Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kehlana_miyu wrote:Stópko, już Ci dziewczyny natarły uszu i ja się dołączam. Właśnie minął mi rok starań, a część dziewczyn próbuje dłużej jak widziałaś. To skąd Ci do głowy wpadło, że nie pasujesz???
U mnie też zbliża się okres pełnego roku. Ja wiem, że nie powinnam narzekać, mam dobrego męża, który mnie wspiera na tyle na ile potrafi no i mam Was
Tylko, żebym jeszcze potrafiła zmienić swoje nastawienie, to było by zajebiście
Dzięki dziewczynki :*kehlana_miyu lubi tę wiadomość
Stópka
Aniołek [*] 04.07.2015 r.
Aniołek [*| 15.03.2016 r.
Mutacja MTHFR C677T, A1298C. -
Stópka, narzekać możesz jak najbardziej! Wszystkie nas tu szlag trafia, że nie tak się ułożyło jak miało się ułożyć! Nie gadaj tylko, że tu nie pasujesz, bo my tu wszystkie po przejściach i zaprawione w walce
Renia7910, Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyStópka wrote:U mnie też zbliża się okres pełnego roku. Ja wiem, że nie powinnam narzekać, mam dobrego męża, który mnie wspiera na tyle na ile potrafi no i mam Was
Tylko, żebym jeszcze potrafiła zmienić swoje nastawienie, to było by zajebiście
Dzięki dziewczynki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:04
Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystopko przykro mi, ale tak jak dziewczyny mowia poki @ nie ma jest nadzieja !
boze dziewczyny dzis do gina mam a ja nie mam sily, strasznie mnie mdli i do tego wymioty...z tej bezsilnosci to az zaczelam plakac, bo nic nie moge zjesc bo od razu lece do kibelka...Stópka lubi tę wiadomość
-
pelna_nadziei wrote:stopko przykro mi, ale tak jak dziewczyny mowia poki @ nie ma jest nadzieja !
boze dziewczyny dzis do gina mam a ja nie mam sily, strasznie mnie mdli i do tego wymioty...z tej bezsilnosci to az zaczelam plakac, bo nic nie moge zjesc bo od razu lece do kibelka...Renia7910, pelna_nadziei lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Rudzik39 wrote:Aga sprawdziłam Twój wykres i rzeczywiście podobnie.
Grunt to nie tracić nadziei ale poczekam do 11 października i zobaczymy ,może październik okaże się być tym wspaniałym miesiącem
Moj Michaś miał się urodzić 21 października , może to jakiś znak.
Co do paniki facetów to nigdy nie zapomnę jak odeszły mi wody będąc w ciąży z córcią.
Dzień wcześniej poszłam z moim 5 letnim synkiem pograć w kosza ,bo strasznie się nudził.
Wyobraźcie sobie kobietę w 38 tygodniu ciąży grającej w kosza
O 24 odeszły mi wody i po cichu zaczęłam szturchać męża : kochanie wody mi odeszły ,wstań powolutku żebyś Szymonka nie zbudził.
Na co mój małżonek zerwał sie jak oparzony ,pozapalał światła dosłownie wszędzie ,nawet u syna w pokoju (za co dostał jeszcze opieprz).
Jak to już rodzisz?Przecież to za wcześnie?
A ja ze stoickim spokojem poszłam sobie pod prysznic ,tłumacząc mu że zanim urodzę to jeszcze trochę potrwa i żeby nie panikował tylko zadzwonił po swoja mamę ,żeby przyjechała do naszego synka.
Po chwili mój maż przybiega i krzyczy ze mama nie ma czym przyjechać i czy on może pojechać po mamusie na drugi koniec miasta?
Na to ja ze spokojem ,że mieszkamy w 100 tysięcznym mieście i z tego co wiem można zadzwonić po taksówkę.
Teściowa przyjechała bardzo szybko ,nawet zdążyła mnie zbesztac dlaczego biorę prysznic jak mi wody odeszły.
Mąż okazał się być bardzo przewidujący w jednej sprawie - otóż podłożył mi z trzy ręczniki ,żebym mu fotela w aucie nie ubrudziła
Michaś [*]04.06.2014 (20tc)- Aniołku to ja powinnam nad Tobą czuwaćWiaterek, Agnieszka0812, Renia7910, Rudzik39 lubią tę wiadomość
-
Wiaterek wrote:Aga wzięłabym ten blok, ale w ogóle nie mam ochty na słodycze. Kupiłam dziś batonika i mnie zasłodził na maksa :]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2015, 13:46
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
lunadelrospo wrote:Aga,jak robisz taki blok,mojemu tacie zrobię, on czekolafe z orzechami,marcepan i chalwe moze jesc na kilogramy;)
1 szklanka cukru (lub mniej, w zależności od upodobań)
250 g masła
1/2 szklanki wody
2 - 3 łyżki kakao (lub więcej, dla koloru)
400 g pełnego mleka w proszku najlepiej "niebieskiego"
suche wafle lub herbatniki
bakalie: rodzynki, orzechy, migdały, suszony ananas, kandyzowane wiśnie (wg uznania)
Masło rozpuścić w garnuszku. Dodać cukier, wodę, kakao, wymieszać, podgrzać do rozpuszczenia się cukru, następnie zdjąć z palnika i wystudzić (mieszanka może pozostać lekko ciepła). Do dużego garnka wsypać mleko, bakalie, pokruszone wafle lub herbatniki. Na to wylać masę maślaną, dokładnie wymieszać i wlać/upchnąć do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Schłodzić.
Tu masz przepis podstawowy, początkowo robiłam szklankę cukru tego drobnego do wypieków, dla mnie było za słodkie. Jak robię na święta dodaję pół lub 3/4 brązowego, ksylitol też może być. Z żurawiną też pycha, teraz zrobiłam bez cukru, ale dodałam łyżkę miodu, bo kakao mi się za dużo sypłoRenia7910 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyStopka będzie dobrze nie łam się!
Rudzik padłam jak przeczytałam końcówkę o tych trzech ręcznikach hahaha... Mój pewnie zrobi nie inaczej...
Co do panikowania topewnie będzie bo on nawet teraz jak ja jadę do kliniki krew tylko oddac i po recepte to się po sto razy pyta co mówili hahaha...
Nadziejko trzymam kciuki za wizytę i oby lekarz coś ci na to przepisał...Agnieszka0812, Renia7910, Rudzik39 lubią tę wiadomość