Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
Odpowiedz

Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to to samo. Myślę że @ wróci do normalności a ten lek jeszcze jej pomoże. Obserwuj się.
    Ja widzę różnice aż się wystraszylam że tak ze mnie leci normalnie jak woda ale była normalna 5 dni :-)
    Będzie dobrze :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty od endo. Mam mieszane uczucia.
    Przepisała mete pod nazwą SIOFOR 500 .
    Zalecenia : 1x3dni do obiadu, 1x3 dni do śniadania i obiadu,1xdo sniadania obiadu i kolacji. W razie ciąży lek odstawić bo u nas się nie praktykuje leczenia tym lekiem w ciąży. Hahaha czytałam że do 20 tyg dziewczyna była na mecie???????
    Wyniki tarczyce bardzo ładne. Zalecenia letrox 75 i 100 na przemiennie.
    Stres w konserwy zapakować i na eksport!!!!!

Jej zdaniem wstrzymać się ze staraniami po to żeby lek zadziałał . Po chwili powiedziała żeby zdać się na los ale jak poronię????? No to.......pretensje do siebie ;-)
    Bądź tu mądra.
    Tak na prawdę nie wiem po której stronie jest owulka (wg wyliczen i biorąc pod uwagę że owulka występuje co m-c na przemian ) to wychodzi że teraz jest po tej stronie co trzeba.

Nie wiem co myśleć i robić! najchętniej bym popłakała że natura taka dziwna.
    A starania poczęte :-)

Zwei czy doczytałaś gdzieś może. czy ten lek siofor zadziała w kilka dni???
    głupie pytanie ale nie mam siły nawet przetrzepać netu.

• APS Ekspertka

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez zaczelam w tym cyklu brac mete i zastanawiam sie czy mozna juz sie starac? Ciekawe jak szybko lek zaczyna dzialac...

co do badan na krzepliwosc to mi wszystkie wyszly ok, ale zastanawiaja mnie teraz te skrzepy podczas @ bo najczesciej mam ich sporo. czy one moga oznaczac problemy z krzepnieciem???

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps chyba nie. Ale to chyba zależy od tego czy miałaś je zawsze czy dopiero teraz.

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj endo mi mówiła że nie potrzebnie biorę acard bo nie mam problemu z krzepnięciem.
    Tyle że nie miałam skrzepow w czasie @.
    Myślę że nie masz problemów po prostu tak jest ale nie jestem na tyle dobra w te tematy:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aps a działać już możesz. Czytałam że dziewczyny w 1 cyklu zachodzily.
    Ja mam magiczny dzień 2/3.12 a biorę od dzisiaj raz dziennie dlatego pytam bo ma mało dni na zadziałanie.
    Ogólnie mam to w...... Co ma być to będzie!

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny aczy tą krzywą lepiej zrobić do 6tyg.po poronieniu czy odczekać? Czy nie ma to znaczenia?

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma znaczenia ja bym robiła do 6 tyg że względu że wszystko jest świeże i wyniki dużo powiedzą.
    Mi endo kazała zrobić znowu insuline z obciążeniem na kolejną wizytę.
    Więc sama widzisz

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS ja mam do Ciebie jeszcze pytanie. Bo Wy robiliście badanie na ten Polimorfizm IGF-2 Apal. Powiedz mi to jest badanie z krwi czy z nasienia? Widziałam, ze w diagnostyce można to zrobić i jeżeli to jest z nasienia to fajnie by było jakby wszystkie te badania machnąc za jednym razem.

4 Aniołki
  • Kikaaa Przyjaciółka

Wysłany: 30 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam czasem dziwne @ i nie wiem od czego zależą ale wydaje mi się ze duph. Tak działa.
    APS wrote:
    Hej, ja tez zaczelam w tym cyklu brac mete i zastanawiam sie czy mozna juz sie starac? Ciekawe jak szybko lek zaczyna dzialac...

co do badan na krzepliwosc to mi wszystkie wyszly ok, ale zastanawiaja mnie teraz te skrzepy podczas @ bo najczesciej mam ich sporo. czy one moga oznaczac problemy z krzepnieciem???

?pokaz=69995759d13fdd9bc.png

Aniołek 4.03.2014
    Pusty pęcherzyk 11.03.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie ma znaczenia ja bym robiła do 6 tyg że względu że wszystko jest świeże i wyniki dużo powiedzą.
    Mi endo kazała zrobić znowu insuline z obciążeniem na kolejną wizytę.
    Więc sama widzisz
    Zabko a tą glukoze muszę kupić też jak bedę prywatnie robić te badania? Czy one mają w Diagnostyce.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak musisz kupić. Też się zdziwiłam. Ale w aptece mają zawsze:-)
    Idziesz?kiedy?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14.12.idę do gina a tą krzywą myślę zrobić 15.12.
    A to na receptę jest?
    Waham się jeszcze czy nie zrobić tych badań wcześniej a potem do gina...sama już nie wiem...do endo idę dopiero po nowym roku:-/

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest na receptę.
    Ja bym zrobiła badania przed wizytą tak żeby z wynikami trafić na wizytę i omówić szczegółowo.
    Potem będziesz latać prosić o chwilę dla ciebie?!
    Jakie badania chcesz robić?

• kas50 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tą krzywą glukozy/insuliny, ana1, hormony na razie daruje, i chyba te na zespół antykardiolipidowy. To tak na początek. Poproszę też o pobranie wymazu do chlamydii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 19:41

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok.
    Rób teraz

• reni86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek jak będziecie robic badanie nasienia to warto rozważyć jeszcze posiew i fragmentacje DNA plemników. Można to zrobic za jednym razem- wtedy jest pełniejszy obraz płodności mężczyzny.

A tak jeszcze podpytam Was- ostatnio endo powiedziała ze jak tarczyca jest nie unormowana to może zaburzać wyniki krzywych cukrowej i insulinowej. Miałam to zrobic ale teraz nie wiem....

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie wiem na ten temat. Jak masz wysoka glukoze czy insuline to i tak wyjdzie czy tarczyca jest unormowana czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 20:14

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni bedziemy robic test potrojny nasienia. Fajnie, ze piszesz o tej fragmentacji dna. A to przypadkiem nie wchodzi w ten test potrojny? O ile juz zaczelam sie w tych moich badaniach orientowac to mojego meza dalej pozostaja dla mnie czarna magia. Wielu lekarzy mowi,ze skoro nie mmy problemow z zajsciem w ciaze to jego badania sa niepotrzebne. Ja sie nie zgadzam i chcialabym je zrobic :)

4 Aniołki
  • reni86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wchodzi w test potrójny. U nas tego nie robią i robiliśmy oddzielnie to badanie. Mi tez tak lekarze mówili ze nie trzeba, ale ja żałuję ze nie zrobiliśmy tego wczesniej. I mimo ze strata ostatniej ciąży byla z innego powodu to dalej szukamy przyczyn poprzednich strat. A androlog powiedzial ze warto przebadać tez mężczyznę w naszym przypadku.

Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
    Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
    Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)

niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,...
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ