X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)
Odpowiedz

Wrześnióweczki to fajnę dupeczki :)

Oceń ten wątek:
  • chomiczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik trzymam mocno kciuki aby kuracja pomogła :* Reniu <3 Wiaterku zostało mi jeszcze jakieś 17 dni i póki co jeszcze się nie denerwuje ale wiem, że jak już będę mieć zaplanowane cc to będę panikowac. Kurcze nie mogę sobie tego wyobrazić, no gdyby nie brzuszek ;) że jestem w ciąży i niedługo mała istotka pojawi sie na świecie, póki co to totalna abstrakcja :) wiesz ja na początku też nie byłam pewna czy czuję ruchy czy to jelita ale z prspektywt czasu wiem, że to były pierwsze delikatne ruchy :) już niedługo poczujesz mocne kopniaki a pod koniec wyraźny będzie każdy ruch dziecka, wspaniałe uczucie :) oby wieści od Twojej siostry były dobre :* Kehlana jak ten czas leci, już polowkowe za parę dni :)

Renia7910, kehlana_miyu, Rudzik39, niezapominajka lubią tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elu już niedługo, prawdę mówiąc to w każdej chwili może się zacząć :)
    Ja dzisiaj na razie tylko wizyta u gina i próba określenia terminu IUI. Jajniki bolą, czyli pracują. Wkręciłam sobie że już po ovu, mimo że dopiero 11dc. No zobaczymy, jeszcze tylko kilka godzin.

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd13c020ffcc.jpg

A to ja :-)

Mecza mnie od paru dni rozwolnienia :-\ po mimo dużej ilości słodkiego, co jem !!!

Mikuś dzis byl u pediatry niby ok ale brzuszek wzdęty !! I płaczę

A wiec Aguś nasze dzieci mogą sobie rękę podać :-) kupiłam mu kropelki bobotic!

Niezapominajko buziaki :-* dla Jasia !!!!

Dziewczyny odpoczywajcie ile się da!!! Bo po porodzie trzeba dużo sily i cierpliwosci !!! Chwilami wychodziłam z pokoju i liczyłam do 10 żeby sie uspokoić! Życzę wam zdrowych i bezproblemowych dzieciaczkow :P

Nadziejko !! Juz bliżej niż dalej!!

kehlana_miyu, Agnieszka0812, s1985, Rudzik39, monilia84, niezapominajka lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ecfe028ce8c3.jpg

A to Mikus :-) zadowolony

dzis podalismy pierwszy raz kropelki na wzdęcia Bobotic :-) narazie obyło się bez placzu :-) zobaczymy co będzie dalej

Renia7910, kehlana_miyu, Agnieszka0812, pełna_nadziei, s1985, Rudzik39, monilia84, niezapominajka, Stópka, ilonia1984 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta jaka Ty jesteś szczupła. Gdybym nie wiedziała to w życiu bym nie zgadła, że dopiero urodziłaś :)

Mikuś jest naprawdę przeuroczy <3

Renia7910, hiacynta99., niezapominajka lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Hiacyntka niesamowite jaka szczupła jesteś chwilę po porodzie!! No i Mikuś sama słodycz ❤

Wczoraj na wizycie okazało się że moje jajniki mimo wielkiego szumu i bólu nie pracują tak mocno jak można by się spodziewać - po 1 jajeczku dominującym na każdym jajniku. Dostałam Fostimon i jutro rano na kontrole, określimy z jaką szybkością przyrastają i będzie decyzja kiedy IUI - w piątek czy w poniedziałek. Bo w sobotę wyjątkowo mają zamknięte :/
    Podpytałam o IVF, no i mam mętlik w głowie - wcześniej powiedzieli że będzie protokół krótki - teraz że długi... Przeanalizowaliśmy moje badania, okazało się że nie ma tylko usg piersi i - karnotytów. Oddaliśmy krew na badania, ale ja juz jestem wytrącona z równowagi - skoro chciał analizować kariotypy to czemu nie zrobił tego przed IUI???
    W klinice zostawiliśmy 1000 zl, do tego zabieg 750 będzie. Słów brakuje. Ja po zastrzyku płaczliwa, poddenerwowana niepewnością, oczywiście wieczór zakończony kłótnią z J. Dobrze że jeszcze mamy tą chęć na godzenie się. Pytanie tylko - na jak długo...

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu przytulam Cię mocno <3

Renia7910, hiacynta99. lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu ja to się nie znam na tym co to znaczy długii krótki :(

Agnieszka0812, hiacynta99. lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu bedzie dobrze kochana <3

Hiacynta super wygladasz :) a Mikus cudny <3

Kehlana ale ten czas szybko leci niedawno pamietam jak test nam pokazywalas :)
    Wiayerku trzymam kciuki za wizyte siostry :)
    Miłego dnia :)

Agnieszka0812, kehlana_miyu, hiacynta99. lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu jestem pewna ze wam się w końcu uda.
    Hiacyntko zaraz nam znikniesz chudzielcu:)
    Z okazji Dnia Dziecka samych uśmiechów i duzo zdrowka dla naszych maluszkow od cioci.
    Dxiewczyny bylam dzis jeszcze u jednego ginekologa, super specjalisty i osoby ktora ma duze powazanie w środowisku medycznym.
    Powiedxial zebym się nie stresowala bo moj miesniak jest bardziej wrosniętą endometriozą i to malutenką.
    Zadnego usuwania macicy czy silnych lekow.
    Mam kurację na dwa miesiace lekiem ktory ma zatrzymac krwawienie i wtedy zobaczymy.
    Ufff....

Renia7910, kehlana_miyu, hiacynta99., Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od rana sprzątam żeby mąż miał czysto i czyste majtki i skarpetki no bo jutro mnie wywozi na oddzial. Nie mam pojęcia czy od razu będą wywoływać jak nic się nie dzieję czy będę tak tam leżeć i się wkurzać i czekać aż zacznie się cos dziać ... a tak pozatym zwolnienie mialam do terminu porodu czyli 27 maja(umowa tak samo do dnia porodu) i z tego co sie dowiedzialam leci mi juz macierzyski a co maluszka nie ma z nami tak nie ma...

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pełna_nadziei wrote:
    Od rana sprzątam żeby mąż miał czysto i czyste majtki i skarpetki no bo jutro mnie wywozi na oddzial. Nie mam pojęcia czy od razu będą wywoływać jak nic się nie dzieję czy będę tak tam leżeć i się wkurzać i czekać aż zacznie się cos dziać ... a tak pozatym zwolnienie mialam do terminu porodu czyli 27 maja(umowa tak samo do dnia porodu) i z tego co sie dowiedzialam leci mi juz macierzyski a co maluszka nie ma z nami tak nie ma...

Ja macierzyński zgłosiłam w ten poniedziałek ! Miałam ze szpitala zaświadczenie kiedy urodziłam i zaznaczyli mi od dnia porodu! Nic wczesniej ani nie później!

Jak będziesz na oddziale to poproś o balonik! Nic nie boli założenie go! A naprawde pomaga :-) u nas w szpitalu nie robią masażu szyjki ! I dzieki Bogu !! Pamiętaj o brodawkach! :-)

Nic sie nie martw! Będzie dobrze!! Wiem co czujesz, bo sama jechałam na oddział z wuelka niewiadomą! Myśl o dziecku!!!!! Ze dla niego wszystko można przeżyć <3

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzik to wspaniale że lekarz przekazał Ci takie wspaniałe wiadomości :)
    Nadziejko czekamy na twojego maluszka i trzymamy kciuki za szybki porod :)

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejko jeszcze chwila ❤
    Rudzik wiadomość najlepsza z możliwych. Tylko że ja czytałam że endometriozę diagnozuje się najczęściej przy laparoskopii. Ale specjalistą nie jestem, widocznie lekarz wie co mówi. Jakby nie było - każda terapia farmaceutykami jest lepsza od resekcji, nie podlega to żadnej dyskusji. Z całego serca życzę ci żebyś pozbyła się tego cholerstwa jak najszybciej ❤

Rozmawiałam z mężem, oboje myślimy o badaniu kariotypow... J powiedział że jeśli wyjdą nieprawidłowe kariotypy to całkowicie rezygnujemy z ivf i decydujemy się na adopcję. Czyli jednak widzi ryzyko i myśli o konsekwencjach. Czasami uderza mnie jak malo znam myśli własnego męża. I pomimo tych wszystkich kłótni co i rusz zaskakuje mnie - pozytywnie.

niezapominajka, monilia84 lubią tę wiadomość

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia no masz racje z ta endometrioza! U mnie zdiagnozowana przy laparoskopii..

Chodź by nie wiem jak by się wam w zyciu potoczyło! Życzę dążenia do celu !! Razem !! <3

Dzieciaczki z adopcji tez czekają na kochającą rodzinę !!! Sama jestem z adopcji i jestem mega wdzięczna rodzicom ze mnie wzięli :-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntko ❤

hiacynta99. lubi tę wiadomość

• chomiczka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniu jakby nie było to będziecie rodzicami, wierzę w to <3 faceci czasami nas zaskakują i dobrze, że Twój mąż myśli o konsekwencjach, dobrze ze wiesz że nie jesteś w tym sama :* trzymam kciuki aby kariotypy wyszły prawidłowe :*

niezapominajka, Renia7910 lubią tę wiadomość

Olga 11.06.2016 Nasz największy cud <3
    Róża 30.07.2018 Drugi największy cud <3
    Aniolek <3 8.2017
    Aniołek K 8.01.2014 <3
    Aniołek A 4.10.2014 <3
    Aniołek I 5.03.2015 <3
    Aniołek P 14.06.2015 <3
    Aniołek E 10.09.2015 <3
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, dopiero znalazłam chwilkę, zeby do Was zajrzeć :)
    Przereorganizowanie dnia w toku... Staram się dzielić czas między szpital z jasiem i dom z Matim. I do tego wpasować ściąganie pokarmu, o porządkach i przygotowaniach na przyjęcie najmłodszego nie wspomnę... Doby mi brakuje.
    Reniu, trzymam kciuki.
    Nadziejko, to juz niedługo. Z jednej strony cieszę się, że poród mnie znów zaskoczył i nie musiałam tak wyczekiwać. Ale na serio warto ;)
    A to mój cud bez rurki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a036300078ab.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/07a118dffab9.jpg

monilia84, Renia7910, Agnieszka0812, s1985, chomiczka, hiacynta99., ilonia1984 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Z tych nerwow zle napisałam, moj miesniak nie jest typowym miesniakiem bo nie ma tzw otoczki i ksztaltu.Jest wrosniety w ścianę macicy i ma 22mm.
    Jak sibie przypomne jak to nazwal to napiszę.

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Niezapominajko <3
    Rudziczku moja mama też najpierw miała leczona lekami, dwóch ginekologow proponowalo usunięcie macicy, miała robiona biopsje. Poszła do profesora co tylko czasem przyjeżdżał z łodzi do jej przychodni, zaproponował w szpitalu w salve zabieg laserowy,rano poszła, wieczorem tata ją odebrał. To już kilka lat temu, była na kontroli u mojego gina i powiedział że trafiła do odpowiedniego człowieka, bo kto inny mógłby wyrządzić jej dużą krzywdę.
    Nadziejko trzymam kciuki <3

Renia7910, hiacynta99., kehlana_miyu, Rudzik39, niezapominajka, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 971 972 973 974 975 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ