X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama mai gratuluje!!!!! Uuuu ale wiadomosc to na dobry weekend dla wszystkich!! :-D

Lucy ja ciagle pracuje ale mysle zeby pojsc na zwolnienie jak lekarz mnie upewni ze jest ok
    ja mam tez taka sytuacje ze nie zalezy mi na pracy ale z drugiej strony jestem takim pracusiem co nie umie olac wszystkiego..czasem zla jestem na siebie..a ty moze nie pokazuj wszystkich kart szefowi ;-) on nie musi znac wszystkiego o twoim zyciu prywatnym

Mama_Mai lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande, tak mieszkam w DE, ale tu też nie zatrudniają raczej ciężarnych, ale liczę na płatny rok macierzyńskiego, jakby mi się udało zajść w ciążę w najbliższym czasie to do porodu nie mają prawa mnie zwolnić, bo tutaj przynajmniej jest to regulowane prawnie, a w czasie macierzyńskiego na pewno znalazłabym inną pracę...
    Poza tym nie chcę dłużej pracować w labie, ze studentami owszem, więc myślę o przekwalifikowaniu na nauczyciela w gimnazjum. Lubię uczyć i sprawia mi to sporą frajdę, a praca w szkole nie jest szkodliwa jak ta w labie biochemicznym. Na szczęście mój mąż też jest w stanie przez jakiś czas sam utrzymać rodzinkę, więc decyduję się na to ryzyko szukania nowej pracy.

Chyba jednak macie rację, wymyślę że nie chcę latać na takich długich odcinkach i chcę pojechać na konferencję gdzieś bliżej w Europie. Tam mogę dojachać autem albo pociągiem...

Majeczka - uważaj na siebie i nie pracuj zbyt wiele i trzymam kciuki za wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 - dobry pomysł z tym długim lotem, teraz po tej katastrofie samolotu to będzie dobra wymówka

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, gratulacje!!! Przytulam Cię mocno z radości i trzymam z całej siły kciuki za nudne 9 miesięcy i szczęśliwe zakończenie! Może Ci ktoś bardziej technicznie obeznany niż ja podpowie jak wrzucić zdjęcie, takimi krechami trzeba się pochwalić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 09:19

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - ale wieści !!! ;) super ! gratulacje :)

lucy1983 - staram pić się siemię lniane .. walczę dzielnie z tym żołądkiem...myślę, że w końcu odpuści i już tak boleć nie będzie ... na razie znów jest dobrze ..

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai GRATULUJĘ ;) CUDOWNE wieści ;) ja,czułam że będą nowe fasolki u nas ;) Zbliżającą się Wielkanoc czuć i ten cudowny czas ;) Zobaczycie same ile nas będzie za miesiąc ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra nam usunęła konto... Szkoda że nas ubywa...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai zdjęcie najlepiej wklejać tu przez tynypic tam wkleić zdjęcie a potem skopiować link tutaj ;)

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai Gratulacje świetne wieści :)

• DomiBW Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai-oooo jaaa!!! Az się wzruszylam:-) To cudowna wiadomość! !!!!! Jednak ovu poczekala do weekendu:-) brawo, brawo, brawo ♡

Lucy wiesz co ja na Twoim miejscu powiedziałbym prawde. Wiem ze kazde kolorowanie i naginanie prawdy zawsze konczy sie średnio dobrze. Lepsza gorsza prawda niz piekne kłamstwo:-)

lucy1983, Mama_Mai lubią tę wiadomość

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi masz rację :) zresztą mi naprawdę chodzi o ten długi lot i jednak potencjalne zagrożenie dla potencjalnej ciąży :) mąż się kategorycznie nie zgadza żebym gdziekolwiek teraz latała i w sumie ma rację... więc postaram się przekonać szefa, że Zurych jest dużo bliżej i taniej a też już tam znalazłam odpowiedni meeting dla siebie, coby się nie czepiał że nie chcę w ogóle jechać. Chcę, bo to ogólnie frajda i taki mini-urlop, tylko nie takim kosztem... A nie chcę się zgłaszać i potem odkręcać całej sprawy, bo to za dużo kosztuje. Niech tam wyśle kogoś kto nie planuje dzieci :)

A jak u Ciebie nastroje przed weekendem? Mam nadzieję że mąż za chwilę będzie u Ciebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziekuje za te cieple slowa :) jestem w takim szoku!!! Rano az rece mi sie trzesly z wrazenia :D Maz wraca jutro i czeka go mega niespodzianka :) musze mu to jakos ciekawie zakomunikowac :)
    A wam straczki moje kochane niesmialo wysylam wiruski :)
    boje sie jak cholera tej ciazy no i 1 wizyty u lekarza...

• jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - to tak jak ja ... strasznie się boję, a we wtorek pierwsza wizyta :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 17:00

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sie zapisze jakos po swietach dopiero, jakos wytrzymam chyba... w razie czego mam tel do doktorka i bede dzwonic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 11:32

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai, Jangwa_maua - wcale Wam się nie dziwię ze się boicie, to normalne. Tez się stresowalam ale jakoś tak w sercu czułam ze będzie dobrze i teraz tez tak mam a w środę wizyta i usg. Mam nadzieje ze z moja perełka wszystko dobrze tym bardziej ze juz mi trochę wypchalo brzuch. Szok :D nie sądziłam ze tak szybko będzie coś widać i to nie tylko dla mnie ale i dla innych.
    Wy też uwierzcie ze tym razem będzie wszystko dobrze, no bo przecież musi tak być, prawda? :) Trzymam za Was kciuki kochane!

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 - oby tak było jak mówisz. Staram się pozytywnie myśleć, ale ta gorączka na początku i ekscesy z żołądkiem to mnie trochę martwi. Jak usłyszę, ze jest wszystko dobrze to chyba się popłacze ze szczęścia :)

km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co czuje sie spokojna i chyba mam dobre przeczucia :) najchetniej bym krzyczala ze zobaczylam dzis 2 krechy ale boje sie komukolwiek pochwalic oprocz was :) bez tego watka chyba bym oszalala sama ze swoimi emocjami i obawami

lucy1983, meeegi1771 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai - opowiedz nam jutro jak mąż zareagował, ale będziecie mieli miły weekend :)

u nas chyba burza będzie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai :) kochana wszystko będzie dobrze :) ja w każdym bądź razie trzymam kciukasy :)

I łapię wiruski bo niedługo wracam na pole walki :) i ten miesiąc będzie mój :) mąż też tak mówi więc tak będzie bo wiara czyni cuda :)

jangwa_maua, Mama_Mai lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy kochana napewno bedzie twoj!! Dosylam ci wiruski :D i zaciskam kciuki :) Wiosna sie tu u nas zazieleni na dobre :)

‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ