Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa bardzo ci współczuję z powodu dolegliwości żołądkowych. Próbujesz jakoś osłaniać żoładek np. kliekiem z siemienia albo kisielem? Rumianek i mięta też na ogół pomagają... Mam nadzieję że po tych lekach też ci ulży....
    Przytulam kochana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyszła @ !

Rechele proszę uzupełnić tabelke 16.04 ostatnia @ 14.05 data @

Mój mąż pozytywnie jest nastawiony co mnie bardzo cieszy ;) tak w tym cyklu kontynuacja starań !

lucy1983, matylda08 lubią tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis byłam u lekarza bo strasznie mnie boli gardło i zatoki a ta baba mi mówi że jestem całkiem zdrowa i kazała mi jeść cytrusy. Nawet zwolnienia lekarskiego nie dostałam i teraz siedzę w pracy ledwo żywa i wściekła. JesZcze przepisała mi Azulan. Pytam jej czy mogę skoro w tym alkohol jest a ta do mnie: przecież nie kazę tego Pani pić tylko płukać gardło!

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz odliczamy dni do testowania Lucy i Truskaweczki :) Dziewczyny trzymam za was kciuki :)

ggonia, mój mąż też jest pozytywnie nastawiony do starań. Gdy powiedziałam mu że się nie udało i że dostałam @ to powiedział z uśmiechem że będzie mieć okazje przez następny miesiąc mnie bałamucić :)
    nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)

lucy1983, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia dokładnie :) Oby Maj był dla Nas łaskawy , znowu obie przejdziemy przez to razem !

Tulisia lubi tę wiadomość

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rety kierzynka, ciężko gdy człowiekowi coś dolega a tu trzeba w pracy siedzieć. Kochana wytrzymaj jakoś a potem idź może do innego lekarza. A byłaś już u gina? Może od niego weź zwolnienie?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka współczuje lekarza tymbardziej że jesteś w ciaży powinnaś się oszczędzać ahh

kierzynka lubi tę wiadomość

• kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dziewczyny, jest!!! Druga beta 116,19! Beta z poniedziałku 47,78! Wg kalkulatora na belly przyrost w normie!

Skaczę ze szczęścia i wykonuję taniec radości (przynajmniej mentalnie, w pracy jestem i szef siedzi obok ;D )
    <3 ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    rety kierzynka, ciężko gdy człowiekowi coś dolega a tu trzeba w pracy siedzieć. Kochana wytrzymaj jakoś a potem idź może do innego lekarza. A byłaś już u gina? Może od niego weź zwolnienie?
    gina mam we wtorek więc może uda sie wysępić ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia wrote:
    No to teraz odliczamy dni do testowania Lucy i Truskaweczki :) Dziewczyny trzymam za was kciuki :)

ggonia, mój mąż też jest pozytywnie nastawiony do starań. Gdy powiedziałam mu że się nie udało i że dostałam @ to powiedział z uśmiechem że będzie mieć okazje przez następny miesiąc mnie bałamucić :)
    nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło :)
    faceci w sumie też sporo pomagają psychicznie. Ja jak miałam chwile zwątpienia to mój zawsze powtarzał: zobaczysz uda się, jak nie teraz to później ale na pewno sie uda ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    gina mam we wtorek więc może uda sie wysępić ;)

a to twój gin niechętnie daje zwolnienie w ciąży?

relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to się okaże jak pójdę ;)

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwcześniej zatestuję dopiero w następny weekend o ile @ prędzej nie zawita więc się jeszcze naczekacie ;)
    Mam termin u fryzjera na obcinanie i farbę więc lepiej wiedzieć przed czy farbować ;) ja to nawet boję się teraz używać kremu do depilacji :) wiem, może to przesada ale lepiej uważać.

Ja się dziś dziwnie czuję, jakoś tak słabo i miałam takie uderzenie ciepła że myślałam że padnę. Poza tym mój lewy jajnik kłuje mnie prawie cały czas, raz mniej raz więcej ale przypomina ciągle że jest... U mnie piękna pogoda, nic tylko leżeć na trawie jak ci wszyscy studenci, a mnie jakaś gorsza forma dopadła :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulisia dzięki za trzymanie kciuków :) kochana jesteś :) ale ja się na razie na nic nie nastawiam. Chciałabym bardzo żeby się udało ale boję się rozczarowania :( więc mówię sobie że pewnie się nie udało...i będziemy dalej próbować :)
    Na szczęście mężowi wraca ochota na serduszka i już mnie znowu męczy :)

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua
    współczuje zołądka - wiem co przechodzisz, z żoładkiem miałam mega przeboje.
    zapalenie zoładką, helicobakter, drożdzyce żoładka i jelit wykonane miałam gastroskopia, pobranie wycinka do badań.

Lucy1983
    chyba bedziemy testować w tym samym czasie, ja też nie nastawiam się na nic bo szkoda nerwów, a stresów mam teraz mega dużo przez pracę, a raczej koniec umowy.

też sie bardzo dziwnie czuje ostatnio, kłuje mnie prawy jajnik, słaba jestem, oczywiście możnaby było to ciąży przypisać, ale po co?
    żeby rozczarowanie było wieksze?

ggonia
    strasznie mnie zasmucił Twój @
    po tym Twoim wykresie byłąm mega, mega pewna, że lokatorek jest ;)
    ale nowy cykl to nowa szansa i dobrze ze tak podchodzisz do sprawy.

zamówiłąm już specjalny termometr ovu z dwoma miejscami po przecinku.
    przyda się na przyszły cykl.
    i kwas foliowy bo nie zaszkodzi go brać niezależnie od ciąży.

Malina15 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey
    Ggonia - szkoda, kolejny miesiąc przed Wami :)
    Jangwa - współczuję problemów żołądkowych, też miałam kiedyś tą bakterię, leżałam w szpitalu a potem brałam silne leki ale jak przeszło tak u mnie nie wraca na razie
    ja piszę dopiero teraz bo byłam na zakupach, a u mnie okresu nadal nie ma, ciekawe ile jeszcze przyjedzie mi czekać :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was zaczęła staranie po pierwszej @ od zabiegu?

My pewnie będziemy się kochać bez zabezpieczenia i zobaczymy co z tego wyjdzie :)

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande teraz to może być tak, że duphaston Ci ją wstrzyma póki nie przestaniesz go brać... Może przyjść w trakcie brania, ale najczęściej przychodzi zaraz po odstawieniu. :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak my zaczęliśmy starania pełną parą, po pierwszej @, a dokładniej po niej i po usg kontrolnym po jej zakończeniu, żeby być pewnym, że wszystko w środku jest ok. I w tym cyklu się udało, mam nadzieję że Wam także się uda, bez problemów i zajść i cieszyć się 9 miesiącami :)

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azande ja po poronieniu zaczelam starania po 1 @ i od razu zaszlam w ciaze z Maja ;)

‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ