X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jak najbardziej za odnośnie wątku! @Inkez założysz?

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie łyżeczkowania miałam 5 dni temu, po zabiegu brzuch praktycznie nie bolał, nadal plamiłam. Teraz od dwóch dni przestaje plamić(dzisiaj już nic), ale za to mam takie bóle, skurcze mocno okresowe. Czy to normalnie? Naczytałam się o jakiś infekcjach itd, aczkolwiek innych objawów nie mam.

• mariegold_ Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89 wrote:
    Jestem jak najbardziej za odnośnie wątku! @Inkez założysz?

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie łyżeczkowania miałam 5 dni temu, po zabiegu brzuch praktycznie nie bolał, nadal plamiłam. Teraz od dwóch dni przestaje plamić(dzisiaj już nic), ale za to mam takie bóle, skurcze mocno okresowe. Czy to normalnie? Naczytałam się o jakiś infekcjach itd, aczkolwiek innych objawów nie mam.

@Donna89, ja myślę że jak to było 5 dni temu to tak, natomiast pytanie czy coś im towarzyszy, wyższa temperatura np? Jeśli są mocne i Cię niepokoją to najlepiej pewnie byłoby się skontaktować z lekarzem. Ja też miałam takie bóle wieczorem z 12 dni po łyżeczkowaniu, wtedy też wróciło mocniejsze plamienie na jeden dzień pomimo że wcześniej się wyciszyło. Też się zaniepokoiłam, ale stwierdziłam, że po prostu macica ciągle się oczyszcza i to nie musi być tak, że nic już nie będę czuła ani plamiła bo książkowo minęło x dni, tym bardziej że drugiego dnia już to minęło. Teraz mija 16 dzień i też mnie jeszcze coś zakuje, wróci na chwilę plamienie, ale skoro to nic intensywnego, połączonego z innymi objawami, to po prostu czekam do usg i miesiączki. Organizm potrzebuje by wrócić na właściwe tory. Ale pytanie, jak Ty to czujesz?

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • mariegold_ Znajoma

Wysłany: 5 stycznia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Inkez, zgadzam się, że taki wątek to super pomysł. Może ten 2025 okaże się dobrym rokiem i będziemy mogły wzajemnie sobie w tym towarzyszyć :)

jedno dziecko, niepłodność wtórna
    11.2023 poronienie 15tc
    12.2024 poronienie 11tc
  • Inkez Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wątek założony, zapraszam 😊
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/starania-po-poronieniu-2025,41662.html

• Olga000 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkez wrote:
    Wątek założony, zapraszam 😊
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/starania-po-poronieniu-2025,41662.html

Super, ja niedługo się tam odezwę ❤️

• Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już w domu. Zabieg był o 14, czuję się po nim dobrze, póki co nic nie boli. Tylko ta okropna pustka... 😞 17 stycznia mam wizytę u mojego ginekologa, to miała być kolejna ciążowa.. wtedy się okaże jak tam wszystko wygląda w środku. Dziękuję Wam za wsparcie podczas tych najgorszych 4 dni w życiu.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
  • Donna89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariegold_ wrote:
    @Donna89, ja myślę że jak to było 5 dni temu to tak, natomiast pytanie czy coś im towarzyszy, wyższa temperatura np? Jeśli są mocne i Cię niepokoją to najlepiej pewnie byłoby się skontaktować z lekarzem. Ja też miałam takie bóle wieczorem z 12 dni po łyżeczkowaniu, wtedy też wróciło mocniejsze plamienie na jeden dzień pomimo że wcześniej się wyciszyło. Też się zaniepokoiłam, ale stwierdziłam, że po prostu macica ciągle się oczyszcza i to nie musi być tak, że nic już nie będę czuła ani plamiła bo książkowo minęło x dni, tym bardziej że drugiego dnia już to minęło. Teraz mija 16 dzień i też mnie jeszcze coś zakuje, wróci na chwilę plamienie, ale skoro to nic intensywnego, połączonego z innymi objawami, to po prostu czekam do usg i miesiączki. Organizm potrzebuje by wrócić na właściwe tory. Ale pytanie, jak Ty to czujesz?

Temperatury nie mam. Mam jakieś dziwne rewolucje jelitowe połączone z tymi skurczami… nie wiem czy jedno wpływa na drugie, czy to kwestia stresu z ostatnich dni.

Paulina66 jesteś dzielna ❤️‍🩹przytulam. Ja mam wizytę 16. Wszystko u nas przebiega bardzo podobnie, pamiętam Cię z początku watka sierpniowych mam o początku ciąży. W ten sam dzień także dowiedziałyśmy się o stracie 💔 Dobrze że już jesteś w domu. Masz wsparcie bliskich?

• Paulina66 Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donna89, też Cię pamiętam z sierpniowego wątku, miałyśmy okropne zakończenie roku 💔 mam wsparcie, dużo to pomaga w tych ciężkich chwilach.
    Daj koniecznie znać po wizycie jak sytuacja wygląda u Ciebie.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻

11.2024 ⏸️
    01.2025 💔🪽 9tc (poronienie zatrzymane 6+1)
‹‹ 131 132 133 134 135
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ