 2025 - 8 tydzień ciąży - brak akcji 🖤 -
Stokrotka94 wrote:Jeśli chodzi o długość krwawienia to słyszałam że może być ono bardzo dlugie. Nie chce skłamać bo brzmi to trochę nieprawdopodobnie, ale słyszałam nawet o 2-3 tygodniach.Starania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
MimiM29 wrote:A kiedy wam lekarz kazał przyjść na kontrolę bo mi dopiero po miesiączce która powinna pojawić się w ciągu 4-6 tygodni. Ale myślę że jak krwawienie ustanie to się umowie na kontrolę.
Ja miałam silny ból podczas poronienia, podobno to normalne. Podawali mi kroplówki z środkami przeciwbólowymi.
Za ok 6 miesięcy planujemy ponownie starać się o ciążę ☀️
Teraz to po miesiące, ale w środę i tak idę na nfz bo tam będę mieć dalej l4 zanim dostanę skrócony macierzyński po ustaleniu płci.
A tu pójdę już prywatnie znów, ale tak za miesiąc bo jednak stwierdziliśmy że będziemy starać się Odrazu, dzięki tym 8 tygodni będę mieć czas na odpoczynek bo przedtem od początku były plamienie i 2 tygodnie tak pracowałam
Co ma być to będzie, z jednej strony niejest powiedziane że Odrazu się uda, zobaczymyMimiM29 lubi tę wiadomość
13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤
-2010--- ♥️♥️--👣👣
-2015---♥️--🧚 -
U mnie w wypisie ze szpitala było napisane że kontrola u lekarza prowadzącego z wynikiem histopatologicznym za 4-6 tygodni. Idę 25 czerwca. Mamy też odczekać 3 miesiące więc wrócimy do starań we wrześniu… Porobimy badania, ja muszę jeszcze ogarnąć hormony i niestety to zabierze trochę czasu… A chciałoby się wszystko na już
MimiM29 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&35
💔 15.05.25 6 tyg/9tyg
🔎Badania
APS wykluczony ✅
Celiakia wykluczona ✅
Infekcje i pasożyty⏳
Stokrotka94 wrote:U mnie w wypisie ze szpitala było napisane że kontrola u lekarza prowadzącego z wynikiem histopatologicznym za 4-6 tygodni. Idę 25 czerwca. Mamy też odczekać 3 miesiące więc wrócimy do starań we wrześniu… Porobimy badania, ja muszę jeszcze ogarnąć hormony i niestety to zabierze trochę czasu… A chciałoby się wszystko na już
Takie masz zalecenie że musisz poczekać 3 miesiące? Pytam bo różnie ginekolodzy podchodzą do tego. Ja kilka razy poroniłam, ale zgodę zawsze miałam po 1 muesiaczce po poronieniu czy z łyżeczkowaniem czy samoistnie. Z tym że wszystko było ok na kontroli. Teraz jestem po poronieniu które zaczęło się 7.04, 6 tydzień, byłam na kontroli. Miałam pęcherzyki, owulacja była, zaczęliśmy starania. Lekarz mówi że nie ma na co czekać, że kobieta nawet jest bardziej płodna po poronieniu. Hormonów nie badałam, lekarka mówi że skoro wróciły owulacje to można się starać. Od poronienia zdążyłam zrobić badania immunologiczne, iść na wizytę do immuno i gina. Nie chciałam czekać, ale wiadomo każdy inaczej czuje.2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Paola2604 wrote:Takie masz zalecenie że musisz poczekać 3 miesiące? Pytam bo różnie ginekolodzy podchodzą do tego. Ja kilka razy poroniłam, ale zgodę zawsze miałam po 1 muesiaczce po poronieniu czy z łyżeczkowaniem czy samoistnie. Z tym że wszystko było ok na kontroli. Teraz jestem po poronieniu które zaczęło się 7.04, 6 tydzień, byłam na kontroli. Miałam pęcherzyki, owulacja była, zaczęliśmy starania. Lekarz mówi że nie ma na co czekać, że kobieta nawet jest bardziej płodna po poronieniu. Hormonów nie badałam, lekarka mówi że skoro wróciły owulacje to można się starać. Od poronienia zdążyłam zrobić badania immunologiczne, iść na wizytę do immuno i gina. Nie chciałam czekać, ale wiadomo każdy inaczej czuje.👩❤️👨 31&35
💔 15.05.25 6 tyg/9tyg
🔎Badania
APS wykluczony ✅
Celiakia wykluczona ✅
Infekcje i pasożyty⏳
Paola, a po poronieniach jak szybko się wam udało? Wiecie jaka była przyczyna? U nas lekarze mówili że prawdopodobnie wada genetyczna ale nie zbadaliśmy zarodka.👩❤️👨 31&35
💔 15.05.25 6 tyg/9tyg
🔎Badania
APS wykluczony ✅
Celiakia wykluczona ✅
Infekcje i pasożyty⏳
Dzięki za wiadomości
odkąd do Was napisałam jakoś lepiej mi się zrobiło 🫶🏻
Mi lekarz powiedział że 3-6 miesięcy się wstrzymać, aby organizm doszedł do siebie i abym psychicznie była gotowa bo się rozsypalamStarania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
Stokrotka94 wrote:Paola, a po poronieniach jak szybko się wam udało? Wiecie jaka była przyczyna? U nas lekarze mówili że prawdopodobnie wada genetyczna ale nie zbadaliśmy zarodka.
Bywało że w 1 cyklu, w 2, najdłużej 4 miesiące. Przez długi czas nie znaliśmy przyczyny. Zawsze mówili a to wada, a to zarodek nie taki. Sama wzięłam sprawy w swoje ręce i prawdopodobnie to immunologia. Mój organizm odrzuca zarodek, nie mam kirow odpowiedzialnych za zagnieżdżenie się zarodka. Teraz próbujemy na leku accofil. My zbadaliśmy 2 zarodki , jeden faktycznie miał wadę, drugi nie miał. Genetyk mówiła nam że badanie kariotypów u nas nie ma sensu, że zdarzyła się u nas wada losowa.2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
2010- syn👶duphaston
2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
2024-ciaza zatrzymana,
poronienie 11 tydz, duphaston
2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin
Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo
Po 7 ciąży
HLAC C1 grupa *07 *12
Kir AA
Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var
Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony -
Z tym wstrzymywaniem się 3 miesiące chodzi głównie o szyjkę macicy. Po łyżeczkowaniu szyjka potrzebuje więcej czasu żeby się zregenerować.
Wiadomo że w ciążę chce się zająć szybko ale jak już jest wizja tego, że można stracić dziecko lub urodzić skrajnego wcześniaka przez niewydolność szyjki to już warto dać sobie te 3 miesiące.
Po martwym porodzie wysokiej ciąży czasami każą wstrzymać się i 6 miesięcy ale to już chodzi też o stan psychiczny i połóg.
No ale po ciążach straconych wcześnie 6-8 tydzień i całkowitym poronieniu to zazwyczaj pozwalają od razu lub odczekać cykl żeby hormony się wyrównały.
Po poronieniu można też mieć np podwyższona prolaktynę. Ja miałam 2 lata temu laktację po poronieniu w 10 tygodniu.
Ale za to po zabiegu szybko dostałam okres bo chyba po 2 tyg i później już miałam owulację.
A teraz poronienie farmakologicznej ciąży zatrzymanej w 9+2, poronienie 10 tc i mimo, że minęło 2 tygodnie to wciąż krwawie.
Na USG endo 3 mm więc nie zanosi się na miesiączkę.
Czekam.
03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ja idę na kontrolę 9 czerwca, równo miesiąc po wyjściu ze szpitala, chyba ze będzie się działo cos niepokojacego. Do tego czasu mam nie robić żadnych badań, ponieważ dopiero na wizycie omówimy wyniki badań histopatologicznych oraz moich dotychczas robionych ( a po pierwszym poronieniu zbadałam m. in. KIRy, trombofilie, celiakie, zespół antyfosfolipidowy, ANA, test obciążenia glukoza z insuliną, prolaktynę z obciążeniem, różnego rodzaju hormony w różnych dniach cyklu, białko C i S, przeciwciala tarczycowe, wymazy na bakterie atypowe). Częsc z tych badań na szczęście nie trzeba drugi raz powtarzać... Ale czas bardzo zleciał robiąc te badania i po 3ciej miesiączce wznowiliśmy starania i udało się za pierwszym razem (nie zdążyłam wziąć leków na wspomaganie owulacji).
Co do krwawienia po pierwszym poronieniu w 9 tc. krwawiłam delikatnie kilka dni, potem kilka dni przerwy i pamiętam że równo w 10 dniu po dostałam krwawienia większego, które wyglądało jakbym dostała miesiączkę, ale to organizm się jeszcze oczyszczał jednak. Miesiączkę dostałam ok 5 tygodni po poronieniu.
Teraz jestem 12 dni po poronieniu ale poznym, i cały czas utrzymuje się delikatne krwawienie, bety nie badałam, ale test ciążowy kilka dni temu wyszedł juz negatywny.
W pierwszej ciąży wystąpiła wada genetyczna, teraz czekamy na wyniki...30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie, Kir Bx
09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼
22.01.2025- ⏸️
05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼 -
Kurcze tak się zastanawiam dziewczyny, bo może trochę zielona jestem w tym temacie.
Od momentu dowiedzienia się o ciąży ( przez plamienie) potem poronienie było zero sexu, w poniedziałek lekarz prywatnie dał zielone światło na staranie jak będzie Owulacja i sex,
no i wczoraj po miesiącu był sex, ale miałam dziwne uczucie w szyjce jakby mnie kuło i bolało w trakcie,
dzisiaj byłam również u ginekologa na nfz gdzie zlecił mi Bete i dalej l4, mówił że ogólnie jest wszystko dobrze w porównaniu do usg tydzień temu mam w piątek podejść z wynikami bety, coś tam w środku jeszcze jest podał nawet wymiary ale ładnie się oczyszcza są delikatne plamienia aby.
I teraz sama niewiem czy lepiej z tym sexem poczekać, lekarz mówił że jest dobrze ale gdzieś mam stracha13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤
-2010--- ♥️♥️--👣👣
-2015---♥️--🧚 -
Jeśli nie czujesz się ok i masz wątpliwości to może lepiej zaczekac dla swojego komfortuStarania od : 10.2021
41 cykli starań 😫
💃🏻32🕺🏻34
HyCoSy ✅
AMH 5.24 ng/ml
31.03 ⏸️ beta 6.53 🥳
03.04 ⏸️ beta 57 🥳
10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
Najlepiej wybierz moment w którym będziesz się czuła gotowa. Jeśli boli może lepiej zaczekać? Albo spróbować i przerwać jeśli będzie coś nie tak? My z mężem od czasu starań nic, zero. Byliśmy strasznie zmęczeni maratonem staraniowym i mieliśmy dość. Do tego strach że może coś się stać. No a teraz wiadomo. Ja wczoraj zauważyłam że jak idę do łazienki siku to gdy rozluźniam mięśnie zaczyna mnie w środku boleć, nie wiem co to jest ale na pewno jest to związane z zabiegiem, bo wcześniej tak nie miałam. Podejrzewam że przy stosunku byłby taki ból jak u Ciebie👩❤️👨 31&35
💔 15.05.25 6 tyg/9tyg
🔎Badania
APS wykluczony ✅
Celiakia wykluczona ✅
Infekcje i pasożyty⏳
Aniela już miałaś negatywny test?
Ja chyba też sprawdzę albo pójdę na betę.
Nie wiem ile właśnie będzie spadać.
Wczoraj tak mnie cholernie bolał jajnik jak w owulację, że juz zgłupiałam. Niecałe 2 tygodnie po poronieniu.
Zrobiłam nawet test owulacyjny i wyszedł pozytywny ale one też wychodzą w ciąży pozytywne i teraz nie wiem czy to jednak nie beta.
Ledwo 4 dni wcześniej endometrium 3mm więc nawet lekarza nie pytałam o jajniki czy pracują.
Ja nie mam co liczyć na naturalne poczęcie ale jednak fajnie byłoby wiedzieć, że organizm już wszedł na dobre tory.
Co do seksu to ja za każdym razem słyszałam, że dopóki krwawienie nie ustało to so wstrzymać ale chyba bardziej że względu na ryzyko infekcji.
My też nic od lutego jak zaczął się cykl transferowy. Teraz trzeba się przełamać.03.2025 8 FET 4AB 💔 9+2/10 tc [*] ♂️ 😔
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 9/10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ETcb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1 , cross 54%
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Stokrotka94 wrote:Najlepiej wybierz moment w którym będziesz się czuła gotowa. Jeśli boli może lepiej zaczekać? Albo spróbować i przerwać jeśli będzie coś nie tak? My z mężem od czasu starań nic, zero. Byliśmy strasznie zmęczeni maratonem staraniowym i mieliśmy dość. Do tego strach że może coś się stać. No a teraz wiadomo. Ja wczoraj zauważyłam że jak idę do łazienki siku to gdy rozluźniam mięśnie zaczyna mnie w środku boleć, nie wiem co to jest ale na pewno jest to związane z zabiegiem, bo wcześniej tak nie miałam. Podejrzewam że przy stosunku byłby taki ból jak u Ciebie
Oczywiście przerwaliśmy jak zaczęło boleć, mam nadzieję że się unormuje to, zobaczymy za kilka dni13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤
-2010--- ♥️♥️--👣👣
-2015---♥️--🧚 -
Hej Dziewczyny,
Od razu przepraszam, bo nie wiem już w którym wątku pisać 🙈
28.04 miałam łyżeczkowanie. Wczoraj Pani Doktor na wizycie powiedziała, że w obrazie USG nie widać nic złego i zleciła mi CRP oraz beta.
Wartości wynoszą odpowiednio 0,6 i 15.
Była to wizyta w Luxmedzie, a Pani Doktor (okazało się, że pracuje w tym samym szpitalu gdzie miałam zabieg) była naprawdę bardzo pomocna i zaangażowana, ale w zaleceniach napisała mi, że w przypadku dodatniej bety mam niezwłocznie zgłosić się do lekarza…
Trochę mnie to zastanawia, bo od zabiegu minęły 3 tygodnie, a wszędzie czytam, że beta potrafi spadać długo..
W sobotę mamy z mężem zaplanowane wakacje (na które mieliśmy lecieć w ciąży), a ja zaczynam panikować, czy przypadkiem nic tam się nie dzieje
Jak te wartości wyglądały u Was po takim czasie od zabiegu? -
Ewa tak, z ciekawosci zrobiłam rano i wyszedl negatywny, ale byl dokładności 25 mIU/ml, więc nie wiem na ile wierzyć, bety nie robiłam a to jest jednak najbardziej wiarygodne. Test owulacyjny zrobilam wczoraj i również byl negatywny, druga kreska bardzo blada... No ale dla mnie istotne jest jednak kontrolne usg, do tego czasu też zamierzamy nie współżyć.
Też slyszalam, że z tym współżyciem chodzi o to ryzyko infekcji, ale jeśli lekarz zrobi usg i powie ze nie ma przeciwskazań to jak najbardziej można. A samo wspolzycie a ponowne starania się to też są dwie odrębne kwestie. No, a z bólem to chyba jest normalne po takich przerwach, do tego strach też jest w głowie... nic na siłę na pewno.
34Ja a jaką masz teraz betę? Czy dopiero u lekarza na kontroli zobaczysz wynik?
Do mnie wczoraj zadzwonili z laboratorium genetycznego, że otrzymali probke i rozpoczynają analizę płci i wad genetycznych, płeć mamy dostać do 6 dni a wady do 2-3 tygodni, ale myślę że będzie szybciej ;/30 👱♀️ 32👱♂️
Ch. Hashimoto, nieoznaczalne przeciwciała anty TPO, ANA dodatnie, Kir Bx
09.2024 poronienie zatrzymane w 9tc 💔👼
22.01.2025- ⏸️
05.2025 poronienie zatrzymane 18tc 💔👼 -
Olgu wrote:Hej Dziewczyny,
Od razu przepraszam, bo nie wiem już w którym wątku pisać 🙈
28.04 miałam łyżeczkowanie. Wczoraj Pani Doktor na wizycie powiedziała, że w obrazie USG nie widać nic złego i zleciła mi CRP oraz beta.
Wartości wynoszą odpowiednio 0,6 i 15.
Była to wizyta w Luxmedzie, a Pani Doktor (okazało się, że pracuje w tym samym szpitalu gdzie miałam zabieg) była naprawdę bardzo pomocna i zaangażowana, ale w zaleceniach napisała mi, że w przypadku dodatniej bety mam niezwłocznie zgłosić się do lekarza…
Trochę mnie to zastanawia, bo od zabiegu minęły 3 tygodnie, a wszędzie czytam, że beta potrafi spadać długo..
W sobotę mamy z mężem zaplanowane wakacje (na które mieliśmy lecieć w ciąży), a ja zaczynam panikować, czy przypadkiem nic tam się nie dzieje
Jak te wartości wyglądały u Was po takim czasie od zabiegu?
Kwestia jest tego w którym tygodniu było poronienie (czyli od jakiej wartości beta spada). U mnie po dwóch tygodniach od poronienia (farmakologiczne) beta była jeszcze 360. Spadała do 0 jeszcze kolejne ponad dwa tygodnie. Te ostatnie wartości niestety schodzą najdłużej więc myślę że jeszcze kilka dni może u Ciebie spadać. Najważniejsze że na usg nie widać żadnych resztek to powinna ładnie spaść do 0starania od 2022
🙍♀️'92
AMH - 7,48
PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
❌MTHTR A1298 homo
❌PAI hetero
✅homocysteina - 7
✅ASA
✅KIR 4/5 brak 2DS5
✅HLA-C oboje C1
✅ANA3
✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
✅APS
✅kariotyp
🙍♂️'90
Koncentracja 2,1 mln/ml
Morfologia 4%
❌FSH - 15,64
✅kariotyp, CFTR, usg jąder
2022 - histeroskopia (polipy)
2024 - polipektomia
I IVF (menopur 150, orgalutran)
11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.
⌛histeroskopia + cd138