X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie spadła temperatura, to i humor od razu gorszy, ale przypominam sobie, że przecież się na nic nie nastawiam i ustawiam się jakoś do pionu :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)

Witamy się z ranka :)
    Reniu spij kochana, odeśpij sobie bo nockę na nogach będziesz miała :(
    Aguś ubraneczka śliczne, super :)
    Luncia ja też nie jestem zwolennikiem szybkich zakupów ale jak pomyśle sobie że później wszystko na raz będę musiała kupić to wole powolutku, a Ty jak masz od kogoś to nie masz czym się przejmować :)
    Kehlana może tempka odbije do góry jeszcze, czekajmy :)
    U nas dzień ciężki się zaczyna. Klaudie boli ząbek i do tego spuchła jej buźka, także do szkoły nie poszła, dzwoniłam do dentystki to mamy między pacjentami się wcisnąć, ale trzeba będzie czekać. Najgorsze jest to że ona się boi dentysty, nigdy nie plombowała bo kiedyś tak ją idiotka dentystka wystraszyła że dziewczyna ma teraz lęki.
    Zawsze myślałam że zęby mleczne nie mogę boleć a teraz jednak okazuje się że głupia byłam myśląc tak. Mam nadzieję, że dostanie antybiotyk i jej opuchlizna zejdzie ale ząbek do wyrwania będzie na pewno bo jest mocno popsuty. Szkoda że R w pracy bo on w takich sprawach jest lepszy a ja się będę stresowała będąc z nią.
    Na razie jest u babci bo poszła spać do niej na noc, także jak odeśpi to idziemy posiedzieć :)
    Miłego dnia <3

Agnieszka0812, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilka mój nie dosyć miał uraz do dentystki, to jeszcze źle mu zęby do czyściła i musieliśmy od nowa 6 plomb robić, a każda 100 zł! Mojemu szybko się psują od sterydów na astmę :( ale teraz chodzi do fajnej dentystki :)
    A wcześniej on płakał, ja płakałam, a tamta cholera na siłę robiła...
    Trzymam kciuki za Klaudię i za Ciebie, bo rodzice czasem bardziej przeżywają...
    Kehlana myślę jak Monika, może odbije, Sylwia jakie miała spadki temp.
    A ona dziś wizytuje, czekamy na wieści, ale nie wiem o której...

Renia7910 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilia nie pozwól dziecku wyrwać mleczaków!!! Absolutnie!!! Teściowie idioci mojemu mężowi usunęli mleczaki i mu nie wyrosły stałe zęby!!! Lecz, ale nie wyrywaj!!!!

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZESC DZIEWCZYNY:)
    Ja dzis na 14 do roboty i jak zwykle po nocach bede was doczytywać :)
    Z tymi zębami mlecznymi to u dzieci zawsze problem,mojej córci pani stomatolog tak wyrwała zęba ze stałe źle wyrosły i musi nosić aparat ortodontyczny.
    Nie dość że dziecko teraz sie nacierpi to i kasy mnóstwo kosztuje.
    Przy mleczakach często robia sie stany zapalne i zgorzele w dziasłach.
    Mam nadzieję ,że cóci szybko wyrwą ząbka i bezbolesnie,bidulka wiem jak to boli,moje tezsie nacierpiały przez te mleczaki.

Wyrwac mleczaka trzeba jesli jest stan zapalny ale stomatolog powinien zrobic zdjecie rtg aby nie uszkodzic zawiazków stałych zębów.
    Marzusia ja mialam kilka mleczakow wyrwanych i zęby mi wyrosły :)

W tym miesiącu mierzę znow temperaturę celem sprawdzenia czy byla owulka ,ciąża bylaby w moim przypadku cudem.
    I jak nigdy moja temperatura codziennie taka sama 37.00 ,ani mniej ani więcej gdzes wyczytalam ze to problem z hormonami.

Michaś [*]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 11:26

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monilka kurcze do dentysty powaznie mozna się zrazić..
    Ja mialam zle wyrwana szóstkę mleczaka,fentystce się ulamal i zostawila kawalek w dziasle, po jakims czasie zaczęło ropieć.. Pamiętam, ze mój tata słysząc mój płacz i krzyk,miał minę jakby go tez bolalo..;/

Mowilam wam ze w mijej firmie jest wesoło w kwestii dostarczania l4do zusu?
    No i jest efekt! Wlasnie dostalam telefonz firmy,ze ZUS obciął Mi swiadczenie,bo za późno przeslali dokumenty..jeszcze Pani kadrowa mi to przekazała, a w tle nagle słyszę zaprzeczenia koreanki,ze nie nie nie moze kit ego mowic. I nagle zaczęła się motac i sciemniać,ze jakbym przypadkiem dostała pieniadze z zusu i cos sie nie zgadzalo to zeby im dac znac.Wiec powiedzialam jej,xe wiem na czym pilega problem i żeby juz teraz naliczyli wyrownanie za ten okres, wraz z ustawowymi odsetkami..
    Wrrr.. I popsuli mi taki dobry humor,a ja sobie wesoło po treningu gotowalam barszcz...a w ogole zumba po takiej przerwue ti taka przyjemność!

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Może mnie nie pamiętacie ale postanowiłam wrócić gdyż i tak codziennie was podczytuje :)

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie z powrotem :)

Agnieszka0812, chomiczka, Renia7910, ilonia1984, Rudzik39, Stópka lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    Monilia nie pozwól dziecku wyrwać mleczaków!!! Absolutnie!!! Teściowie idioci mojemu mężowi usunęli mleczaki i mu nie wyrosły stałe zęby!!! Lecz, ale nie wyrywaj!!!!
    Kochana Ty jutro rocznicę masz ;( zapal od ciotek swieczuszke [*]

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Witajcie dziewczynki. Może mnie nie pamiętacie ale postanowiłam wrócić gdyż i tak codziennie was podczytuje :)

Ja pamiętam ;)

pełna_nadziei, Renia7910 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Ja pamiętam ;)

Fajnie, że pamiętasz pomimo, że długo nie byłam na ovu :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u ciebie

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:

Nadziejko,ale nikt Cie tu z listy nie wypisywal;)
    Kazdy czasem potrzebuje przerwy

Renia7910 lubi tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia a o ktorej masz wizytę dziś?

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam szczerze, że potrzebowałam przerwy. Był ten okres co wiaterek i s1985 straciły swoje maleństwo. Po prostu płakałam i bałam się o swoje dziecko... takie wiadomości zaczęły źle wpływać na moja psychikę dlatego postanowiłam usunąć się z ovu... głupio mi, bo nawet nie pożegnałam się z wami...

• monilia84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już po wizycie u dentysty, niestety skończyło się na wyrwaniu ząbka bo był mocny stan zapalny, przeżyłam to bardziej niż Klaudia chociaż ona to też przeżyła kiepsko, nie chciała dać sobie znieczulenia a wyrwać to wogóle mimo że to sekundkę trwało.
    Teraz czuje się dość dobrze, mnie z tych nerwów brzuch rozbolał, bo musiałam ją na kolanach trzymać. Mam nadzieję, że to ten ząbek ją bolał, bo ten obok ma też troszkę zniszczony i proponowała go też wyrwać ale nie zgodziłam się bo widziałam co się z Klaudią dzieje :( Może sam wypadnie.

A do tego zaczęli remont w naszej klatce, wymieniają rurki z gazu i wiercenie przez 2 tygodnie Nas czeka :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:

Pewnie, że pamiętamy! Czekałyśmy na powrót! Każda z nas czasem idzie na detoks :-P

pełna_nadziei, Renia7910 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Pewnie, że pamiętamy! Czekałyśmy na powrót! Każda z nas czasem idzie na detoks :-P

Tak wiem każda po stracie maleństwa ma inna psychikę...

Ale i tak podczytywałam was codziennie :)

Agnieszka0812, Renia7910 lubią tę wiadomość

• lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! Ja na moim detoksie wytrzymalam dwa dni;)

niezapominajka, Renia7910 lubią tę wiadomość

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień ale potem i tak wchodziłam, żeby was poczytać :D

• pucek Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełna nadziei :):) Jak się czujesz? Znasz już płeć? Opowiadaj!!

Luna fajnie że się wyżyłaś fizycznie, oby tylko małż nic nie odkrył ;p Nie rozumiem czemu w tej Twojej firmie takie cyrki się dzieją ;/;/ To jest personalnie przeciwko Tobie czy oni tak po prostu mają?

Monika dobrze że już po dentyście... niektózy proponują dzieciom znieczulenie gazem, trochę to kosztuje, ale można na raz zrobić na przykład 2,3 ząbki i się zwraca :D Ważne jest żeby mleczaki też leczyć, żeby wyrobić w dziecku nawyk dbania o zęby a nie pozwalać chodzić z dziurami. Też nie jestem zwolenniczką wyrywania mleczaków, bo wyrwano mi piątkę mleczną i dopiero w 18 r.ż. urosła mi stała, wewnątrz łuku zębowego, po ciąży wyrywam i zakładam aparacik ;) Adaś musi mieć piękną mamusię :D

Kehlana, co prawda tempka spadła, ale chyba znasz pierwszą i jedyną zasadę forum... póki nie ma @.... ?

Ja padam na pyszczek.. Posprzątałam własnie całą łazienkę i okazuje się, że naprawdę szybko się męczę przez ten brzuszek... W nocy nie mogę spać, potem rano wstaję tylko dlatego, że jestem głodna, robię owsiankę i idę spać do 9.30... ale nie dziś. Dziś musiałam jeszcze dokończyć pisać pracę na zajęcia i jak już się zalogowałam na pocztę, to zobaczyłam że mój własny prawiemąż zasypał mnie robotą z hotelu i wszystko na ASAP... zrobiłam to co było pilne pilne i poszłam sprzątać, nastawiłam zmywareczkę, teraz jeszcze ogarnąć blaty w kuchni i idę się wykąpać bo spociłam się jak świnka.. I czuję, że jestem ostatnio ciągle zmęczona.. Coś jak w 1 trymestrze. Jak się wykąpię to muszę skorygować jeszcze to co mam już gotowe do magisterki i mam nadzieję w nocy wysłać to mojemu promotorowi... Czuję że ten styczeń ma mega ciasny kalendarz... A.. jeszcze dwa duże projekty do hotelu, ale za to może w weekend się zabiorę :)
    W lutym za to mam zamiar 'bambrować'. Zostanie mi wtedy do napisania jeszcze tylko jeden rozdział pracy, ale to tylko analiza podręczników, więc luzik, a potem :D:DD: w ostatni weekend jedziemy w ramach walentynek do SPA na mazury :D:D:D będą masaże i inne cudowności dla grubasków w moim stanie :D już się nie mogę doczekać, mam nadzieję tylko że lekarz nie będzie kręcił nosem, bo to już będzie 32 tc ;)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ