Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiaterek wrote:
Roxa no co Ty, nie łam się babeczko moja. Widzisz, że każda po kolei zaciąża. Wrzesień jest szcześliwym miesiącem i na pewno się uda wszystkim czekajacym zajść w ciążę :* -
roxa wrote::* już wróciłam na właściwe tory... Nie wiem co mnie tak dziś naszło bo cały czas sobie od poronienia powtarzałam, że teraz pójdzie szybko, że fakt staralismy się o pierwszą 2 lata, ale był to 5 cykl stymulowany... A jak już raz zaszłam to na pewno mi się coś teraz odblokowało i w ciągu tych 3 stymulowanych nim wróci temat iui na pewno będę w ciąży!
No i takie podejście mi się podoba
Ja usłyszałam od swojej Pani doktor, że skoro raz udało nam się zajść, to znaczy, że będę w tej ciąży
I tego się trzymamyroxa lubi tę wiadomość
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
nick nieaktualnyNo ja zaszłam w ostatnim cyklu przed iui i mój lekarz z kliniki też powiedział, że jak się udało to znaczy że jednak to u nas jakoś działa i teraz też spróbujemy najpierw 3 razy na samej stymulacji nim wrócimy do opcji iui bo on mysli że za drugim razem powinno nam pójść szybciej...
Wiaterek lubi tę wiadomość
-
Mi doktor powiedział, że poronienie w pierwszej ciąży najczęściej powoduje, że organizm się uczy czego ma nie robić i przygotowuje się na następną, także wszystko bedzie dobrze. Boję się jak cholera że znów mnie to spotka, ale z drugiej strony jestem spokojniejsza niz poprzednio.
Stópka, hiacynta99 lubią tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualnyWiaterek wrote:Mi doktor powiedział, że poronienie w pierwszej ciąży najczęściej powoduje, że organizm się uczy czego ma nie robić i przygotowuje się na następną, także wszystko bedzie dobrze. Boję się jak cholera że znów mnie to spotka, ale z drugiej strony jestem spokojniejsza niz poprzednio.
Chyba mamy takie samo podejscie:) inaczej podchodzę do tej ciazy!!!bardziej z dystansem jutro wizyta mnie czeka będziemy polować na serduszko trzymajcie kciukiWiaterek, Renia7910, ilonia1984, pelna_nadziei, kehlana_miyu, Stópka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja idę na betę w sobotę i w poniedziałek, tak z czystej chęci sprawdzenia czy wszystko jest ok
laski jak mnie przed chwilą geodeta wkur... to aż się trzęsę cała.Ciśnienie mi skoczyło...Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
nick nieaktualnyPowiem Ci że to zależy czy chcesz robić betę tylko raz czy też sprawdzić przyrost. W mojej ciąży lekarz na podstawie wyniku bety wystawił mi zaświadczenie o ciąży bo w pracy było potrzebne ale z forum wiem że najważniejszy jest określenie przyrostu, czyli 2 badania w przeciągu 48 godzin. Na tym etapie na którym jesteś (4t 4d) powinien być już widoczny pęcherzyk ciążowy ale też nie ma 100% reguły.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenia7910 wrote:Powiem Ci że to zależy czy chcesz robić betę tylko raz czy też sprawdzić przyrost. W mojej ciąży lekarz na podstawie wyniku bety wystawił mi zaświadczenie o ciąży bo w pracy było potrzebne ale z forum wiem że najważniejszy jest określenie przyrostu, czyli 2 badania w przeciągu 48 godzin. Na tym etapie na którym jesteś (4t 4d) powinien być już widoczny pęcherzyk ciążowy ale też nie ma 100% reguły.
-
nick nieaktualnypelna_nadziei wrote:Z tego co wiem to ten prywatny gin nie zaleca bety...na nfz owszem mialam robiona bete i druga w przeciagu 48h...
Agnieszka0812, pelna_nadziei lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRenia7910 wrote:Ja nie powtarzałam bety, wystarczyło że na usg widać było pęcherzyk. To są koszta, a na pewno dostaniesz plik badań do zrobienia. Jeżeli lekarz uzna za stosowne abyś tą betę robiła to na pewno Ci to powie
-
nick nieaktualnypelna_nadziei wrote:No to nie będę robić,może ukurat gin mi zaleci... Wiecie pytam, bo nie wiem czy gin mi wystawi zwolnienie jeśli się okaże, że nie widać pęcherzyka ciążowego...
pelna_nadziei lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRenia7910 wrote:To zależy. Ale wydaje mi się żę powinien, chociaz na 2 tygodnie, jesli powiesz że jesteś po poronieniu i pracujesz w cieżkich warunkach. jeśli nie wystawi to buc
Renia7910 lubi tę wiadomość