Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest grupa na fb? Chętnie bym dołączyła :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam Quixx test

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka, w takim razie przyjmij moje zaproszenie do przyjaciółek i wyślij mi na priv wiadomość z linkiem do twojego fb. Ja ci wyślę zaproszenie do znajomych, ty przyjmiesz, a potem dołączę cię do grupy :) trochę to skomplikowane ale działa :)

anka418 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana rozbawilas mnie tymi testami hehe wiesz my same sobie robimy czasem pod gorke ;-)

MamaMai odpoczywaj moze jakos samo to przejdzie- ja mialam kiedys wezly chlonne powiekszone na to trzeba uwazac a tak wogole tez czuje dzis lekkie przeziebienie :/

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ggonia zrob tescik bo my tu czekamy :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tylko te testy z allegro czułość 10 ale nie wiem czy są dobre :/ boje się zrobic bo wkońcu to nie z rannego moczu

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) leze w lozku, pije herbatki z cytryna i sokiem malinowym, moze wspomoge sie tez miodem?? Owinelam szyje szalikiem i czekam az samo minie. Najwazniejsze ze to nie angina :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai mnie też coś łapie :( gardło boli i katar dokucza mam tydzień żeby się wyleczyć później zaczynamy starania :) leż grzecznie w łóżku :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny potrzebuję pomocy.
    Robię testy owulacyjne od 11 dnia cyklu i od 14 dnia cyklu do dziś (21 dzień cyklu) test jest wciąż pozytywy. I to ta druga kreska jest ciemniejsza od kontrolnej. Link do dzisiejszego testu:
    http://images67.fotosik.pl/796/d7baf9975e69ef79med.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort nie wiem co jest , może to ciaża ? Słyszałam że policytyczne jajniki dają pozytywne testy owu.

A mnie brzuch znowu boli jak na @ i krzyż , hmm... czyżby @ daje o sobie znać ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia wrote:
    PrimaSort nie wiem co jest , może to ciaża ? Słyszałam że policytyczne jajniki dają pozytywne testy owu.

A mnie brzuch znowu boli jak na @ i krzyż , hmm... czyżby @ daje o sobie znać ?
    Jestem po poronieniu, leczę się u endokrynologa na subiektywną niedoczynność tarczycy i w zeszłym miesiącu byłam u mojej ginekolog na kontrolnym badaniu. Więc nie mam raczej policytycznych jajników

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Jestem po poronieniu, leczę się u endokrynologa na subiektywną niedoczynność tarczycy i w zeszłym miesiącu byłam u mojej ginekolog na kontrolnym badaniu. Więc nie mam raczej policytycznych jajników

Rozumiem , nie pomogę kochana . Mam nadzieje że ktoś Ci pomoże :)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort, a na ciążę jest szansa? Bo czytałam, że testy ovu mogą też reagować na hormony ciążowe.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam o pozytwach przy ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    PrimaSort, a na ciążę jest szansa? Bo czytałam, że testy ovu mogą też reagować na hormony ciążowe.
    Mam nadzieję bo staramy się 2 cykl. Mam udostępniony wykres

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę potwierdzić bo robiłam test owulacyjny i wychodzi pozytywny nawet we wczesnej ciąży, u mnie to było 10 dni po owulacji, owulacyjny pozytywny, płytkowy cień kreski a paskowy negatywny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    Ja mogę potwierdzić bo robiłam test owulacyjny i wychodzi pozytywny nawet we wczesnej ciąży, u mnie to było 10 dni po owulacji, owulacyjny pozytywny, płytkowy cień kreski a paskowy negatywny.
    I jesteś w ciąży? A robiłeś je kilka dni jak ja czy wyrywkowo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ciążowy to za wcześnie więc dowiem sie gdzieś za tydzień o co chodzi z tymi owulacyjnymi u mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a też gdzieś czytałam żeby robić testy owulacyjne tylko do pozytywnego i potem już się nie robi, a od tego 14 dc do 21dc robiłaś cały czas czy tylko ten 21 dnia zrobiłaś ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande wrote:
    a też gdzieś czytałam żeby robić testy owulacyjne tylko do pozytywnego i potem już się nie robi, a od tego 14 dc do 21dc robiłaś cały czas czy tylko ten 21 dnia zrobiłaś ?
    Cały czas. Kliknij na mój wykres to zobaczysz moje pozytywy

‹‹ 254 255 256 257 258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ