Forum Poronienie Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
Odpowiedz

Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane

Oceń ten wątek:
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 23 listopada 2015, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Z takim TSH możesz zachodzić. Anty Tg do 10dni ale szybciej jest. A jak poprosimy w labo babkę żeby przycisla to szybciej będziesz miala
    Oj tak długo, myslalam że tak do 2dni:-/ w cyklu ciazowym tsh miałam 1,61przed, po dodatniej becie tsh 2,11 i też się nie utrzymało:-( dziś beta 9, szybko spada. bardzo jestem ciekawa tych przeciwciał. Zabko Ty je masz też zawyżone?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 19:50

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2015, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wspieram całym sercem kazda z Was <3
    strach po stratach bedzie kazdej z nas bardzo towarzyszyc niestety :(
    ja tragicznie sie boje i przyznaje sie do tego i ciezko wierzyc,ze sie uda. Ja bardziej wierze we wszystkie inne ciąze oraz że innym uda sie zajsc niz w nas ale nadzieje mam i trzeba ja miec.
    CO do badan jestem aby je robic ale trzeba tez pamietac,ze nie jestesmy w stanie wszystkich zrobic bo mozna tak robic tysiace badan a niestety nie zawsze wyjdzie dlaczego sie roni:( i chyba to jest najtrudniejsze.
    Trudne ale niestety prawdziwe słowa usłyszałam od mojej genetyk. Polecila rózne badania nie tylko genetyczne ale na koncu powiedziała,ze niestety kazda ciaza to loteria :( i zalezy od losu czy Boga czy co kto woli czy trafi sie akurat na zdrowe jajeczko i zdrowy plemnik. Bo mozna miec super wyniki a akurat w danym momencie jajeczko czy plemniki były z jakas wada. Poleciła - chociaz powiedziała,ze rozumie iz dla kobiet jest to moze straszne- starac sie dopoki - dopoty nie trafimy na te odpowiednie jajeczko i plemnik.
    Wiadomo nature trzeba wspomóc chociazby odpowiednimi lekami.
    Powiedziała równiez,ze zawsze trzeba miec nadzieje iż sie nam uda!!!!
    Zycze kazdej z Was tej wielkiej nadziei,ze w tym odpowiednim czasie kiedy zaczniecie sie starac uda sie juz na 100 % !!!!!!!!!
    a co do badan sa rózne teorie naukowców,lekarzy no i medycyna idzie do przodu i od niektórych badan juz sie zupełnie odchodzi a inne nowe sa polecane.
    Np jezeli chodzi o mutacje MTHFR ostatnio hematolog mi mowił,ze zaczyna odchodzic sie wg badan w USA od tego iz moze miec ona wpływ na zakrzepice czy poronienia ale oczywiscie czesc naukowców mówi tak a czesc tak moj lekarz jest za tym,ze moze miec to wpływ !!!
    Mowił tez o tym,ze jak badacie białko S i C trzeba byc zdrowym bo wyniki beda zaburzone!!
    Przepraszam znów sie rozpisałam :(
    wspieram kazda z Was kochane <3

    żabka04, opóźniona lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2015, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek ja na widok dziecka niemowlaka płacze :-(

    Kas anty tpo mam 32,03 IU/ml ( norma 0-34,00)
    anty tg 17,60 IU/ml ( norma 0-115,0)
    tsh 1,2

    Ja jak pierwszą poroniłam miałam tsh 3,98 !!!wtedy się dowiedziałam że tarczyca chora.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2015, 20:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa Dziękuję za twój wpis.
    Potwierdziły się słowa moich lekarzy. Jestem teraz pewna że cykl kobiety to loteria.
    Szkoda że tak ciężko jest wygrać:-)
    My również cię wspieramy i trzymamy kciuki za ciebie:-)

    P.S widze ze masz niski progesteron możesz napisac jaki miałas wynik?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 20:40

  • Wiaterek Autorytet
    Postów: 3117 4126

    Wysłany: 23 listopada 2015, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko ja wierze, ze kazda z nas ma swoje przeznaczenie co do dziecka. My ustalilismy z mezem, ze jesli wyniki wyjda nie bardzo, to znaczy szansa na zdrowa ciaze bedzie minimalna to nie bedziemy probowac tylko postaramy sie o adopcje. Widze ze u Was ta opcja rowniez nie przeszla, ale jestes teraz w ciazy i bardzo mocno trzymam kciuki, zeby tym razem bylo dobrze. Kazda Aniolkowa Mama zasluguje na szczescie przytulenia swojego malego szkraba do piersi <3

    Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2015, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko progesteron bez luteiny mam zwykle ponizej 10 teraz w ciazy nawet nie badałam od razu miałam brac luteine bo ona na mnie dziala Duphaston niestety nie.

    Wiaterku my przeszlismy cała procedure adopcyjna juz spotykalismy sie z chłopce nawet sad nam Go przyznał niestety osrodek adopcyjny uznał,ze chłopiec ma wg nich za duze zaburzenia przywiazania wiezi i nie moze zostac oddany do adopcji :(
    Masz racje kazda aniołkowa mama zasluguje na szczescie !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    i tego kazdej z Was i sobie równiez zycze <3

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 23 listopada 2015, 21:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wiaterek ja na widok dziecka niemowlaka płacze :-(

    Kas anty tpo mam 32,03 IU/ml ( norma 0-34,00)
    anty tg 17,60 IU/ml ( norma 0-115,0)
    tsh 1,2

    Ja jak pierwszą poroniłam miałam tsh 3,98 !!!wtedy się dowiedziałam że tarczyca chora.
    Oj ja antyTg rok temu miałam prawie 500. Zaczelam suplementacje i chyba odstawie po części gluten.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2015, 21:20

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2015, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się zmienić dietę ale tak naprawdę to mam wodę z mózgu na niedoczynność taka dieta, na insulinooprnosc taka dieta, na hashimoto taka dieta nawet nie umiem Ci napisać jaka dieta bo oczy robię jak czytam to wszystko. Już nic nie wiem. Ostatnio kupiłem chleb z niskim ig eczoraj przeczytałam skład tam są różne mąki które mi niby nie wolno.jem dużo świeżych warzyw. Odrzucilam słodkie czasami coś tam przelkne, majonez, musztarda, ketchup,śmietanę,kiedyś czytałam żeby nie swirowac z dietami tylko z umiarem używać tych zakazanych rzeczy.
    Nic już nie wiem. Chyba czas się wybrać do jakiegoś dietetyka

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 23 listopada 2015, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam problem z dieta. Jem wszystko. Ale chyba wyrzuce pieczywo, ogranicze słodycze, zminimalizuje nabiał-głównie mleko, więcej owoców i warzyw, zielona herbata. No zobaczymy.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 23 listopada 2015, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik antyTg -391 :-(

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • bartusiowa-mama Autorytet
    Postów: 445 224

    Wysłany: 24 listopada 2015, 00:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moje dzisiejsze wyniki - jak juz jestesmy w temacie tarczycy: tsh 0.3 tsk niskiego jeszcze nie mialam. Ft3 i ft4 prawie 50% normy. Atpo z 280 spadło do 230. Moze niewiele ale to tylko 1 miesiac bez pieczywa glutenowego (mialo byc 100% bez glutenu sle nie wyszlo). Do tego bardzo znaczna poprawa i remisja Egzemy na dloni!! Wywalcie gluten z diety! :)

    oar89n7355899ln7.png

    27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • bartusiowa-mama Autorytet
    Postów: 445 224

    Wysłany: 24 listopada 2015, 00:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oprocz glutenu usunelam tez nabial. Niestety tez nie 100%. Jem masło. I czasami śmietanę i mleko (np do zup czy do sosu). Jesli twarog to jako sernik. Uwielbiam....

    oar89n7355899ln7.png

    27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • bartusiowa-mama Autorytet
    Postów: 445 224

    Wysłany: 24 listopada 2015, 00:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ostatnio mnie naszlo... moja pierwsza (zupelnie bez lekow i suple) oraz druga ciąża (na duphastonie ktory na mnie nie dziala) - nie rokowaly. Beta rosla mizernie. Trzecia - byla idealna. Wiecie jaka byla roznica? W trzeciej bralam acard.. jesli zakrzepica sie u mnie potwierdzi - to bede niemalze pewna ze poronienia wynikaly z niedokrwienia plodu. A brak rozwoju (mizerne bety) byly tak samo skutkiem braku doplywu krwi. Dobrze kombinuje?

    oar89n7355899ln7.png

    27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • kas50 Autorytet
    Postów: 4712 1440

    Wysłany: 24 listopada 2015, 07:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Dziewczyny moje dzisiejsze wyniki - jak juz jestesmy w temacie tarczycy: tsh 0.3 tsk niskiego jeszcze nie mialam. Ft3 i ft4 prawie 50% normy. Atpo z 280 spadło do 230. Moze niewiele ale to tylko 1 miesiac bez pieczywa glutenowego (mialo byc 100% bez glutenu sle nie wyszlo). Do tego bardzo znaczna poprawa i remisja Egzemy na dloni!! Wywalcie gluten z diety! :)
    Czy antyTg też masz zawyżone? Ja właśnie antyTpo mam w normie a antyTg 391:-( od dziś też wywalwm pieczywo i słodkości, kotlet bez panierki no jedynie zupy czy sosy na mace od czasu do czasu. Kupiłam nawet makaron ryzowy i muszę kupić ziele czarnuszki. Co do nabiału to czasem jem płatki corn flakes z jog.naturalnym. mleko odstawie. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie.

    dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png


    ........................................................................................

  • bartusiowa-mama Autorytet
    Postów: 445 224

    Wysłany: 24 listopada 2015, 08:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aTg w porządku. ...

    oar89n7355899ln7.png

    27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2015, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :-)
    Wkleja linka do badań o których wspominałam wczoraj:

    http://www.topgenetics.pl/badania-testy/plodnosc-i-ciaza/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2015, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bartusiowa mama a jaki chleb robisz/kupujesz? bo ja mam z nim problem.

    Ja zamiast mąki takiej zwykłej kupiłam/ używam kukurydzianą.
    Tęsknie za zwykłymi pierogami . Ostatnio robiłam z żytniej mąki wywaliłam całe ciasto wyszło do dupy :-(
    Makarony ciemne z Lubelli .
    Tęsknie za parówkami strasznie. skusze się razw tygodniu na dwie sztuki . mysleże to nie grzech.
    Mleka pije tylko rano do kawy 1,3 szkl.

    Wczoraj czytałam stronki o anty tg i ogolnie o tarczycy.
    Znalazłam tam wyliczenia wyników jak znajde to wkleję porównacie sobie.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2015, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam znalazłam:

    http://www.alpacasquare.pl/2014/02/jak-interpretowac-wyniki-badan.html

    bartusiowa mama myśle że dobrze kombinujesz :-)
    czytałąś o tej becie jak to tam się rozwija itp.?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 08:45

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2015, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny musicie zmienić jednostki swojego wyniku na poml/ w ft 3 i ft4 , tsh sprawdzajcie w jednostce uIU/ml

    bartusiowa mama a nie możesz teraz brać acardu przed starankami? Tak żeby się tam dobrze nakręciło :-)na własna rękę.

    Ja po tych wczorajszych opowieściach dostałam doła tzn wystraszyłam się na maksa ogarnoł mnie okropy lęk. Ponieważ chcemy <3 na początku grudnia. Czekamy na wyniki z labo genetycznego które przyjda 2.12 ( może kilka dni w ta lub tamtą strone poczta działa jak działa). Rozmawiam z męzę co robimy czy jest pewien itd a on : co mam ci powiedzieć?! wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    i tak sobie myslę jakby się udało <3 zdążą przyjść wyniki (gorzej jak tam nic nie będzie tzn problemu)zanim to się zagnieżdżi i dopłynie to ja wyląduje z wynikami u gina i poprosze o dupka/luteine i niech przy okazji sprawdzi.
    30.11 ide do endo ma mi wprowadzic meta taki lek na insuliooporność czytałam że wielu kobietom pomógł na zajście w ciąze i schudły bardzo .
    szkoda mi cyklu bo w styczniu chce się już zwolnić.
    Dobrze kombinuje????? :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 listopada 2015, 08:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to do poczytania na nude:

    http://commed.polki.pl/dieta-i-supl-przy-nied-tarczycy-i-chor-hashimoto-vt50353.html

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego