X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie W oczekiwaniu na poronienie
Odpowiedz

W oczekiwaniu na poronienie

Oceń ten wątek:
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 7 listopada, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam histero ale słyszałam że przed owulacją chcą ją robić żeby było mniejsze endometrium wtedy lepiej widać. Ale też pisały dziewczyny że niektóre miały i w drugiej fazie cyklu także wszystko zależy od lekarza

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
    08.2025 naturalna ciąża, obumarła 6+0
  • mila_87 Koleżanka

Wysłany: 7 listopada, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z histero to zależy co chcesz zobaczyć i po co robisz.

• Abi197 Debiutantka

Wysłany: 9 grudnia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wczoraj byłam na usg. Dwa tygodnie temu było serce, wczoraj już nie. Zarodek zatrzymał się na 6+4. Od początku przyjmowałam duphaston. Lekarz zlecił mi przyjść na usg w piątek zobaczyć czy coś się dzieje i wtedy podjąć decyzje.
    Od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze i krzyż, nie występuje krwawienie. Bardzo chciałabym uniknąć szpitala i zabiegu, na początku roku miałam taka sama sytuacje i mam dreszcze na sama mysl ze miałabym tam wrócić…
    Lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, ze mogę dalej przyjmować duphaston albo już odstawić - dziwne ze zostawił dla mnie ta decyzje bo kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
    Czy są jakieś sposoby, żeby to się wcześniej rozpoczęło? Żeby macica sama zaczęła się oczyszczać? Pomóżcie proszę, czuje się tak bezsilna ze nie daje już rady:( tak bardzo chciałabym żeby już się to skończyło :(

• Olo96 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi197 wrote:
    Hej,
    Wczoraj byłam na usg. Dwa tygodnie temu było serce, wczoraj już nie. Zarodek zatrzymał się na 6+4. Od początku przyjmowałam duphaston. Lekarz zlecił mi przyjść na usg w piątek zobaczyć czy coś się dzieje i wtedy podjąć decyzje.
    Od wczoraj pobolewa mnie podbrzusze i krzyż, nie występuje krwawienie. Bardzo chciałabym uniknąć szpitala i zabiegu, na początku roku miałam taka sama sytuacje i mam dreszcze na sama mysl ze miałabym tam wrócić…
    Lekarz na wczorajszej wizycie powiedział, ze mogę dalej przyjmować duphaston albo już odstawić - dziwne ze zostawił dla mnie ta decyzje bo kompletnie nie wiem co z tym zrobić.
    Czy są jakieś sposoby, żeby to się wcześniej rozpoczęło? Żeby macica sama zaczęła się oczyszczać? Pomóżcie proszę, czuje się tak bezsilna ze nie daje już rady:( tak bardzo chciałabym żeby już się to skończyło :(

Abi197,
    Jestem w zupełnie takiej samej sytuacji, chociaż u mnie słabe przyrosty bety zanim w ogóle pojawiło się serce. Boję sie szpitala tak samo bo raz przeszłam dramat, miałam zespół stresu pourazowego. Jeśli to czytasz i masz jakieś informacje, co w takiej sytuacji, czy da sie uniknąć szpitala to proszę, odpisz ❤️

12.07.2023 - poronienie zatrzymane 10tc

Badania gen. 15.11.23
    V-LEIDEN 1691G>A heterozygota
    MTHFR 677C>T heterozygota
    PAI-1 4G heterozygota

Euthyrox 50
    Acard 75
    Wit. metylowane
    Clexane 0,4
    Cyclogest

23.10.24 - 💙👶🌈

1.12.25 - beta 156
    3.12.25 - 299
    9.12.25 - 953...
    12.12.25 - 1202 😓
  • Abi197 Debiutantka

Wysłany: 15 grudnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo96 wrote:
    Abi197,
    Jestem w zupełnie takiej samej sytuacji, chociaż u mnie słabe przyrosty bety zanim w ogóle pojawiło się serce. Boję sie szpitala tak samo bo raz przeszłam dramat, miałam zespół stresu pourazowego. Jeśli to czytasz i masz jakieś informacje, co w takiej sytuacji, czy da sie uniknąć szpitala to proszę, odpisz ❤️

Niestety nie mam. Dostałam skierowanie od lekarza do szpitala, byłam w piątek na Izbie przyjęć ale mnie mnie przyjęli bo w weekendy nie robią zabiegów. Rozmawiałam z lekarzem z oddziału i mówił, ze na tak wczesnym etapie często dochodzi do poronień samoistnych i mogę spokojnie czekac w domu ale u mnie zupełnie nic się nie dzieje. Zero bólu, plamien itd. Trochę mnie martwi ze minęło już ponad dwa tyg odkąd zarodek umarł i chyba jutro jednak zgłoszę się ponownie na IP.. a jak u Ciebie?

• Olo96 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi197 wrote:
    Niestety nie mam. Dostałam skierowanie od lekarza do szpitala, byłam w piątek na Izbie przyjęć ale mnie mnie przyjęli bo w weekendy nie robią zabiegów. Rozmawiałam z lekarzem z oddziału i mówił, ze na tak wczesnym etapie często dochodzi do poronień samoistnych i mogę spokojnie czekac w domu ale u mnie zupełnie nic się nie dzieje. Zero bólu, plamien itd. Trochę mnie martwi ze minęło już ponad dwa tyg odkąd zarodek umarł i chyba jutro jednak zgłoszę się ponownie na IP.. a jak u Ciebie?

Ja dziś jeszcze raz powtórzyłam betę, tak jak kazał lekarz. Wg niego zdarzają sie sytuacje w których beta po wolnym przyroście wystrzela...ale nie u mnie. Ale to dobrze, juz nie mam złudzeń i nadziei. Od dziś dopiero odstawiam progesteron, clexane i witaminy. Mam nadzieję że wraz ze spadkiem bety zaczęło się krwawienie. Boję się tylko że za chwilę święta a tu taka niewiadoma sytuacja...

Luminka lubi tę wiadomość

Badania gen. 15.11.23
    PAI-1 4G heterozygota

Euthyrox 50
    Acard 75
    Wit. metylowane
    Clexane 0,4
    Cyclogest

23.10.24 - 💙👶🌈

1.12.25 - beta 156
    3.12.25 - 299
    9.12.25 - 953...
    12.12.25 - 1202 😓
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi197 wrote:

Ja powiem z własnego doświadczenia, że u mnie krwawienie się nie pojawiło po odstawieniu progesteronu. 03.09 lekarka stwierdziła brak zarodka w USG i nieprawidłowy obraz jak na ten tydzień (6+1) i też kazała odstawić proga i czekać na krwawienie. 11.09 stawiłam się na IP z uwagi na brak jakichkolwiek objawów sugerujących poronienie a wręcz nasiliły się ciążowe. W USG okazało się, że zarodek się rozwija, ale bardzo powoli i odbiega o około 1,5 tygodnia od terminu z OM i nie ma nadal akcji serca. Finalnie 15.09 miałam zabieg w szpitalu.

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

12.2025r. wracamy do starań 💪

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Olo96 Znajoma

Wysłany: 15 grudnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcykowa wrote:
    Ja powiem z własnego doświadczenia, że u mnie krwawienie się nie pojawiło po odstawieniu progesteronu. 03.09 lekarka stwierdziła brak zarodka w USG i nieprawidłowy obraz jak na ten tydzień (6+1) i też kazała odstawić proga i czekać na krwawienie. 11.09 stawiłam się na IP z uwagi na brak jakichkolwiek objawów sugerujących poronienie a wręcz nasiliły się ciążowe. W USG okazało się, że zarodek się rozwija, ale bardzo powoli i odbiega o około 1,5 tygodnia od terminu z OM i nie ma nadal akcji serca. Finalnie 15.09 miałam zabieg w szpitalu.

Jestem po rozmowie z lekarzem, wszystko wyjaśnił mi bardzo szczegółowo. 2 tyg to standardowy czas "czekania". Kluczowe jest obserwowanie bety. Jeśli spada to znaczy ze organizm próbuje sam sie oczyścić a ciąża jest już martwa. Jeśli rosnie, ciąża nadal jest żywa ale w takiej sytuacji nie grozi kobiecie żadne niebezpieczeństwo związane np ze stanem zapalnym czy sepsą. Dlatego u mnie wygląda to tak, ze mam czekac i sprawdzić betę teraz w piątek

Badania gen. 15.11.23
    PAI-1 4G heterozygota

Euthyrox 50
    Acard 75
    Wit. metylowane
    Clexane 0,4
    Cyclogest

23.10.24 - 💙👶🌈

1.12.25 - beta 156
    3.12.25 - 299
    9.12.25 - 953...
    12.12.25 - 1202 😓
  • Olcykowa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo96 wrote:
    Jestem po rozmowie z lekarzem, wszystko wyjaśnił mi bardzo szczegółowo. 2 tyg to standardowy czas "czekania". Kluczowe jest obserwowanie bety. Jeśli spada to znaczy ze organizm próbuje sam sie oczyścić a ciąża jest już martwa. Jeśli rosnie, ciąża nadal jest żywa ale w takiej sytuacji nie grozi kobiecie żadne niebezpieczeństwo związane np ze stanem zapalnym czy sepsą. Dlatego u mnie wygląda to tak, ze mam czekac i sprawdzić betę teraz w piątek

U mnie beta raz rosła raz spadała. Ale ja miałam wartości na poziomie 78 tysięcy. Nie wiem czy bym się doczekała krwawienia. Zabieg był 15.09 a 20.11 beta nadal była dodatnia (wynosiła 7,1). Ale ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem, porównując sobie tutejsze historie 🤷🏻‍♀️

👩🏻 93 👦🏻 92 👶 22
    Mięśniak macicy, PCOS, Pai-1 hetero

2025r. - powrót do starań o rodzeństwo 🍀
    2cs- 8tc poronienie zatrzymane 6+2 💔 09.2025r.

12.2025r. wracamy do starań 💪

✨23.08.2022r. F 🩵 🌈

2021r. - 2x 5tc 💔
  • Luminka Znajoma

Wysłany: 15 grudnia, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    chciałabym zapytać o metodę prozniowa zamiast lyzeczkowania. Jakie szpitale oferują? Doczytałam ze Swidnica i Lodz a jakis w górę Polski?

👩 37l
    Metformax sr 2000, Euthyrox 50, Pueria Uno, Q10 400mg, Inozytol 4g
    Kariotypy ✔️
    PCOS ❌
    5.12.25 - ⏸️
    6.12.25 - 375 beta; 15,9 prog
    8.12.25 - 560 beta
    10.12.25 - 592 beta; 26 prog
    11.12.25 - 6 tc, pęcherzyk ciążowy widoczny - zbyt mały jak na wiek ciąży
    ≽^• ˕ • ྀི≼
  • Olo96 Znajoma

Wysłany: 16 grudnia, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luminka wrote:
    Hej,
    chciałabym zapytać o metodę prozniowa zamiast lyzeczkowania. Jakie szpitale oferują? Doczytałam ze Swidnica i Lodz a jakis w górę Polski?

Hej. Podczas pierwszego poronienia po podaniu leków wywołujących skurcze postanowiono ze będzie potrzebny zabieg łyżeczkowania. Po wybudzeniu z narkozy dowiedziałam się, że łyżeczkowanie nie było potrzebne, wykonano jedynie "odessanie" pozostałości metodą próżniową. Lublin, szpital na Jaczewskiego. Myślę że to zależy od sytuacji i wiele szpitali wykonuje takie zabiegi. Trzymaj się 🤍

Badania gen. 15.11.23
    PAI-1 4G heterozygota

Euthyrox 50
    Acard 75
    Wit. metylowane
    Clexane 0,4
    Cyclogest

23.10.24 - 💙👶🌈

1.12.25 - beta 156
    3.12.25 - 299
    9.12.25 - 953...
    12.12.25 - 1202 😓
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luminka wrote:
    Hej,

Mi się udało załatwić na zaspie w Gdańsku, ale tylko jeden lekarz to umie a drugi uczył się na mnie. Niestety u mnie skończyło się na tym że zostały resztki, więc nie wiem czy mogę polecić.

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Luminka Znajoma

Wysłany: 16 grudnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Olo96!
    Biochemiczka - ojej, wspolczuje. naczytałam sie, ze lepsze ale tego nie wzielam pod uwage, ze jeszcze trzeba miec doswiadczenie w tej metodzie :/

👩 37l
    Metformax sr 2000, Euthyrox 50, Pueria Uno, Q10 400mg, Inozytol 4g
    Kariotypy ✔️
    PCOS ❌
    5.12.25 - ⏸️
    6.12.25 - 375 beta; 15,9 prog
    8.12.25 - 560 beta
    10.12.25 - 592 beta; 26 prog
    11.12.25 - 6 tc, pęcherzyk ciążowy widoczny - zbyt mały jak na wiek ciąży
    ≽^• ˕ • ྀི≼
  • Kairo Nowa

Wysłany: 17 grudnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Podglądam tą grupę od pierwszego poronienia z marca tego roku.
    Niestety tydzień temu w piątek znów wieść że ciąża jest nieprawidłowa.
    Wizyta 6tc, ciąża biochemiczna z ryzykiem pozamacicznej.
    26.11.2025- beta; 13,40 prog 24,60
    01.12.2025 beta 78
    Lekarz stwierdza że ciąża się rozwija i zaprasza na wizytę 12.12
    12.12- beta 86 prog 5

Do dnia dzisiejszego tylko skąpe plamienie nie widzę potencjału na krwawienie, nic mnie nie boli piersi raz bolą raz nie temp 37.2 utrzymuje się cały czas.

Czy któraś z was tak długo miała ciąże na tak niskiej becie i nic się nie działo i jednak udało się „oczyścić” w domu? Lub słyszałyście o takim przypadku?
    Bardzo boję się ciąży pozamacicznej ze względu na wszystkie historie które tutaj przeczytałam.
    W sumie szpitala też bo ciążę z marca(wywołane poronienie przez tabletki 10+3 ciąża prawdopodobnie zatrzymała się 8tc) też nie za dobrze wspominam.

Lekarz oczywiście zalecił betę znowu 19.12 by sprawdzić co robimy dalej.

Czuję się tak strasznie beznadziejnie, ani ciazy nie umiem donosić ani poronić sama…..
    Jak sobie poradzić z tym oczekiwaniem które paralizuje smutkiem każdy dzień?.. Eh jeszcze te święta zaraz…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia, 15:44

👧🏻27, IO,PCOS
    👦🏻30, wszystkie wyniki badań z krwi i seminogram prawidłowe, badanie u urologa prawidlowe

Starania od 01.2024

Klinika leczenia niepłodności o 11.2024

Leczenie aromek 2,5mgx2 od 3 do 7 dc + ovitrelle około 14 dnia cyklu, każdy cykl z owulacją przy tym zestawie.

03.2025 wywoływane poronienie ciąży 10+3tc ze stwierdzeniem braku rozwoju 8tc, pusty pęcherzyk. Badania histo potwierdziły puste jajo.

12.12.2025 stwierdzona ciąża biochemiczna w 6tc z zaleceniem oczekiwania na krwawienie.

Planowane badania; immunologiczne+ genetyczne dla mnie i męża.
‹‹ 162 163 164 165 166
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ