Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKierzynka ja mam sennosc, od mniej wiecej tygodnia mdlosci, najgorzej jest od obiadu do pojscia spac, w nocy jak sie przebudze to tez tragedia, a od rana jest dobrze bola mnie piersi i mam zadyszke, mecze sie przejsciem kilku krokow doslownie i to chyba tylko tyle.
Lili jakie swietne zdjecia twoj dzidzius rzeczywiscie zrelaksowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:44
-
Mysia 15 wrote:Dziękuję Kochane za troskę o Julę. Na razie jest dobrze- zobaczymy co noc przyniesie. Mam nadzieję, że to jednorazowe zaburzenia żołądkowe. A chciałabym się wyspać, ponieważ jutro na 8.00 komisja w ZUS-e
Juleńka wycałowana- całe mnóstwo buziaków od Was!!!Mysia 15 lubi tę wiadomość
3 Aniołki w niebie
-
Lili30 wrote:Witajcie Zgodnie z obietnicą przesyłam Wam mój cud
Na wizycie wszystko ok przezierność karkowa ok, kość nosowa widoczna, maluch skakał, pukał się po czole, strasznie nam wariował Po jego pozycji na zdjęciu widać, że w przeciwieństwie do mamy jest zrelaksowany
Serducho mocno bije:
Dziękujemy wszystkim ciociom za wsparcieLili30 lubi tę wiadomość
10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
-
Jangwa_maua mam nadzieje ze te dolegliwości Ci minął. Wspolczuje bo wyobrażam sobie jak się z tym meczysz ale cieszę się z serduszka maleństwa
Lili super ze wszystko z dzidzia dobrze!! poza zawodowa, relaks pełną parą. Widocznie jest dzidzi dobrze u mamusi
Ja miałam i mam dużo objawów ciążowych. Miałam ból piersi, senność, mdłości, wymioty, ból jajników. A mam zgage, katar i krwawienie z nosa, krwawienie dziąseł, zaburzenia snu, zadyszke.
Za tydzień usg. Oby z dzidzia było wszystko dobrze. Może poznamy już płeć maluszka.
Pozdrawiam -
Dziękuję Kochane za troskę!
Jula przespała spokojnie noc bez żadnych sensacji żołądkowych - więc jest dobrze!!
Jestem już po badaniu w ZUS-e. Lekarz gburowaty, nieuprzejmy. Chyba z góry nastawiony na cudowne uzdrawianie pacjentów. Zapytał standardowo o wykształcenie, pracę. Potem o to dlaczego jestem na zwolnieniu, jakie mam objawy, czym się leczę. Na koniec poprosił o wypis ze szpitala. I się zaczęło- gdy wyjęłam teczkę Majeczki w której trzymam jej dokumentację po prostu się popłakałam. Nie mogłam przestać. Zawsze tak reaguje na widok tej teczki. Mam ja podpisaną Dzidziuś Majeczka 11.08.2014-* 23.12.2014. Dzidziuś napisałam na początku ciąży oraz datę ostatniej @, potem napisałam Majeczka gdy wiedzieliśmy już kto mieszka w brzuszku. Na końcu dodałam ostatnią datę I rozkleiłam się na widok tej teczki. Nic już nie pytał. Powiedział, że zwolnienie zasadne.
Więc na razie mam chwilę wytchnienia od ZUS-u. Ale denerwowałam się trochę przed tym badaniem. Gdy czekałam przed drzwiami to przypominałam sobie Wasze zapewnienia, że będzie dobrze. I było.lucy1983 lubi tę wiadomość
-
Lili Słońce przecudowny ten Twój Maluszek!! Zdjęcie wspaniałe i ogromnie wzruszające. Tak się cieszę, że badania dobrze wyszły. Dla mnie prenatalne to zawsze był duży stres! Gratuluje
-
Pszczoła na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki i pisz od razu po badaniu!! Czyli w przyszły poniedziałek masz USG? Już nie mogę się doczekać czy u Was jest Kropeczek czy Kropeczka!
-
kierzynka wrote:Lili jakie śliczne zdjęcie w ogole powiedzcie mi mamuśki czy wy macie jakieś objawy ciążowe? bo ja tylko senność i to by było na tyle i strasznie mnie to denerwuje.
Kierzynka, mam to samo - zero objawów poza sennoscia, no chyba ze moje problemy z infekcja uznamy za objaw ciąży. W poprzedniej miałam jeszcze ból piersi, teraz nawet tego nie mam. Żadnych mdłości wtedy lub teraz. Tez się martwię z tego powodu.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Dziewczyny dopóki nie ma @ jest nadzieja. Spadek temperatury o niczym jeszcze nie świadczy. I to spadek w sumie nieznaczny. Ja jak mam mieć @ to tempka leci mi na łeb na szyję. A jeżeli się nie uda to trzeba sobie powiedzieć- nie ten cykl to następny. I może nie nakręcać się aż tak bardzo. Mnie w cyklu z Mają lekarz powiedział, że będę miała cykl bezowulacyjny, gdyż jajeczko przerosło i pewnie się wchłonie. Dlatego odpuściłam. A tu zaskoczenie @ nie ma. Robię test, a tutaj słaba druga kreseczka.Szok! Maja z cyklu bezowulacyjnego
Ale nadal trzymam kciuki. Jeżeli @ u Was przyjdzie to razem zaczniemy kolejny cykl!
Chociaż u mnie ten mój nieszczęsny mąż w delegacji! -
nick nieaktualnyMysia_15 - dobrze że już po i nie było tak źle, ja znając moje szczęście też będę miała taką kontrolę
Dziewczyny, która pisała że miała wywoływany okres duphasponem, chyba KkasienkaA? mam pytanie w niedzielę wzięłam ostatnie dwie tabletki, brałam przez 5 dni od środy do niedzieli, kiedy mogę się spodziewać okresu????? bo na razie to ani widu ani słychu, nawet mnie brzuch przestał boleć ((Mysia 15 lubi tę wiadomość
-
Mysia grunt, że masz już za sobą... I dobrze, że trafiłaś na człowieka i nie męczyli Cię za bardzo.
Azande ja dostałam albo na drugi dzień, albo po 2, ale już nie pamiętam.... A w następnym cyklu zaszłam w ciążę
Mama Martynki a Ty jaki masz detektor? Tak z ciekawości pytam
Rachele Kochana, wiem, że Cię męczymy, ale to z czystej troski! Jak się macie?Mysia 15, Rachele lubią tę wiadomość
-
kehlana_miyu wrote:Kierzynka, mam to samo - zero objawów poza sennoscia, no chyba ze moje problemy z infekcja uznamy za objaw ciąży. W poprzedniej miałam jeszcze ból piersi, teraz nawet tego nie mam. Żadnych mdłości wtedy lub teraz. Tez się martwię z tego powodu.
Myślę, że niepotrzebnie się martwisz. Po co Kochana dokładać sobie zmartwień? Nie w każdej ciąży czujesz objawy. Ja w ciąży z Julą miałam kompletne zero objawów. Nic. Żadnych mdłości, wymiotów, zadyszki, bólu piersi. Nic! Góry mogłam przenosić. Pracowałam do połowy ósmego miesiąca ( a nawiasem mówiąc- jaka ja durna byłam!) Gdy odeszły mi wody to skończyłam pranie, zawiesiłam je i dopiero pojechałam do szpitala- oczywiście kolejny szczyt głupoty. Ale czułam się tak fantastycznie i co Jula jest? Jest! Zdrowe dziecko- co prawda trochę niesforne, ale najważniejsze, że jest.
Moja kuzynka w pierwszej ciąży tak samo zero objawów i urodziła córeczkę, w drugiej masakra. Chyba miała wszystkie możliwe objawy. Koszmar po prostu. I urodziła zdrowego chłopczyka.
Tak więc objawy to nie wszystko!Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:32
kehlana_miyu lubi tę wiadomość
-
Mysia, tak w poniedziałek 27 kwietnia mam usg. Dobrze ze jesteś już po tej kontroli, współczuję Ci, emocje wróciły, wspomnienia ale tak jest niestety. Dobrze ze juz po i dadzą Ci spokój. Niech spadają
Kehlana_miyu nie martw się brakiem mdłości. Po pierwsze nie każda Kobiet musi je mieć, po drugie u mnie zaczęły się koło 7 tyg także jeszcze wszystko przed Tobą. Ale znam sporo dziewczyn które nnie miały objawów ciąży a ich skarby juz biegają i krzyczą mama. Nie wolno Wam się przejmować takimi rzeczami. Będzie dobrze wszystko :*Mysia 15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość