X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana, a więc mąż dał się przekonać do wcześniejszych starań? Przyznaj się jak to zrobiłaś? :) i oczywiście trzymam mocno kciuki :)

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, muszę przyznać że wykorzystałam całą kampanię środków na rzecz wcześniejszych starań... Łącznie z oczami kota ze Shreka :) Ale myślę, że głównie przekonał się, że jestem już w pełni zdrowa fizycznie, a dla mojego zdrowia psychicznego lepiej mi ustąpić :) Od poronienia minęło 2,5 miesiąca, mój ostatni cykl wyglądał identycznie jak przed ciążą, przestałam płakać co wieczór i jestem w stanie zachwycać się moim bratankiem - chyba uznał, że jestem gotowa :)

Tulisia, lucy1983, meeegi1771, kierzynka lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja nie robiłam żadnych badań mimo, że męczyłam kilku lekarzy o nie. Pod kontrolą endo już byłam. A co do pakietu tych badań co się robi w ciąży to mi kilku lekarzy powiedziało, że w ciąży i tak trzeba zrobić wszystko jeszcze raz.

Kehlana_miyu trzymam więc Kochana mocno kciuki! Super, że razem podjęliście taką ważną i wspaniałą decyzję. Każde argumenty przy takich rozmowach są ważne, a dodatkowe epitety jak płacz i zachwyty bratankiem- w pełni racjonalne :D :D :D

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i super kehlana :) więc teraz do boju i trzymam mocno kciuki o zielony finał na wykrsie :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rahele co u Ciebie Kochana? Mam nadzieję że wszystko dobrze...

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkasienkaa mi lekarz powiedział ze nie będę musiała ich powtarzać tzn torch nie będę musiała powtarzać a to jest najdroższe

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana to cudne wieści że starania wznowione :) już zaciskam kciuki żeby na końcu cyklu się zazieleniło :)

Ja też czekam na owu ale u mnie pewnie jeszcze z tydzień co najmniej :) od jutra urlop więc się relaksuję, dbam o męża i szykuję święta :)

Powodzenia kochana !!!

Tulisia, KkasienkaA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Rahele co u Ciebie Kochana? Mam nadzieję że wszystko dobrze...

No właśnie Rachele, co u Ciebie słońce??? Daj znać na forum że wszystko dobrze :) stęskniamy się tutaj za Tobą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a jak twoje samopoczucie? Mam nadzieję że wszystko dobrze :)

Mam jedno pytanko do Ciebie o Inofolic: kiedy najlepiej pić? Ja piję na ogół rano a wieczorem jeszcze łykam kompleks witamin B z 0.4 mg kwasu foliowego. Myślisz że tak jest w porządku? Będę wdzięczna o radę.

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Kochane, jakie badania lab. robiłyście pp? Ja do tej pory nie robiłam żadnych, dopiero teraz przed staraniami dostałam skierowanie na torch, glukozę, tsh, a dodatkowo poprosiłam o morfologie. Torch musze zrobić prywatnie koszt to 170zl a resztę mam na nfz od lekarza rodzinnego :) do 20.04 mam czas żeby je zrobić wtedy jest wizyta i może zobaczę juz coś na monitorze po tym miesiącu :) oby tylko wyniki były dobre bo trochę się stresuje co odbija się na koszmarnych snach :/

Po poronieniu od razu nie robiłam ale na początku tego roku robiłam cytomegalie różyczke toxo i vdrl. :) zaszłam w ciaze tez w styczniu i lekarz kazał tak czy siak powtarzać te badania trochę Mnie to kosztowało bo są drogie ale dzięki temu wiem ,że wszytko ok :)

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana ciesze się i trzymam kciuki za owoce waszej pracy hihi :) za resztę dziewczyn oczywiście też ! :)

Mam pytanie do dziewczyn zafasolkowanych jaki macie śluz ?

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kehlana to cudne wieści że starania wznowione :) już zaciskam kciuki żeby na końcu cyklu się zazieleniło :)

Ja też czekam na owu ale u mnie pewnie jeszcze z tydzień co najmniej :) od jutra urlop więc się relaksuję, dbam o męża i szykuję święta :)

Powodzenia kochana !!!

ja też czekam na owulację, ale mam nosa że w tym cyklu przyjdzie późno bo ani śluzu nie widać a testy owu wychodzą z prawie niewidoczną drugą kreską, a już teraz przecież jestem w 12 dniu cyklu. Mimo to nadal jestem dobrej myśli :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, kochanie, dołączam się do apelu - daj znać, że wszystko u Ciebie ok!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu -- kciuki zaciśnięte, aby cykl był udany :)

Tulisia - przyjdzie i owulacja i wtedy złoty strzał :P i czekanie na kropka :) . Wysyłam wiruski :)

meeegi1771 - ja ostatnio jakieś 3 dni miałam biały śluz, aż brudził mi bieliznę . Czytałam , że to całkiem normalne, bo działa estrogen.

Tulisia lubi tę wiadomość

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 tego badania nie robiłam :) Mówiłam bardziej o tym pakiecie podstawowym co meeegi. :)

lucy relaks na pewno dopomoże owulce i będzie piękna i owocna! :D

Tulisia tak trzymaj! Grunt to pozytywne myślenie. A co do testów to ja miałam tak, że kreska była coraz bardziej ciemna, i coraz bardziej i kilka dni potem bladziutka i nagle bach po bladej pozytywny :) Więc chyba przy nich nie ma się co sugerować intentywnością z dnia na dzień. Życzę szybciutko pozytywnego!!! :) Ja miałam dopiero w 24 dc.

Meeegi ja mam różny sluz. Długo miałam zabarwiony na różowo, długo też się utrzymywał żółty, a teraz mam biały dość gęsty, że brudzi majtochy :) A Ty jaki masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2015, 10:29

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana_miyu widze ze wyciagnelas same zelazne argumenty :D ciesze sie ze rozpoczeliscie starania :) oby szybciutko sie udalo :*
    Tulisia czekam juz na twoje owu i na odliczanie do testowania :) musza pojawic sie nowe zielone kropeczki :D
    Meegi ja mam sluz rozciagliwo - przezroczysto - kremowo - bialy :)

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja mam śluz białawy, wodnisty i jest go dosyć sporo, od początku ciazy tak mam i często nie może obyć się bez wkładek.

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to ja nie robiłam żadnych pp. Miałam robić w tym cyklu w ktorym zaszłam w ciążę (jeśli by się nie udalo;) chciałam zrobić tsh przede wszystkim bo około dwa lata temu jak badała to wyszlo mi w normie ale spore ok. 2,70.
    jak juz zaszłam w ciążę to zrobiłam badania

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi :)

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KkasienkaA wrote:
    anka418 tego badania nie robiłam :) Mówiłam bardziej o tym pakiecie podstawowym co meeegi. :)

lucy relaks na pewno dopomoże owulce i będzie piękna i owocna! :D

Tulisia tak trzymaj! Grunt to pozytywne myślenie. A co do testów to ja miałam tak, że kreska była coraz bardziej ciemna, i coraz bardziej i kilka dni potem bladziutka i nagle bach po bladej pozytywny :) Więc chyba przy nich nie ma się co sugerować intentywnością z dnia na dzień. Życzę szybciutko pozytywnego!!! :) Ja miałam dopiero w 24 dc.

Meeegi ja mam różny sluz. Długo miałam zabarwiony na różowo, długo też się utrzymywał żółty, a teraz mam biały dość gęsty, że brudzi majtochy :) A Ty jaki masz?

no to KkasienkaA dałaś mi jeszcze większą nadzieję :) ale właśnie się dowiedziałam, że testów ovu nie powinno się robić z nocnego moczu tylko tak w południe po 2 godzinach niepicia. Dlatego powtórzyłam test i wyszło o wiele lepiej :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ