Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry
Witamy się z ranka
Reniu spij kochana, odeśpij sobie bo nockę na nogach będziesz miała
Aguś ubraneczka śliczne, super
Luncia ja też nie jestem zwolennikiem szybkich zakupów ale jak pomyśle sobie że później wszystko na raz będę musiała kupić to wole powolutku, a Ty jak masz od kogoś to nie masz czym się przejmować
Kehlana może tempka odbije do góry jeszcze, czekajmy
U nas dzień ciężki się zaczyna. Klaudie boli ząbek i do tego spuchła jej buźka, także do szkoły nie poszła, dzwoniłam do dentystki to mamy między pacjentami się wcisnąć, ale trzeba będzie czekać. Najgorsze jest to że ona się boi dentysty, nigdy nie plombowała bo kiedyś tak ją idiotka dentystka wystraszyła że dziewczyna ma teraz lęki.
Zawsze myślałam że zęby mleczne nie mogę boleć a teraz jednak okazuje się że głupia byłam myśląc tak. Mam nadzieję, że dostanie antybiotyk i jej opuchlizna zejdzie ale ząbek do wyrwania będzie na pewno bo jest mocno popsuty. Szkoda że R w pracy bo on w takich sprawach jest lepszy a ja się będę stresowała będąc z nią.
Na razie jest u babci bo poszła spać do niej na noc, także jak odeśpi to idziemy posiedzieć
Miłego dniaAgnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Monilka mój nie dosyć miał uraz do dentystki, to jeszcze źle mu zęby do czyściła i musieliśmy od nowa 6 plomb robić, a każda 100 zł! Mojemu szybko się psują od sterydów na astmę ale teraz chodzi do fajnej dentystki
A wcześniej on płakał, ja płakałam, a tamta cholera na siłę robiła...
Trzymam kciuki za Klaudię i za Ciebie, bo rodzice czasem bardziej przeżywają...
Kehlana myślę jak Monika, może odbije, Sylwia jakie miała spadki temp.
A ona dziś wizytuje, czekamy na wieści, ale nie wiem o której...Renia7910 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualnyCZESC DZIEWCZYNY:)
Ja dzis na 14 do roboty i jak zwykle po nocach bede was doczytywać
Z tymi zębami mlecznymi to u dzieci zawsze problem,mojej córci pani stomatolog tak wyrwała zęba ze stałe źle wyrosły i musi nosić aparat ortodontyczny.
Nie dość że dziecko teraz sie nacierpi to i kasy mnóstwo kosztuje.
Przy mleczakach często robia sie stany zapalne i zgorzele w dziasłach.
Mam nadzieję ,że cóci szybko wyrwą ząbka i bezbolesnie,bidulka wiem jak to boli,moje tezsie nacierpiały przez te mleczaki.
Wyrwac mleczaka trzeba jesli jest stan zapalny ale stomatolog powinien zrobic zdjecie rtg aby nie uszkodzic zawiazków stałych zębów.
Marzusia ja mialam kilka mleczakow wyrwanych i zęby mi wyrosły
W tym miesiącu mierzę znow temperaturę celem sprawdzenia czy byla owulka ,ciąża bylaby w moim przypadku cudem.
I jak nigdy moja temperatura codziennie taka sama 37.00 ,ani mniej ani więcej gdzes wyczytalam ze to problem z hormonami.
Michaś [*]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:26
-
Monilka kurcze do dentysty powaznie mozna się zrazić..
Ja mialam zle wyrwana szóstkę mleczaka,fentystce się ulamal i zostawila kawalek w dziasle, po jakims czasie zaczęło ropieć.. Pamiętam, ze mój tata słysząc mój płacz i krzyk,miał minę jakby go tez bolalo..;/
Mowilam wam ze w mijej firmie jest wesoło w kwestii dostarczania l4do zusu?
No i jest efekt! Wlasnie dostalam telefonz firmy,ze ZUS obciął Mi swiadczenie,bo za późno przeslali dokumenty..jeszcze Pani kadrowa mi to przekazała, a w tle nagle słyszę zaprzeczenia koreanki,ze nie nie nie moze kit ego mowic. I nagle zaczęła się motac i sciemniać,ze jakbym przypadkiem dostała pieniadze z zusu i cos sie nie zgadzalo to zeby im dac znac.Wiec powiedzialam jej,xe wiem na czym pilega problem i żeby juz teraz naliczyli wyrownanie za ten okres, wraz z ustawowymi odsetkami..
Wrrr.. I popsuli mi taki dobry humor,a ja sobie wesoło po treningu gotowalam barszcz...a w ogole zumba po takiej przerwue ti taka przyjemność!
-
nick nieaktualny
-
marzusiax wrote:Monilia nie pozwól dziecku wyrwać mleczaków!!! Absolutnie!!! Teściowie idioci mojemu mężowi usunęli mleczaki i mu nie wyrosły stałe zęby!!! Lecz, ale nie wyrywaj!!!!
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
pełna_nadziei wrote:Witajcie dziewczynki. Może mnie nie pamiętacie ale postanowiłam wrócić gdyż i tak codziennie was podczytuje
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotempełna_nadziei, Renia7910 lubią tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualny
-
pełna_nadziei wrote:Witajcie dziewczynki. Może mnie nie pamiętacie ale postanowiłam wrócić gdyż i tak codziennie was podczytuje
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem
Kazdy czasem potrzebuje przerwyRenia7910 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiem wam szczerze, że potrzebowałam przerwy. Był ten okres co wiaterek i s1985 straciły swoje maleństwo. Po prostu płakałam i bałam się o swoje dziecko... takie wiadomości zaczęły źle wpływać na moja psychikę dlatego postanowiłam usunąć się z ovu... głupio mi, bo nawet nie pożegnałam się z wami...
-
I już po wizycie u dentysty, niestety skończyło się na wyrwaniu ząbka bo był mocny stan zapalny, przeżyłam to bardziej niż Klaudia chociaż ona to też przeżyła kiepsko, nie chciała dać sobie znieczulenia a wyrwać to wogóle mimo że to sekundkę trwało.
Teraz czuje się dość dobrze, mnie z tych nerwów brzuch rozbolał, bo musiałam ją na kolanach trzymać. Mam nadzieję, że to ten ząbek ją bolał, bo ten obok ma też troszkę zniszczony i proponowała go też wyrwać ale nie zgodziłam się bo widziałam co się z Klaudią dzieje Może sam wypadnie.
A do tego zaczęli remont w naszej klatce, wymieniają rurki z gazu i wiercenie przez 2 tygodnie Nas czeka
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotempełna_nadziei, Renia7910 lubią tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pełna nadziei Jak się czujesz? Znasz już płeć? Opowiadaj!!
Luna fajnie że się wyżyłaś fizycznie, oby tylko małż nic nie odkrył ;p Nie rozumiem czemu w tej Twojej firmie takie cyrki się dzieją ;/;/ To jest personalnie przeciwko Tobie czy oni tak po prostu mają?
Monika dobrze że już po dentyście... niektózy proponują dzieciom znieczulenie gazem, trochę to kosztuje, ale można na raz zrobić na przykład 2,3 ząbki i się zwraca Ważne jest żeby mleczaki też leczyć, żeby wyrobić w dziecku nawyk dbania o zęby a nie pozwalać chodzić z dziurami. Też nie jestem zwolenniczką wyrywania mleczaków, bo wyrwano mi piątkę mleczną i dopiero w 18 r.ż. urosła mi stała, wewnątrz łuku zębowego, po ciąży wyrywam i zakładam aparacik Adaś musi mieć piękną mamusię
Kehlana, co prawda tempka spadła, ale chyba znasz pierwszą i jedyną zasadę forum... póki nie ma @.... ?
Ja padam na pyszczek.. Posprzątałam własnie całą łazienkę i okazuje się, że naprawdę szybko się męczę przez ten brzuszek... W nocy nie mogę spać, potem rano wstaję tylko dlatego, że jestem głodna, robię owsiankę i idę spać do 9.30... ale nie dziś. Dziś musiałam jeszcze dokończyć pisać pracę na zajęcia i jak już się zalogowałam na pocztę, to zobaczyłam że mój własny prawiemąż zasypał mnie robotą z hotelu i wszystko na ASAP... zrobiłam to co było pilne pilne i poszłam sprzątać, nastawiłam zmywareczkę, teraz jeszcze ogarnąć blaty w kuchni i idę się wykąpać bo spociłam się jak świnka.. I czuję, że jestem ostatnio ciągle zmęczona.. Coś jak w 1 trymestrze. Jak się wykąpię to muszę skorygować jeszcze to co mam już gotowe do magisterki i mam nadzieję w nocy wysłać to mojemu promotorowi... Czuję że ten styczeń ma mega ciasny kalendarz... A.. jeszcze dwa duże projekty do hotelu, ale za to może w weekend się zabiorę
W lutym za to mam zamiar 'bambrować'. Zostanie mi wtedy do napisania jeszcze tylko jeden rozdział pracy, ale to tylko analiza podręczników, więc luzik, a potem :DD: w ostatni weekend jedziemy w ramach walentynek do SPA na mazury :D:D będą masaże i inne cudowności dla grubasków w moim stanie już się nie mogę doczekać, mam nadzieję tylko że lekarz nie będzie kręcił nosem, bo to już będzie 32 tcAgnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość
Kochamy Cię maleństwo
13.06.2015
Kochamy i tęsknimy...