X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niestety dołączam do wątku, wczoraj na wizycie dowiedziałam się, że ciąża zatrzymała się na 9 tyg. W poniedziałek mam się stawić na oddział. Strasznie się boję, że tabletki nie zadziałają. Muszę mieć też podane immunoglobuliny, przez ujemną grupę krwi. Niestety nie mam pojęcia co się wydarzyło. Na pewno po powrocie zbadam trombofilię.
    Co brałyście że sobą do szpitala?

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️ 15dpo beta 203, progesteron 25,60
    30.11.2024 beta 576
    18.12.2024 mamy ❤️
    10.01.2024 💔
  • Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna noc za mną, usnęłam tylko na chwilę i od razu zaczęło mi się to wszystko śnić...

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy

Starania od 05/2024

28.11.2024 ⏸️ 15dpo beta 203, progesteron 25,60
    30.11.2024 beta 576
    18.12.2024 mamy ❤️
    10.01.2024 💔
  • AgaFoto Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Straszna noc za mną, usnęłam tylko na chwilę i od razu zaczęło mi się to wszystko śnić...

Nie wiem czy Cię tym pocieszę ale też jestem w prawie identycznej sytuacji (wczoraj byłam potwierdzić brak rozwoju ciąży) - wiedziałam o tym od wtorkowego USG ale dr nie pozwolił mi odstawić progesteronu, musiałam potwierdzić to w Klinice... A wczoraj dowiedziałam się, że brak rozwoju zarodka był najprawdopodobniej spowodowany tym, że chciał się podzielić ale za późno ... Były widoczne 2 ciałka żółte i 1 zarodek wielkości z 5tc bez serduszka....

Też w pon idę do Szpitala, chyba że wcześniej zacznie się poronienie :-(

Bardzo się boję, też w nocy nie mogłam spać, budziłam się co chwilę....

Ale musimy teraz zadbać o siebie... Nie hamuj emocji... musimy przejść przez żałobę, żeby iść dalej z naszymi marzeniami 🫂
    Płacz tyle ile potrzebujesz, krzycz na całe zło, które Cię niesprawiedliwe spotkało 😢

Może w Szpitalu zaproponują Ci rozmowę z psychologiem? Ja już skorzystałam z takiej pomocy i chociaż nikt za mnie nie przeżyje tego, co mnie spotkało, to jest mi trochę lepiej, polecam 😘
    Nie piszę, żebyś się jakoś trzymała, bo sama się rozpadłam i jest to teraz normalne i lepiej przeżyć to teraz niż żeby żałoba została z Tobą na dłużej 🫂

Ps. Wcześniej na wątku były fajne listy rzeczy do zabrania, ja na pewno zaopatrzylam się w wkładki poporodowe (są w Rossmanie fajne), podkład na łóżko, majtki jednorazowe żeby nie musieć wyrzucać swojej bielizny, jakieś koszule nocne, bieliznę , telefon z ładowarką, coś do czytania, wodę, przekąski, ręcznik, kosmetyki, klapki, sztućce i talerzyk.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:55

🧑94' subkliniczna niedoczynność tarczycy, podstawowe badania ok, amh 3,4
    🧔94' azoospermia, wyleczone przewlekłe zapalenie prostaty (E.coli), przewlekłe WZW B
    (Prawidłowy kariotyp, AZF, CFTR, hormony ok, bez żylaków powrózka)
    2019 👰🤵
    2020/21 początek starań
    2023.01 - azoospermia
    Leczenie zapalenia prostaty (e.coli) ciprofloxacyna-> monural, nadal azoospermia
    2024.03- biopsja otwarta jądra lewego
    2024.10 stymulacja owulacji do IVF
    2024.11.05 - pick up, pobranych 18, dojrzałych 16, z tego zapłodniły się 4, powstały 2 blastki ❄️❄️ (transfer odroczony - OHSS)
    2024.12.06 - FET ❄️ (Cyclogest 2x1, Estrofem 3x1, Duphaston 3x1)
    7dpt - beta 19,8
    10dpt 51,5
    12dpt 106,8
    14dpt 276,3
    17dpt 1074
    21dpt 3583. USG: GS 7,9mm, YS 2,7 mm
    7t1d - brak zarodka w USG 😢
‹‹ 132 133 134 135 136
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ