X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu okazało się być prawdą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kasienka o co chodzi z firankami??? Bo takiego przesadu nie znam...

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak to dziala. Jak cos sie stanie to czlowiek szuka winy i jak nie ma przyyny naukowej to zwala na zabobon. Tak mowie ale lancuszka od porodu nie nosze i nie wiem czy zaloze przez najblizszy dlugi czas....

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można rąk wysoko podnosić, grozi to odklejeniem łożyska ale to w późniejszych etapach ciąży nie na początku

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chodzi o macice, że jej więzadła się naciągają... No ja czytałam, że we wczesnej też i prowadzi do poronień przez skurcze. A myślałam, że to zabobon...

Z tym łańcuszkiem też słyszałam, ale noszę i wolałabym nie ściągać. :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie cie mi jak wysoko mozna podnosic rece? Czy robienie zdjec aparatem profesionalnym ok kg (nigdy nie wazylam) moze jakos zaszkodzic? Ja juz w. Ciazy pracowalam w ten sposob i nie mialam zadnych dolegliwosci...

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wysokości oczu można spokojnie, więc myślę, że dużo wyżej go nie podnosiłaś :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to już trochę przegięcie z tymi firankami, moim zdaniem jak ma być wszystko dobrze to takie rzeczy nie zaszkodzą, a jak coś jest od początku nie tak to i kichnięcie może po szkodzić, a co jak powiedzmy kobieta ma już dziecko, albo dwoje czy troje dzieci i zajdzie w ciążę? przecież musi je podnosić, przewijać, kąpać i robić milion innych rzeczy, na to wychodzi że trzeba by było się położyć do łóżka i leżeć 9 miesięcy plackiem :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się do tej pory kąpałam pod prysznicem ze słuchawką więc trzymałam ręce wysoko... i krzyczałam na tego biednego męża, że dziecko poszło w niego i nie lubi się myć, bo mnie bardzo brzuch boli jak się myję. A to może właśnie dlatego, a jeszcze woda mnie pomiziała po brzuchu i bolało. A mąż po głowie dostał :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki zwykły srebrny łańcuszek cienki i mały srebrny krzyżyk, który kupiłam sobie za pieniądze od babci na osiemnastkę, nic drogiego ale nie ściągam go nigdy, całą ciążę z córcią go miałam na szyj i przy porodzie też, a co to za zabobon z łańcuszkiem bo tego akurat nie słyszałam?

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja myślę, że wszędzie trzeba znaleźć złoty środek. Ja zawsze mówię, że ciąża to nie jest choroba, ale mimo wszystko trzeba na siebie uważać. I to każda kobieta powinna dobrze wiedzieć co jej służy a co nie.
    Tak samo jest z masowaniem- kobiety na podtrzymaniu mają zakaz w ogóle dotykania brzuchów!!! A w zdrowej ciąży masowanie brzuszka przez mamę bardzo dobrze wpływa na dziecko... Zależy co dla kogo.

Ja kilka tygodni temu wieszałam w szkole dekoracje na wysokości i niestety nie byłam w stanie, bo tak mi się kołowało w głowie, jak tam wchodziłam, że firanki na święta wiesza mąż :)

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś chyba, że jak się ma łańcuszek to się dziecko owinie pępowiną, ale nie jestem pewna. Ja noszę patrona kobiet w ciąży, więc myślę że po tym jak go męczę modlitwami to nic się nie stanie :D

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • mama Martynki Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei słyszałam, że nie należy przechodzić pod stołem, krzeslem lub drabina, bo dziecko owinie się pepowina :/ nic takiego nie zrobiłam, a jednak się stało. Tych przesadow jest cala lista, lepiej słuchać swojego ciała, jeżeli czujemy ze jest nam nie wygodnie, jakaś pozycja sprawia ból należy przestac, a z zabobonow można się pośmiać :)

KkasienkaA lubi tę wiadomość

Martynka 25 t.c. 16.12.2014 [*][*][*]
    z8hs7m2.png4uyly46.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziewczyny trzeba słuchać swojego ciała, ja nie wierzę w żadne rzeczy które nie można logicznie wytłumaczyć. No bo:
    W jaki sposób znamię może przejść z ręki matki na rękę dziecka
    W jaki sposób wytłumaczyć to ze dziecko owinie się pepowina jak matka należy korale na szyję na jakąś okazje
    Jak to fizycznie możliwe żeby dziecko miało zeza, bo matka patrzy przez judasz w drzwiach
    Itd itd :)
    Wieszanie firanek jestem w stanie zrozumieć, żeby nie stać długo z rękami w górze bo może coś w macicy ciągnąc, bo może się kręcić w glowie.

Ja jestem na tym punkcie ostatnio mocno przewrazliwiona, bo trzymałam dziecko do chrztu. I ludzie się na mnie z pazurami rzucali ze jak to tak, przecież ciężarna nie może bo dziecko chrzczone będzie miało ciężkie życie!! No ludzie.. ja bym temu skarbowi nieba przychylila a ludzie na mnie z morda bo ktoś głupi kiedyś tak powiedział i ludzie świecie w to wierzą..
    ach poniosło mnie ;)

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • DomiBW Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola - no to niezle... niby w kosciele do chrztu, a tu z zabobonami wyjezdzaja!!!! :D ludzie to maja wyobraznie :)a gdzie wiara...ehh...

Zdrowy rozsadek i tyle :) Ja jestem z tych, co robia na przekór wszystkim, wiec tym bardziej takie średniowieczne podejscie działa na mnie jak plachta na byka :D

02.02.2015 [*]
    Wiosną nadzieja narodzi się ponownie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczoła10 - dokładnie wiem co czujesz, jak mnie wkurza takie coś, mamy XXI wiek a niektórzy ludzie jak by w średniowieczu żyli :(

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak milo ze są jeszcze na tym świecie ludzie ze zdrowym rozsądkiem :) dzięki :)

anka418 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie jutro Prima Aprilis :) ja już myślę jak tu męża wkręcić :)

anka418 lubi tę wiadomość

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny krwawiłam... taką jasną krwią... niby już nie i serduszko słyszałam, ale boj się strasznie... Bo mam taki bardzo napięty brzuch... wzięłaby no-spe ale ja od razu po niej wymiotuję to i tak mi nie pomoże... Kurde nie wiem czy jechać na ostry dyżur, ale trochę mi głupio.... :(

9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź 2 tabletki magnezu to tez zmniejszy skurcze

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ