Trombofilia i Zespół antyfosfolipidowy
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey dziewczyny:)
Czy któreś z was stwierdzili zespół antyfosfolipidowy przy podwyższonych wynikach antykoagulantu tocznia?Wszystkie inne wyniki mam dobre, tylko antykoagulant wyszedł dwa razy podwyższony i nie wiem czy to wystarczy bym dostała heparynę na nfz. -
Kasionek wrote:Hey dziewczyny:)
Czy któreś z was stwierdzili zespół antyfosfolipidowy przy podwyższonych wynikach antykoagulantu tocznia?Wszystkie inne wyniki mam dobre, tylko antykoagulant wyszedł dwa razy podwyższony i nie wiem czy to wystarczy bym dostała heparynę na nfz.
Hej,
Miałam tak samo. Wszystkie inne w normie a LA podwyższone niemal 2x. Dla mojej ginki to było wystarczające i mam zdiagnozowany APS oraz dostałam heparynę na refundację.Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
Szczepienia limfocytami męża
MRL 59,7%
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA -
Pismak wrote:Hej,
Miałam tak samo. Wszystkie inne w normie a LA podwyższone niemal 2x. Dla mojej ginki to było wystarczające i mam zdiagnozowany APS oraz dostałam heparynę na refundację.Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Kasionek wrote:Super a robiłas te wyniki z 12tyg przerwą ? bo gdzieś czytałam,że tak powinno sie robić. A miałaś już szanse stosować heparynę?
Nie robiłam drugi raz LA. Moja ginka jest nowej szkoły i uważa, że raz wystarczy do diagnozy. Miałam „szanse” w ostatniej ciąży, ale się nie udało. Brałam acard 150 mg i clexane 0,4. Jednak teraz zrobiłam badania genetyczne i mam mutacje więc już wiem, że dawka heparyny była za mała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 23:51
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
Szczepienia limfocytami męża
MRL 59,7%
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron, toxo, CMV, helicobacter, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA -
Witam wszystkich
Mam do was pytanie
Jestem w 10tc wcześniejsza ciążę poroniłam.
W obecnej lekarz przepisał mi zapobiegawczo NEOPARIN zastrzyki Plus luteina duphaston kwas foliowy 5
Dla spokoju zrobiłam ostatnio wyniki
p.c przeciw kardiolipinie. IgG i Ohm
Wyszły 4.08 i 4.32
Wynik ujemny
Tylko że wyniki robiłam już biorąc heparyne czy ten wynik wyszedł ujemny dlatego że biorę heparyne czy po prostu nie mam zespołu antyfosfolidowego.
Proszę o jakąś opinię z góry dziękuję -
Kati6262 wrote:Witam wszystkich
Mam do was pytanie
W obecnej lekarz przepisał mi zapobiegawczo NEOPARIN zastrzyki Plus luteina duphaston kwas foliowy 5
Wyszły 4.08 i 4.32
Wynik ujemny
Tylko że wyniki robiłam już biorąc heparyne czy ten wynik wyszedł ujemny dlatego że biorę heparyne czy po prostu nie mam zespołu antyfosfolidowego.
Proszę o jakąś opinię z góry dziękuję
Nie mam pojecia. Heparyna nie zaszkodzi, ja bym brala. A bialko c i s robilas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 20:37
-
Kati6262 wrote:Witam wszystkich
Mam do was pytanie
Wyszły 4.08 i 4.32
Wynik ujemny
Proszę o jakąś opinię z góry dziękuję -
Hej dziewczyny!
Jestem w 6 tc drugiej ciąży. W pierwszej straciłam syna przez odklejone łożysko. Dzwoniłam dziś do mojego gina i mówił żebym brała acard tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam ile. Jestem przekonana, że powiedział dwie tabletki po 75 mg. Ważę ok 72 kg. ja było u was?? Błagam poratujcie!!Gabriel 35 tc [*], listopad 2017 -
Dziewczyny czy jest sens baddac zespół antyfosfolipidowy zaraz po stracie ??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -