Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
riri przy v-leidenie najmniejsza dawka to 0,6,ja bym lekarza zmieniła...
Bardzo mi przykro że ta beta nie idzie...ale wiesz że to może być też przypadek... chociaż ja w przypadki nie wierzę..podstawa to dobry lekarz,to On musi nad wszystkim czuwać a nie że Ty o wszystkim myslisz..trzymaj się -
Riri22 wrote:Dziewczyny z naszymi mutacjami ja uważam, że mamy trombofilie....?
A mój lekarz wszędzie mi pisze zespół antyfosfolipidowy, choć patrząc na moje wyniki badań to mnie się wydaje, że go nie mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 11:04
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
A i mthfr homo trzeba ogarnac,najlepiej z dwa miesiace przed ciaza suplementacaja plus zbadac tarczyce(ale mysle ze masz zbadana juz),z mojego doświadczenia sprawdz chociz insuline i glukoze na czczo:)Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Kurcze wiele bym Wam tu chciała napisać, ale tak urywa mi wpisy,że mnie zaraz szlag trafi. Wczoraj siedziałam i robiłam listę badań z początku tego wątku i porównywalam z moimi. Wielu nie miałam.5.2014 ciąża obumarła 9 tydz.
3.2016 ciąża biochemiczna
5.2017
Mthfr, V leiden, PAI-1 -
Tak było na tym samym poziomie. Jutro mam jeszcze powtórzyć i w czwartek na Poznań do lekarza mojej siory, bo mój bez obejrzenia mnie odsyła mnie do naszego szpitala, a nie chce tu iść. Ale już nie plamie odziwo. Jestem przygotowana na wszystko.5.2014 ciąża obumarła 9 tydz.
5.2017
Mthfr, V leiden, PAI-1 -
Lili30 wrote:Wszystkie ciąże przed 10 tc, zawsze była widoczna akcja serca płodu a potem ciąża obumierala. Obecnie przyjmuje Clexane 80, Acard 75, euthyrox 175 ( kontrola hormonów tarczycy i ewentualna modyfikacja dawki) od pozytywnego testu ciazowego luteina dopochwowa 2x 100 mg oraz duphaston 3x2 tabletki od 12 tygodnia stopniowo zmniejszamy progesteron. Do tego kwas foliowy 15 mg i witaminy prenatalne. Pomimo podstaw do wprowadzenia sterydów ( hashimoto, wysokie miano przeciwciał ANA) nie zdecydowałam się na ich przyjęcie a także lekarz jakoś nieszczególnie mi je polecał.
Witaj Lili, czytam Twoje posty, doszłam tylko do 5 strony i widzę, że masz wiedzę ogromną, mam nadzieję, że jeszcze uda mi się z Tobą skontaktować, jestem obecnie po 2 poronieniu, kariotypy dzieci były prawidłowe, czekamy teraz na badania, wydrukowałam badanie jakie zalecałaś, ale doczytałam się też, że jesteś z Krakowa, czy możesz polecić mi Swoich lekarzy, mój nie ma pomysłu jak mnie leczyć,mam 34 lata, prawie 35 i chcę walczyć tylko nie wiem jak zacząć to wszystko:( -
Kiepsko:( lekarz wykluczył ciążę pozamaciczną, nic się nie da zrobić. Kazał odstawić leki i czekać na krwawienie. 3 Anioł w niebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 22:48
5.2014 ciąża obumarła 9 tydz.
5.2017
Mthfr, V leiden, PAI-1 -
Tylko co dalej...? Miałam już leki, dlaczego ta ciąża nie rozwinęła się dalej? W sensie, że te leki nie zadziałało na tyle żeby chociaż pęcherzyk był. Rozumiem, że np. To mogłoby być za mało, żeby wszystko się skończyło dobrze, ale żeby one w ogóle nie pomogły? Nie wiem co mam robić dalej. Pierwsza ciąża doszła dalej i to bez leków. Wczoraj lekarz kazał zrobić chalamydie i te dwa pozostałe wirusy. Budowę macicy mam niby "idealną". Powiedział też, że można spróbować z encortonem... Co ja mam teraz zrobić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 12:32
5.2014 ciąża obumarła 9 tydz.
5.2017
Mthfr, V leiden, PAI-1 -
Riri ja tez mialam na lekach 3ciaze,nikt nie wie dlaczego tetaz jest ok,sterydu nie biore ale jak Ty nie masz nic przeciwko sterydom to wez!wiecej clexanu,c vra suplementacja na mthfr i ogarnac cukry.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.