X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Nie było mnie 3 dni, a myślałam, że nie doczytam.

Reniu, spóxnione, ale serdeczne życzenia... Ty wiesz, czego chcesz, więc niech Ci się to spełni <3

Ciężarówkom gratuluję udanych wizyt, zdrowych dzieciaczków i pięknych fotek.

Agunia, bądz dobrej myśli. Jeśli ten krwiak nic nie zaszkodził na razie, miejmy nadzieję, że i dalej będzie się trzymał z daleka od dzidziolka.

Buziaki dla reszty dziewczyn walczących lub oczekujących na wizyty <3

Czekam na @ i zaczynam działać, wygląda na to, że w przyszłym tygodniu już wszystko się ruszy.
    Dzisiaj lecę z Młodym na Święto Ziemniaka do jego dawnego żłobka.
    kochana zaciskam kciuki i wysyłam dla ciebie pełno wirusów ;]

niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Rudzik,a co to z Twoją owulacja się podzialo?
    Of przesunęło..
    A ja testu nie robię, bo nie mam w domu;)
    specjalnie nie masz? :P

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Właśnie aż oniemiałam kiedy zobaczyłam ze ovu samo przesunelo mi dzień owulacji.
    Raczej niemożliwe żebym miała owulkę tak późno,tym bardziej ze płodny sluz był na początku cyklu.
    Nie wiem co o tym myśleć.
    Jutro beta i wynik żelaza pokażą czy to ciąża czy anemia.
    Jak testy leżą w domu to kuszą.

Michaś [ * ] ♡ 04.06.2014(20tc)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 10:31

Agnieszka0812, s1985 lubią tę wiadomość

• Stópka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzie no faktycznie ovu jakoś tak późno wyznaczył owulacji, no ale może może :)
    Trzymam kciuki :)

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie dziękuję. Lecę kobietki na zajęcia.
    Z chęcią polozylabym się spać.

Michaś [ * ] ♡ 04.06.2014(20tc)

Renia7910 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a u mnie dylemat.

DOSTAŁAM PRACĘ!!!

Cieszę się jak nie wiem, bo już zaczęłam się denerwować co będzie jak skończy mi się zwolnienie a tu niczego konkretnego na horyzoncie. To jest ta praca, o której pisałam parę tygodni temu - będzie się wiązać z wieloma zagranicznymi podróżami służbowymi, głównie po Europie, ale okazjonalnie też po innych kontynentach. Nie jest to tryb pracy, który najbardziej bym sobie teraz życzyła, ale warunki finansowe są bardzo dobre, umowa o pracę na rok (potem na czas nieokreślony, ale mam jednak nadzieję, że zajdę w ciążę wcześniej i wtedy mi pewnie nie przedłużą, no ale o to to będę się martwić później) i zawodowo dla mnie super perspektywa.

Ale... zaczęłam się po raz pierwszy martwić tym, co będzie, jeżeli się okaże, że jestem teraz w ciąży.

Jeżeli faktycznie zaszłam teraz i wszystko będzie dobrze z dzieckiem, mam gdzieś tą nową pracę. W starej mam umowę na czas nieokreślony, a wypowiedzenie jest nieważne w momencie stwierdzenia ciąży więc o finanse się nie martwię. Poszukałabym nowej pracy po macierzyńskim i tyle.

Ale... Nie potrafię przestać myśleć, co będzie jeżeli zaszłam w ciążę, zrezygnuję z nowej pracy, a znowu będzie coś nie tak? Straciłabym i dziecko, i tą świetną ofertę :( Wiem, że nie powinnam tak myśleć, ale nie mogę przestać :( Mam wrażenie, że siedziałabym przynajmniej do końca pierwszego trymestru jak na szpilkach, czekając tylko na uderzenie topora :( Ja nie chcę być w ciąży w takich okolicznościach, chcę się nią cieszyć kiedy w końcu by mi się znowu udało w nią zajść :( Jak tak ma być, to naprawdę zaczynam myśleć, że lepiej by było jakby to nie był ten cykl i jakbym zaszła dopiero w nowej pracy, kiedy przynajmniej decyzje zostały już podjęte i nic ode mnie nie będzie zależeć :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana przede wszystkim gratuluję !!!! :)
    Powiem Ci szczerze że nigdy nie wiesz jak się sprawy potoczą, natomiast nie ma co rozmyślać co by było gdyby...
    Ja dostałam nową pracę w marcu, 1,5 tyg po tym jak mój obecny szef wręczył mi wypowiedzenie. Praca taka jaką chciałam, prestiż, środowisko naukowe, czułabym się tam jak ryba w wodzie. W piątek umówiłam się z p. dziekan na ostateczne ustalenia przed podpisaniem umowy, w sobotę zrobiłam test ciążowy, musiałam zrezygnować z tej pracy i wysłać pismo do tej starej pracy o anulowanie wypowiedzenia. Później potoczyło się tak jak wiemy...
    Do dzisiaj żałuję tej pracy, na dodatek nie mogę znaleźć innej, czuję się w kropce. Ale cała ta historia nauczyła mnie jednego - nieprzewidywalności. Może będziesz się czuła dobrze w tej nowej pracy, może z ciążą będzie wszystko dobrze, może nowy szef nie będzie miał nic przeciwko, a może właśnie będzie. Tych spraw nie jesteś w stanie przewidzieć. Ale pamiętaj jedno - najważniejszy jest priorytet. Dla mnie najważniejsze jest dziecko, i nawet gdy dostanę super hiper wymarzoną pracę, z dniem potwierdzenia ciąży odchodzę. Nic innego dla mnie się nie liczy.
    Z pracą jest tak że raz jest a raz jej nie ma. Nawet jeśli stracisz tą pracę to na rynku jest wielu pracodawców, coś zawsze znajdziesz. I ja wobec siebie staram się też tak myśleć.
    To oczywiście Twoja decyzja, ale jedno wiedz na pewno - nie ma nic pewnego. I w jedną i drugą stronę. A wszelkie planowanie czy egzystencjalne dywagacje najczęściej biorą w łeb.
    Bierz tą pracę, a co ma być to będzie. Takie jest moje zdanie. Buźka!!

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, dzięki za wsparcie! Pracę biorę na pewno, ale jeżeli test ciążowy wyjdzie teraz pozytywnie - no cóż, zrobię dokładnie to co zrobiłaś w marcu i będę modlić się, żeby tym razem wszystko było dobrze.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana, ja tez bym brała tę pracę. Jeśli zajdziesz w ciążę postawisz sprawę jasno... Jeśli to zdarzy się teraz, masz wybór, a jeśli pózniej, to decyzje już i tak zostały podjęte, pracodawca najwyżej nie przedłuży Ci umowy po macierzyńskim, a może będzie na tyle w porządku, że nic się nie zmieni.

Renia7910, s1985 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Kehlana, ja tez bym brała tę pracę. Jeśli zajdziesz w ciążę postawisz sprawę jasno... Jeśli to zdarzy się teraz, masz wybór, a jeśli pózniej, to decyzje już i tak zostały podjęte, pracodawca najwyżej nie przedłuży Ci umowy po macierzyńskim, a może będzie na tyle w porządku, że nic się nie zmieni.
    kochana kiedy mamy ci zaciskać kciuki ?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    kochana kiedy mamy ci zaciskać kciuki ?
    Jeszcze nie wiem, wg moich obliczeń powinnam dostać @ 14.10 i ok 27.10 będzie IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 18:11

s1985 lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana,dp kiedy masz dać odpowiedź?
    Bardzo ci gratuluję, nie mowilas jaka to branza,ale niezaleznie od tego,dostac taką posadę to taka nobilitacja;)
    Ciężka sprawa,ale nie mozesz w ogole zakladac ze cos sie stanie dziecku.
    Zastanow sie raczej,czy jesli bedziesz w ciazy zamierzasz isc na l4..
    Druga kwestia,czy to jest znaczaca firma w twoim rozwoju,ww kontekscie czy warto tracic w niej dobte imie znikajac na samym początku..

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, nie mam bo nie kupialm..tak mi sie zapomnialoo;)

s1985 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy niedziela,jest dniem bez forum?
    ;) coś przegapilam;)?

s1985 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Lunka jak to jest z tymi weekendami ale faktycznie mało się pisze wtedy. Wiem po sobie. Jakoś tak blogo się siedzi z mężem :-)

Kehlana gratuluję pracy choć życzę Ci żebyś di niej nie poszła ;-)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Nie wiem Lunka jak to jest z tymi weekendami ale faktycznie mało się pisze wtedy. Wiem po sobie. Jakoś tak blogo się siedzi z mężem :-)

Kehlana gratuluję pracy choć życzę Ci żebyś di niej nie poszła ;-)
    Haa,ja tez nie piszę jak siedze z rodziną.. le jak sie ucze....to roznie bywa..

Renia7910, niezapominajka lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No weekendy to takie nasze dni bez forum ;)

Dziewczyny nie wiem co się dzieje, ja nadal nie potrafię rozmawiać o poronieniu i staraniach. Odwiedziła mnie dzisiaj koleżanka - psychoterapeuta, nigdy nie stosuje na mnie swoich metod, mamy taką zasadę, a dzisiaj w trakcie rozmowy z nią po prostu łzy mi poleciały. Ona uważa że jeszcze nie zakończyłam żałoby nad Tadziem i to może być blokada ze strony mojego organizmu że nie zachodzę w ciążę. No coś w tym może i jest, nie potrafiłam nawet z lekarzem medycyny pracy o tym rozmawiać, ostatnio popłakałam się przy jakimś artykule nt. poronienia, jakaś taka wciąż niestabilna jestem.
    Dziewczyny - staraczki, też tak macie?? Czy tylko ja jakaś rozhisteryzowana jestem?

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia,ja ostatnio poplakalam się w dziekanacie..opiekun roku zapytala,ja chcialam w skrocie,ale lzy polecialy same..
    Zwykle mam tak jak pierwszy raz o tym komus mówię..
    Poza tym to jest dobrze,nie płacze już na każda wzmiankę, ale jestem napewno bardziej wrażliwa i bardziej rozumiem takie dylematy i problemy..i jak dzis w kosciele uslyszalam wypowiedź ksiedza o in vitro...
    To szału dostalam

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana gratuluje kochana :*

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dlatego ja nie chodzę do kościół. Moj M. "wierzy" w latającego potwora spaghetti :)

Renia7910, lunadelrospo, ilonia1984, kehlana_miyu, s1985 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ