X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Starania po poronieniu 2025
Odpowiedz

Starania po poronieniu 2025

Oceń ten wątek:
  • collet Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katasiunia wrote:
    Hej dziewczyny.
    Byłam dzisiaj u lekarza. Moje za wysokie beta -hcg jest spowodowane ciążą bliźniaczą 🫣 jesteśmy w ogromny szoku i jednocześnie ogromnie przeszczęśliwi ☺️ chociaż ja bardzo się boję.
    Teraz mój lekarz chce zrobić szczegółowe z uwagi na poprzednie poronienie.
    Trzymam za Was kciuki trzeba wierzyć że będzie dobrze 😌

Ale super, ale się cieszę!!! Trzymam ogromne kciuki za Waszą trójkę. Zdrowo rośnij, odpoczywaj i ciesz się ciążą. <3

Ja w piątek byłam u nowej ginekolog. Mega mi się spodobała podejściem, na spokojnie wszystko wyjaśniła. Dała zielone światło. Porozmawiałyśmy też o metforminie, którą poprzedni lekarze mówili brać profilaktycznie na poprawę owulacji, ona uważa to za bezsens biorąc pod uwagę, że nie mam policystycznych jajników... jedynie widziałaby zastosowanie ze względu na gospodarkę cukrowo-insulinową (jestem świeżo po krzywej, czekam na wyniki i wtedy zdecyduje czy wdrażać czy nie). No i też zwróciła uwagę, że jak już się metforminę bierze, to nie można jej odstawiać na początku ciąży, co zaleciła mi poprzednia lekarka... Także może i u mnie na urodziny (mam na koniec maja) gdyby oczywiście się udało, byłby piękny prezent ;)

Starania od 06.2023
    10.2024 monitoring USG + badania hormonów
    3 dc:
    Kwas foliowy 10.3 ng/ml
    FSH 5.42 mIY/ml
    LH 3.95 mIU/ml
    Estradiol 30.5 pg/ml
    witamina D3 31.5 ng/ml
    21 dc:
    TSH 1.019, FT3 2.52, FT4 0.92, progesteron 14.8, AMG 16.72 pmol/l
    27 dc: glukoza na czczo: 97, glukoza po OGGT 95, kortyzol 20,6, insulina na czczo: 7,9
    05.12.2024 sonoHSG jajowody drożne
    24.12.2024 r. II kreski <3
    15.01.2025 r. 6t6d. ciąża pojedyncza, CRL 9,9 mm, FHR 151/min
    15.02.2025 Poronienie chybione w 7tc. Brak czynności serca😭
  • mariegold_ Ekspertka

Wysłany: 11 maja, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkez wrote:
    Cześć dziewczyny,

Ja niestety wypadłam trochę z tematu starań. Dla przypomnienia poroniłam drugą ciążę w grudniu. Pierwsza też poroniona po ponad 4 latach starań. Moj lekarz stwierdził, że lepiej żebyśmy podeszli do in-vitro bo dzięki temu dowiemy się w jakim stanie są moje komórki jajowe i czy to nie jest powodem poronień. Także będę mieć teraz leczenie przez około 3 miesiące a później podchodzimy do procedury. Ciągle mam nadzieję, że po leczeniu uda się naturalnie

A jak u Was? Czy której z Was udało się zajść w ciążę?

Cześć Inkez, dawno się nie słyszałyśmy, ja zresztą też trochę wypadłam z tego forum. Zaczęłam właśnie długi protokół i zastanawiam się, jaki będzie efekt. Ostatnie miesiące mocno mnie przetyrały, niestety ciągle pod górkę, więc i do tego podchodzę bez przesadnego nastawiania się i wiary. Ale zobaczymy. Trzymam kciuki za to, by udało się naturalnie u Ciebie, a jeśli nie, to by ivf pomogło 🤞🏻

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Karo_89 Debiutantka

Wysłany: 12 maja, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie sądziłam,że jeszcze zawitam na to forum.
    Moja walka o dzieci trwa od 2016r.
    Mam za sobą leczenie niepłodności za pomocą inseminacji i in vitro, dzięki któremu mam córkę❤️
    Następnie ciaza biochemiczna, poronienie zatrzymane, poronienie samoistne.
    W 2023r. urodziłam szczęśliwie 2 córkę (ciaza naturalna z neoparin)❤️
    Zamarzyłam o trzecim dziecku i niestety niespełna tydzień temu znów strata w 10tc, poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie.
    Jesteśmy z mężem przebadani, nigdy nic nie wykazało nieprawidłowości.
    Powiem szczerze, że jestem zdruzgotana, koncze w tym roku 36lat, zastanawiam się czy to już nie za późno na kolejną walkę. Sił brakuje, a motywacja jest.
    Może za miesiąc wrócę do kliniki i rozpocznę nowa diagnostykę.
    Musiałam się wygadać 🥲

36lat
    2019r narodziny Lidzi dzięki in vitro ❤️
    2021r poronienie zatrzymane
    2022r poronienie samoistne
    2023r narodziny Kaliny, ciąża naturalna + neoparin
    05.2025r poronienie zatrzymane
    Rozpoczynam nową diagnostykę...
  • mariegold_ Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo_89 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie sądziłam,że jeszcze zawitam na to forum.
    Moja walka o dzieci trwa od 2016r.
    Mam za sobą leczenie niepłodności za pomocą inseminacji i in vitro, dzięki któremu mam córkę❤️
    Następnie ciaza biochemiczna, poronienie zatrzymane, poronienie samoistne.
    W 2023r. urodziłam szczęśliwie 2 córkę (ciaza naturalna z neoparin)❤️
    Zamarzyłam o trzecim dziecku i niestety niespełna tydzień temu znów strata w 10tc, poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie.
    Jesteśmy z mężem przebadani, nigdy nic nie wykazało nieprawidłowości.
    Powiem szczerze, że jestem zdruzgotana, koncze w tym roku 36lat, zastanawiam się czy to już nie za późno na kolejną walkę. Sił brakuje, a motywacja jest.
    Może za miesiąc wrócę do kliniki i rozpocznę nowa diagnostykę.
    Musiałam się wygadać 🥲

Ja mam 38 i od kilku lat walczę o drugie. Wydaje mi się, że dopóki chcesz i zdrowie Ci na to pozwala, to warto walczyć. Ja jestem po dwóch poronieniach i teraz startuję z procedurą do ivf. Jest we mnie dużo sprzecznych emocji po tym co przeżyłam, ale wiem, że chcę próbować póki mam na to energię i wierzę, że nie wszystko stracone 🍀

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Karo_89 Debiutantka

Wysłany: 12 maja, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariegold_ wrote:
    Ja mam 38 i od kilku lat walczę o drugie. Wydaje mi się, że dopóki chcesz i zdrowie Ci na to pozwala, to warto walczyć. Ja jestem po dwóch poronieniach i teraz startuję z procedurą do ivf. Jest we mnie dużo sprzecznych emocji po tym co przeżyłam, ale wiem, że chcę próbować póki mam na to energię i wierzę, że nie wszystko stracone 🍀

Bardzo współczuję strat ❤️
    Rodzeństwo to najpiękniejsze co możemy dać naszym dzieciom na resztę życia. Wiem, że warto o to walczyć.
    Czasami chciałabym JUŻ NIE CHCIEĆ, żeby wystarczyły moje dwa szczęścia, ale to jest niewidzialna siła, która pcha i nie zważa na nic. Na emocje, strach,ból po stratach...
    Trzymam kciuki ❤️
    IVF przeszliśmy szczęśliwie 7lat temu, warto było dla tego cudu :)

Po_prostu_Ola lubi tę wiadomość

36lat
    2019r narodziny Lidzi dzięki in vitro ❤️
    2021r poronienie zatrzymane
    2022r poronienie samoistne
    2023r narodziny Kaliny, ciąża naturalna + neoparin
    05.2025r poronienie zatrzymane
    Rozpoczynam nową diagnostykę...
  • Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Was dziewczyny... Dziś jadąc na wizytę w 16 tc policzyliśmy z mężem, że tak naprawdę już ponad 10 lat jesteśmy non-stop w trybie starania się o któreś z dzieci, i oczywiście każdego dziecka bardzo chcieliśmy, ale też czekając na to trzecie mój mąż stwierdził, że jednak to zaprzestanie starań będzie ogromną ulgą... Zwłaszcza, że u nas problem był przede wszystkim po stronie męża, więc naprawdę ciężko mu było z tą presją (wiadomo, starałam się go wspierać, tym niemniej bezpłodność czy raczej w jego przypadku obniżona płodność daje na głowę 😥).
    O każdą ciążę oprócz ostatniej staraliśmy się 2-3 lata, a kiedy przekroczyłam te 35 lat poważnie zastanawialiśmy się, czy nie odpuścić, bojąc się drugiego poronienia... Szczęśliwie wszystko wskazuje na to, że się udało, ale psychicznie jest mi najciężej w tej ciąży i praktycznie dopiero teraz zaczynam się bardzo nieśmiało cieszyć...

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
  • Inkez Ekspertka

Wysłany: 12 maja, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariegold_ wrote:
    Cześć Inkez, dawno się nie słyszałyśmy, ja zresztą też trochę wypadłam z tego forum. Zaczęłam właśnie długi protokół i zastanawiam się, jaki będzie efekt. Ostatnie miesiące mocno mnie przetyrały, niestety ciągle pod górkę, więc i do tego podchodzę bez przesadnego nastawiania się i wiary. Ale zobaczymy. Trzymam kciuki za to, by udało się naturalnie u Ciebie, a jeśli nie, to by ivf pomogło 🤞🏻
    Miło, że ciągle tu zaglądasz 🙂 ja rozpoczęłam stymulację do owulacji bo dopiero po wizycie dotarło do mnie, że już w tym cyklu będziemy rozpoczynać procedurę i będziemy zamrażać zarodki, a leczenie będzie dopiero później 😱 nigdy się nie interesowałam tym jak dokładnie wygląda in-vitro bo zawsze odsuwaliśmy to od siebie. Tym większe zaskoczenie, że to już tak szybko. Ale już podjęliśmy decyzję, że to jest konieczne.
    Powiem Ci, że nam też nie jest lekko. Myśleliśmy, że przeprowadzka do domu rozwiąże wszystkie problemy , a tu jedne zniknęły a pojawiły się drugie 🙈
    Trzymam mocno też za Ciebie kciuki, żeby Wam się udało za pierwszym razem ♥️

• Claudie_28 Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i ja podzielę się swoją historią
    Pierwsza córka urodzona w 2019 roku w pierwszym cyklu, bez żadnych problemów
    Od listopada staramy się z mężem o drugie dziecko.
    31.12.24- miałam zabieg łyżeczkowania, ponieważ ciąża przestała się rozwijać w 7 tygodniu. Leżałam parę dni na podtrzymaniu, ale beta zaczęła spadać.
    W lutym dostaliśmy zielone światło od lekarza i w marcu znowu ujrzałam II kreseczki na teście, którymi pocieszyłam się tylko tydzień- ciąża biochemiczna.
    Zrobiłam badania w kierunku trombofili i czekamy obecnie na wyniki.
    Obecnie 37 dzień cyklu( trwają zawsze 30dni) a testy wychodzą negatywne.
    Od 3 lat biorę metrofmine, że względu na stan przedcukrzycowy i okropne bóle głowy po jedzeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 07:49

👧🏻 2019
    Listopad 2024 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    07.12.24 ⏸️
    31.12 7 tydzień 💔 poronienie chybione, łyżeczkowanie
    29.03 ⏸️
    07.04 💔ciąża biochemiczna
    07.05/09.05/12.05 testy negatywne 14.05🩸
    10.06 i 11.06 ⏸️
    21.06 poronienie w 5+3 tyg
  • Inkez Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    Rozumiem Was dziewczyny... Dziś jadąc na wizytę w 16 tc policzyliśmy z mężem, że tak naprawdę już ponad 10 lat jesteśmy non-stop w trybie starania się o któreś z dzieci, i oczywiście każdego dziecka bardzo chcieliśmy, ale też czekając na to trzecie mój mąż stwierdził, że jednak to zaprzestanie starań będzie ogromną ulgą... Zwłaszcza, że u nas problem był przede wszystkim po stronie męża, więc naprawdę ciężko mu było z tą presją (wiadomo, starałam się go wspierać, tym niemniej bezpłodność czy raczej w jego przypadku obniżona płodność daje na głowę 😥).
    O każdą ciążę oprócz ostatniej staraliśmy się 2-3 lata, a kiedy przekroczyłam te 35 lat poważnie zastanawialiśmy się, czy nie odpuścić, bojąc się drugiego poronienia... Szczęśliwie wszystko wskazuje na to, że się udało, ale psychicznie jest mi najciężej w tej ciąży i praktycznie dopiero teraz zaczynam się bardzo nieśmiało cieszyć...
    Gratulacje! Życzę szczęśliwego rozwiązania i zdrowego chłopca 😊
    My o ciążę staramy się już w sumie 5 lat i w tamtym roku byłam 2 razy w ciąży ale 2 poroniłam. Mimo to się nie poddaje 🙂 a widzę u Ciebie w stopce, że chorujesz na trombofilię, tak jak ja. Miałaś jakieś leki w tym kierunku w ciąży?

• zmija Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyny,

Ja to jak zwykle - jak trwoga to na forum.
    Dziś 35dc, zrobiłam drugi test (pierwszy w 30dc - negatywny). Dziś dwie kreski jak w mordę strzelił. I aż mnie sparaliżowało - marzyłam o tym momencie ale po poronieniu na początku lutego uruchomiło się we mnie WSZYSTKO. Że czemu czwartkowy test wyszedł negatywny, czemu wystąpienie śluzu rozjechało się ze wzrostem temperatury (zaczęła rosnąć dopiero po 20dc). Z jednej strony - wiem, że to wszystko mieści się w normie ale w głowie mam już milion scenariuszy.

Do rzeczy - potrzebuję porady, co dalej? Czy zrobić jutro betę i np. w piątek i umówić się do lekarza? Bardzo się boję, że z uwagi na prawdopodobnie późniejszą owulację i implantację na wizycie jeszcze nic nie będzie widać, a z drugiej strony - nie chcę iść za późno, gdyby miały wyjść jakieś nieprawidłowości.

Próbuję być dobrej myśli ale w głowie bzyczy mi jak w ulu. Boję się i nie chce wpaść w spiralę czarnych myśli…

collet lubi tę wiadomość

age.png
  • 35Ja Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem po poronieniu, dopiero od wczoraj więc wiadomo wszystko musi się oczyścić

Ogólnie umówiłam wizytę ża 3 tygodnie do innej pani doktor która mam nadzieję że będzie mnie prowadzić
    Tu od samego początku miałam plamienia, ciąża zatrzymana w 8 tygodniu ( zero zainteresowania lekarza że plamie aby zrobił wyniki krwi której dzidzia nie doczekała)
    Poronienie szpital tragedia wyszłam do domu N żądanie, w domu wszystko poleciało, dzisiaj byłam u ginekologa i jeszcze wszystko się nie oczyściło więc w piątek kontrola, już mam nadzieję że odbędzie się bez łyżeczkowania macicy, bo w razie co jadę na inny szpital

Teraz czekam na wyniki ustalenia płci i szczerze nie chcemy długo czekać a strać się jak najszybciej, dwie poprzednie ciąże były dobrze i cc były

Jakie wyniki proponujecie zrobić przed staraniem się i wizytą, i czy udało wam zajść się w ciążę Odrazu po poronieniu

13.05 2025 - Maria - 8 tydzień 🖤

-2010--- ♥️♥️--👣👣
    -2016---♥️--🧚
  • collet Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmija wrote:
    Część Dziewczyny,

Dziś 35dc, zrobiłam drugi test (pierwszy w 30dc - negatywny). Dziś dwie kreski jak w mordę strzelił. I aż mnie sparaliżowało - marzyłam o tym momencie ale po poronieniu na początku lutego uruchomiło się we mnie WSZYSTKO. Że czemu czwartkowy test wyszedł negatywny, czemu wystąpienie śluzu rozjechało się ze wzrostem temperatury (zaczęła rosnąć dopiero po 20dc). Z jednej strony - wiem, że to wszystko mieści się w normie ale w głowie mam już milion scenariuszy.

Do rzeczy - potrzebuję porady, co dalej? Czy zrobić jutro betę i np. w piątek i umówić się do lekarza? Bardzo się boję, że z uwagi na prawdopodobnie późniejszą owulację i implantację na wizycie jeszcze nic nie będzie widać, a z drugiej strony - nie chcę iść za późno, gdyby miały wyjść jakieś nieprawidłowości.

Próbuję być dobrej myśli ale w głowie bzyczy mi jak w ulu. Boję się i nie chce wpaść w spiralę czarnych myśli…

Hej. Ja przed poronieniem bym Ci powiedziała, abyś jeszcze poczekała chwilę, bo jeśli owulacja się przesunęła, to na usg jeszcze może nie być co widać. Ale w momencie, kiedy wiem jakie problemy mogą być związane z ciążą, to dla świętego spokoju poszłabym pewnie w pierwszym wolnym terminie i najwyżej wróciłabym ten tydzień czy dwa później, już jak lekarz powie. Prawdę mówiąc to loteria czy się uda czy się nie uda, co ma być, to będzie, niemniej jednak trzymam mocno kciuki, aby ta ciąża rozwijała się prawidłowo i zakończyła się szczęśliwie w odpowiednim czasie. <3

zmija lubi tę wiadomość

Starania od 06.2023
    10.2024 monitoring USG + badania hormonów
    3 dc:
    Kwas foliowy 10.3 ng/ml
    FSH 5.42 mIY/ml
    LH 3.95 mIU/ml
    Estradiol 30.5 pg/ml
    witamina D3 31.5 ng/ml
    21 dc:
    TSH 1.019, FT3 2.52, FT4 0.92, progesteron 14.8, AMG 16.72 pmol/l
    27 dc: glukoza na czczo: 97, glukoza po OGGT 95, kortyzol 20,6, insulina na czczo: 7,9
    05.12.2024 sonoHSG jajowody drożne
    24.12.2024 r. II kreski <3
    15.01.2025 r. 6t6d. ciąża pojedyncza, CRL 9,9 mm, FHR 151/min
    15.02.2025 Poronienie chybione w 7tc. Brak czynności serca😭
  • zmija Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    collet, dziekuję! Umówię teleporadę z moim lekarzem i zobaczę, co powie.

Jestem dziś w trochę lepszym nastroju więc walczę z tymi czarnymi myślami 🍀 nikomu jeszcze nie mówiłam, tylko tu na forum i nawet jakby coś poszło nie tak to teraz mam sobie ten mój mały sekret i się nim cieszę 🧿

age.png
  • Kttj Nowa

Wysłany: 14 maja, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mogę dołączyć? Jestem świeżo po poronieniu. Ciąża zatrzymana w ok. 5 tyg. zabieg łyżeczkowania w 8tc. To moja pierwsza strata. Wcześniej urodziłam 4 dzieci ciąże bez komplikacji. Po jakim czasie od łyżeczkowania lekarz dał wam zielone światło do ponownych starań?

• Malowybitna Ekspertka

Wysłany: 14 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmija wrote:
    Część Dziewczyny,

Ja bym zrobiła jutro betę, jak będzie powyżej 1000 to dopiero cokolwiek można zobaczyć na usg. Wcześniej raczej nic się nie dowiesz od lekarza i tak i pewnie wyślę na ponowną betę, bo jeden wynik też nic nie powie.

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅ANA3
    ✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    ✅APS
    ✅kariotyp
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia
    2024 - polipektomia
    2025 - histeroskopia + biopsja

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) 💔.
    ⌛️8.25 FET II (CN)
  • Ann35 Autorytet

Wysłany: 15 maja, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Szukam trochę informacji na temat starań po stracie.
    Pożegnaliśmy naszą córkę we wtorek , 14+3 tc . Niestety stwierdzona Trisomia 13.
    Jestem po zabiegu terminacji plus łyżeczkowanie.
    Za 2 tygodnie kontrola u ginekologa.
    Chciałabym się mniej więcej dowiedzieć jak wyglada starannie się o kolejne dziecko. Dostaje różne sprzeczne informacje i wiem, ze co lekarz to inaczej.

Pierwszą córkę pożegnałam w 14tc, nikt nie mówił żeby odczekać jakikolwiek czas, 2 miesiące później już byłam w ciąży i mam córkę.
    Tym razem słyszę , ze trzeba odczekać 3-6 miesięcy.
    Możecie przedstawić swoje doświadczenia ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja, 10:45

👩🏻 35 🧑🏻‍🦱 32 🇩🇪 HH

11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc
    12.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm
    13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm
    13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc
    Starania o 3 bombelka

———————————————————
    02.2025- 7cs
    25.02.25- ⏸️ 9dpo
    26.02.25- beta 53

☀️ 11.03- mamy kluseczkę !
    ☀️ 26.03- 1.12 cm kluseczki + ❤️
    ☀️ 23.04- 4,4 cm wszystko wyglada super ❤️
    ☀️ 29.04- usg prenatalne - problemy na horyzoncie- NT 3,63 czekamy na wyniki Pappa i Nipty
    💔 05.05- beta hCG - 25.900 IU/I - 0,6812 MoM, PAPPA - 1,060 IU/I - 0,4836 MoM, ryzyka skorygowane T13 1:4, T21 1:12, NIPTY- wysokie ryzyko T13
    💔 05.05- pilna punkcja łożyska
    💔 06.05- diagnoza Trisomia 13 🖤
    ———————————————————

⏳07.2025 - 1cs 🌈
  • Paola2604 Koleżanka

Wysłany: 15 maja, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kttj wrote:
    Hej, mogę dołączyć? Jestem świeżo po poronieniu. Ciąża zatrzymana w ok. 5 tyg. zabieg łyżeczkowania w 8tc. To moja pierwsza strata. Wcześniej urodziłam 4 dzieci ciąże bez komplikacji. Po jakim czasie od łyżeczkowania lekarz dał wam zielone światło do ponownych starań?

Hej. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Ja zawsze miałam zielone światło od razu po 1 miesiączce. Z tym że u mnie zawsze po kontroli było ok, żadnych krwiaków., żadnych zastrzeżeń. Najlepiej zaraz po miesiaczce umówić się do lekarza. Przy okazji sprawdzi czy w jajnikach są jakieś pęcherzyki . Ja ostatnie poronienie miałam samoistne 7.04 , okres dostałam 6.05. Wczoraj na kontroli miałam w lewym pęcherzyk 16 mm, w prawym kilka po ok 9 mm. Będziemy chyba działać , u mnie problemem jest immunologia. Tym razem będziemy próbować na leku accofil.

Kttj lubi tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
  • Kttj Nowa

Wysłany: 15 maja, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola2604 wrote:
    Hej. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Ja zawsze miałam zielone światło od razu po 1 miesiączce. Z tym że u mnie zawsze po kontroli było ok, żadnych krwiaków., żadnych zastrzeżeń. Najlepiej zaraz po miesiaczce umówić się do lekarza. Przy okazji sprawdzi czy w jajnikach są jakieś pęcherzyki . Ja ostatnie poronienie miałam samoistne 7.04 , okres dostałam 6.05. Wczoraj na kontroli miałam w lewym pęcherzyk 16 mm, w prawym kilka po ok 9 mm. Będziemy chyba działać , u mnie problemem jest immunologia. Tym razem będziemy próbować na leku accofil.

Dziękuję za odpowiedź mam nadzieję, że u nas też szybko dostaniemy zielone światło. Trzymam kciuki również za ciebie.

• Paola2604 Koleżanka

Wysłany: 15 maja, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kttj wrote:
    Dziękuję za odpowiedź mam nadzieję, że u nas też szybko dostaniemy zielone światło. Trzymam kciuki również za ciebie.

Dziękuję bardzo. Również trzymam kciuki. Z takiego 1 cyklu po poronieniu mam synka ♥️ Chiciaz bywało tak że np po poronieniu po ciąży trwającej dłużej ok. 11tyg mimo monitoringu owulacji nie zaszłam od razu.

Kttj lubi tę wiadomość

2009-puste jajo płodowe - poronienie samoistne
    2010- syn👶duphaston
    2021-ciąża zatrzymana, poronienie 9 tydz
    2013-córka👶duphaston, luteina, polocard
    2024-ciąża zatrzymana poronienie 8 tydz TR18, duphaston
    2024-ciaza zatrzymana,
    poronienie 11 tydz, duphaston
    2025-poronienie samoistne 6 tydz, duphaston+neoparin

Po 6 ciąży MTHFR1268 homo+Pai/serpine homo

Po 7 ciąży
    HLAC C1 grupa *07 *12

Kir AA
    Obecne : 2DL1, 2DL3, 2DL4 norm, 2DL4del, 2DS4(del - 22p) 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm

Nueobecne: 2Dl2, 2DL5(grupa1) 2DL5 (grupa2) 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1.3DP1 var

Zespol antyfosfolipidowy-wykluczony
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ