X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko,rzadko wpadasz,spojrzalam teraz na suwaczek i az oczy przetarlam!
    Dopiero pamiętam początek, a tu juz 10tygodni!
    Twoj maluch juz tez będzie miał sliczne ksztalty na nasteonym usg!
    Sysia,u Ciebie tez szybko podgoni,tylko dbaj o siebie!

Renia7910 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana,ja w cyklu w ktorym odpuscilam ( a przynajmniej tak sobie mowilam,ze praca,ze sie nie staramy itp)to o ile pamuetam juz w 6dpo swirowalam. Ale wazny bylbluz w trakcie działania, a tego nie brakło.. U Ciebie tez jak mowilas był spontan,więc spokojnie;)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aas jeszcze jedno..bolaly was może zęby i dziąsła w ciąży?
    Od wczoraj,czuje taki dziwny nie do konca ból ,a raczej drażniące uczucie odretwienia,swedzenia dziąseł.. Cos takiego jak przy aparacie na zęby...
    Chyba sobie sachol kupie,tak mnie drażni..

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jutro Hanusińska zaczyna już drugi trymestr!!!

katarzyna_d, Agnieszka0812, kehlana_miyu, ilonia1984 lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna czasem jak myje zęby to dziadka krwawią :P. Ja w cyklu ktorym wpadłam tez odpuściłam wszystkie leki pizdlam szuflady i pojechalam do męża na 3 tyg i to ja go gwałciłam nocami a nie on mnie hehe.

Dalam sobie przerwę miesiąc cieszyłam sie wakacjami a nie latanie z termometrem i macaniem sie po szyjce :P

I czasem to wystarczy luz :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja bym wolała z mężem, jezeli kazdy sprzęt daje dokladny i wierzytelny obraz.
    A moze uda się faktycxnie w pozniejszym terminie a na lepszym sprzęcie;)
    Moja następna wizyta dopiero 11.01 to prawie 4 tyggodnie,tak sobie myślę, ze moj lekarz poszalal i czy ja nie umrę , ciekawości jaka Hanusia duża już?. Jak czesto chodzilyscie w tym okresie na usg?

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lunadelrospo wrote:
    Niezapominajko,rzadko wpadasz,spojrzalam teraz na suwaczek i az oczy przetarlam!
    Dopiero pamiętam początek, a tu juz 10tygodni!
    Twoj maluch juz tez będzie miał sliczne ksztalty na nasteonym usg!
    Sysia,u Ciebie tez szybko podgoni,tylko dbaj o siebie!
    Rzadko wpadam, bo niby jestem na zwolnieniu, a dwa razy w tyg lecę do pracy. Mam nadzieję, ze dzisiaj byłam tam już ostatni raz. Dwa razy w tyg chodzę na francuski, 3 razy w tyg z Młodym na jego zajęcia dodatkowe... Jakoś nie mogę się wyautować i zająć tylko sobą. Zresztą jak się jest słomianą wdową, to ciężko mieć chwilę dla siebie i na forum ;) Ale w pn przyjeżdza mój mąż i zostanie do 10.01 :)
    A moje maleństwo ostatnio było takim misiem z balonikiem w rączce :) Jutro jest ten dzień, kiedy dowiedziałam się o tym, że tamta ciąża obumarła... i nie ukrywam, że się denerwuję. Ale byle do jutra, mam nadzieję, ze lekarz będzie miał dla mnie lepsze wiadomości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2015, 12:22

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja byłam 9 i teraz idę 13 stycznia, tez mam odległe wizyty ehh dobrze ze chodź czuje ruchy to wiem ze Majki ma sie dobrze :-)

Żądze do lekarki i zapytam o tego 29"

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wszystko będzie dobrze <3 ja tez juz nieszczęsny listopad minęłam termin mojego porodu !! Trzeba żyć do przodu !!! I wierzyć ze teraz będzie inaczej !!
    Pozdrawiam

niezapominajka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• chomiczka Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna moje dziąsła są w okropny stanie, strasznie bolą, mam pełno ran :/ moj gin na to poleca witaminę c 1000 lewoskretna

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3

Wysłany: 15 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Niezapominajko wszystko będzie dobrze <3 ja tez juz nieszczęsny listopad minęłam termin mojego porodu !! Trzeba żyć do przodu !!! I wierzyć ze teraz będzie inaczej !!
    Pozdrawiam
    Ja termin porodu miałąm na 22.12 :( I też mam wizytę w ten dzień...

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Ja termin porodu miałąm na 22.12 :( I też mam wizytę w ten dzień...

Zobaczysz ze będzie dobrze !!! <3

Wysłany: 15 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Zobaczysz ze będzie dobrze !!! <3
    Dziękuję Kasiu, staram się w to mocno wierzyć :)

katarzyna_d, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze będzie w ogole się tym nie stresuj,Maly Miś z balonikiem to czuje;)

katarzyna_d, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko,już będzie dobrze, zobaczysz <3 każda z nas musi przejść te newralgiczne daty, ja nawet ostatnio dostałam maila od bebiklubu z opisem czego spodziewać się w pierwszym miesiącu życia dziecka. Nie mam siły nawet otwierać tych maili żeby anulować subskrypcję, s gdy je otrzymuje to czuję jakby ktoś mi nóż w serce wbijał :(
    Ciesz się swoim pięknym stanem i pamiętaj że wszystko będzie dobrze :)

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizyce. Adaś nadal ma fujarkę :) I jest cały i zdrowy Pucuszek mój :):) Przez 3 tygodnie przytyłam tylko pół kilo :):) (niby waga pokazywała 0,8 kg, ale byłam dopiero co po obiedzie, więc odjęłam to 300 g :):)) Okazało się jednak że przypałętała się do mnie grzybica, więc do mojego tabletkowego dream teamu dołączył jeszcze antybiotyk :) żeby było przyjemniej to dopochwowy :P

Renia7910, s1985, chomiczka, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucus,a Ty nas dalej z sesją outfitową oszukujesz!;)

pucek lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucus gratuluje udanej wizytki :)

Niezapominajeczko bedzie wszystko ok wierze w to :)

Moja wizyta u diabetologa ok tzn powiedziala ze mam odpuscic troszke z ta dieta przesadzilam takze mam wiecej jesc normalnych rzeczy i cukier pewnie bedzie szybowal nio zobaczymy, mam 3 tygodnie pozniej znowu wizyta.

Renia7910, s1985 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie oszukuję, obsuwę mam po prostu :P Obiecuję że nadrobię niebawem. Jutro jadę po ciążowe sukienki do mojej krawcowej więc może wrzucę jakąś wielką sesję:D

Kurde tak myślę sobie o tej mojej wizycie i na prawdę mam wspaniałego lekarza... Taki ciepły i z wyczuciem i można mu wszystko powiedzieć, nawet że ciekną mi co jakiś czas cycki i że nie wiem czy to nie jest nic złego.. A on ma zawsze takie mądre odpowiedzi i się okazuje że nie ma się czego wstydzić. I nawet nie musi patrzeć w kartę czy komputer żeby pamiętać że straciłam pierwszego Maluszka i że krwawiłam na początku tej ciąży... Chyba z 40 minut u niego dzisiaj siedziałam :) Obejrzał Adasia wzdłuż i wszerz, zmierzyłgłówkę, bo się martwiłam że coś mała, ale okazuje się że ciężko mu ją dobrze zmierzyć. Pokazał mi serduszko dokładnie, dwie komory i dwa przedsionki i mnóstwo innych rzeczy. I mam do niego takie zaufanie jak jeszcze nie miałam do żadnego lekarza.

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, widzisz, nie jest tak źle :) Na święta możesz sobie trochę pofolgować :D

Renia7910, monilia84 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ