X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, a więc mąż dał się przekonać do wcześniejszych starań? Przyznaj się jak to zrobiłaś? :) i oczywiście trzymam mocno kciuki :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, muszę przyznać że wykorzystałam całą kampanię środków na rzecz wcześniejszych starań... Łącznie z oczami kota ze Shreka :) Ale myślę, że głównie przekonał się, że jestem już w pełni zdrowa fizycznie, a dla mojego zdrowia psychicznego lepiej mi ustąpić :) Od poronienia minęło 2,5 miesiąca, mój ostatni cykl wyglądał identycznie jak przed ciążą, przestałam płakać co wieczór i jestem w stanie zachwycać się moim bratankiem - chyba uznał, że jestem gotowa :)

Tulisia, lucy1983, meeegi1771, kierzynka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja nie robiłam żadnych badań mimo, że męczyłam kilku lekarzy o nie. Pod kontrolą endo już byłam. A co do pakietu tych badań co się robi w ciąży to mi kilku lekarzy powiedziało, że w ciąży i tak trzeba zrobić wszystko jeszcze raz.

Kehlana_miyu trzymam więc Kochana mocno kciuki! Super, że razem podjęliście taką ważną i wspaniałą decyzję. Każde argumenty przy takich rozmowach są ważne, a dodatkowe epitety jak płacz i zachwyty bratankiem- w pełni racjonalne :D :D :D

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super kehlana :) więc teraz do boju i trzymam mocno kciuki o zielony finał na wykrsie :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahele co u Ciebie Kochana? Mam nadzieję że wszystko dobrze...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasienkaa mi lekarz powiedział ze nie będę musiała ich powtarzać tzn torch nie będę musiała powtarzać a to jest najdroższe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana to cudne wieści że starania wznowione :) już zaciskam kciuki żeby na końcu cyklu się zazieleniło :)

Ja też czekam na owu ale u mnie pewnie jeszcze z tydzień co najmniej :) od jutra urlop więc się relaksuję, dbam o męża i szykuję święta :)

Powodzenia kochana !!!

Tulisia, KkasienkaA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Rahele co u Ciebie Kochana? Mam nadzieję że wszystko dobrze...

No właśnie Rachele, co u Ciebie słońce??? Daj znać na forum że wszystko dobrze :) stęskniamy się tutaj za Tobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a jak twoje samopoczucie? Mam nadzieję że wszystko dobrze :)

Mam jedno pytanko do Ciebie o Inofolic: kiedy najlepiej pić? Ja piję na ogół rano a wieczorem jeszcze łykam kompleks witamin B z 0.4 mg kwasu foliowego. Myślisz że tak jest w porządku? Będę wdzięczna o radę.

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Kochane, jakie badania lab. robiłyście pp? Ja do tej pory nie robiłam żadnych, dopiero teraz przed staraniami dostałam skierowanie na torch, glukozę, tsh, a dodatkowo poprosiłam o morfologie. Torch musze zrobić prywatnie koszt to 170zl a resztę mam na nfz od lekarza rodzinnego :) do 20.04 mam czas żeby je zrobić wtedy jest wizyta i może zobaczę juz coś na monitorze po tym miesiącu :) oby tylko wyniki były dobre bo trochę się stresuje co odbija się na koszmarnych snach :/

Po poronieniu od razu nie robiłam ale na początku tego roku robiłam cytomegalie różyczke toxo i vdrl. :) zaszłam w ciaze tez w styczniu i lekarz kazał tak czy siak powtarzać te badania trochę Mnie to kosztowało bo są drogie ale dzięki temu wiem ,że wszytko ok :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ciesze się i trzymam kciuki za owoce waszej pracy hihi :) za resztę dziewczyn oczywiście też ! :)

Mam pytanie do dziewczyn zafasolkowanych jaki macie śluz ?

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kehlana to cudne wieści że starania wznowione :) już zaciskam kciuki żeby na końcu cyklu się zazieleniło :)

Ja też czekam na owu ale u mnie pewnie jeszcze z tydzień co najmniej :) od jutra urlop więc się relaksuję, dbam o męża i szykuję święta :)

Powodzenia kochana !!!

ja też czekam na owulację, ale mam nosa że w tym cyklu przyjdzie późno bo ani śluzu nie widać a testy owu wychodzą z prawie niewidoczną drugą kreską, a już teraz przecież jestem w 12 dniu cyklu. Mimo to nadal jestem dobrej myśli :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, kochanie, dołączam się do apelu - daj znać, że wszystko u Ciebie ok!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu -- kciuki zaciśnięte, aby cykl był udany :)

Tulisia - przyjdzie i owulacja i wtedy złoty strzał :P i czekanie na kropka :) . Wysyłam wiruski :)

meeegi1771 - ja ostatnio jakieś 3 dni miałam biały śluz, aż brudził mi bieliznę . Czytałam , że to całkiem normalne, bo działa estrogen.

Tulisia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 tego badania nie robiłam :) Mówiłam bardziej o tym pakiecie podstawowym co meeegi. :)

lucy relaks na pewno dopomoże owulce i będzie piękna i owocna! :D

Tulisia tak trzymaj! Grunt to pozytywne myślenie. A co do testów to ja miałam tak, że kreska była coraz bardziej ciemna, i coraz bardziej i kilka dni potem bladziutka i nagle bach po bladej pozytywny :) Więc chyba przy nich nie ma się co sugerować intentywnością z dnia na dzień. Życzę szybciutko pozytywnego!!! :) Ja miałam dopiero w 24 dc.

Meeegi ja mam różny sluz. Długo miałam zabarwiony na różowo, długo też się utrzymywał żółty, a teraz mam biały dość gęsty, że brudzi majtochy :) A Ty jaki masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:29

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu widze ze wyciagnelas same zelazne argumenty :D ciesze sie ze rozpoczeliscie starania :) oby szybciutko sie udalo :*
    Tulisia czekam juz na twoje owu i na odliczanie do testowania :) musza pojawic sie nowe zielone kropeczki :D
    Meegi ja mam sluz rozciagliwo - przezroczysto - kremowo - bialy :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja mam śluz białawy, wodnisty i jest go dosyć sporo, od początku ciazy tak mam i często nie może obyć się bez wkładek.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to ja nie robiłam żadnych pp. Miałam robić w tym cyklu w ktorym zaszłam w ciążę (jeśli by się nie udalo;) chciałam zrobić tsh przede wszystkim bo około dwa lata temu jak badała to wyszlo mi w normie ale spore ok. 2,70.
    jak juz zaszłam w ciążę to zrobiłam badania

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    anka418 tego badania nie robiłam :) Mówiłam bardziej o tym pakiecie podstawowym co meeegi. :)

lucy relaks na pewno dopomoże owulce i będzie piękna i owocna! :D

Tulisia tak trzymaj! Grunt to pozytywne myślenie. A co do testów to ja miałam tak, że kreska była coraz bardziej ciemna, i coraz bardziej i kilka dni potem bladziutka i nagle bach po bladej pozytywny :) Więc chyba przy nich nie ma się co sugerować intentywnością z dnia na dzień. Życzę szybciutko pozytywnego!!! :) Ja miałam dopiero w 24 dc.

Meeegi ja mam różny sluz. Długo miałam zabarwiony na różowo, długo też się utrzymywał żółty, a teraz mam biały dość gęsty, że brudzi majtochy :) A Ty jaki masz?

no to KkasienkaA dałaś mi jeszcze większą nadzieję :) ale właśnie się dowiedziałam, że testów ovu nie powinno się robić z nocnego moczu tylko tak w południe po 2 godzinach niepicia. Dlatego powtórzyłam test i wyszło o wiele lepiej :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ