X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku
Odpowiedz

Zaczynamy- pocztakujace wracaja do staran od Nowego Roku

Oceń ten wątek:
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili prześliczne te twoje maleństwo naprawdę :) Zdróweczka :)

Lili30 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kierzynka ja mam sennosc, od mniej wiecej tygodnia mdlosci, najgorzej jest od obiadu do pojscia spac, w nocy jak sie przebudze to tez tragedia, a od rana jest dobrze ;) bola mnie piersi i mam zadyszke, mecze sie przejsciem kilku krokow doslownie i to chyba tylko tyle.

Lili jakie swietne zdjecia :) twoj dzidzius rzeczywiscie zrelaksowany :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 10:44

• Lili30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia 15 wrote:
    Dziękuję Kochane za troskę o Julę. Na razie jest dobrze- zobaczymy co noc przyniesie. Mam nadzieję, że to jednorazowe zaburzenia żołądkowe. A chciałabym się wyspać, ponieważ jutro na 8.00 komisja w ZUS-e :(

Juleńka wycałowana- całe mnóstwo buziaków od Was!!! :D
    Mysia daj znać co po komisji.

Mysia 15 lubi tę wiadomość

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele jak tam się czujecie z fasolką?
    Jangwa możesz szerzej opisac mi swoje problemy żołądkowe? Wydaje mi się, że mam pewien pomysł. Zauważasz coś takiego, że gorzej czujesz się po pewnych produktach?

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
  • Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili30 wrote:
    Witajcie ;) Zgodnie z obietnicą przesyłam Wam mój cud
    wam68y.jpg
    Na wizycie wszystko ok przezierność karkowa ok, kość nosowa widoczna, maluch skakał, pukał się po czole, strasznie nam wariował ;) Po jego pozycji na zdjęciu widać, że w przeciwieństwie do mamy jest zrelaksowany ;)
    Serducho mocno bije:
    6f9wrr.jpg
    Dziękujemy wszystkim ciociom za wsparcie ;)
    Lili, jaki słodki nosek i usteczka ma twój dzidziuś :)

Lili30 lubi tę wiadomość

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa_maua mam nadzieje ze te dolegliwości Ci minął. Wspolczuje bo wyobrażam sobie jak się z tym meczysz ale cieszę się z serduszka maleństwa :)

Lili super ze wszystko z dzidzia dobrze!! ;) poza zawodowa, relaks pełną parą. Widocznie jest dzidzi dobrze u mamusi :)

Ja miałam i mam dużo objawów ciążowych. Miałam ból piersi, senność, mdłości, wymioty, ból jajników. A mam zgage, katar i krwawienie z nosa, krwawienie dziąseł, zaburzenia snu, zadyszke.
    Za tydzień usg. Oby z dzidzia było wszystko dobrze. Może poznamy już płeć maluszka.

Pozdrawiam

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochane za troskę!

Jula przespała spokojnie noc bez żadnych sensacji żołądkowych :D - więc jest dobrze!!

Jestem już po badaniu w ZUS-e. Lekarz gburowaty, nieuprzejmy. Chyba z góry nastawiony na cudowne uzdrawianie pacjentów. Zapytał standardowo o wykształcenie, pracę. Potem o to dlaczego jestem na zwolnieniu, jakie mam objawy, czym się leczę. Na koniec poprosił o wypis ze szpitala. I się zaczęło- gdy wyjęłam teczkę Majeczki w której trzymam jej dokumentację po prostu się popłakałam. Nie mogłam przestać. Zawsze tak reaguje na widok tej teczki. Mam ja podpisaną Dzidziuś Majeczka 11.08.2014-* 23.12.2014. Dzidziuś napisałam na początku ciąży oraz datę ostatniej @, potem napisałam Majeczka gdy wiedzieliśmy już kto mieszka w brzuszku. Na końcu dodałam ostatnią datę :( I rozkleiłam się na widok tej teczki. Nic już nie pytał. Powiedział, że zwolnienie zasadne.

Więc na razie mam chwilę wytchnienia od ZUS-u. Ale denerwowałam się trochę przed tym badaniem. Gdy czekałam przed drzwiami to przypominałam sobie Wasze zapewnienia, że będzie dobrze. I było.

lucy1983 lubi tę wiadomość

Maja nasz kochany Groszek 20 tc 23.12.2014 [*] Tak ciężko dalej żyć.
    zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili
    Bardzo sie ciesze
    Dzidzius przesliczny.
    Gratuluje :)

PrimaSort, Malina15 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili Słońce przecudowny ten Twój Maluszek!! Zdjęcie wspaniałe i ogromnie wzruszające. :D Tak się cieszę, że badania dobrze wyszły. Dla mnie prenatalne to zawsze był duży stres! Gratuluje :D :D :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa wspaniale, że znowu słyszałaś serduszko!

Tylko martwią mnie Twoje problemy żołądkowe. Może Lili coś doradzi- to bardzo mądra osoba o szerokiej wiedzy!

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Tulisia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och Mysia, dobrze że już jesteś po tym zusie. Współczuję powrotu do emocji i łez. Ale chociaż będzie jak mówisz: na razie dadzą ci spokój.

10tc [*] 13.02.15 Nigdy Cię nie zapomnimy.
    relgf71xwciwmza6.png
    ex2btv73rir38s0o.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczoła na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki i pisz od razu po badaniu!! Czyli w przyszły poniedziałek masz USG? Już nie mogę się doczekać czy u Was jest Kropeczek czy Kropeczka! :D

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kierzynka wrote:
    Lili jakie śliczne zdjęcie ;) w ogole powiedzcie mi mamuśki czy wy macie jakieś objawy ciążowe? bo ja tylko senność i to by było na tyle i strasznie mnie to denerwuje.

Kierzynka, mam to samo - zero objawów poza sennoscia, no chyba ze moje problemy z infekcja uznamy za objaw ciąży. W poprzedniej miałam jeszcze ból piersi, teraz nawet tego nie mam. Żadnych mdłości wtedy lub teraz. Tez się martwię z tego powodu.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dopóki nie ma @ jest nadzieja. Spadek temperatury o niczym jeszcze nie świadczy. I to spadek w sumie nieznaczny. Ja jak mam mieć @ to tempka leci mi na łeb na szyję. A jeżeli się nie uda to trzeba sobie powiedzieć- nie ten cykl to następny. I może nie nakręcać się aż tak bardzo. Mnie w cyklu z Mają lekarz powiedział, że będę miała cykl bezowulacyjny, gdyż jajeczko przerosło i pewnie się wchłonie. Dlatego odpuściłam. A tu zaskoczenie @ nie ma. Robię test, a tutaj słaba druga kreseczka.Szok! Maja z cyklu bezowulacyjnego ;)

Ale nadal trzymam kciuki. Jeżeli @ u Was przyjdzie to razem zaczniemy kolejny cykl!

Chociaż u mnie ten mój nieszczęsny mąż w delegacji! :(

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachele Kochana co u Ciebie? Jak się czujecie?

Rachele lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia_15 - dobrze że już po i nie było tak źle, ja znając moje szczęście też będę miała taką kontrolę :(

Dziewczyny, która pisała że miała wywoływany okres duphasponem, chyba KkasienkaA? mam pytanie w niedzielę wzięłam ostatnie dwie tabletki, brałam przez 5 dni od środy do niedzieli, kiedy mogę się spodziewać okresu????? bo na razie to ani widu ani słychu, nawet mnie brzuch przestał boleć :(((

• KkasienkaA Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia grunt, że masz już za sobą... I dobrze, że trafiłaś na człowieka i nie męczyli Cię za bardzo.

Azande ja dostałam albo na drugi dzień, albo po 2, ale już nie pamiętam.... A w następnym cyklu zaszłam w ciążę :)

Mama Martynki a Ty jaki masz detektor? Tak z ciekawości pytam :)

Rachele Kochana, wiem, że Cię męczymy, ale to z czystej troski! Jak się macie? :)

Mysia 15, Rachele lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek jest już w niebie... Kochamy Cię bardzo! <3
    9tc 30.11.2014

Antoś <3
    201510131762.png
  • Mysia 15 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Kierzynka, mam to samo - zero objawów poza sennoscia, no chyba ze moje problemy z infekcja uznamy za objaw ciąży. W poprzedniej miałam jeszcze ból piersi, teraz nawet tego nie mam. Żadnych mdłości wtedy lub teraz. Tez się martwię z tego powodu.

Myślę, że niepotrzebnie się martwisz. Po co Kochana dokładać sobie zmartwień? Nie w każdej ciąży czujesz objawy. Ja w ciąży z Julą miałam kompletne zero objawów. Nic. Żadnych mdłości, wymiotów, zadyszki, bólu piersi. Nic! Góry mogłam przenosić. Pracowałam do połowy ósmego miesiąca ( a nawiasem mówiąc- jaka ja durna byłam!) Gdy odeszły mi wody to skończyłam pranie, zawiesiłam je i dopiero pojechałam do szpitala- oczywiście kolejny szczyt głupoty. Ale czułam się tak fantastycznie i co Jula jest? Jest! Zdrowe dziecko- co prawda trochę niesforne, ale najważniejsze, że jest.

Moja kuzynka w pierwszej ciąży tak samo zero objawów i urodziła córeczkę, w drugiej masakra. Chyba miała wszystkie możliwe objawy. Koszmar po prostu. I urodziła zdrowego chłopczyka. :D

Tak więc objawy to nie wszystko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 12:32

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

zem32n0alr3vfj1n.png
    iv09cwa14ccjvtbo.png

• pszczoła10 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia, tak w poniedziałek 27 kwietnia mam usg. Dobrze ze jesteś już po tej kontroli, współczuję Ci, emocje wróciły, wspomnienia ale tak jest niestety. Dobrze ze juz po i dadzą Ci spokój. Niech spadają :)

Kehlana_miyu nie martw się brakiem mdłości. Po pierwsze nie każda Kobiet musi je mieć, po drugie u mnie zaczęły się koło 7 tyg także jeszcze wszystko przed Tobą. Ale znam sporo dziewczyn które nnie miały objawów ciąży a ich skarby juz biegają i krzyczą mama. Nie wolno Wam się przejmować takimi rzeczami. Będzie dobrze wszystko :*

Mysia 15, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 16.10.2014 - 10 tc
    wff2ej284uclkyvx.png
  • Lili30 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysia wiedziałam, że wszystko będzie dobrze. I cieszę się, że zyskałaś trochę czasu na starania i spokoju od ZUSu.

3 Aniołki w niebie
    atdc6iye40ls1crt.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ