Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJangwa strsznie mnie martwi twoj brzuch. Nie wyobrazam sobie co musisz przezywac, jeszcze ten krwiak!!! Ale wszystko to minie, najgorszy pierwszy trymestr, bo duzo mdlosci i wymiotow sie pojawia a u ciebie jeszcze to zapalenie kochana badz silna dla fasolki :* mam nadzieje ze leki zaczna dzialac :*
-
jangwa, wierzę że wytrzymasz ten żołądek dla Fasolki. Ale i tak bardzo współczuje. I moim zdaniem dobrze że dowiedziałaś się o krwiaku, chociaż wiesz, co musisz obserwować i na co uważać. Gratuluję też serduszka! A powiedz mi masz jakieś objawy tego krwiaka czy wykryli ci go przypadkiem?
Ja też jestem po kościele i też jak Truskaweczka modliłam się za mnie, za was i wspomniałam o szczególnej intencji dla Rachele. Rachele, kochana, Pan Bóg jest bombardowany naszymi modlitwami za wasze zdrowie, że już dla świętego spokoju pozwoli ci urodzić zdrowego bobo! Mówię ci to
Poszłam na łatwiznę i na obiad wyciągnęłam kotlety z zamrażarki ze Świąt. I z głowy
Może po południu pójdę do przyjaciółki na kawkę. Ale to się jeszcze okaże.Rachele lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
nick nieaktualnyHej kochane :*
U mnie coraz więcej się dzieje , miałam chrześniaka na noc ma 5 lat i wiecie co ? Jest taki mądry i kochany , pyta się mnie czy Amelka jest w niebie ? Odpowiedziałam mu że wszystkie małe i duże dzieci i dorośli trafiają do nieba, a on do mnie mówi , Ciociu Amelka jest jeszcze małym Aniołkiem ale przyjdzie do nas i będzie z nami żyła i będziemy ją kochać nawet jak będzie chłopcem ? Odpowiedziałam żeby się nie martwił że będziemy ją kochać bardzo .. dzieci są cudowne , a on daje mi tyle miłości
Tulisia, kierzynka, Rachele, KkasienkaA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jangwa_maua
ogromnie współczuje znam ten ból ale w ciąży jest o wiele gorzej!!!
dbaj o siebie, spróbuj może np len mielony pić na czczo lub coś innego, ja pije od października len mielony też na błonę śluzowa żołądka bo masakra jakaś, wcześniej piłąm nalewkę z kitu pszczelego - fuj!
na spirytusie, ale nie polecam - po miesiącu dostałam znów lekkiego zapalenia błony śluzowej żołądka - podrażniałam go zamiast osłaniać.
ale zgagę mam dalej od kilku lat, tylko jak nie jem słodyczy i tłustego to prawie jej nie mam.
najgorsze, że w ciązy ci się przyplątało, bo antybiotyków ne można brać.
trzymam kciuki za poprawę.Malina15 lubi tę wiadomość
-
Moje Kochane,
jestem wzruszona Waszymi postami i dziekuje Wam za wszystko! Za troske, za pamiec i za modlitwe
Wczoraj juz nie wlaczalam komputera popoludniu bo nie mialam sily. Nie jestem przezwyczajona do takiego lezenia wiec jak wstaje do lazienki to mam straszne zawroty glowy... wszystko robie powolutku
Wczoraj nie bylo pogorszenia, to juz dla mnie dobra wiadomosc. Lekarz powiedzial mi ze bede krwawic. Wazne, ze nie krwawie wiecej i ze caly czas jest na brazowo.
Zapomnialam Wam napisac, ze powiedzial mi, ze oni (ginekolodzy) nie sa w stanie wyjasnic co sie dzieje w ostatnich latach... Powiedzial, mi ze bezproblemowa ciaza to dzis zadkosc.... a wszystko dzieje sie bez przyczyny, bez chorob,..
Albo kobieta nie moze zajsc w ciaze, albo ma potem problemy.... Nasza cywilizacja!
My Kochane, wyczerpalysmy juz to co zle i teraz wierze, ze bedzie wszystko dobrze!!!!!!
Zycze kazdej z Was radosnego dnia!!! Duzo zdrowka i modle sie za nas wszystkie aby spelnilo sie nasze najwieksze marzenie!
Buziaki!
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Jangwa. Kochana! Gratuluje serduszka!!! To musialo byc cudowne uczucie!!!
Krwiaki sie wchlaniaja i przewaznie nie zagrazaja ciazy! Bedzie dobrze!!! I pamietaj, ze odkad bije serduszko, jest o wiele mnijesze prawdopodobienstwo, ze cos bedzie nie tak! Glowka do gory!!! Wszystko bedzie dobrze!
Wg mnie musisz isc do gastrologa Kochana i to dobrego.
Sciskam mocno!jangwa_maua lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Mysia 15 wrote:A ja prawie całą noc nie spałam. Jula wymiotowała- nie mam pojęcia dlaczego! Teraz jest lepiej, ale boję się kolejnej nocy.
Ojej KOchana, jak sie czuje dzis Julenka? Ucaluj ja ode mnie mocno!Mysia 15 lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
ggonia wrote:Hej kochane :*
U mnie coraz więcej się dzieje , miałam chrześniaka na noc ma 5 lat i wiecie co ? Jest taki mądry i kochany , pyta się mnie czy Amelka jest w niebie ? Odpowiedziałam mu że wszystkie małe i duże dzieci i dorośli trafiają do nieba, a on do mnie mówi , Ciociu Amelka jest jeszcze małym Aniołkiem ale przyjdzie do nas i będzie z nami żyła i będziemy ją kochać nawet jak będzie chłopcem ? Odpowiedziałam żeby się nie martwił że będziemy ją kochać bardzo .. dzieci są cudowne , a on daje mi tyle miłości
....dzieci sa cudowne!!
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Przy konsultacji ginekologicznej wyszło,że mam tego krwiaka...ale zaraz zapisał mi duphaston i luteine ...Fasolka ma 11,7 mm co daje 7w3d czyli ciąża młodsza w stosunku do OM ...ale najważniejsze, że rośnie i serduszko bije. Po tych kroplówkach w szpitalu nic nie przeszło (może trochę ), ale chodzenie i wzięcie większego wdechu to katorga ... martwi mnie, że nie jem...albo mało co jem ... ale staram się dużo pić wody, rumianku ... mam nadzieję, że ból odpuści niedługo, bo tak to się wykończę
-
Rachele Słońce dobrze, że się odezwałaś. Tak bardzo się martwiłam!
Dobrze, że nie jest gorzej. Wszystko wróci do normy. Tylko trzeba czasu- powolutku, ale będziecie z Kropeczkiem iść do przodu! Teraz czekam na środę- na waszą wizytę lekarska.
Kochana wypoczywaj. I myśl pozytywnie pomimo przeciwności!
Pozdrawiam cieplutko i życzę miłej niedzieli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:49
-
Tulisia wrote:jangwa, wierzę że wytrzymasz ten żołądek dla Fasolki. Ale i tak bardzo współczuje. I moim zdaniem dobrze że dowiedziałaś się o krwiaku, chociaż wiesz, co musisz obserwować i na co uważać. Gratuluję też serduszka! A powiedz mi masz jakieś objawy tego krwiaka czy wykryli ci go przypadkiem?
Ja też jestem po kościele i też jak Truskaweczka modliłam się za mnie, za was i wspomniałam o szczególnej intencji dla Rachele. Rachele, kochana, Pan Bóg jest bombardowany naszymi modlitwami za wasze zdrowie, że już dla świętego spokoju pozwoli ci urodzić zdrowego bobo! Mówię ci to
Poszłam na łatwiznę i na obiad wyciągnęłam kotlety z zamrażarki ze Świąt. I z głowy
Może po południu pójdę do przyjaciółki na kawkę. Ale to się jeszcze okaże.
KOchana, dziekuje Ci calym sercem!!!
...przeczytalam Twoje wypowiedzi i bardzo silna i dzielna z Ciebie Kobieta!!! Zobaczysz, ze szybko spelnia sie Twoje marzenia... nie ma innej opcji, bo zaslugujesz na to co najlepsze! Caluje mocno!Tulisia lubi tę wiadomość
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
Jangwa tak mi przykro. Tak jak dziewczyny piszą idź do dobrego gastrologa. Może on pomoże. Nie możesz na dłuższą metę nie jeść. Fasolince potrzeba dobrego jakościowo jedzenia, aby rosła. Nie zwlekaj!
A krwiak na pewno się wchłonie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 11:52
-
jangwa_maua wrote:Przy konsultacji ginekologicznej wyszło,że mam tego krwiaka...ale zaraz zapisał mi duphaston i luteine ...Fasolka ma 11,7 mm co daje 7w3d czyli ciąża młodsza w stosunku do OM ...ale najważniejsze, że rośnie i serduszko bije. Po tych kroplówkach w szpitalu nic nie przeszło (może trochę ), ale chodzenie i wzięcie większego wdechu to katorga ... martwi mnie, że nie jem...albo mało co jem ... ale staram się dużo pić wody, rumianku ... mam nadzieję, że ból odpuści niedługo, bo tak to się wykończę
Kochana, nie poslali Cie na konsultacje na gastrologie????
Kurcze, Kochana, wiem co przezywasz bo jak pisalam moja mama z tym walczy od lat....Musisz isc koniecznie do gastrologa! I to szybko!!! Musi dobrac Ci lekarstwa na zapalenie i ustalic diete, bo musisz odzywiac siebie i Malenstwo.
Tule Cie mocno, najmocniej jak potrafie
Fasolka 9tyg (24.12.14)
-
I bede szczesliwa chocbym miala sobie to szczescie narysowac!
Tulisia to ja mam ten cytat to jeden z moich ulubionych
Tulisia dobrze mowisz musimy umiec cieszyc sie z tego co mamy, nikt za nas nie przezyje zycia szczesliwie I niezaleznie od doswiadczen to trzeba umiec cieszyc sie z rzeczy malych codziennych a reszta ulozy sie dobrze
kiedys uslyszalam ze trzeba marzyc bo marzenia sa po to by sie spelnily nawet jesli bedziemy czekac dlugo to marzenia trzeba miec
Rachele bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze sie uklada!
Jangwa przykro mi z powodu twoich przejsc z zoladkiem niestety nie moge doradzic ale mam nadzieje ze bedzie lepiej juz wkrotce!
Mysia jak Julcia sie czuje? moze to byla tylko jedna noc jesli teraz jest poprawa to powinno byc dobrze
wszystkim milej niedzieli buziaki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2015, 13:10
Tulisia, Mysia 15 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczko ja w ogole nie doczekalam normalnego ładnego testu, ale w uwagach zapisywalam ze przy tych negatywach były cienie na testach. Ja mam nadzieje ze @ nie przyjdzie do Ciebie za to przyjdzie moment na pozytywa!!! I czytalam o wielu późnych pozytywnych testach! trzymam kciuki!
Rachele bardzo się ciesze ze jest lepiej!
Jangwa Kochana ja też mam krwiaka. One zazwyczaj sa niegroźne ale trzeba leżeć bo największe zagrozenie jest takie gdy sa duże i pekna to poleca z ciążą. Więc musisz dużo leżeć!!! Mo się zmniejszyl po 4 dniach w szpitalu i reżimu lozkowego. I podobno wit c, ja biore. U mnie się kazało ze prawie każda kobieta z bliskich miala z ciazy i każda skończyła dobrze, jednej się wchłonął, jednej ulokował i został już do końca, a czasem pęka, ale ciaza jest bezpieczna. Tak więc Kochana nie martw się i trzymam kciuki! I gratuluję serducha Ps moja ciaza też jest młodsza
Mysia ucaluj Juleczke!!! Może jakas jelitowka szaleje?
Ggonia dzieci sa przede wszystkim szczere! I cudne:-)Truskaweczka83, Mysia 15 lubią tę wiadomość