Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Wróciłam do świata żywych, ale łatwo nie było. Czułam się okropnie. Na szczęscie już dużo lepiej. Niby można brać paracetamol, ale ja i tak mam już wyrzuty, że tyle leków biorę tych potrzebnych maluszkowi do podtrzymania i rozwoju, że ograniczam inne.
Dużo się tu u nas dzisiaj wydarzyło, ale nie mam sił nadrabiać dziś. Krąży jakaś jelitówka musimy uważać na siebie i na to co jemy...
Mysia komisji nie ma się co bać, myślę, że to rutynowe. Nie przyznawaj się tylko o problemach w pracy i że czujesz, że jesteś na wylocie. Po prostu musisz dojśc do siebie i tyle...Mysia 15, chruszczow lubią tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Truskaweczka83 wrote:Dla oczekujących na testowanie:
GGonia, Tulisia:
https://ovufriend.pl/artykul/wielkie-oczekiwanie-na-testowanie-po-czym-poznac-ze-mozesz-byc-w-ciazy,7.html
może już czytałyście, ale to dośc ciekawe
No cóż, u mnie chyba nic z tego nie będzie w tym cyklu. Zauważyłam u siebie sporo śluzu delikatnie podbarwionego na różowo. Pewnie zapowiedź @.
Trochę mi przykro bo nie ukrywam że się mocno nastawiłam że się uda teraz, no ale życie się na tym nie kończy i na pocieszenie zawsze zostaje fakt że zawsze jest kolejna szansa w kolejnym cyklu.
W sumie nic nie jest przesądzone ale nie chciałabym żeby moja ewentualna ledwo poczęta ciąża rozpoczęła się plamieniem, nawet delikatnym.
Najgorszy dla mnie w tym wszystkim jest czas. Perspektywa kolejnego MIESIĄCA oczekiwania trochę mnie dołuje. Chciałabym, żeby cały ten proces trwał o wiele krócej
ach, życie... najwidoczniej tak miało być. Za to z całych sił kibicuję ggoni i lucy! Bo chyba wy w najbliższym czasie będziecie na świeczniku Dziewczyny, cały czas trzymam kciuki!10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Wypiłam tego rumianku i chyba pomogło...no i przytulenie się do kibelka pewno też jakiś rezultat dało
Tulisia - jak nie w tym to w następnym cyklu już na pewno będzie u Ciebie zielono tylko domyślam się, że to czekanie jest frustrujące, ale będziemy Cie wspierać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie ciągle śluz kremowy i zaczeły żyły na cycach być widoczne i znowu mrowienie. W tamtym cyklu to objawy "ciąży" były przez luteine ale teraz ? Hmm... kolejny to czestomocz sikam czesciej nawet w nocy wstaje co do mnie nie podobne . Boje się nastawić , boje się iść na bete boje się wszystkiego
jangwa_maua lubi tę wiadomość
-
Tulisia w tym artykule pisze, że implantacja jest za około 6- 12-nawet dni więc ten różowy śluz to też może być
Ale nie chcę Cie nakręcać. Najlepiej poczekaj i zrób test tak jak planujesz.
Pozdrawiam.
Ps. Trzymam kciuki.Malina15 lubi tę wiadomość
-
GGonia
Ja bym jutro zatestowała - to bedzie 10 dzień po ovu
czułe testy już wykryją i bedzie blada kreseczka.
Ale zrobisz jak uważasz.
Ja bym nie wytrzymała na Twoim miejscu.
Jestem strasznie niecierpliwa.Malina15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=2
na samym dole cykl dziewczyny:
Wiek: 24 | Liczba miesięcy starań: 3 | Nie biorąc żadnych leków | Robiąc testy owulacyjne | Z niedowagą
dziewczyny obejrzyjcie ten wykres- jestem pod wrażeniem serduchowania co 5 dni a ciążą!
ja się zdołowałam przeglądając 50 ostatnio dodanych wykresów i widząc, że dziewczyny serduszkowały kiedy trzeba i nic, nic, nic.
pewnie u mnie też ze 4 lata nic...Malina15 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Poza tym na ciążę trzeba patrzeć w aspekcie pary a nie kobiety. Jeden facet ma super mocną armię plemników drugi kilku wojowników na krzyż ( przepraszam za porównanie) ale to najlepiej oddaje sytuacje gdzie plemniki żyją i czekają na jajeczko kilka dni. Poza tym nie sugeruje się wykresami na ovu bo nikt nie może powiedzieć ze owulacja była w dniu kiedy program postawił kreskę. To tylko statystyka...
matylda08 lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Witam was dziewuszki!
U mnie jest tak jak mówiłam: @ przyszła nad ranem. Nie mogę tylko wyjść z podziwu, ponieważ nigdy ( może był jakiś jeden wyjątek ) nie miałam takich krótkich cykli. 26 dni to dla mnie rekord. Zawsze te 30 dni to minimum. Cieszę się też że faza lutealna jest w miarę przyzwoita (11 dni). Już nastawiam się psychicznie na kolejny cykl i patrzę optymistycznie na świat
Dziś czeka mnie wizyta u dentysty. NIENAWIDZĘ
A wam życzę bardzo udanego dzionka!10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
dzien dobry witam sie z rana dzis znowu pije kawke
Tulisia nabierz nowych sil I energii I nastepny cykl dzialaj. Lili ma racje to rowniez zalezy od zolnierzykow mezczyzny bo to nie tylko sprawa kobiety zeby sie udalo. Panowie oczywiscie maja czasem trudnosci ze spojrzeniem na to w ten sposob bo maja swoja dume! ;P lepiej zeby twoj pan nie pil alkoholu I nie mial stresow jak sie staracie.
Udanej wizyty u dentysty -
majeczka, myślę że mój mąż raczej nie ma problemów w tej kwestii aczkolwiek są to tylko moje domniemania uważam że teraz się nie udało ponieważ chyba u mnie nie wszystko wróciło do normy. Pamiętam że przed ciążą tuż przed @ moje piersi były pełne i delikatne na dotyk. W tym cyklu są obwisłymi flaczkami najwidoczniej coś jeszcze nie działa. Oczywiście nasze forum jest żywym przykładem na to że są kobietki które w drugim cyklu zachodzą w ciążę no ale niestety mi to nie było dane
Nadchodzi nawy cykl, nowa szansa, nowa owulacja a więc do boju!majeczka8 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualnyChyba nie jestem w stanie was nadrobić właśnie kończę @ i zabieram się do pracy mam nadzieje ze ten cykl będzie szczęśliwy dzisiaj byłam na badaniach krwi zrobiłam morfologie pełna, crp, tsh,anty tpo, prolaktyna, HCV, hbs, toksoplazmoza, cmv, różyczka, glukoza, grupa krwi. Wyniki w czwartek mam nadzieje ze wszystko jest ok w pn z wynikami do gina i wtedy zaczynamy starania pełna para jesteśmy też na etapie szukania mieszkania wiec trochę się u nas dzieje
Trzymam kciuki za wasze kolejne cykle i za wszystkie fasolki w brzuszkach!kehlana_miyu, KkasienkaA lubią tę wiadomość