Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Riri bardzo mi przykro,już to kiedyś pisalam,po 3 poronieniach nie chciałam już próbować już w ciemno..moim zdaniem dla Ciebie tylko Paśnik albo Malina pokażą ci wlaściwą drogę do sukcesu ...trzymaj sie jakoś
-
Riri.... to przykre co nas spotyka...
...ja w lutym rozmawialam ze swoim ginekologiem, ktory mowil mi, ze on sam nie wie czy jak wdraza leki pacjentce, to one pomagaja czy jakby ich nie bylo to ciaza i tak by sie utrzymala... czasami te leki dzialaja na "spokojna glowe" pacjentki i to juz jest duzy plus...
...swoja droga, ja rezygnuje juz ze staran... nie daje rady psychicznie, przerasta mnie to juz i totalnie wyniszcza...
...bede caly czas do Was zagladala i Wam kibicowala...https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
kik wrote:Witaj Lili, czytam Twoje posty, doszłam tylko do 5 strony i widzę, że masz wiedzę ogromną, mam nadzieję, że jeszcze uda mi się z Tobą skontaktować, jestem obecnie po 2 poronieniu, kariotypy dzieci były prawidłowe, czekamy teraz na badania, wydrukowałam badanie jakie zalecałaś, ale doczytałam się też, że jesteś z Krakowa, czy możesz polecić mi Swoich lekarzy, mój nie ma pomysłu jak mnie leczyć,mam 34 lata, prawie 35 i chcę walczyć tylko nie wiem jak zacząć to wszystko:(
KIK - wiem że nie do mnie to było pytanie, ale jakbyś chciała namiary na tego lekarza to pisz na priv. Ja też chodzilam do niego - z polecenia Lili30- i po 3 poronieniach doczekałem się zdrowego synka, a obecnie jestem w kolejnej ciąży
Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
Mam pytanie do dziewczyn, które brały heparynę/z APS.
Po poronieniu miałam badane tylko p/c antykardiolipinowe, IgG ujemne, IgM 176 (>80 to wysoko pozytywny). Poczytałam o APS, i jeszcze nie ma powodu do diagnozy u mnie. Gin mówił, że z następną ciążą mam przyjść od razu po teście, więc pewnie przepisze heparynę. Czy jest opcja, że dostanę z refundacją? Bo niby wskazań nie ma.
Porozmawiam z lekarzem, ale dopiero za dwa tygodnie.
I piszecie o trombofilii, problemach z tarczycą i homocysteinie - czy może to wyjść z morfologii? W sensie coś w morfologii wyszło nie tak, więc szukamy przyczyny w badaniach genetycznych? Czy nawet przy idealnej morfologii i wcześniejszych badaniach tsh może być coś nie tak?4.04.17, 9 tc [*]
Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Niedoczynność tarczycy
Leszek jest z nami! 29.05.2018 -
O tarczycy wiem, miałam robione tsh jakieś 2 lata temu i było ok. Teraz też miałam skierowanie, ale nie zdążyłam zrobić. Zastanawiam się tylko, co z tych mutacji mogłoby dać objawy w podstawowych badaniach. Bo zawsze miałam idealne wyniki, nie chorowałam, okaz zdrowia normalnie .4.04.17, 9 tc [*]
Niedoczynność tarczycy
Justa87 wrote:Jovi gratulację! ja chyba pamiętam jak urodzilas ostatnio a to już 2 ciaza!
Dzięki Na razie to sam początek, 8 tydzień, ale jestem na tym samym zestawie leków co poprzednio, więc mam na dzieję, że wszystko będzie dobrze (chociaż leki miałam włączone późno- bo dopiero w 6 tygodniu- bo wtedy dowiedziałam się o ciąży.) Planowaliśmy z mężem małą różnicę wieku między potomstwem, ale sami byliśmy zaskoczeni takim tempem ;P . Najważniejsze że widziałam bijące serduszko, i czekam na następną wizytę za tydzień.
Pozdrawiam i życzę spokojnych kolejnych miesięcy i lekkiego rozwiązaniaAniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
-
KotCzarownicy wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które brały heparynę/z APS.
Po poronieniu miałam badane tylko p/c antykardiolipinowe, IgG ujemne, IgM 176 (>80 to wysoko pozytywny). Poczytałam o APS, i jeszcze nie ma powodu do diagnozy u mnie. Gin mówił, że z następną ciążą mam przyjść od razu po teście, więc pewnie przepisze heparynę. Czy jest opcja, że dostanę z refundacją? Bo niby wskazań nie ma.
Porozmawiam z lekarzem, ale dopiero za dwa tygodnie.
I piszecie o trombofilii, problemach z tarczycą i homocysteinie - czy może to wyjść z morfologii? W sensie coś w morfologii wyszło nie tak, więc szukamy przyczyny w badaniach genetycznych? Czy nawet przy idealnej morfologii i wcześniejszych badaniach tsh może być coś nie tak?
W badaniach podstawowych, zwykle nie ma żadnych odchyleń od normy. Ja też miałam zawsze morfologię, krzepnięcie i inne podstawowe badania perfekcyjne, a okazało się że mam mutacje MTHFR. Niestety często pierwszym i jedynym objawem są nawracające poronienia.
co do refundacji wydaje mi się, że jak najbardziej jest szansa że dostaniesz heparynę na refundację przy takich wynikach. To zależy na jakiego ginekologa trafisz.Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
-
nick nieaktualny
-
Czyli dopóki nie zrobię sterty szczegółowych badań, to nie będę wiedziała. Porozmawiam z ginekologiem, na razie pewnie skupi się na zespole antyfosfolipidowym.
Postaram się nie nakręcać za bardzo, może takie diagnozowanie nie będzie konieczne.
Dzięki za info.4.04.17, 9 tc [*]
Niedoczynność tarczycy
Hej
Riri bardzo mi przykro...
tak mam leiden homozygotę, pai-1, i mthfr c677t, z tą szyjką to nie wiem do końca jak było, wiem tylko że po tylu poronieniach jest zawsze osłabiona...w ciąży na ost badaniu jeszcze było ok, z wyników sekcji wyszło że syn miał zapalenie płuc, co nie wyklucza że winny był jednak leiden...bo w histopato łożyska wyszło dużo skrzepów, krwaików itp...Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
szczerze to sama nie wiem czy mam jeszcze szanse na bilogiczne dziecko...jest tu ktoś z podonymi problemami do moich i urodził? dodam ze mam jeszcze nadciśnienie...Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17
-
midnight wrote:szczerze to sama nie wiem czy mam jeszcze szanse na bilogiczne dziecko...jest tu ktoś z podonymi problemami do moich i urodził? dodam ze mam jeszcze nadciśnienie...
poza tym wilczynski powiedział mi kiedyś ze femibion przy mthfr wystarczy a ja uważam ze za mało folianu tam jest poza tym nie ma innych wit z gr b i metylacja nadal zablokowana jest...Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
jova wrote:Dzięki Na razie to sam początek, 8 tydzień, ale jestem na tym samym zestawie leków co poprzednio, więc mam na dzieję, że wszystko będzie dobrze (chociaż leki miałam włączone późno- bo dopiero w 6 tygodniu- bo wtedy dowiedziałam się o ciąży.) Planowaliśmy z mężem małą różnicę wieku między potomstwem, ale sami byliśmy zaskoczeni takim tempem ;P . Najważniejsze że widziałam bijące serduszko, i czekam na następną wizytę za tydzień.
Pozdrawiam i życzę spokojnych kolejnych miesięcy i lekkiego rozwiązania
Dziękuję, że odpisałaś, już traciłam nadzieję, że uda mi się namierzyć tych lekarzy.jova lubi tę wiadomość
-
jova wrote:KIK - wiem że nie do mnie to było pytanie, ale jakbyś chciała namiary na tego lekarza to pisz na priv. Ja też chodzilam do niego - z polecenia Lili30- i po 3 poronieniach doczekałem się zdrowego synka, a obecnie jestem w kolejnej ciąży
Dziękuję Ci bardzo:)
Niestety jestem jeszcze w powijakach z forum i nie wiem jak napisać do Ciebie prywatną wiadomość") -
Justa ja już sama nie wiem...może coś pomieszałam?...która mam homo a którą hetero...przepraszam, jednak leiden mam hetero a mthfr mam homozygotę...
ale to juz bez znaczenia...akiego badania chyba nie miałam, miałam tylko średnio raz w m-cu robiony kooagulogram, a przepływy też nawet nie wiem...chyba jeszcze nie? miałam miec echo serca dzidziusia 9.02 ale nie doczekałam...Córcia-2012
J-6/11tc [*] 13.02.15,
S -18tc [*] 30.09.15,
F-16tc. [*] 12.05.16
K-21tc. [*] 02.02.17