Trzy nieudane ciąże, nie pomógł nawet Clexane
-
WIADOMOŚĆ
-
Pismak- przykro mi z powodu Twoich strat...
Na pierwszej stronie jest lista badan które warto zrobić przy nawracających poronieniach- sprawdź sobie które już zrobiłaś i co jeszcze zostało do zrobienia.
Czasem potrzebna jest większa dawka Clexane (tak bylo w moim przypadku) czasem jeszcze steryd.. Powodzenia!
Aniołki [*] [*] [*] Mutacja genu MTHFR
Szczęśliwa Mamusia 2016 i 2018
-
jova wrote:Pismak- przykro mi z powodu Twoich strat...
Na pierwszej stronie jest lista badan które warto zrobić przy nawracających poronieniach- sprawdź sobie które już zrobiłaś i co jeszcze zostało do zrobienia.
Czasem potrzebna jest większa dawka Clexane (tak bylo w moim przypadku) czasem jeszcze steryd.. Powodzenia!
Jova dziękuję za odpowiedź. Większość z tych badań zrobiłam albo po pierwszym albo po drugim poronieniu. Teraz mam zlecenie na diagnostykę immunologiczną i pakiet na trombofilię.
Zostały mi już same specjalistyczne. Przez dwa lata jednak sporo się w tym temacie zmieniło i dlatego chciałam wiedzieć czy pojawiły się nowe badania diagnostyczne, które jeszcze ewentualnie mogłabym wykonać.
Cieszę się, że tobie się udało bo to też daje mi jakąś nadzieję choć nie sądzę, żeby u mnie wystarczyła tylko wyższa dawka heparyny.
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
ja bym zrobiła badanie genetyczne materiału z poronienia, żeby wiedzieć czy nie było wad w ciaży.
I mutacje Mthfr jeśli jeszcze jej nie robiłaś?Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
reni86 wrote:ja bym zrobiła badanie genetyczne materiału z poronienia, żeby wiedzieć czy nie było wad w ciaży.
I mutacje Mthfr jeśli jeszcze jej nie robiłaś?
Mutacje MTHFR będę robić teraz w pakiecie na trombofie. Jeśli chodzi o badanie genetyczne materiału z poronienia to nie wiem czy psychicznie to ogarnę. Czekam na poronienie samoistne wiec musiałabym sama wszystko zrobicWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2017, 12:23
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
Pismak wrote:Mutacje MTHFR będę robić teraz w pakiecie na trombofie. Jeśli chodzi o badanie genetyczne materiału z poronienia to nie wiem czy psychicznie to ogarnę. Czekam na poronienie samoistne wiec musiałabym sama wszystko zrobic
No niestety, ale dla mnie przy 3 stracie to jest kluczowe badanie. jeśli wyjdzie ok wtedy możesz szukać dalej, ale jak wyjdzie ze były wady genetyczne, to będziesz wiedzieć dlaczego leki nie pomogły.Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
Cześć dziewczyny, jestem w pierwszej ciąży - wg cyklu to 6t4d, wg USG i wyniku HCG - około 5t (beta wolno przyrasta).
Właśnie odebrałam wynik D-dimerów 696, APPTT: 34,3. Przed ciążą nikt mi nie badał krzepliwości, wyszło to dopiero teraz, bo wspomniałam gince, że w rodzinie były udary i żylaki.
Niestety do tego jeszcze mam krwiak, przy którym wg mojej ginki nie mogę brać Acardu:( Biorę Duphaston 1x2/dz. Wizytę mam dopiero za tydzień. Staram się pić jak najwięcej wody i nie przeciążać. Jak jeszcze mogę pomóc sobie i mojej fasolce? Zrobię wszystko żeby utrzymać tę ciążę...
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Witajcie dziewczyny
Mam do sprzedania 7 opakowań leku CLEXANE 08 mg.
Pudelka w nienaruszonym stanie z ulotka.
MAM PARAGONY ZAKUPU LEKU !
Cena nizsza nic w aptece !
Jesli ktoras z was potrzebuje prosze o kontakt na maila [email protected]Anuszek -
Mysz86 wrote:Cześć Dziewczyny, założyłam ten wątek kiedyś, dawno temu. Od ostatniej straty miną niedługo 3 lata. Powoli wracam do tematu starań. Czas minął, czuję, że straciłam go tak bez sensu, ale może tego właśnie potrzebowałam.
-
Marcelina85 wrote:Cześć dziewczyny, jestem w pierwszej ciąży - wg cyklu to 6t4d, wg USG i wyniku HCG - około 5t (beta wolno przyrasta).
Właśnie odebrałam wynik D-dimerów 696, APPTT: 34,3. Przed ciążą nikt mi nie badał krzepliwości, wyszło to dopiero teraz, bo wspomniałam gince, że w rodzinie były udary i żylaki.
Niestety do tego jeszcze mam krwiak, przy którym wg mojej ginki nie mogę brać Acardu:( Biorę Duphaston 1x2/dz. Wizytę mam dopiero za tydzień. Staram się pić jak najwięcej wody i nie przeciążać. Jak jeszcze mogę pomóc sobie i mojej fasolce? Zrobię wszystko żeby utrzymać tę ciążę... -
Mysz86 wrote:Cześć Dziewczyny, założyłam ten wątek kiedyś, dawno temu. Od ostatniej straty miną niedługo 3 lata. Powoli wracam do tematu starań. Czas minął, czuję, że straciłam go tak bez sensu, ale może tego właśnie potrzebowałam.
u nas już minęło 3 lata i mam bardzo podobne odczucia, ze ten czas przeleciał stracony. Wracamy do starań, z ogromnym lękiem, z masą leków i cichutką nadzieją, że może tym razem życie nas nie pokona. A jeśli będzie inaczej to koniec starań i walki.Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Nie mozna sie zadreczac ze czas byl stracony, to byl czas dla Ciebie i Twojego Faceta. A niestety po naszych doswiadczeniach juz wiemy ze co ma byc to bedzie los/Bóg ma plan dla nas i trzeba cierpliwie czekac ale przeciez marzyc dalej mozna i wierzc ze sie uda rowniez.
-
Sarrrra dziękuję Ci za odpowiedź, czytałam że normy w ciąży są inne i to niby jest wynik w normie, ale jeżeli na samym początku ciąży mam taki wysoki, to zakładam, że wzrośnie ponad normę, kiedy ciąża się rozwinie. A przy jakich wynikach przepisują Acard? Czy to wygląda tak, że dopiero po poronieniu zlecają pogłębione badania i poronienie jest wskazaniem, żeby w następnej ciąży przepisano np. heparynę? Chyba faktycznie zrobię ten test na trombofilię."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Mysz86 wrote:Cześć Dziewczyny, założyłam ten wątek kiedyś, dawno temu. Od ostatniej straty miną niedługo 3 lata. Powoli wracam do tematu starań. Czas minął, czuję, że straciłam go tak bez sensu, ale może tego właśnie potrzebowałam.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:Witam ponownie,ja już powiem wam że sama boję się już zajść w ciążę, dziś na necie podgladnelam wyniki komórek NK i znacznie sie pogorszyły przez półtora roku,nawet nie wiem jakie leki się przyjmuję przy złych NK, lekarz immunolog dopiero lipiec:-\
Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
s1985 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/284dff547547.jpg
Taki mam wynik,a steryd mi nic nie pomógł -
Arleta wrote:Kochana jeśli steryd nie pomógł to może warto przemyśleć kwestię szczepień..ja oczywiście nie namawiam bo to każdego indywidualna decyzja ale nam pomogły a myslalam ze już nigdy się nie uda..2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18