X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • Stópka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Renia, dobrze, że tylko sprzeczka...
    U mnie w domu atmosfera jakby wszyscy mieli się zaraz pozabijać... Na szczęście i jednocześnie na nieszczęście kiepsko wyglądam po tym szpitalu wiec zawinelismy się z M. do siebie szybciej i juz jesteśmy w domu, gorzej bo jutro do tesciow jeszcze musimy jechać, ale mam nadzieję, że na krótko...
    Mam nadzieję, że u Was święta mijają w miłej i spokojnej atmosferze :)

Renia7910, Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu o co poszło?

Ja się musze pochwalić, że wigilia była nie najgorsza. Jedliśmy u moich rodziców i jak zaczoł mi tata życzyć "spełnienia marzeń" to wybuchłam płaczem, tuliłam się do niego i beczeliśmy razem. Mamie nie byłam w stanie życzyć czegokolwiek. Też razem chlipałyśmy. Potem u teściów oni jak by nigdy nic, dopiero jak ciężarnej szwagierce życzyłam "pozytywnego rozwiązania" to ta chlipała mi w ramie. Dała rady mi wyszeptać do ucha "wam też się uda". Dziś łamałam się opłatkiem z księżniczką i jak jej powiedziałam że chce zgody i tęsknie to ta też w bek. Kurde jakos u ludzi wywołuje łzy. Widać jakaś diablica ze mnie.

P.s. miałam ochotę wziąść Bartusia na rece - jak dla mnie to kamień milowy. Zaczęłam się cieszyć ze Kacper nie długo się urodzi. Wyjątkowo przełomowo zadziałała na mnie ta wigilia.

P.s. 2 jak bym miała nowe życie pod sercem to mogła bym powiedzieć ze zaczynam powoli odnajdowac rownowagę - myśle ze wiecie co mam na myśli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 20:14

Renia7910, Agnieszka0812, katarzyna_d, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu masz rację. Nie powinna tak oscentacyjnie Wam pomagać jeżeli tego sobie nie życzycie. Może się jeszcze chwali wszystkim że daje Wam tyle a tyle (znam takich ludzi). Niech się zajmie swoim życiem

Renia7910 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie Wigilia w bardzo radosnym nastroju:)
    Brzuchy bolą nie tyle od przejedzenia a od śmiechu.

Michaś ♡ [ * ]

Renia7910, katarzyna_d, s1985 lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia7910 wrote:
    Ona nie ma swojego życia. Teść nie żyje od 3 lat, J jest jedynakiem.
    Wiesz co sobie pomyślałam? Wojny to u was się zaczną jak doczeka się wnuków. Bedzie mądrzejsza od wszystkich i dopiero zacznie sie narzucać a takie coś nie jest dobre dla dzieci. Dzieci powinny znać granice a ona je zagłaszcze. Ale dasz sobie radę. Jesteś silną kobietą i nie dasz sobie w kaszę dmuchać. Wiem to.

Moja babcia jest taka, wciskała mi kase do kieszeni takk żeby wszyscy widzieli i jeszcze przy tym się chwaliła rodzicom że dała ''na lody''. Żałosnie to wyglądało. Moja mama też mi coś tam rzuci czasami od święta ale zawsze tak żeby nikt nie wiedział. Wie że sie dorabiamy, i dawała na ''kobiece wydatki'' :p ale nigdy nie robiła tego nachalnie. Nie raz mnie bierze i sama mi kupuje jakąś szmatkę jak sama na siebie skąpie :-)

• Stópka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia teściową faktycznie ciężki przypadek, myślę, że musisz na nią mocno uważać. Tym bardziej, że jak teścia już nie ma będzie faktycznie nachalna, ale myślę, że postawienie granic od samego początku to dobry ruch :)
    Marzusia ja Ciebie dokładnie rozumiem...
    Dla mnie święta to bardzo ciężki czas zwłaszcza w tym niezbyt udanym roku i u mnie jeszcze niestety dochodzą bardzo chłodne stosunki rodzinne i to z obu stron, wiec ja szczerze juz bym chciała niedzielę lub jutrzejszy wieczór...

Stópka
    Aniołek [*] 04.07.2015 r.
    Aniołek [*| 15.03.2016 r.
    Mutacja MTHFR C677T, A1298C.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem po ślubie 19 lat i od samego początku mój teść wszystkim naokoło się chwalił ile to on nam dał pieniędzy.
    Moim rodzicom było zawsze przykro bo ciągle podkreślał ze jesteśmy u teściów w kieszeni i co nam nie kupili.
    Kilka razy przylapalam teścia jak opowiadał mojemu tacie ze w tym miesiącu to dostaliśmy od nich kilka tysięcy złotych, co było wierutnym kłamstwem i kazalam moim rodzicom brać poprawkę na jego gadanie.
    Po kilkunastu latach przy okazji urodzin czy jakiegoś święta które spędzamy razem ,ciągle powtarza ile to on daje swoim wnukom i dzieciom.
    Wszyscy już się przyzwyczailiśmy do tych gadek i więcej mamy z tego śmiechu niż nerwów.
    Ale rozumiem ,nie raz miałam takiego wkurwa o to ,ze z chęcią wykrzyczalabym że mam dość jego wyrzygiwania jaki to on jest chojny.
    Teść ma taki durny charakter i dosłownie manie na punkcie kasy i nauki.Nie dziwie się bo pochodzi z bardzo biednej rodziny i musiał ciężko pracować żeby się dorobić.

Michaś ♡ [ * ]

Renia7910, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu taki pomysł mi się nasunął. A jakie byś miała podejście jak by twoja teściowa założyła jakąś lokatę w banku i odkładała tam pieniążki na Wasze dzieci. Jakk już musi wam dawać te pieniądze to niech z tego będzie pozytek? Wiem że wy dzieciom zagwarantujecie wszystko ale może te pieniążki były by jakimś wkładem np na mieszkanie, albo wlasną firmę dla dzieci? Co myślisz o czymś takim?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 17:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet Marzusiu,sama podsunęłam J taki pomysł. Niestety teściowa nawet rachunków nie potrafi zapłacić, J robi to za nią... W sumie to mógłby być niezły pomysł gdybyśmy sami nawet taką lokatę prowadzili... Muszę jeszcze raz z J porozmawiać, niech obgada to sam ze swoją matką, ja na razie nie chcę jej widzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyżby ovu wreszcie zaczął działać?

Stópka, Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam dość imprez, mówię stanowczo nie dla jakiejkolwiek dawki alkoholu...

Michaś ♡ [ * ]

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ja już po usg połówkowym Mikołaj zdrowy wszystko ok :) m 360 gram

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f69209a97a97.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 16:50

Renia7910, s1985, Agnieszka0812, ilonia1984, chomiczka, monilia84, kehlana_miyu, Stópka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o płęć czy na 100% chłopiec ??

Dała mi dowód 100 % :P zdj siusiaka :) więcej już nie miałam pytań :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f008dd142831.jpg

Renia7910, s1985, Agnieszka0812, monilia84, Stópka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu cudowne wieści <3

katarzyna_d, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedziałek poświąteczny. Miłego dnia!

Agnieszka0812, katarzyna_d lubią tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Kasiu no Mikołaj na 100% <3 Duży już chłopak i najważniejsze, że wszystko ok!
    Miłego dnia dziewczyny!

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax cieszę się z Tobą z Waszych wigilii! <3 Emocje siedzą nie raz bardzo głęboko... Buziaki :*

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swieta,swieta i po swietach i swiety spokoj ;) jak tam dziewczynki,zyjecie?pojedliscie :) ja dzis sie za sprzatanie musze wziasc,pranie,ale cos mi ciezko po tym lenistwie sie ogarnac :) dziewczyny boli mnoe jeden cucuszek mocno,mam juz siare,myslicie l,ze to moze byc jakis zator czy cos? Macoe jakis pomysl,zeby jakos to usmierzyc,moze jakos masowac,do lekarza mam dopiero 10 wiec jeszcze duzo czasu

katarzyna_d lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a moze jakies zimne obklady?? Pomoga? Ja tez wzielam sie za porzadki ;) jestem u meza az do niedzieli, jest co robic hehe

Agus a ty kiedy masz polowkowe?

Dziewczyny jak z sylwestrem? Ja umowilam sie z synem na picolo ;)

ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz na swieta posiedzialam az uwaga do 3,znajomi byli do 24 potem z mezem jeszcze siedzielismy,az w szoku bylam,ze wytrzymalam tyle,ale niestety 2 dni odsypialam i chodzilam do tylu,na sylwka soboe odpuscimy wyjscia,coraz mi ciezej i szkoda sie meczyc,ale radlerka wypije...;)fo.do cycocha to zobaczymy narazie masuje,moze minie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 10:41

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ