W oczekiwaniu na poronienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Kairo wrote:Też czuję że przy pierwszym poronieniu które było wywoływane w 10tc było gorzej ale to pewnie to ze bardziej macica się ukrwiła do tego etapu, teraz też mam odczucia jak by miesiączkowe dopóki nie usiądę na toalecie wtedy zaczyna jak by wszystko schodzić i dziwi mnie jedyne mocno ciągnąca się krew jak by z wydzieliną owulacyjna taka nierozrywalna no i skrzepy trochę większe..
Ja też miałam takie krwawienie. Śluzowa krew w dużej ilości. Ogólnie okresy też mam takie śluzowe, no ale endometrium to jakby nie patrzeć „śluzówka macicy”, więc chyba normalne, że się tak złuszcza 🤔 nie wiem 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2025, 20:34
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
12.2025r. wracamy do starań 💪
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Witajcie Dziewczyny. W piątek 2 dni przed terminem @ zobaczyłam na teście wyczekaną druga kreskę po 10 miesiącach starań. Wczoraj zrobiłam badania z krwi - beta 255,7 a progesteron... 0,73. Od paru dni miałam brązowe plamienia, czułam że przy takim progu już nie ma nadziei.
Dzisiaj termin @, dwa razy poleciało trochę krwi, oporcz tego utrzymuje się plamienie i dość silny ból jak na @. Z lekarzem porozmawiam dopiero jutro, mam wielką nadzieję że krwawienie szybko się rozkręci, bo po południu wyjeżdżamy na święta do teściów 😟 Ciężko to przeżywać tuż przed świętami, przytulam wszystkie które teraz muszą przechodzić przez to samo ☹️
32👩🏼& 36👨
11cs ⏳
12.2025 CB 💔
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach + OmegaMe
💊 Aliness magnez potas B6 -
Czy to była Twoja pierwsza beta? Na pewno musisz powtórzyć badania jeszcze raz po 48h i skontaktować się jak najszybciej ze swoim lekarzem.Seabird wrote:Witajcie Dziewczyny. W piątek 2 dni przed terminem @ zobaczyłam na teście wyczekaną druga kreskę po 10 miesiącach starań. Wczoraj zrobiłam badania z krwi - beta 255,7 a progesteron... 0,73. Od paru dni miałam brązowe plamienia, czułam że przy takim progu już nie ma nadziei.
Dzisiaj termin @, dwa razy poleciało trochę krwi, oporcz tego utrzymuje się plamienie i dość silny ból jak na @. Z lekarzem porozmawiam dopiero jutro, mam wielką nadzieję że krwawienie szybko się rozkręci, bo po południu wyjeżdżamy na święta do teściów 😟 Ciężko to przeżywać tuż przed świętami, przytulam wszystkie które teraz muszą przechodzić przez to samo ☹️
U mnie niestety progesteron też bardzo niski, mimo, że miałam dosyć szybko włączone zastrzyki i inne leki niestety beta się zatrzymała i teraz już czekam na krwawienie.👩29👨34
02.2021 CP laparoskopia z zachowaniem jajowodu
04.2023 CP podany metotreksat
08.2024 ciąża biochemiczna
12.2025 CP usunięcie jajowodu
Dodatni CD56 -
Ajsza11 wrote:Czy to była Twoja pierwsza beta? Na pewno musisz powtórzyć badania jeszcze raz po 48h i skontaktować się jak najszybciej ze swoim lekarzem.
U mnie niestety progesteron też bardzo niski, mimo, że miałam dosyć szybko włączone zastrzyki i inne leki niestety beta się zatrzymała i teraz już czekam na krwawienie.
Przykro mi 🫂
Tak, to była pierwsza beta. Jutro rano powtórzę, a o 11 jestem umówiona do gina. Moje plamienie/krwawienie rozkręca się bardzo powoli, ale ból jest jak przy @ i na środku, wydaje mi się że przynajmniej nie jest to cp.32👩🏼& 36👨
11cs ⏳
12.2025 CB 💔
💉3 dc
TSH 1,154 µIU/ml
FSH 6,01 mIU/ml
LH 6,56 mIU/ml
Estradiol (E2) 26,30 pg/ml
💉 7 dpo
Progesteron: 16,51 ng/ml
Estradiol: 133,60 pg/ml
💊 Health Labs Feme Complex + witamina D w kroplach + OmegaMe
💊 Aliness magnez potas B6 -
Seabird wrote:Przykro mi 🫂
Tak, to była pierwsza beta. Jutro rano powtórzę, a o 11 jestem umówiona do gina. Moje plamienie/krwawienie rozkręca się bardzo powoli, ale ból jest jak przy @ i na środku, wydaje mi się że przynajmniej nie jest to cp.
Dobrze, że już jesteś po ❤️🩹 Ja miałam zabieg w Inowrocławiu. Najpierw na oddziale 4 dni, badali bety itd żeby się upewnić. Miałam też z 2 USG zrobione i dopiero zabieg. Byłam bardzo zadowolona z opieki itd.
Seabird lubi tę wiadomość
👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero
07.2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.
12.2025r. wracamy do starań 💪
✨23.08.2022r. F 🩵 🌈
2021r. - 2x 5tc 💔 -
Hej
I niestety ja też trafiłam w to miejsce… 😔
Myślę, że ma do czynienia z pustym jajem płodowym.
Przyrosty bety
19.12 20,93
22.12 86,71
31.12 1988
02.01 3670
08.01 8503 …
Od początku czułam, że coś jest nie tak, że beta zwalnia za bardzo… dziś byłam na USG (OM 6+1), niestety jedyne co zobaczyłam to pęcherzyk ciążowy 9mm. Lekarz kazał pojawić się za 10 dni, ale ja po dzisiejszej becie nie mam już nadziei. W sobotę idę powtórzyć zgodnie z zaleceniami, a na USG umówię się w piątek.
Chciałabym tylko, żeby obyło się bez zabiegów, tego bardzo się boję. 😢
Jak było u Was w podobnej sytuacji?31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Cerva wrote:Hej
I niestety ja też trafiłam w to miejsce… 😔
Myślę, że ma do czynienia z pustym jajem płodowym.
Przyrosty bety
19.12 20,93
22.12 86,71
31.12 1988
02.01 3670
08.01 8503 …
Od początku czułam, że coś jest nie tak, że beta zwalnia za bardzo… dziś byłam na USG (OM 6+1), niestety jedyne co zobaczyłam to pęcherzyk ciążowy 9mm. Lekarz kazał pojawić się za 10 dni, ale ja po dzisiejszej becie nie mam już nadziei. W sobotę idę powtórzyć zgodnie z zaleceniami, a na USG umówię się w piątek.
Chciałabym tylko, żeby obyło się bez zabiegów, tego bardzo się boję. 😢
Jak było u Was w podobnej sytuacji?
Cerva - mi się wydaje, że jeszcze kropek może ruszyć, masz jakieś objawy? Ja przy pustym jaju miałam praktycznie zero objawów do 7+5, przyrost bety sprawdzałam tylko raz, więc ciężko mi się wypowiedzieć odnośnie tego, wiem tylko, że po jakimś zakresie już się bety nie bada, bo nie podwaja się tak, jak na początku. W szpitalu, w którym byłam po diagnozie pustego jaja dostałam tabletki i roniłam w domu. Musiałam kilka razy przyjść po dodatkową dawkę (łącznie bodajże aż 4 razy) i nawet jak byłam już zmęczona ciągłym „faszerowaniem” mnie tymi tabletkami i powiedziałam wprost, że chciałabym już zabieg to lekarze i tak naciskali, żeby dokończyć farmakologicznie i w końcu wszystko się oczyściło, więc pod tym kątem raczej nie martw się, jeśli rzeczywiście dojdzie do najgorszego to naciskaj na lekarzy, aby podali Ci tabletki, trzymam kciuki, żeby jednak wszystko skończyło się po Twojej myśli 🤞🏻👩🏻 30 lat (Hashimoto 🦋)
👨🏻🦱 30 lat (zdrowy 💪🏻, morfologia 🧬 10%, koncentracja 87 mln/ml)
🌱 Starania: od 01.2025
🩷 09.07.2025 – 11 dpo ⏸️
👼🏻 08/25 – puste jajo 💔🌈
🧫 AMH: 5,67 ng/ml (brak cech PCOS)
🧪 MUCHa: wynik czysty ✅
🍀 07.01.2026r. - wizyta w ramach Programu Kompleksowej Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego
🍼💖 W drodze po nasze szczęście… -
Mamoura wrote:Cerva - mi się wydaje, że jeszcze kropek może ruszyć, masz jakieś objawy? Ja przy pustym jaju miałam praktycznie zero objawów do 7+5, przyrost bety sprawdzałam tylko raz, więc ciężko mi się wypowiedzieć odnośnie tego, wiem tylko, że po jakimś zakresie już się bety nie bada, bo nie podwaja się tak, jak na początku. W szpitalu, w którym byłam po diagnozie pustego jaja dostałam tabletki i roniłam w domu. Musiałam kilka razy przyjść po dodatkową dawkę (łącznie bodajże aż 4 razy) i nawet jak byłam już zmęczona ciągłym „faszerowaniem” mnie tymi tabletkami i powiedziałam wprost, że chciałabym już zabieg to lekarze i tak naciskali, żeby dokończyć farmakologicznie i w końcu wszystko się oczyściło, więc pod tym kątem raczej nie martw się, jeśli rzeczywiście dojdzie do najgorszego to naciskaj na lekarzy, aby podali Ci tabletki, trzymam kciuki, żeby jednak wszystko skończyło się po Twojej myśli 🤞🏻
Objawów nie mam praktycznie żadnych i to też mnie niepokoiło. Chociaż przy takiej becie nic dziwnego, w ciąży z Synkiem zaczęłam coś lekko odczuwać dopiero jak była zdecydowanie wyższa i biło serduszko. 😔
We wtorek poszła mi krew z nosa lekko, myślałam, że to może objaw, bo w poprzedniej też miałam mocno wysuszoną śluzówkę nosa, ale jak widać to pewnie po prostu suche powietrze w domu.
Też bym wolała przejść to w domu. Po diagnozie u swojego lekarza dostałaś skierowanie do szpitala i tam tabletki?
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH