Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do świata żywych, ale łatwo nie było. Czułam się okropnie. Na szczęscie już dużo lepiej. Niby można brać paracetamol, ale ja i tak mam już wyrzuty, że tyle leków biorę tych potrzebnych maluszkowi do podtrzymania i rozwoju, że ograniczam inne.
    Dużo się tu u nas dzisiaj wydarzyło, ale nie mam sił nadrabiać dziś. Krąży jakaś jelitówka musimy uważać na siebie i na to co jemy...
    Mysia komisji nie ma się co bać, myślę, że to rutynowe. Nie przyznawaj się tylko o problemach w pracy i że czujesz, że jesteś na wylocie. Po prostu musisz dojśc do siebie i tyle...

Mysia 15, chruszczow lubią tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili dobrze, że doszłaś do siebie- cieszę się :).

Dziękuję za radę. Tak zrobię!

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Dla oczekujących na testowanie:
    GGonia, Tulisia:

https://ovufriend.pl/artykul/wielkie-oczekiwanie-na-testowanie-po-czym-poznac-ze-mozesz-byc-w-ciazy,7.html

może już czytałyście, ale to dośc ciekawe ;)

No cóż, u mnie chyba nic z tego nie będzie w tym cyklu. Zauważyłam u siebie sporo śluzu delikatnie podbarwionego na różowo. Pewnie zapowiedź @.

Trochę mi przykro bo nie ukrywam że się mocno nastawiłam że się uda teraz, no ale życie się na tym nie kończy i na pocieszenie zawsze zostaje fakt że zawsze jest kolejna szansa w kolejnym cyklu. :)
    W sumie nic nie jest przesądzone ale nie chciałabym żeby moja ewentualna ledwo poczęta ciąża rozpoczęła się plamieniem, nawet delikatnym.
    Najgorszy dla mnie w tym wszystkim jest czas. Perspektywa kolejnego MIESIĄCA oczekiwania trochę mnie dołuje. Chciałabym, żeby cały ten proces trwał o wiele krócej :)
    ach, życie... najwidoczniej tak miało być. Za to z całych sił kibicuję ggoni i lucy! Bo chyba wy w najbliższym czasie będziecie na świeczniku :) Dziewczyny, cały czas trzymam kciuki!

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam tego rumianku i chyba pomogło...no i przytulenie się do kibelka pewno też jakiś rezultat dało :P

Tulisia - jak nie w tym to w następnym cyklu już na pewno będzie u Ciebie zielono :) tylko domyślam się, że to czekanie jest frustrujące, ale będziemy Cie wspierać :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia nie w tym cyklu to w nastepnym :) w nas zawsze znajdziesz wsparcie :*
    A ja czuje ze powiekszyl mi sie migdalek :/ zastanawiam sie nad wizyta u rodzinnego jutro, chociaz watpie ze cos mi przepisze na to :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciągle śluz kremowy i zaczeły żyły na cycach być widoczne i znowu mrowienie. W tamtym cyklu to objawy "ciąży" były przez luteine ale teraz ? Hmm... kolejny to czestomocz sikam czesciej nawet w nocy wstaje co do mnie nie podobne . Boje się nastawić , boje się iść na bete boje się wszystkiego :/

jangwa_maua lubi tę wiadomość

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia w tym artykule pisze, że implantacja jest za około 6- 12-nawet dni więc ten różowy śluz to też może być ;)
    Ale nie chcę Cie nakręcać. Najlepiej poczekaj i zrób test tak jak planujesz.
    Pozdrawiam.
    Ps. Trzymam kciuki.

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GGonia
    Ja bym jutro zatestowała - to bedzie 10 dzień po ovu
    czułe testy już wykryją i bedzie blada kreseczka.
    Ale zrobisz jak uważasz.
    Ja bym nie wytrzymała na Twoim miejscu.
    Jestem strasznie niecierpliwa.

iv09roeqjdjavel4.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ggonia - 99,99% lokator :) będą wiruski świeże :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka chciałabym już wiedzieć ale myśle że jak nie bedzie do środy @ to pójdę na bete

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa boję się że jednak nie , póki @ nie ma zawsze nadzieja jest

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/galeria-wykresow-wyniki.html?page_no=2

na samym dole cykl dziewczyny:

Wiek: 24 | Liczba miesięcy starań: 3 | Nie biorąc żadnych leków | Robiąc testy owulacyjne | Z niedowagą

dziewczyny obejrzyjcie ten wykres- jestem pod wrażeniem serduchowania co 5 dni a ciążą!

ja się zdołowałam przeglądając 50 ostatnio dodanych wykresów i widząc, że dziewczyny serduszkowały kiedy trzeba i nic, nic, nic.
    pewnie u mnie też ze 4 lata nic...

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka nie sugeruj się tym , każda z nas jest inna i jedne zachodzą szybko inne później

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym na ciążę trzeba patrzeć w aspekcie pary a nie kobiety. Jeden facet ma super mocną armię plemników drugi kilku wojowników na krzyż ( przepraszam za porównanie) ale to najlepiej oddaje sytuacje gdzie plemniki żyją i czekają na jajeczko kilka dni. Poza tym nie sugeruje się wykresami na ovu bo nikt nie może powiedzieć ze owulacja była w dniu kiedy program postawił kreskę. To tylko statystyka...

matylda08 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua, niedobrze :( mam nadzieję, że szybko Ci minie ten ból :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewuszki!

U mnie jest tak jak mówiłam: @ przyszła nad ranem. Nie mogę tylko wyjść z podziwu, ponieważ nigdy ( może był jakiś jeden wyjątek :) ) nie miałam takich krótkich cykli. 26 dni to dla mnie rekord. Zawsze te 30 dni to minimum. Cieszę się też że faza lutealna jest w miarę przyzwoita (11 dni). Już nastawiam się psychicznie na kolejny cykl i patrzę optymistycznie na świat :)

Dziś czeka mnie wizyta u dentysty. NIENAWIDZĘ

A wam życzę bardzo udanego dzionka!

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • majeczka8 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry witam sie z rana dzis znowu pije kawke ;-)

Tulisia nabierz nowych sil I energii I nastepny cykl dzialaj. Lili ma racje to rowniez zalezy od zolnierzykow mezczyzny bo to nie tylko sprawa kobiety zeby sie udalo. Panowie oczywiscie maja czasem trudnosci ze spojrzeniem na to w ten sposob bo maja swoja dume! ;P lepiej zeby twoj pan nie pil alkoholu I nie mial stresow jak sie staracie.
    Udanej wizyty u dentysty :-)

I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
    0r13dma.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka, myślę że mój mąż raczej nie ma problemów w tej kwestii aczkolwiek są to tylko moje domniemania :) uważam że teraz się nie udało ponieważ chyba u mnie nie wszystko wróciło do normy. Pamiętam że przed ciążą tuż przed @ moje piersi były pełne i delikatne na dotyk. W tym cyklu są obwisłymi flaczkami :) najwidoczniej coś jeszcze nie działa. Oczywiście nasze forum jest żywym przykładem na to że są kobietki które w drugim cyklu zachodzą w ciążę no ale niestety mi to nie było dane :)

Nadchodzi nawy cykl, nowa szansa, nowa owulacja a więc do boju! :)

majeczka8 lubi tę wiadomość

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele, w wolnej chwili proszę uzupełnij moje dane w tabelce:

ostatnia @ 14 kwietnia
    następna @ 12 maja

Dziękuję :)

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jestem w stanie was nadrobić :( właśnie kończę @ i zabieram się do pracy :) mam nadzieje ze ten cykl będzie szczęśliwy :) dzisiaj byłam na badaniach krwi zrobiłam morfologie pełna, crp, tsh,anty tpo, prolaktyna, HCV, hbs, toksoplazmoza, cmv, różyczka, glukoza, grupa krwi. Wyniki w czwartek mam nadzieje ze wszystko jest ok :) w pn z wynikami do gina i wtedy zaczynamy starania pełna para :) jesteśmy też na etapie szukania mieszkania wiec trochę się u nas dzieje :)
    Trzymam kciuki za wasze kolejne cykle i za wszystkie fasolki w brzuszkach!

kehlana_miyu, KkasienkaA lubią tę wiadomość

‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ