Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Znaczy ja tam wychodzę z załozenia, że jak zjesz kawałek sera to też Ci się nic nie stanie. Ponoć nie wolno jeść oscypków a ja jadłam jak mama przywiozła z gór
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
Wiaterek wrote:Znaczy ja tam wychodzę z załozenia, że jak zjesz kawałek sera to też Ci się nic nie stanie. Ponoć nie wolno jeść oscypków a ja jadłam jak mama przywiozła z gór
Wiaterek, Renia7910 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Aga, typ sera nie jest ważny tylko z jakiego jest mleka. Tak jak Pucek mówi, jeżeli z pasteryzowanego to ok. Tu chodzi o ryzyko zarażenia się bakteriami, zwłaszcza listerią, więc jeżeli mleko było pasteryzowane to ryzyka nie ma i można wsuwać ile chcesz W Polsce prawie wszystkie sery są z pasteryzowanego mleka, więc te ostrzeżenia są trochę na wyrost We Francji lub we Włoszech trzeba bardziej uważać, bo tam wiele tradycyjnych serów jest z niepasteryzowanego.
Agnieszka0812, Wiaterek lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Oooo tego nie wiedziałam. Na szczęście nie mam ochoty na sery pleśniowe, ale kto wie czy mnie jeszcze nie złapie. Teraz mam takie zachcianki, że aż się sobie dziwie. Czekolada, kapusta kiszona, ogórek zielony itp. :]
kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
Moje największe szczęścia
4 Aniołki -
No ja jem calczas camembert,wszystkie polskie sa z pasteryzowanego,juz to sprawdzilalam bo uwielbiam,wiec wcinaj i sie nie przejmuj,a ja sobie ciasto kupilam zajebiste kokosoee z ananasem,ale pychaaaa mniam
kierzynka, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
kehlana_miyu wrote:Aga, typ sera nie jest ważny tylko z jakiego jest mleka. Tak jak Pucek mówi, jeżeli z pasteryzowanego to ok. Tu chodzi o ryzyko zarażenia się bakteriami, zwłaszcza listerią, więc jeżeli mleko było pasteryzowane to ryzyka nie ma i można wsuwać ile chcesz W Polsce prawie wszystkie sery są z pasteryzowanego mleka, więc te ostrzeżenia są trochę na wyrost We Francji lub we Włoszech trzeba bardziej uważać, bo tam wiele tradycyjnych serów jest z niepasteryzowanego.
-
Z plesnia nie ale camemberty tak,brie wszystke te ktore sa z mleka pasteryzowanego turki itd,plesniowych chyba nie bardzo,chociadz jak znajdziesz polskir,to peenie i beda z pasteryxowanego,ale nie wirm co z ta plesnia,ja nie lubie ale camemberty jrm za to calczas
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2015, 17:06
kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
cykl pp.Udalo sie Zosia
wkoncu z nami 16.04.2016
-
nick nieaktualnyHey, wróciłam właśnie z pracy ale jeszcze na pocztę biegnę bo przyszły papiery z nowej firmy.
Szefo przyszedł do mnie na koniec pracy. Był bardzo miły i współczujący, tłumaczył dlaczego siedzę w innym dziale i bez komputera. Spytał czy już wszystko w porządku i życzył powodzenia. Powiedziałam mu że przyjdę z wnioskiem o skrócenie okresu wypowiedzenia, był na tak. I po stresie. Głowa boli mnie masakrycznie, wzięłam już 2 tabletki bo czuję że zaraz będę haftować.Agnieszka0812, Stópka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny